Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת פורשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגדול,

פורשה נחשבות לדי אמינות וזו גם אחת הסיבות לכך שדגמי המותג פופולריים- סמל נחשק וכזה שאפשר להחזיק בלי שהוא יקרע לך את הצורה.

האחזקה עדיין תיהיה יקרה יותר מהבימר אבל זה לא אמור להיות בצורה קיצונית.

טיפול שוטף (שמן+פילטר שמן+פילטר אויר ועוד כמה דברים בסיסיים) אמור לעלות אותו סדר גודל בבימר שלך ובקיימן או בוקסטר, זאת בהנחה ותבצע את הטיפול עם חלפים מקוריים ושמנים איכותיים במוסך מתמחה שאינו מוסך יבואן.

7000 שקלים לטיפול בסיסי זה בהחלט מחיר הגיוני למוסך מורשה פורשה (חרוז!), 750 שקלים זה בהחלט מחיר הגיוני לטיפול קטן במוסך שאינו מורשה ומשתמש בשמן סוג ז' וחלפים לא מקוריים.

ואני חותם על זה שהרכב שלך עם שמן מעפן שלא מתאים לו כי שמן איכותי היה עולה לבדו חצי מעלות הטיפול שציינת וזה עוד לפני פילטרים ושאר דברים וכמובן שעתון עבודה ומע"מ.

1500-2000 שקלים זה מחיר סביר בהחלט לטיפול איכותי בבימר (לא המוסך, הרכב).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסכים עם עידן על הכול.

מבלד נושא השמן, אני מכיר את המוסך שהוא מדבר עליו. קשה לי להאמין שהם ישימו שם שמן שלא מתאים.

אין הרבה שמבינים בבימרים כמוהם.

פורסם

יכול להיות שאתה צודק שלומי אבל גם אם לוקחים בחשבון תמחור של חלפים תחליפיים שאינם מקוריים ועלות עבודה- זה זול מדי מכדי לעשות שימוש בשמן איכותי של קסטרול או מוביל1 שנחשבים למומלצים עבור ב.מ.וו.

פורסם (נערך)

למקרה שתרצה לחתוך בתקציב ולא תוכל להרשות מודל גבוה מ-2009 אני ממליץ שתרד מהרעיון.

זרקו פה באוויר IMS, RMS - לא רלוונטי אם תעמוד במשפט הראשון שכתבתי לך.

יש בעיות אמינות, בעיקר בתחום החשמל והמכניקה, אבל לא דברים פטאליים כמו בדגמים הקודמים - שוב זה תלוי באיזו פורשה, גם ברמות האבזור שהן חלק ניכר מבעיות החשמל והתלונות שמשיבים עליהן.

החלפים בפורשה יקרים, יש מרכזי, יש כדורי, יש איילון ועוד אפשרויות בארץ הקודש - מי שבאמת חותך עלויות זה מי שמביא לבד חלפים.

המנועים מכילים הרבה שמן, לא יודע כמה נכנס ב-Z4, אבל תלוי בדגם של הפורשה כנראה היא תכיל מעט (או לא מעט) יותר שמן וזה בהחלט כסף (סוג השמן וכמות ההחלפות).

עריכה: אה כן, ביטוח יכול לצאת זול יחסית לקטגוריה.

ירידת ערך גדולה, אבל אם תקנה דגם מבוקש (PDK\ידני, S, חבילות כמו כרונו ספורט, עדיפות לבוקסטר או קאיימן בתקציב של הייטקיסט באמצע חייו) המכירה (אולי גם הקנייה) תהיה מעל למחירון או לפחות קרוב לו (מה שמחזיר לקנייה, יש לעתים מציאות ואם תקנה בהפחתה תוכל אולי לצמצם ירידת ערך משמעותית).

תן לי לסכם את דעתי, אם אתה שוחה בכסף תקנה ותהנה.

אם לא, ואתה ממש מעוניין להחזיק, אתה לא בפורום הנכון - תזיז את עצמך לפורומים של פורשה ולא בישראל (פלנט 9, 6 ספיד אונליין וכו').

עריכה אחרונה על ידי Moonlight Theory

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
למקרה שתרצה לחתוך בתקציב ולא תוכל להרשות מודל גבוה מ-2009 אני ממליץ שתרד מהרעיון.

זרקו פה באוויר IMS, RMS - לא רלוונטי אם תעמוד במשפט הראשון שכתבתי לך.

