Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי פונטו 98 עם הסטוריה של התחממות מנוע, אין במנוע טרמוסטט (הוצא).

יש אידוי איטי של מים מפקק תוך כדי הפעלת מנוע חם (90C~). לעתים קרובות, מיד לאחר כיבוי מנוע חם, המים מושפרצים מפקק (יוצא ~1-2 ליטר מים).

בצעתי בתקופה אחרונה תיקונים הבאים כדי לפתור את הבעית התחממות:

1. יוניט מאוורר הוחלף

2. משאבת מים הוחלפה

3. רדיאטור (מקורי פיאט, אך כבר הוחלף לפני כ 5 שנים) עבר ניקוי.

4. פקק מיכל מים חדש

צריכת דלק ושמן תקינים (לא אוכלת שמן בכלל). מאוור מופעל בשני מהירויות בטמפ סבירה.

בדיקת לחץ מערכת מים תקינה (אין יציאת מים וירידת לחץ).

במוסכים, הייתי בשתיים, לא מצליחים לפתור. באחת מהם מדברים על אפשרות של ראש מנוע דפוק (אין עדות ישירה לכך).

אני התחלתי לחשוד בפקק פגום שמכרו לי. למרות שלא אמור לחץ לעלות בזמן כיבוי מנוע...

אשמח לקבל עצה על כיוון אפשרי.

תודה

פורסם

שלום אסף,

בגלל שמים יוצאים כל יומיים, אזי אני מוסיף מים מהברז.

אני מבצע ניקוז מנקודה אחת, בורג בתוך צינור, מאחרי המנוע.

אשמח לקבל תדרוך...

פורסם

מהיכן אתה בארץ?

יש לחבר שלי מכשיר לבדיקת ראש מנוע.[מכשיר שמגלה CO2 על ידי החלפת צבע הנוזל].אני מדבר על המכשיר הזה: http://www.amazon.com/gp/product/B000NPDL76?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o03_s00

לפני שאתה מתחיל להחליף חלקים ולהכנס פה למסלול ללא מוצא,אולי כדאי שתעשה את הבדיקה הזאת לפני.[אני מקווה ומאמין שעוד נשאר לו מהחומר הזה].

פורסם
מהיכן אתה בארץ?

יש לחבר שלי מכשיר לבדיקת ראש מנוע.[מכשיר שמגלה CO2 על ידי החלפת צבע הנוזל].אני מדבר על המכשיר הזה: http://www.amazon.com/gp/product/B000NPDL76?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o03_s00

לפני שאתה מתחיל להחליף חלקים ולהכנס פה למסלול ללא מוצא,אולי כדאי שתעשה את הבדיקה הזאת לפני.[אני מקווה ומאמין שעוד נשאר לו מהחומר הזה].

זאות הבדיקה שהבחור צריך לעשות, אם יש CO במים תעשה שיפוץ ראש.

פורסם

אחריי שאתה ממלא מים לאן המחוג חום מגיע ?

אני זוכר שבפיאט פונטו שלי שמו לי יוניט של טמפ' נמוכה ואז המנוע לא התחמם בכלל .

פורסם

כאשר אני נוסע (לא בפקק) המחוג נמצא בין אמצע (90C) לבין קר.

אך כאשר אני בפקק, המחוג מגיע עד לאמצע (90C) לכ 15-20 דקות ואז מתחיל מהר לטפס הלאה... במשך 15-20 דקות אלו, אני חושב שמים מתחילים לצאת עש שאין כבר מספיק כדי לקרר.

פורסם
על פניו קיימת בעיה של ראש מנוע. בצע בדיקת לחץ הפוך!

מאור,

האם זה מתאים לעליית לחץ לאחר כיבוי?

פורסם

תודה לכול המשיבים.

אני בדקתי נושא של הפקק, והתברר כי יש פקקים ברמות באר (bar) שונות. רני אקנה פקק מקורי מיבואן ואעדכן אותכם.

פורסם

לאחר כיבוי המנוע משאבת המים מפסיקה להסתובב ולסחרר מים המים עומדים ולא יכולים להתקרר טבעי שהרכב כל רכב יתחמם טיפה יותר לאחר כיבוי המנוע במיוחד עם האקלים הקריר באזורנו.

עם המים בורחים אכן יכול להיות שהמידת בר של הפקק שלך לא נכונה תבדוק מול ספרות לפני שאתה רץ לקנות. במידה והמידה זהה לך לכל מכון לרדיאטור עם הפקק שיבדוק את הדליפה שלו יש מכשיר ייחודי לזה. עם זה לא זה... ראש. בהצלחה.

פורסם

הפקק של הרדיאטור הוא הפקק של מיכל העיבוי בפונטו כלומר המיכל הוא חלק בלתי ניפרד מהרדיאטור. ספק אם הבעיה בפקק אלא אם הוא לא אוטם בכלל או ההברגה נאכלה וכדומה...

פורסם

עדכון:

הייתי היום במוסך של יבואן, על בדיקת לחצים הוא דרש 300 שח+מע"מ...

לפחות בדק פקק (כי בקשתי שיחליף אותו), וטען שהוא תקין (כתוב אליו 1.2, כנראה באר).

בקיצור, מסתמן שזה רוב הסיכויים מנוע...

לא בא לי להעסק עם זה, סיפור שלא נגמר.

מה אני יכול לעשות עם רכב כזה? מישהו קונה?

• תוכן חדש...