Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש איזה כותרות לתמונות (אולי כתוב בצדן האחורי) - האלבום הוא הסוג של פסים דביקים וכיסוי בצלופן, אבל יתרן שניתן לקלף את התמונות בזהירות רבה. בכל זאת הבן בנות 40 שנה ויותר וסביר שהנייר פריך. כדאי גם לסרוק אותן באיכות גבוהה ולא להסתפק בצילום בטלםון הנייד.

חלקמהתמונות נראות מטירונות (הסמל המעויין על הכומתה הוא קרוב לודאי סמל של טירונים, באותם ימים היה סמן כזה עם האות "ט" בתוכו, למרות שקשה להבחין בצילום. חלק מהתמונות נראות מגדות תעלת סואץ, כמובן שסביר שחייל שרת בקוים שונים במהלך השנים. עם זאת לאור התאור שלך הוא החליף יחידה כאשר עבר משירות סדיר למילואים, כך שהתמונות מהסדיר לא יסייעו בבירור נסיבות פציעתו, אלא, לכל היותר, באיתור חבריו לשירות הסדיר.

הסימול הטקטי על הטנקים (אכן "שוט") הוא של מחלקה 3 בפלוגה ג' של הגדוד השלישי של חטיבה כשלהי, אבל לא נראה הסימול של החטיבה שיאפשר את הזיהוי השלם, ובאותם ימים ה"שוט" היה טנק נפוץ מאד בצה"ל ששרת יחידות רבות. גם הנשק בתמונות הטירונות (רומ"ט FN) היה נפוץ באותה תקופה (כמו גם ה"עוזי", בשנות ה-70 הוחלף על ידי הגליל וה-M16 בשנות ה-70.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האם יש איזה כותרות לתמונות (אולי כתוב בצדן האחורי) - האלבום הוא הסוג של פסים דביקים וכיסוי בצלופן, אבל יתרן שניתן לקלף את התמונות בזהירות רבה. בכל זאת הבן בנות 40 שנה ויותר וסביר שהנייר פריך. כדאי גם לסרוק אותן באיכות גבוהה ולא להסתפק בצילום בטלםון הנייד.

חלקמהתמונות נראות מטירונות (הסמל המעויין על הכומתה הוא קרוב לודאי סמל של טירונים, באותם ימים היה סמן כזה עם האות "ט" בתוכו, למרות שקשה להבחין בצילום. חלק מהתמונות נראות מגדות תעלת סואץ, כמובן שסביר שחייל שרת בקוים שונים במהלך השנים. עם זאת לאור התאור שלך הוא החליף יחידה כאשר עבר משירות סדיר למילואים, כך שהתמונות מהסדיר לא יסייעו בבירור נסיבות פציעתו, אלא, לכל היותר, באיתור חבריו לשירות הסדיר.

הסימול הטקטי על הטנקים (אכן "שוט") הוא של מחלקה 3 בפלוגה ג' של הגדוד השלישי של חטיבה כשלהי, אבל לא נראה הסימול של החטיבה שיאפשר את הזיהוי השלם, ובאותם ימים ה"שוט" היה טנק נפוץ מאד בצה"ל ששרת יחידות רבות. גם הנשק בתמונות הטירונות (רומ"ט FN) היה נפוץ באותה תקופה (כמו גם ה"עוזי", בשנות ה-70 הוחלף על ידי הגליל וה-M16 בשנות ה-70.

לצערי אין כיתוב על גב התמונות...

העליתי מספר רב של תמונות בתקווה שאולי יהיה לי זיהוי של אחד מהמצולמים.

בהסתמך על זיהוי הטנק ומיקומו בחזית הסורית, ניתן לצמצם את החיפוש לחטיבה ספציפית?

פורסם (נערך)

עד כאן. אני צעיר מדי ולא מכיר מספיק טוב את ההיסטוריה של מלחמת יו"כ. יותר מכך - הסימול הזה אורגני (לפחות הפלוגה והגדוד - סימול הפלוגה הוא ה-^ על חיפוי הזחל והגדוד הוא שלושת הטבעות על קנה התותח. סמל החטיבה נצבע בד"כ על חזיתו ואחוריו של הרכב\רק"מ, בד"כ די קטן. סימול המחלקה היא על פנלים מברזנט הקשורים לצריח הטנק, ונראה בשני הטנקים המרוחקים), אבל במהלך המלחמה הרבה מאד יחידות אורגנו מחדש כך שיתכן שסימול טקטי ישן נשאר על כלי שהוכפף ליחידה אחרת (לא מאמין שמישהו טרח לצבוע סמלים בסערת הקרב). השאלה היא בכלל האם הטנקים האלה שייכים ליחידה בה שרת במלחמה, או שהצילום מוקדם יותר ואולי אביך ז"ל עבר מיחידה ליחידה, אפילו בין מחלקות או פלוגות בתוך אותו גדוד.