IMS + RMS אכן לא רלוונטיים במנועי ה-DFI החדשים יותר, אבל אל תשכח שלא הכל DFI מ-2009 והלאה.

המנוע של ה-Non S בנפח 2.9 נשאר עד סוף חיי ה-987.2 והוחלף ב-DFI בנפח 2.7 רק בהצגת ה-981.

לסיכום, בדגמי ה-S: מודל 2009 ומעלה, בדגמי Non-S: מודל 2012 ומעלה.

פורסם (נערך)

גם המולטי פורט 2.9 ללא IMS.

השימוש בבלוק 9A1 ללא IMS החל ב-2009, אם בא לך להריץ סטטיסטיקת VIN כדי למצוא אקזמפלרים שכוללים בלוק קודם - בהצלחה, אני לא חוזר לשם.

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

צודק, My bad.

ב-9A1 אכן כבר אין IMS, מה שמכניס גם את ה-2.9 לרשימה הירוקה.

אולי זה אפילו הופך אותו למוביל הרשימה, כי גם אין עדיין את "הסיבוכיות" של ה-DFI.

פורסם

זה נכון שיש את בעיית ה-IMS וה-RMS אבל לטעמי אתם קצת מוציאים את זה מפרופורציות כי אלה דברים שניתן לטפל בהם נקודתית ולפתור את כאב הראש.

ה-RMS אגב זו אמנם מחלה ידועה אבל היא בהחלט לא נוראית, זה סה"כ אטם שעם הזמן נוצרת בו נזילת שמן מזערית שאפשר פשוט להחליף אותו אחת לכמה שנים ואפשר גם לחיות עם הנזילה המזערית שלו בשלום ולהקפיד על בדיקת שמן בתדירות המתאימה.

הבעיה הקריטית זה המייסב של ה-IMS שתוכנן רע וכשהוא שובק המנוע הולך לפח (אי אפשר לבנות מחדש מנוע שהלך בו המייסב המדובר).

הפתרון פשוט- או מוודאים במעמד הרכישה שהרכב עבר החלפת מייסב IMS ואת האטם RMS או שמבצעים את זה כחלק מיישור הקו ומקבלים ראש שקט.

פורסם (נערך)

ידידי אתה חי בעולם אחר שם בגולה.

נתחיל בעובדה ברורה: IMS הוא כישלון הנדסי חמור מהתכנון ועד הוצאתו משירות, גם הניסיונות של פורשה להגדיל ולשפר לא עבדו.

כל הסטטיסטיקות שניסו לעשות - קילומטרים, שמנים, אופן נהיגה - הכל משאיר את העובדה שאין כאן שום מאפיין מוחלט, אולי רק מאט/מאיץ.

המנועים מוחלפים במנוע זהה (חברה או פירוק), מבוסס גם הוא IMS.

הפתרון שנתפס ככמעט מוחלט והוא אכן החלפת המייסב במשופר, לפני כמה שנים כל מי שניהלתי איתו את השיחה מהסדנאות או המוסכים (רובם מאוד מוכרים ולא מעט מהמקרים הגיעו אליהם) לא ידע על מה אני מדבר (אם כן ידעו שמדובר בבעיית המיסב והציר, אז לא הבינו איזה מייסב משופר כבר יש להציע) - וזו הסיבה שכתבתי לך שאתה חי בעולם אחר שם בגולה, כי אם זה נעשה בארץ זה בהיקף אפסי (שניים שלושה שמסתובבים בצהלה עם מודיפיקיישנס גם כן מעולם אחר, הם לא סטטיסטיקה לחברה שהחליפו למיסב משופר).

אני חוזר ואומר, התקשרתי להמון שמות שאני לא אתפלא אם כבר צצו או עוד יצוצו בשרשור, אף אחד מהם לא הבין איזה מיסב משופר יש.

אכן ניתן לקנות רכב ולהחליף לו מיסבים בעצמך, למרות שגם כאן יש חשיבות לדגם הספציפי ולכמה צריך לפרק בשביל זה (כלום או הכל), אני מסכים איתך בזה.

על האמצעים שאמורים לזהות כשל במיסב כשהוא מתחיל אני בכלל לא טורח להגיב.

ה-RMS ושלל האטמים בכלל לא מעניין, זה פדיחה גם כן אבל מפה עד לכשל פטלי ואקראי שנות אור.

פורסם

אני מבין ומקבל את דברייך אבל זה כבר מביא אותנו לנקודה אחרת-

יש רכבים שאסור לקנות לפני שעושים עליהם שיעורי בית בפורומים המתמחים בחו"ל, שהרי IMS\RMS אלה תקלות שטחנו אותם בפורומים המתמחים עד דק, יודעים איך לטפל בהם וגם יודעים לייעץ לגבי העלות.

