Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב בגרמניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

1. לא כיף. עבודה קשה מאד.

2. אין חוקים, הפקקים מופיעים ומתפוגגים בלי סיבה ברורה. ופקק כזה יכול לתקוע אותך גם שעתיים שלוש.

3. יסלחו לי המנהלים, אבל אין לי ביטוי אחר: אתה פשוט מטורף. לנהוג בחו"ל בפעם הראשונה בחיים במרכז ברלין? כמו לנהוג בפעם הראשונה אחרי טסט במרכז ת"א ביום ראשון ב-8 בבוקר, ביום שבו משטרת התנועה פושטת על האיזור. אני עומד לשכור מחר רכב בעיר הרבה יותר קטנה, ומוטרד מהיציאה מהעיר, עניין של לא יותר מ-5 ק"מ. הרבה פחות מוטרד מנהיגה מחוץ לעיר. גם מבחינת זמן, העובדה שאינך מכיר לא את העיר ולא את צורת הנהיגה תגרום לך הרבה היסוסים, טעויות בניווט ובתקוה שלא עימות עם החוק או תאונה, כך שגם מבחינת זמן לא תחסוך דבר. ICE תקח אותך ממרכז ברלין למרכז מינכן בפחות מ-6 שעות.

4. GPS, שכל ישר והרבה מאד סבלנות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מינכן נסבלת לנהיגה יחסית, למרות שרצוי שתקח בחשבון שנהיגה של 4-5 ק"מ בתוך העיר יכולה להמשך 20-25 דקות, גם בשעות הערב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בשביל נסיעה דוך למינכן, אני חושב שדי מיותר לשכור רכב.

זה אולי נחמד להתנסות קצת באוטובאהן (בעיקר עם רכב נחמד), אבל כנהג אין לך את האפשרות ממש

להתרכז בנופים פוטנציאלים וסתם להנות מהדרך.

היתרון של רכב מגיע כאשר רוצים לעבור בעיירות קטנות, לרדת קצת מהדרך הראשית,

להיות פחות מוגבלים במקומות להגיע אליהם ולבקר בדרך ליעד הסופי.

מעבר לענין הפקקים אגב, ישנם קטעים לא מבוטלים בהן כן יש הגבלות מהירות "סתם כי בא להם" ו/או בשל עבודות בכביש.

אגב, יצא לי לסוע לאחרונה בתוך ברלין ועוד כמה ערים (ואגב, גם נסיעות ארוכות באוטובאהן), ותכל'ס אני חושב שזה לא כל כך נורא כמו שספריאל מתאר. בעיקר כשיש את סעיף 4 שהוא תיאר.

בשורה התחתונה, אם הכוונת הן כמו שציינתי בשורה הראשונה - רק רכבת!

בהזמנה מוקדמת (בימים הקרובים) ניתן לרכוש כרטיס ב-29 יורו (סביר שישנן הגבלות כגון "ללא החזר"). ככל שתתקרב למועד המחיר יעלה בהדרגה עד למחיר המלא שעומד על 130 יורו (!).

פורסם

130 יורו? זה נשמע יותר יקר מטיסה פנים ארצית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

טיסה פנים ארצית עלתה באזור ה-70 יורו לפני חודש וחצי. עכשו כפול.

כמובן שיש כוונה לרדת פה ושם מהכביש הראשי. אני חייב מנת קפה כול שעתיים שלוש אחרת מקבל קריז

נראה לי שקצת הגזמתם עם ה"עבודה קשה". עם כל הכבוד, זה גרמניה. סופסוף אנשים מנומסים, וכמה כבר חוקי התנועה שונים מישראל?

אנשים שגרים בגרמניה\ ברלין טענו שבשבת בד"כ אין פקקים, נראה לי שווה לקחת את הסיכון. אני גם רוצה לקחת את הרכב ל-8 שעות אז די בטוח שנספיק (המרחק הוא בערך 600 ק"מ)

זה לא כמו בצרפת שמי שנוסע בדרך ראשית (גם מהירה) חייב לתת זכות קדימה למשהו שמשתלב מדרך צידית (לעצור על נתיב מהיר. אני לא יודע איך המדינה הזו קיימת עדין)

גם מטבריה לצאת ביום שישי בצהוריים זה גועל.