כדי לסבך את הסיפור עוד יותר צריך להוסיף כי מלחת יו"כ עצמה נמשכה כ-3 שבועות, אבל אחריה היתה מלחמת התשה שנמשכה עוד מספר חודשים (עד השגת הסכמי ההפרדה) וגם בה היו לצה"ל נפגעים רבים. אם אינך יודע תי אביך נפגע יתכן כי מדובר ב"מלחמה שלאחר המלחמה"

כיון שמדובר במצלמות פילם ללא תאריך אין ברירה אלא לנסות להוציא מידע מהאלבום או מאחורי התמונות. וכפי שכתבתי - אם אתה מוציא את התמונות מהאלבום - הייה עדין וזהיר!

במחשבה נוספת - עוד מקור שיכול לתת לך נקודת מוצא הוא רשומות בתי חולים. קרוב לודאי שרשומות הטיפול באביך שמורות באחד מבתי החולים בארץ ותוכן לאתרן לפי מספר הזהות, וברשומות יהיה מידע מהיכן (תאג"ד, בית חולים שדה) פונה לבית החולים, מה שיתן אחיזה לגבי הגזרה בה נפצע. הבעיה היא כי: א. עלולה להיות לך בעיה משפטית בקבלת המידע, יתכן שתזקק לסיוע משפטי. ב. הרשומות בלויות או מצולמות במיקרופיש, ובכל מקרה תזקק לסיוע של מחלקת הרשומות הרפואיות בבית החולים. לא לשכוח - הימים טרום ימי מחשב, והאיתור עלול להיות מורכב, במיוחד אם אינך יודע היכן אושפז ויהיה עליך לבדוק לפחות ב-10 בתי חולים, מצפת ופוריה ועד תה"ש והדסה. גם כאן יתכן שתוכל להעזר ברישומי צה"ל (הצבות בר"מ2).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תעלה את מה שרשמת עם התמונות לפייסבוק ותן קישור.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

Sperial

מכיוון שהתעסקות עם גורמים רפואיים היא מסובכת מלכתחילה גם ללא נבירה בארכיונים, אני כרגע מנסה לברר מהו הגדוד המדובר, ברגע שאני אצליח להשיג מידע על היחידה שבה הוא נפצע, אני אוכל לערב גורמים חיצוניים כגון יד לשיריון, כרגע אין לי שום דבר ביד לבוא איתו פרט לכמה תמונות(נהג מתחיל).

פורסם

תנסה לגשת עם עותקים מהתמונות למוזיאון השריון. אולי יצליח אחד הידענים שם לפענח מידע נוסף שיזהה את ביחידה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

עדכון:

מתברר שכל מה שחשבתי שאני יודע הוא לא כזה נכון.

היום בדרך לא דרך הצלחתי להשיג טלפון של חבר ילדות של אבי, ישבתי איתו במשך שעתיים וספגתי כמויות של ידע(זה מדהים, גם לאחר 42 שנה האירועים של המלחמה הזו מהווים פצע פתוח שלא נסגר).

אבי התגייס לגולני במאי 69, בחצי השנה האחרונה בשירות עבר הסבה לשיריון, שוט קל.

הוא נפצע בגזרת סיני ולא בגולן כמו שנאמר לי.

הצלחתי לצמצם את אירוע הפציעה לתחום של שלושה חודשים, לאחר 28.10 73

מחר בבוקר אני ארים טלפון ליד לשיריון ואבקש לבדוק בארכיון שלהם לגבי חללים שנפלו בטווח הזמן הזה ואנסה לחפש פנים מוכרות בתמונות שברשותי.

פורסם (נערך)

תכתוב לאביגדור קהלני בדף הפייסבוק שלו, הוא בטח יעזור לך, גם כאחד שנלחם במלחמת יום כיפור, אמנם בצפון, וגם כאחד שמכיר את החייל מכל כיוון, ספר לו על הסיפור המרגש שלך, הוא יעזור.

https://www.facebook.com/avigdor44

עריכה אחרונה על ידי יוסיסופר
פורסם

בהצלחה במציאת המידע. אשמח במידה ותשתף את הסיפור עצמו וגם בדרך למציאת המידע, כשיריונר לשעבר (לא veteran של יום כיפור, לפני 11 שנה השתחררתי) ובאופן כללי, הסיפור שלך מעניין.

תודה ושנה טובה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...