עם כל הכבוד לכל המומחים בישראל- השורה התחתונה היא שהידע המקצועי על פורשה ושאר מותגי ה"פרמיום פלוס" הוא מועט ודל נוכח העובדה שפשוט אין הרבה רכבים כאלה בישראל.

אז כן, אפשר גם בארץ הקודש לטפל בבעיות האלה, פשוט מזמינים (או מביאים במזוודה) מחו"ל את החלפים ומסבירים למכונאי להיכן בדיוק הם הולכים, או שפשוט נותנים למכונאי לינק לאתר הרלוונטי (זה למשל מה שעשיתי כשקניתי איזשהו שיפור לפולי רצועת הסופרצ'ארג'ר שלי והמכונאי הסתכל עלי במבט עגל).

אז יעלה לטפל בבעיות האלה סביב 3000$ במסגרת טיפול מונע\יישור קו- אבל לאחר מכן לא תצטרך לדאוג לזה שוב לפחות לכמה עשרות אלפי קילומטרים טובים.

אגב, בהקשר למייסב IMS, הבעיה המרכזית שלו היא שמאוד מאוד קשה לזהות שינויי בתפקוד שלו, כלומר הוא יכול לעבוד תקין היום ומחר לשבוק ולחרב את המנוע מיידית.

הוא אכן פאדיחה עצומה של פורשה והם אכלו ממנו הרבה חרא בצורת המון מנועים שהוחלפו על חשבונם והבעיה שהם גם לא טרחו לשנות שם את התכנון כדי לפתור את הבעיה אלא הסתמכו על זה שאנשים החליפו את המייסב לקראמי משופר ויקר (סביב 1700$).

פורסם

כשהייתי צעיר יותר, לפני משהו כמו 10 שנים, ביקרתי את דוד שלי (שמצבו טוב מאד) בניו יורק. שאלתי אותו, למה אין לו מכונית מרשימה יותר מהלקסוס שלו (כן כן..) והוא אמר לי שאין דבר שכואב עליו הלב יותר מאשר הפחד התמידי כשמחזיקים רכב יוקרה. כל פיפס עולה אלפי דולרים(וכנראה עשרות אלפי שקלים).

אם אתה רוצה פורשה, קנה פורשה. לדעתי להחזיק Z4 זה די והותר פוזה :)

פורסם (נערך)

קודם כל אני מטפר בבימר בבת ים, מקום אחד האיכותיים והם מטפלים בהמון רכבי BMW, מורשה? הרשו לי לגחך, אני מכיר עוד 4 בעלי BMW ורק אחד מהם באחריות של החברה עדיין, למעט אותו הבן אדם שהרכב באחריות אף אחד לא מכניס את הבימר שלו למורשה.

כולם מטפלים במוסכים מתמחים ברכבים האלה, כמו שלמשל המון אנשים בעלי ואגיות מטפלות אצל רון.

יותר מזה תתקשרו למוסך בימר ותשאלו כמה עולה טיפול נניח לBMW (לא משנה הדגם של הרכב אלא משנה המנוע) נגיד X5 מנוע 3.0SI ודברו איתי.

בנוגע לברקסים ורפידות, אני לא אשלם בארץ על סט ברקסים לBMW 5-8 אלף כשאני יכול להביא סט משודרג קדמי ואחורי במחיר של 2000 שקלים בחו"ל כולל הרפידות כמובן.

ברקסים החלפתי ישר כשקניתי את הרכב.

וכן לדעתי אחזקת Z4 דומה לאזחקת קורולה (טיפולים שוטפים וכדומה, אני לא מדבר על חיישנים,משאבת מים שתעלה בארץ 4 וחצי אלף ועל שלל דברים אחרים נוספים).

AVIA- תודה על התגובה, האמת לאחר שביקרתי באתר פורשה וראיתי המון אנשים שמטפלים אצל אותו הבחור בשם כדורי , אני חושב שאני באמת אקפוץ אליו ואברר על הנושא, כמובן אשאל גם לגבי דברים יותר קריטיים במקרה של אבדן ראש מנוע/גיר וכו' סתם בשביל שיהיה לי ידע כללי.

אותו הדבר עשיתי במוסך אלפא בפתח תקווה לפני שכמעט קניתי את הספיידר על מנת לדעת פלוס מינוס לגבי עלויות למקרה של ונדליזם לגג.

