Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קודם כל את היצרן לא מעניינים הפסדי מכירה מקומיים. לרוב הוא נותן הנחה זהה לכל הנציגים בכל העולם והם מתחרים ביניהם על מתח הרווחים.

האינטרס של היצרן הוא למכור מכשירים וכמה שיותר. אם הוא ימכור דרך נציג בגרמניה לצורך העניין או יאבד את המכירה לנציג של LG בארץ אז מצידו שתקנה בגרמניה.

כל מה שכתבת - לא נכון בעליל, ולא מתייחס לבעיה של יצרן שאין לו נציגות מקומית, שעושה את כל מה שציינתי.

זה לא נכון בתוכנה, זה לא נכון במכשירי אלקטרוניקה וזה בטח לא נכון ברכבים.

עובדה היא שיצרנים עובדים עם נציגיות מקומיות ומנהלים איתם קשרי ממוסדים, מו"מ סביב תנאי המסחר וכו'. הם לא עושים זאת בגלל התענוג שלהם.

הנציג הוא לא סניף של היצרן אלא מה שנקרא VAR. מכאן זה עניינו של הנציג מה הערך המוסף וכמה זה מגדיל את השוק.

בבקשה:

http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp?report_cd=821356

רק שתראה כמה הנציג שולט, במקרה הזה, ועד כמה חשוב ליצרן לשלוט בפעילות ברמה המקומית.

"סמסונג תהיה אחראית בלעדית הן על פעולות השיווק וקידום המכירות בישראל (עליהן היא אחראיתבאופן בלעדי כבר מיום 30 בספטמבר 2012) והן על התאמת המוצרים לשוק הישראלי"

לא צריך להמציא תיאוריות רק לשם הוויכוח. צריך לבדוק עובדות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ההבדל ביננו הוא שאני מייצג חברות זרות וחברות זרות מייצגות אותי ואתה מדבר מידע תיאורטי או ממה שקראת.

הסכמים יש שמעגנים טוב מאוד את מערכת היחסים (ההסכם שלי עם החברות הזרות כולל אצל אחד כ 40 עמודים ועוד ספר אתיקה של 80 עמודים ואצל השנייה ההסכם הרבה יותר צנוע ומכיל רק 20 עמודים). מוגדרת שם טריטוריה, עמלה על יבוא מקביל (אם לקוח מזמין מדילר בחול וזה נשלח לארץ. אתה מעביר מספר סידורי ומקבל עמלה), חיוב של היצרן על עבודה במסגרת אחריות ועוד.

אם אני אמכור את המוצרים שאני מייבא לגרמניה למשל אז היצרן יחתוך לי בהנחה ויעביר לנציג שם חלק ממה שמגיע לי.

ההסכמים שלי מול נציגים שמייצגים אותי יותר פשוטים. אני דורש מהם שלא ישווקו מוצרים מתחרים ומחוייבים לזמן תגובה ואני מחוייב לא למכור בטריטוריה שלהם ישירות ואם לקוח פונה אלי מהטריטוריה שלהם אני מחוייב להעביר להם עמלה.

עריכה: תקרא את מה שאתה קישרת. כתוב שם שסקיילקס צריכה לעמוד ביעדים כדי שסמסונג לא תתחרה בה אם ישירות או על ידי משווק נוסף. אין שום דבר שמתייחס ליבוא מקביל. לא רואה פה מה הכוח של המשווק אלא יותר הסכם שאומר לסקיילקס שאם לא יתעוררו הם הולכים לעוף.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ההבדל ביננו הוא שאני מייצג חברות זרות וחברות זרות מייצגות אותי ואתה מדבר מידע תיאורטי או ממה שקראת..

ההבדל ביננו זה שאני יודע ללמוד תחום שונה משלי, ולא מניח שמה שנכון לייבוא לשוק אחד נכון לשוק שונה בתכליתובטח שלא גוזר גזירה שווה משווק של ציוד לתעשייה ו/או ציוד מקצועי לשיווק של מוצרי אלקטרוניקה שנמכרים בקמעונאות. אני לא רק שעסקתי בייצוג של חברות זרות וההסכמים איתן, אני גם עסקתי בהסכמים עם VARs ומכיר יותר מתחום אחד, אם באופן ישיר ואם באופן עקיף, מתוכנה, דרך ציוד רפואי, מכירות מזון קמעונאיות, חומרי גלם לתעשיית האלקטרוניקה, ייצור לתחום הבטחוני, ועוד.

הקישור שהבאתי מוכיח לך שמה שכתבת, שאת היצרן לא מעניין מה המפיץ עושה - זו שטות. הנציגות המקומית והפעילות שלה חשובות מאוד ליצרן והוא בהחלט לא רוצה ייבוא מקביל, מה שאתה טענת שדווקא (1) לא מפריע לו ו-(2) עובד לטובת הנציגות המקומית.