הכוונה לקחת BMW 3 נכון לעכשו.

אגב, באמת להזמין בשלמה סיקסט עולה פחות (משמעותית) מהאתר הארופאי

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

ואם יש לך נוסע מתמיד של אלעל או חברי מועדון רלוונטים, תזכה לעוד הנחה.

פורסם

חופשי הגזמת, ספריאל. זה לא סיבוב בניו דלהי. זאת גרמניה.

כמובן שהתמורה הטובה יותר לכסף נמצאת בתחבורה ציבורית, אבל אם לבחור בא לנהוג, שינהג.

בקיצור, שכור ותיהנה. עשיתי בזמנו מרחקים דומים עם במוו 1, אין ספק שהחברה הזאת מכוילת לאוטובאן. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

האנס, לא הגזמתי. שים לב שמדובר בהתנסות ראושנה של הבחור בנהיגה בחו"ל. אם היה לו ניסיון של כמה אלפי ק"מ - ניחא, אבל התנסות ראשונה עושים בכבישים בין עירוניים ובערים קטנות. להתחיל התנסות ראשונה בנהיגה במדינה שאינך מכיר, עם חוקים ונהגים שאינך מכיר, ברכב שאינך מכיר ולצאת לדרך שאינך מכיר וזאת בעיר גדולה, עם תנועה כבדה וגיאוגגרפיה לא מוכרת - זו עלולה להיות התחלה גרועה. אפילו עניין שולי לכאורה כמו הילוכים ידניים למי שלא נהג כך מאז הטסט. אם הבחור היה יוצא מנמה"ת של מינכן, נוהג כמה ימים מעיירה לעיירה ואז נכנס לברלין המצב היה שונה.

דור, לגבי מחירי טיסות - נושא מורכב ביותר. תלוי בתאריך (כרגע שיא העונה באירופה), בזמן שנותר עד הטיסה, בביקוש לאותה טיסה, בשעת הטיסה, בנמלי המוצא והיעד (לעתים לאותה עיר שני נמלי תעופה עם תמחור שונה), בחברת התעופה ואפילו בדגם המטוס.

IG, לגבי נהיגה בצרפת - האזהרות הן בעקר מאמצעי האכיפה ומנהגים ים תיכוניים בדרום. לפי מה שקראתי נושא הכניסות הלא מוסדרות מימין כמעט חוסל, ולהזכירכם - אותו חוק תופס גם בגרמניה וגם בישראל. בפעם האחת שבה נהגתי בצרפת זה מהיער השחור לקולמאר הבעיה היחידה היה אספלט די מחורבן, אבל בעוד שעתיים אני שוכר רכב בניס ויוצא לטיול בפרובאנס עם הרבה קטעים כבישים הרריים וכפריים, דיווח יפורסם בפורום בעוד כשבוע.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תשמע, זה נראה כמו ניסיון לזכות בפרס הסבא הטרחן של הפורום. :-)

אנחנו בעידן ה-gps, נעלמו בעיות הניווט.

השילוט משובח.

חוקי התנועה זהים ב-99%.

הנהגים שם אדיבים יותר ויסלחו לו על טעויותיו, הוא הרי ייסע ברכב שכור.

הבחור צעיר ונמרץ ואין לו משפחה לסחוב על הגב.

אני באופן אישי הרגשתי כמו דג במים בתנועה הגרמנית. די עם ההפחדות, זה לא טמקא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כמי שנהג אלפי ק"מ בגרמניה , אחרי הנהיגה בארץ הנהיגה שם היא קלה ונוחה. הדבר היחידי שתשים לב זה לא להיתקע בנתיב השמאלי נתיב העקיפה שלא לצורך כי זה הנתיב שכל המרצדסים ושאר רכבי היוקרה דוהרים על מעל 200 ק"ש ורגילים מהנימוס הגרמני שהנתיב פנוי.אם תקפיד על נהיגה נכונה וזהירה - פשוט המהירויות שם גבוהות בהשוואה לארץ - אין לך ממה לחשוש.השילוט מעולה גם למי שלא משתמש בעזרים ובעיר הנימוס של הנהגים הגרמנים ייתן לך לתקן טעיות בלי שתחטוף קללות וחסימות .

