Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום 7000 ק"מ על הונדה סיוויק סדאן 2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע החזרתי הונדה סיוויק סדאן 2013 ששימשה אותי כרכב גישור.

בהתחלה איך שראיתי שזה הולך להיות רכב הגישור שלי שמחתי שסופסוף אני מקבל רכב לא סטנדרטי, כנראה שבחברת הליסינג הספציפית הזאת אוהבים לפנק. פה בערך נגמרה ההתלהבות מהרכב.

מבחוץ

לעניות דעתי העיצוב של הונדה נהיה גרוע יותר מדגם לדגם, תא המטען נראה כאילו הודבק ואני ממש לא מתחבר לעיצוב ה"בלוטות" של הונדה ( וגם בטויוטה) שחלקים שונים ברכב בולטים בצורה לא קשורה (פנסים, גרילים וכו'). הג'אנטים ללא ספק מוסיפים ואף מחייבים עם עיצוב שמצליח להיות מוזר ומשעמם בו זמנית.

מבפנים

להתיישב מאחורי ההגה של הסיוויק משול ללהיפגש עם חבר שלא ראית המון זמן ולחטוף סטירה (אבל עם הצד המשפיל). המון צגים, צבעים, הגדרות אינפורמציה מיותרת, מרוב הלם אין לך מושג לאן להסתכל.

האיבזור הוא יפני למהדרין (חלונות/ מראות חשמל, מזגן, נעילה מרכזית, פגושים ומראות בצבע הרכב)+ חיישני אור וגשם שתרגישו ב2015 ולא ב 1995

לוח המכוונים מחולק ל2:

- תחתון – מד סל"ד אנלוגי ונוריות בקרה/ אזהרה

- עליון – מד מהירות דיגטלי וחיווי לוינקרים.

כיוונון ההגה הוא מטלה מסובכת היות ואתה צריך לכוון אותו כך שלא יסתיר את 2 הצגים, אהה וגם שיהיה נוח לנהיגה.

הזכרתי כבר המון צגים ואינפורמציה? כאשר לחץ באוויר לא היה תקין נדלקו 2 נורות בלוח מכוונים והתראה במחשב דרך(!), בשביל מה צריך כל כך הרבה התראות?

ושמישהו בהונדה יגיד לי בשביל מה אני צריך להגדיר תמונת רקע למחשב דרך?

הפלסטיקים מרגישים מאוד זולים, מתגים מרגישים שנלקחו מדייהטסו שרייד, רדיו דיסק מאוד פשוט עם שליטה מההגה.

המזגן מאוד חלש, בעוצמה הכי גבוהה שלו הוא מרגיש כמו עוצמה 3 ברכבים אחרים (מתוך 4).

המושב האחורי מרווח ואישתי דיווחה שהיא לא מרגישה צפיפות לרוחב עם בוסטר וסלקל, כבוד!

תא המטען סביר, לא מפתיע בגודלו ובטח שלא הייתי רץ לספר לחברה.

מנוע

מדובר על מנוע 1.8, 142 כ"ס, והשמועות מדברות על תיבת 5 הילוכים כאשר אני מוכן להישבע שהיא הרגישה לי כמו 4, בבורר ההילוכים היו מצבי D3,2,1, כאשר בדגמי 2015 יש מצב S. חפרתי המון ולא מצאתי שום הסבר לשינוי או למה חסר מצב 4.

מתחת ל4000 סל"ד המנוע מרגיש כמו פוקוס דור קודם, האצות בשיוט בלתי אפשריות בעליל בלי קיק, וכאשר כן מורידים הילוך וסוחטים את הדוושה, משתחררת שאגה מטורפת ומביכה של "תסתכלו עליי, אני מאיץ ויש לי הונדה". בעליות הכי קלות (לא מדבר אפילו על חיפה או ירושלים) הרכב מאבד מהירות ובהילוך האחרון אין סיכוי לייצר האצה ולו הקטנה ביותר.

כאשר סוחטים את הדוושה מרגישים קצת מה"הונדה"איות, המנוע שואג יפה ואתה מרגיש ל5 שניות כאילו אתה נוהג ב S2000, אבל כאן הכיף נגמר. בהתנהלות יומיומית כמעט ולא סוחטים כך את הדוושה והייתי מעדיף תיבת 6 הילוכים או רציפה כמו שמציעים בדגם שמיובא ע"י אלבר, שתיתן ביטוי ל142 הסוסים.

צריכת דלק

בנסיעה מעורבת של 30-70 כאשר הרוב בינעירוני יצא לי 1/13.7 ונעה בין 12.5-14.2. האמת לא רע יחסית לכך שזה 1.8 והעובדה שהרבה פעמים הייתי צריך לסחוט את הדוושה כדי לספק תאוצה נורמלית.

נסיעה

בסך הכל המתלים די בסדר, יודעים לגהץ מפגעים בעיר וגם מחוץ לעיר הרכב די יציב ולא מתנדנד.

גם ההגה בסדר, משקל טוב, יש פידבק לא רע ורק בעיקולים במהירות ממוצעת ומעלה חסר קצת משקל, ל99% מהפנסיונרים שירכשו/ רכשו את הרכב הוא יהיה מספק.

שורה תחתונה

עצם העובדה שגרסת ה 5 דלתות יותר איכותית, מאובזרת, זולה ותא מטען שקטן רק ב 30 ליטר מגרסת הסדאן, מייתרת לחלוטין את הדגם הזה.

צריך להיות פנאט של המותג, לא לבדוק מה יש למתחרות להציע ולא להתעניין בכמה היא עולה, על מנת לקנות את הרכב הזה.

• תוכן חדש...