Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלאשינג לקורולה 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הי חברים,

אני שוקל להקדים את הטיפול לרכב ולעשות אותו מחר כי ראיתי שהשמן הוא כבר כמעט על המינימום (קרוב לנקודה הראשונה במדיד). ואם כבר אז כבר. גם ארכוש מהם בלי נדר שמן שיהיה בבגאז.

1. אני זוכר שתמיד הם מציעים לעשות גם פלאשינג למנוע (תוסף), מה דעתכם? כדאי?

בטיפול הקודם ויתרתי על זה. בטיפול שלפני זה לדעתי עשו (או לפחות חייבו על זה).

הקמ של הרכב הוא 140K.

טיפול קודם נעשה בדצמבר. לדעתי לפני כ8K.

2. אגב, מישהו יודע האם השמן שהם שמים זה סינטטי מלא או חצי סינטטי (מצב תמונה מהטיפול הקודם)

3. האם הגיוני שבקמ כל כך נמוך השמן כבר קרוב למינימום? האמת פעם ראשונה שקורה לי. בדרך בין הטיפולים אף פעם לא חסר במדיד).

4) האם השמועה שבקורולות אסור לסמוך על המנורת שמן שלא תמיד נדלקת כשצריך?

5) ככל הידוע לי, אף פעם לא בוצע פירוק אגן שמן וניקוי. כן כל טיפול מבוצע החלפת פילטר שמן. מה דעתכם?

הערות: מטפלים קבוע במוסך יבואן במרווחים של אחת לשנה כיון שאף פעם אנחנו לא עושים בשנה 15K.

הרכב בבעלותי מקמ 105 לערך (משנת 2012).

תודה!

טיפול קורולה.JPG

עריכה אחרונה על ידי vardump
פורסם

אם שמן יורד לכיוון המינימום באופן סידרתי קיימת בעיה. יש לבדוק אם קיימות נזילות שמן כלשהן ומשם להיתקדם. פלאשינג למנוע עושים כאשר קיימת בוצה בשמן או מרימי שסתומים שניתפסים ואני מנחש שאצלך אין צורך.

פורסם

"

פלאשינג למנוע עושים כאשר קיימת בוצה בשמן או מרימי שסתומים שניתפסים ואני מנחש שאצלך אין צורך"

איך יודעים?

אני שומע תיקתוקים כשהמנוע עובד (לדעתי מהרצועה של האלטרנטור) אבל בזמנו במוסך אמרו לי שזה רעש תקין ושהיא ניראת בסדר גמור.

פורסם (נערך)

בסוף לא עשיתי טיפול כי הם המליצו לא להקדים.

קניתי שמן סינטטי מלא של חברת דלק והוספתי. כרגע זה על בין המינימום למקסימום (כמעט באמצע, יותר קרוב למינימום).

מה שכן ליכלכתי הרבה מסביב :-(

במוסך אחד אמר לי חסר ממש טיפה 200 גרם, אחד אחר אמר לי "לפחות קילו!!"

עריכה אחרונה על ידי vardump
פורסם

תוצאות הבדיקות , בצד אחד מראה אמצע עם קצת מריחה, בצד השני מראה שיש הרבה מעל למקס.

על איזה צד צריך להסתכל?

בדקתי כמה פעמים.

שוב תודה על העזרה והעצות חברים!

1.jpg

2.jpg

פורסם

על הצד עם הנקודות הבולטות שיש עליו קצת מריחה. אגן השמן הוא לא ליניארי ולכן תיתכן סטייה כי המדיד קצת "שוכב" בשיפוע.

חוץ מזה, אם בערך ב8k ק"מ ירד לך חצי מדיד בערך מצבך טוב בהתאם לקילומטרז' שעבר הרכב.

פורסם

היית ממליץ להוסיף עוד או להשאיר בנתיים ככה ולעקוב עד הטיפול בעוד כחודשיים וחצי שם יוחלף השמן והפילטר?

פורסם

עקוב עד הטיפול. ככלל, אני ממליץ להביא שמן למוסך. אתה הוספת שמן אחרי שהמוסך מילא לך וערבבת (כנראה) בין שני סוגים.

תביא שמן למוסך, ככה תדע גם מה נכנס לך למנוע ויהיה לך ספייר.

פורסם
על הצד עם הנקודות הבולטות שיש עליו קצת מריחה. אגן השמן הוא לא ליניארי ולכן תיתכן סטייה כי המדיד קצת "שוכב" בשיפוע.

חוץ מזה, אם בערך ב8k ק"מ ירד לך חצי מדיד בערך מצבך טוב בהתאם לקילומטרז' שעבר הרכב.

זו תיאוריה שחדשה בעבורי...:shock:

בכל אופן, ניראה שנעשו מספר מדידות שבעקבותיהן הצינור המוליך של המדיד פשוט נרטב מהשמן שעל המדיד ולכן הקריאות הסותרות.

כעקרון עובי המדיד זניח ולכן מדידת השמן אמורה להיות זהה משני צדדיו.

פורסם

את השמן קניתי מהמוסך יבואן בו אני מבצע את הטיפולים.

סינטטי מלא של חברת דלק עם אותה דרגת צמיגות שהם שמים בטיפולים.

פורסם

שמן לא קונים בתחנות דלק (גם כי הוא היה יותר מדי זמן בשמש וגם כי מבחינת עלות תועלת דופקים אותך)

פלאשינג לא מומלץ למנועים שלא עברו באופן קבוע ומעל 100K (מופיעים חריצים קטנים שמתמלאים ואתה לא רוצה לנקות אותם)

בין הקו התחתון של המדיד לקו העליון של המדיד יש קילו/ליטר של שמן לכן לך חסר לפחות 500גר/מל

פורסם

את השמן קניתי במוסך יבואן טויוטה. זה אותו שמן שהם שמים לי בכל טיפול אצלהם. סיננטי מלא - של חברת דלק.

לגבי הפלאשינג, אני ממש מתלבט, המוסך יבואן טוען בתוקף שכדאי לעשות בכל טיפול שוטף.

אבל אני לא בטוח שלרכב הזה עשו כל טיפול בעבר. והוא כבר ב140

פורסם

שמן מקורי של טויטה זה בטוח לא של חברת דלק (זה השמן שמתמשים בו כשהרכב לא ב"אחריות")

ממליץ לך בכל מקרה לבדוק כי בד"כ זה השמן הכי זול שדומה למקורי וזה לא תמיד הכי טוב (כלל אצבע שלי Castrol או LM או מקורי)

פלאשינג אם יש לך ספק אז אין ספק, אל תעשה אלא אם כן יש סימנים לבעיות מנוע ובוצה קשה

• תוכן חדש...