פורסם

כשנוח לך אתה יודע לקרוא טוב מאוד אז אל תיתמם ואל תשים לי מילים שלא אמרתי בפה. אני כתבתי שהרווח של הנציג המקומי לא מעניין ולא מה הוא עושה אז אל תשים לי מילים בפה.

אתה יודע על תחום אחד שאני מתעסק בו (התחום היה ויהיה גם בעתיד העיקרי שלי) אבל אני מתעסק בעוד תחומים של מוצרים קימעונאיים טהורים (יודאיקה למשל). בציוד רפואי ותוכנה לא עסקתי.

אם תקרא שוב מה שכתבתי אז תראה ש

1. לא מעניין אותו אם אתה מרויח וכמה.

2. לא דיברתי על יבוא אפור או מקביל מסחרי אלא על יבוא אישי.

בשום מקום לא אמרתי שליצרן לא אכפת מה הנציג המקומי עושה (וזה דווקא מאוד אכפת לו עד לרמת איפה הקרובים שלך עובדים) אלא שלא אכפת לו כמה הוא מרויח.

אותו VAR מחליט לבד מה הערך המוסף שהוא מכניס (שירות מעולה, מבצעים, ימי עיון, אביזרים משלימים וכו') וכל עוד זה לא סותר את דרישות המסגרת של ההסכם זה לא מעניין את היצרן.

מה שאתה הבאת מסקיילקס זה אחרי שהיה פיצוץ וההסכם כמעט והופסק ובמסגרת המשא ומתן הגיעו להבנות האלה. זה לא קשור לכלום.

פורסם

אם תקרא שוב מה שכתבתי אז תראה ש

1. לא מעניין אותו אם אתה מרויח וכמה.

2. לא דיברתי על יבוא אפור או מקביל מסחרי אלא על יבוא אישי.מה שאתה הבאת מסקיילקס זה אחרי שהיה פיצוץ וההסכם כמעט והופסק ובמסגרת המשא ומתן הגיעו להבנות האלה. זה לא קשור לכלום.

1. לא רק שמעניין אותו, הוא יכול גם במקרים מסויימים להכנס לך לספרים ו/או להכתיב לך מחירי שוק ו/או שולי רווח.

דרך אגב, זה עוד יותר נכון בשוק הרכב, לדוגמא.

2. גם ייבוא אישי מעניין אותו. יצרן מעוניין לשמר את שרשרת האספקה המתוכננת שלו ולא רוצה ייבוא פרטני משווקים אחרים. זה בטח ובטח נכון בתוכנה, וזה נכון גם במוצרי צריכה. אחת הסיבות - הרצון לשמור על נציגות מקומית רשמית, כי בלעדיה אין פרסום, אין הפצה וכו'.

מה שהבאתי מסקיילקס זו ההוכחה שאת היצרן מאוד מעניין מה עושים ברמה המקומית וגם מאוד מעניין אותו איזה רווח נשאר לנציג המקומי.

פורסם

1. יש יצרנים שידרשו את זה ויש כאלה שלא ייכנסו לזה כמו שיש כאלה שיעשו הכל ויתנו לך את העמלה שלך ויש כאלה שימכרו לך ושתמכור הלאה. זו שאלה של תרבות ארגונית.

2. לגבי תוכנה אין לי מושג כי לא מכיר את השוק. שים לב מה כתבתי ביבוא אישי : "אם לקוח מזמין מדילר בחול וזה נשלח לארץ. אתה מעביר מספר סידורי ומקבל עמלה", "אם אני אמכור את המוצרים שאני מייבא לגרמניה למשל אז היצרן יחתוך לי בהנחה ויעביר לנציג שם חלק ממה שמגיע לי" ו "ואם לקוח פונה אלי מהטריטוריה שלהם אני מחוייב להעביר להם עמלה".

ברור שיש מידה של הדדיות וזה לא מערב פרוע אבל בשורה התחתונה אם אתה לא מוכר אז אני אמכור ואפצה אותך על חלק מהאובדן שלך אבל לא אוותר על אף מכירה.

פורסם
1.

2. לגבי תוכנה אין לי מושג כי לא מכיר את השוק. שים לב מה כתבתי ביבוא אישי : "אם לקוח מזמין מדילר בחול וזה נשלח לארץ. אתה מעביר מספר סידורי ומקבל עמלה", "אם אני אמכור את המוצרים שאני מייבא לגרמניה למשל אז היצרן יחתוך לי בהנחה ויעביר לנציג שם חלק ממה שמגיע לי" ו "ואם לקוח פונה אלי מהטריטוריה שלהם אני מחוייב להעביר להם עמלה".