אגב בעניין הקפה אז אין בעיה כי כל כמה עשרות ק"מ יש תחנות דלק וריענון.

תהנה.

פורסם
130 יורו? זה נשמע יותר יקר מטיסה פנים ארצית.

יאפ. אתה מוזמן לבדוק באתר הדוייטשבאהן.

כאמור, הזמנה מראש כמעט תמיד יוצאת יותר זולה (ובאופן משמעותי עם מספיק זמן מראש, 30 לעומת 130 לצורך הענין). בנוסף ישנם כרטיסי הנחות שונים (ומי שגר פה ונוסע תכופות ברכבת, בעל כרטיס שנתי ו/או עבודה שמשלמת). אבל בנסיעות חד פעמיות, בהחלט יקר.

כמובן שיש כוונה לרדת פה ושם מהכביש הראשי. אני חייב מנת קפה כול שעתיים שלוש אחרת מקבל קריז.

אני לא מדבר על סתם עצירת קפה (ודלק, כתלות כמה מהר תסע). אני מדבר לסטות לגמרי מהכביש הראשי ולבקר בערים או אתרים בדרך (דרדזן, נורמברג כדוגמה לערים גדולות). לקחת את הזמן ואולי לשקול להעביר לילה בנקודה כלשהי בדרך.

נראה לי שקצת הגזמתם עם ה"עבודה קשה". עם כל הכבוד, זה גרמניה. סופסוף אנשים מנומסים, וכמה כבר חוקי התנועה שונים מישראל?

אנשים שגרים בגרמניה\ ברלין טענו שבשבת בד"כ אין פקקים, נראה לי שווה לקחת את הסיכון. אני גם רוצה לקחת את הרכב ל-8 שעות אז די בטוח שנספיק (המרחק הוא בערך 600 ק"מ).

לגבי האוטובאהן - כשאתה נוסע במהירויות גבוהות, סף הריכוז שלך צריך להיות מלכתחילה גבוה יותר. מבחינת תרבות נהיגה, קל למדי להתרגל לאיך שהדברים עובדים (עקיפות, פינוי נתיבים שמאליים וכיוצב') אבל עדין צריכים להיות ערניים ולזכור שלא מדובר בדיוק בנסיעה בכביש 1/2/4/6.

בערים - אני חוזר, המצב לא כל כך נורא כפי שספריאל מתאר לדעתי. מומלץ לבדוק מראש באיזה אזורים מותר למשל לפנות ימינה באדום (ממה שנתקלתי יש מיני רמזור נפרד או שילוט מתאים). צריך להיות ערניים גם לגבי תנועת חשמליות (למרות רימזור מתאים). וחשוב מאוד להקפיד על המהירות המותרת (גם בכבישים קצת יותר גדולים עם מהירות מותרת של 60-70 קמ"ש) - יש לעיתים מכמונות שלא מזהים ממש מראש וסטיות קטנות במהירות יעניקו דו"ח (למרות שסטיה קטנה שווה דו"ח קטן, ולעיתים דמי הטיפול של חברת ההשכרה יהיו גבוהים יותר ממנו).

אגב, באמת להזמין בשלמה סיקסט עולה פחות (משמעותית) מהאתר הארופאי

מציע גם לבדוק אתרי השוואת מחירים למיניהם (בחו"ל)

לגבי משך ההשכרה, לשכור רכב ל-8 שעות זה כמו לשלם על יום שלם. ממה שנתקלתי בגרמניה מחיר שכירת רכב ל-3 ימים על פני הסופ"ש יוצא לרוב משתלם יותר.

הערות בכחול.