בכל אופן אני אקפוץ לאותו התמיר, אברר איתו לגבי כל הדברים האלה,אראה באמת כמה משמעותית האחזקה תהיה מהZ שלי ונראה איך מתקדמים הלאה. אם יקר משמעותית כמובן שאני לא אכניס את עצמי למיטה הזאת לצערי.

עידן- תאמין לי שהמוסך שאני מטפל בו לא מזלזל לא בשמנים ולא בחלפים, לבנתיים הם ורון המוסכניקים הכי לא חאפרים שהכרתי אי פעם. הם לא נוגעים במשהו שהם לא מבינים בו ויפנו אותך למקום שכן מבין (לא קרה לי איתם אבל קיבלתי את הרושם הזה לאחר שביררתי עם בעל המוסך לגבי משהו מסויים). הם סופר אמינים ואני מאחל לכל מקום שיביא שירות מהסוג הזה.

לבחור עם הS2000-המטרה שלי היא לקנות שנתון כמה שיותר גבוה, ככה שהתקציב שהצבתי הוא התקציב שאני מעוניין להשקיע (אם יכלתי אז גם יותר). לפני שאני ממשיך לכתוב, תודה רבה לך על התגובות למרות שלא ממש הבנתי על מה מדובר כשדיברתם על המושגים IMS והRMS.

לפי הכתוב אני מבין שאתם מדברים על רכבים מתחת לשנת 2009 עם איזשהי בעיה שהייתה להם במנוע שלא הצליחו לפתור אותה.

נניח וקניתי רכב שנת 2011-2012 מסוג קאיימן או בוקסטר,האם אני צפוי לעמוד מול אותן הבעיות או שהמנועים של השנתונים האלה כבר שונים לגמרי מהמנועים שנמצאו בהם הבעיות שדיברתם עליהם?

אתם בעצם אומרים לי שאם אני הולך לקנות דגם S אז רק מ2009 ומעלה ואם זה דגם שהוא אינו S אז רק החל מ2012?

אגב יש ביד 2 בוקסטר 2010 מנוע 2.9 עם חבילת PDK כרונו פלוס ב275K שנת 2010 צבע לבן. הדגם נחשב מהדגמים האמינים שדיברתם עליהם?

כמו כן שחור 2011 מנוע 2.9 אבל לא עם אותן החבילות.

עריכה אחרונה על ידי viper05
פורסם

טיפול למנוע 3.0 של במוו.

״בחוץ״ בין 1000-1500₪

בחברה 1500-2500 תלוי אם כולל פילטר מזגן ומגבים לשמשה.

טיפול לפורשה לא צריך להיות יקר בהרבה.

אני מעריך ש500-1000₪ גג לטיפולים השגרתיים.

לגבי ברקסים.

הצחקת אותי, תנסה לייבא ברקסים מחול ואז תדבר על חול.

במקרה ברשותו X5 M50D וגם אני ניסיתי להיות ״חכם״ ולקנות רפידות ולהחליף בעצמי (עבודה של שעה).

עד שקיבלתי ברקס במכס.

בחברה רפידות וצלחות עולות כ6000₪ לכל הגלגלים + עבודה.

עקב גודל ומשקל כל החבילה הזו כמובן שנעצר במכס.

וגם בפורשה ייתפס עד כמה שאני יודע גם בפורשה מאובזרת בצלחות גדולות.

לדעתי אם בא לך ואתה רוצה לסמן לעצמך V ולהוציא את הדודא, לך על זה.

כבד עליך? לא מה שחשבת? תמיד אפשר למכור.

רק קח בחשבון שיכול להיות שלא תוכל לתחזק ובמקרה הכי גרוע תפסיד 20-40K עבור התענוג.

פורסם

לא ייבאתי, הייתי בחופשה אז הבאתי איתי במזוודה, כמו עוד הרבה דברים שהבאתי איתי בעבר.

כמו למשל שהייתי זקוק לפנס קדמי, בחברה רצו 10200, הבאתי זוג ב1600 במזוודה.

לגבי הטיפול... יכול להיות שאכן שילמתי משהו כמו 1000, לא זוכר בוודאות. אני זוכר שאצל נועם במוסך יוסה שילמתי באיזור ה800 שקלים אם אני לא טועה עד שעברתי לבימר בבת ים. נראה לי שאולי לקחו לי יותר ב100 שקלים אבל אני לא זוכר.

• תוכן חדש...