אתה לא מוכר בקמעונאות דרך חנויות עשרות אלפי מכשירים בשנה!

מה הקשר בין השוק שלך לעניין?

פורסם

ככה זה עובד איפה שיש מספר סידורי. אם יש מספר אז יש עקיבות ואני יודע איפה הוא נמכר ודרך מי. אם תבוא לסאני עם מכשיר (ומשם הכל התחיל) הם יכולים לדעת מיד מאיפה הוא ואת כל המסלול שעבר עד ללקוח הסופי אם היצרן רק ירצה בזה.

בתחום היודאיקה (שם אני לא מוכר בארץ אלא דרך דילר בארה"ב) מה שהמשווק שלי תופס הוא מקבל את העמךה שאני גובה בהתאם בארץ כשברור לשלושתנו שזה לא הכל.

פורסם (נערך)

בחזרה לשאלתי הראשונה - האם הרישוי של האנדרואיד מאפשר חסימת שפות המגיעותמובנות במערכת? אני מניח שההסכמים בין גוגל לסמסונג אינםפתוחים לעיון הקהל, אבל, בכל זאת מדובר בביטול של תכונה במערכת שחשובה לכמה מיליוני משתמשים.

כמובן שהסבירות שסמסונג תפר הסכמים כאלה קלושה ביותר, אבל כבר נתקלנו בכל מיני דברים מוזרים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ככה זה עובד איפה שיש מספר סידורי. אם יש מספר אז יש עקיבות ואני יודע איפה הוא נמכר ודרך מי. אם תבוא לסאני עם מכשיר (ומשם הכל התחיל) הם יכולים לדעת מיד מאיפה הוא ואת כל המסלול שעבר עד ללקוח הסופי אם היצרן רק ירצה בזה.

בתחום היודאיקה (שם אני לא מוכר בארץ אלא דרך דילר בארה"ב) מה שהמשווק שלי תופס הוא מקבל את העמךה שאני גובה בהתאם בארץ כשברור לשלושתנו שזה לא הכל.

אתה שוב לוקח סיפור אישי ומסיק ממנו על הכלל...

לא שאני מבין מה את עושה עם היודאיקה, אבל, בחייאת, סמסונג מוכרת מיליונים של מכשירים דרך עשרות אלפי חנויות, אז עכשיו היא תכפה על מפיצים לשפות זה את זה בכל העולם...

איך בדיוק?!

נו, באמשך...

פורסם (נערך)

לפעמים זה בסדר לקחת סיפור אישי ולהסיק ממנו על הכלל, זה דבר מקובל במחקר. גם בתחומי הכלכלה, מנהל העסקים... יש שפונים למחקר איכותני ומסתמכים עליו. לא הכול סטטיסטיקה ונתוני רוב מול מיעוט ומספרים "מדויקים".

אם כבר סוטים מהנושא של פותח השרשור...

עריכה אחרונה על ידי loty

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

לא נכון, זה דבר לא נפוץ ולא מקובל בכלל.

מה עניין הנפצת מליצות כלליות לדיון?

פורסם (נערך)

מכיון שסיימת בסימן שאלה אני אענה לך:

הנפצה?! מליצות?! אתה רציני?

והקביעות ההחלטיות שלך עם "לא נכון" ו"לא מקובל בכלל" הן בגדר מה?

מתי לאחרונה עבדת עם מחקר\גופי מחקר\עשית מחקר?

ומה העניין, שאלת? שלטעמי מה שNight Driver עשה (הסקה ממקרה או ממקרים בודדים לכלל) הוא לא מעשה מופרח, גם לא בתחום העסקי\קמעוני.

אני מקווה שתשובתי מספקת אותך.

עריכה אחרונה על ידי loty

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

בשביל לטעון שמשהו מופרך או לא צריך להתייחס לעובדות המקרה, לא להנפיץ הערות "בכללי".

מכירת יודאיקה לא דומה למכירת טלפונים סלולרים.

אפילו מכירת טלפונים סלולרים לא דומה למכירת טלוויזיות...

אני חושב שאני מסביר באופן מובן למה ליצרן אלקטרוניקה יש אינטרס לשמור נציגות רשמית ולקדם מכירה דרך המכשירים שהיא מייבאת בלבד, שזה נושא הדיון. יצירת שוק גלובאלי היא לא אינטרס שלו, מסיבות שהוסברו.

לבוא ולתת דוגמאות לסידורים אחרים משווקים אחרים - לא רלוונטי.

• תוכן חדש...