בנוסף, יש לך את האתר הזה, ומעין תמצית שלו בפורמט PDF כאן, שמפרט בצורה יפה את כל החוקים וההתנהלות.

פורסם

תעבור במ.מ.ס.י תוציא רשיון בינלאומי ג'אסט אין קייס.

תעזר בגוגל מאפס ברגע שתדע מאיפה אתה לוקח את הרכב כדי להבין מראש מה פחות או יותר המסלול.

עוד משהו - זכות קדימה נותנים, ובגרמניה לא צריך לקחת, תקבל אותה.

תהיה אדיב בכביש, תאותת, אין צורך להידחף - אם פספסת יתנו לך להיכנס, רק תהיה אסרטיבי.

בכביש מהיר כשיש שלושה נתיבים, האמצעי הוא לא הימני, שמור על הימין.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא צריך רישיון בינלאומי בגרמניה, הישראלי תופס בלי בעיות.

אגב, ספריאל כתב: "שים לב שמדובר בהתנסות ראושנה של הבחור בנהיגה בחו"ל. אם היה לו ניסיון של כמה אלפי ק"מ - ניחא, אבל התנסות ראשונה עושים בכבישים בין עירוניים ובערים קטנות."

הנקודה הזאת בעייתית לכשעצמה, לרוב כאשר אדם טס לחו"ל הוא מגיע לאחת מהערים הגדולות והמתוירות, לצורך העניין אם מדובר בגרמניה אזי ברלין/מינכן/פרנקפורט, אז מה, אני אסע לאיזו עיירה נידחת כדי לשכור שם את הרכב? כנראה שלא.

פורסם

כמה דברים להמשך ההתייחסויות, אני אבדוק שוב את השרושר קצת יותר מאוחר לראות שלא פספסתי שום דבר:

1. 53.5K ק"מ and counting על הסויפט הידנית שלי. לא בעיה. אוהב כל קילומטר וקילומטר.

2. משתדל להצמד לימין גם בארץ.

3. משתדל לתת זכות קדימה גם בארץ.

4. מכיר את הרמזורים המיניאטוריים, אצתרך להתרגל לחפש אותם, אבל מקווה לטוב.

5. מתכוון לקחת או וויז בפלאפון או GPS בחברה. עוד בבדיקה.

6. מכיר שיש תחנות רענון בדרך, הפסקות נוספות יהיו כנראה בצהוריים לאוכל וכתלות בהספק (יש לו"ז בערב. בירה. כל כך הרבה בירה.)

הערה: אני אפילו בד"כ מאותת. זה בכלל מבלבל פה אנשים.

שוב תודה לעוזרים :)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם (נערך)

2+3+הערה. עבודת מראות טובה גם חשובה.

4. חוץ מהמיני רמזור, יש גם חץ ירוק בסמוך לאור האדום שמסמן פניה חופשית באדום (לאחר עצירה מוחלטת). ראה בתחתית עמ' 57 בקובץ שצירפתי. בהקשר של רמזורים, שים לב גם לענין של פניה מוגנת שמאלה לעומת כזו שלא (ואז תנועה ממול גם עם רמזור ירוק).

5. וויז או גוגל מפס יעשו את העבודה מספיק טוב לטעמי. אם תקבל GPS מובנה ברכב כבונוס וללא תשלום נוסף אז זה תמיד נחמד.

6. לא בכל האוטובאהנים יש תחנות רענון (דלק/קפטריה) ממש בצד הכביש ולעיתים צריך לרדת ממנו לגמרי ולהיכנס לעיירה הסמוכה או סתם קצת הצידה מהכביש. יש כן תחנות עצירה כל כמה ק"מ טובים. לרוב יש שילוט שמתריע לגבי מרחקים מהנקודות הבאות.

אגב, תנועה ופקקים, גם תאונות עשויות לגרום לחסימת צירים, למשל:

http://www.bild.de/regional/duesseldorf/gefahrguttransporte/gefahrgut-transport-unfall-auf-der-autobahn-aluminum-ausgelaufen-42201568.bild.html

עריכה אחרונה על ידי Tom_22

• תוכן חדש...