Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

כיצד ניתן להפסיק קרקושים שונים ברכב?

כמובן שמגיעים מהפלסטיקים השונים.

וכיצד ליצור נסיעה שקטה ככל הניתן?

תודה מראש!

פורסם

לאתר אותם,לקחת למשל מישהו שינהג ברכב ואתה תתחיל למשש את הפלסטיקים,ככה אני עשיתי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפעמים זה גם איכות דר*ק.

האמת שבקורולה שלי היא הייתה מאוד שקטה לפחות 10-11 שנים עם הפלסטיקה הישנה, אבל אז החלפתי הרבה פעמים רמקולים ומערכת ודברים כאלו והדלתות נפתחו המון פעמים ומאז יש קרקושים ששום ספוג או משהו לא מונע את זה. למדתי לחיות עם זה, אם כי אני מעדיף לשלם מיליון שקל ולהעלים אותם אבל זה בלתי אפשרי:-).

אגב, גם תושבות מנוע בלויות שמרקידות את הרכב יכולות לגרום לזה.

בקיצור, יש כל מיני סיבות ואחת מהן היא איכות הרכבה דר*ק.

פורסם

אפשר בזהירות לסדר לבד את הקירקושים הקטנים .

החומרים הדרושים .

1. - מברג שטוח דק (טסטר קטן ) או פלסטיק שטוח דק לפירוק החלקים.

2. - שפורפרת דבק מגע רגיל .

3. - שפורפרת סיליקון שחור קטנה .

http://www.autostore.co.il/151426/%D...97%D7%95%D7%A8

2405380.jpg

מפרקים בזהירות את הפלסטיקים בעזרת המברג/או המפריד מפלסטיק .

מורחים דבק מנע בשתיים שלוש נקודות בחלק המפורק בפינות המוסתרות הנצמדות לחלקים בדשבורד .

מצמידים את חלק הפלסטיק המפורק , ומיד מנתקים , לראות כי קצת דבק מגע עובר לצד השני .

כעת מורחים קצת מהסיליקון על ארבע חמש נקודות השקה של החלק פלסטיק המפורק ,

מצמידים את חלק הפלסטיק לדשבורד , ובודקים הכנסה נכונה ומלאה - דבק המגע אמור להדביק ולהחזיק .

עד שהסיליקון יתייבש ויקובע סופית .

כך החלק גם מודבק וגם מונע רעשי תזוזה , מאחר והסיליקון משמש כדבק , ומשכך מגע פלסטיק בפלסטיק .

לעבוד בזהירות , להזהר לא לשבור את הפלסטיק במשיכה מהדשבורד , לפרק בזהירות .

למרוח דבק מגע וסיליקון לא צמוד אחד לשני , שלא יתערבבו , מרחק קטן בניהם.

בזהירות לנקות סיליקון שיצא החוצה - בעזרת מטלית רטובה קלות .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לפני כמה זמן התחיל להיות לי קרקושים מלוח השעונים ומהמגירה הקטנה מתחת לשעון בטויוטה שלי. זה מורגש במיוחד כשמניעים אותו בלילה או שקר יותר מהחום.

האם תושבת מנוע קשורה לזה?כי פעם החלפתי את התושבת מנוע מתחת למצבר ופורקו שם דברים (אבל חזרו והורכבו כמו שצריך). יש קשר? או שהאיכות של שנת 99 נותנת את איתותה?האמת שזה מאוד מרגיז וזה בעיקר בR.

פורסם (נערך)

בשום פנים ואופן לא להדביק חלקי דש בורד ופלסטיקה ברכב כי זה מתכון לרעשים עוד יותר חזקים וחשוב לאפשר תנועה של החלקים אחד על השני רק צריך לבודד עם איזולריבנד מסוג בד או רצועות ספוג להדבקה שאותם אפשר לקנות אצל אספקה טכנית

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

עשיתי את כבר עם חשמלאי רכב בדלתות, ספוגים וקומבינות של ברגים - שום דבר לא עזר.

לדעתי זה קליפסים שנשברו או דברים כדומה , במיוחד עם איכות לא הכי גבוהה או סתם עייפות החומר .

פורסם

טריוויאלי - אבל קודם כל כשיש בעייה כזו צריך לרוקן את כל הרכב ותאי האיחסון שבו (כולל הכל) מכל התכולה ורק אח"כ לבדוק.

אספר לכם עוד, שהיה לי בזמנו רכב ובתא הכפפות היו רמקולים קטנים (טוויטרים, לא מותקנים ולא מחוברים לכלום). כשהגיר היה במצב מסויים D אאל"ט, היה נשמע (מאיזור תא הכפפות) מין זמזום מתכתי מעצבן. הוצאת הרמקולים מהרכב פתרה כמובן הבעייה (כנראה השראה או משהו).

אני כבר לא מדבר על תכולה אחרת שיכולה לגרום למטרד רעשים.

אם זה כבר בוצע - אזי ניתן לגשת להשתקת הרעשים.

alfa 156 2.5.

פורסם

עדיף באמת לא להדביק עם סיליקון או משהו שיהיה קשה מאוד אח"כ לפתוח אותו. מה שאני עושה אחרי שאני מאתר את האזור שבו יש רעש, אני פשוט לוקח חתיכת ספוג קטנה או איזולירבנד שאני מקפל לגודל הדרוש ודוחף אותו בין החלקים שמייצרים את הרעש. ברגע שיש לחץ על החלק הוא יפסיק לזוז ולהרעיש.

פורסם

זה במסגרת האחריות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

חס ושלום לא להדביק שום דבר.

אם שמו ספוג נגד רעשים וזה לא עזר אז שמו אותו לא איפה שצריך ועדיין לא מצאו את הרכיב שעושה רעש ויש להמשיך לאבחן ולאתר את מקום של הרעש.

אני עוסק בזה לא מעט וזה עבודה לא פשוטה בכלל (האיתור של התקלה התיקון כבר זה יותר קל).

אם זה חלקים מקוריים שלא עברו דפרורמציה בגלל התקנות שנעשו פה בארך אז כמובן שזה יהיה באחריות.

ממליץ בחום לרוקן כללית את כל הרכב מכול החפצים שנמצאים בכל התאים לפני שעושים אבחון רעשים.

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...