Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים ותודה מראש על העזרה.

קצת רקע, קודם כל עלי, אני מבין קטן מאד במכוניות, נכנס לרכב נוסע מגיע וזהו. היום למדתי בזכותכם מה זה דיטיילינג כך שעכשיו אני מבין טיפה יותר :)

הרכב אצלי משנת 2003, מטופל בקביעות ולא עושה יותר מדי קילומטרים (200 אלף כרגע). לפני שנתיים עשיתי שיפוץ גיר, ואז סיכמתי עם אשתי שנסחוב עוד שנתיים עם האוטו ואז נחליף.

עברו שנתיים וצצו שתי בעיות. אחת, אשתי קמצנית ושינתה את דעתה, והשניה לאוטו לא קורה כלום. הוא נוסע טוב, נשמע טוב, נח. מה שכן, הוא חלש יותר, ביחוד בעליות של חיפה.

בעיה נוספת, הרכב מבחוץ נראה זוועה, ובשוק של היום לא נראה לי שאצליח למכור אותו.

לכן, מבחינה כלכלית, לא משתלם להחליף אותו.

אבל הוא חייב לעבור ריענון, כי זה כבר ממש פאדיחה איך שהוא נראה.

חשבתי שאם אני משקיע 7000 ש"ח בערך, אני יוצא לא מופסד כלכלית אם אני מחזיק את הרכב עוד שנתיים מבלי שקורה לו משהו דרמטי (תאונה או שיפוץ מנוע או משהו דומה).

במינימום אני רוצה לצבוע (בלי להחליף צבע), להחליף טאסות, להחזיר סמלים גנובים, להחליף מערכת שמע.

סיימתי לחפור, ועכשיו לשאלות:

- האם החישובים שלי והתקציב ריאליים?

- האם כדאי לבדוק לפני זה מצב מכני של הרכב, או שבכל מקרה זה משתלם\לא משתלם לביצוע?

- הרמה להנחתה: האם יש מקום אחד באיזור חיפה שיכול לעזור לי עם כל זה? או בקיצור, איפה מתחילים?

- עוד רעיונות לשיפור חיצוני יתקבלו בברכה.

כסף יש (כי חסכנו לרכב חדש), ואני רוצה לעשות הכל במכה בלי יותר מדי כאבי ראש. השאלה רק איפה ומה.

תודה שוב,

רועי

פורסם

לאחרונה מישהו פה פתח שרשור על שדרוג מאזדה 3, אתה יכול לראות את תוצאות הצביעה שהוא עשה לרכב.

לאחר הצביעה השדרוג הכי משמעותי שאתה יכול לעשות זה להחליף את גלגלי הברזל לחישוקי סגסוגת.

שני אלה לבד ישדרגו פלאים את המראה החיצוני של הרכב.

פורסם
לאחרונה מישהו פה פתח שרשור על שדרוג מאזדה 3, אתה יכול לראות את תוצאות הצביעה שהוא עשה לרכב.

לאחר הצביעה השדרוג הכי משמעותי שאתה יכול לעשות זה להחליף את גלגלי הברזל לחישוקי סגסוגת.

שני אלה לבד ישדרגו פלאים את המראה החיצוני של הרכב.

ראיתי את זה וזה בהחלט חיזק את הדעה שהיתה לי קודם (גם הסיבות שהוא ציין). מקווה שהתוצאה שלי תהיה טובה כמו שלו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הבנתי אם אתה רוצה לצבוע את הרכב כדי שיהיה קל יותר למכור אותו, או כי החלטת לשמור אותו לעצמך ולהשקיע בו.

אם זה כדי למכור, לא כדאי לצבוע. עדיף למכור במחיר נמוך אבל שהקונה יראה שהנזקים לצבע זה בגלל גיל הרכב ולא יחשוד שהרכב עבר תאונה רצינית + לחסוך את הכסף על הצביעה.

אם זה כדי לשמור ולהשתמש, הסכום שהקצבת ריאלי. צביעה לא רעה אפשר לעשות ב4.5K ובמה שנשאר להתקין מערכת שמע. טאסות וסמלים זה עניין של כמה מאות בודדות, במיוחד אם אתה מזמין את הסמלים מאיביי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא הבנתי אם אתה רוצה לצבוע את הרכב כדי שיהיה קל יותר למכור אותו, או כי החלטת לשמור אותו לעצמך ולהשקיע בו.

אני שומר את הרכב לעצמי, אבל יוצא מנקודת הנחה שחלק מהעלות תתקזז במכירה, אם תהיה כזו בעתיד.

שמח לדעת שהמחיר ריאלי. איך אני מוצא צבעי טוב? חשבתי ללכת לנעמה, שהם מוסך רשמי של מאזדה ובטח יש להם את הצבע הנכון, אבל מפחד שהם ישחטו אותי במחיר.

פורסם

לדעתי, תעשה חישוב שוב עם האישה האם זה כדאי.

הרכב לא צעיר במיוחד, לפי מה שאתה מתאר לא בנפשו ולא ברוחו.

אתה רוצה להשקיע 7 אלף שקל לשנתיים במחשבה שמשהו יתקזז,אני לא יודע בכמה אתה מעריך שהרכב יהיה שווה עוד שנתיים אבל רמז תבדוק כמה שנת 2000 נמכרת היום ואז תעשה שוב את החישוב, בנוסף יש את עניין הבלאי המכני שכנראה יהיה מאוד צפוי לאור הדרכים שאתה נוסע ולזה תוסיף עלויות דלק גבוהות יותר מאשר לרכב יותר חדיש.

שוב לדעתי בלבד זה לא משתלם ביכלל, כמובן שתמיד כיף לראות פרויקטים כאלה אבל במחשבה על טובתך לדעתי או שתסחוב איתו ככה או שעדיף שתיפטר ממנו גם אם בטרייד וגם אם למכור לאיזה צעיר, גם אם זה אומר בהרבה פחות ממה שחשבת.

פורסם

אתה רוצה להשקיע 7 אלף שקל לשנתיים במחשבה שמשהו יתקזז,אני לא יודע בכמה אתה מעריך שהרכב יהיה שווה עוד שנתיים אבל רמז תבדוק כמה שנת 2000 נמכרת היום ואז תעשה שוב את החישוב, בנוסף יש את עניין הבלאי המכני שכנראה יהיה מאוד צפוי לאור הדרכים שאתה נוסע ולזה תוסיף עלויות דלק גבוהות יותר מאשר לרכב יותר חדיש.

אני אנסה להסביר שוב את השיקול הכלכלי. נתחיל בהנחות יסוד:

1. לרכב אין שוק, ולכן ניתן להניח שהשווי שלו הוא בערך אפס (אם כי אני מעריך בין 5 ל-10)

2. נובע מהסעיף הקודם - לרכב אין ירידת ערך. זה נכון כבר שנתיים שלוש.

3. רכב באיזור ה-60 אלף, שלשם כיוונתי, יורד בערכו בערך 7500 ש"ח בשנה.

החיסכון שבהשארת הרכב הישן הוא כולו בכך שאני לא אסבול מירידת ערך. אם אשקיע בו סכום של 7000 ש"ח אני לא אצא מופסד תוך בערך שנתיים, ואחר כך זה כבר יהיה רווח נקי. השיקול היחיד בלשפץ אותו הוא שאני כבר לא מוכן להיות בעלים של רכב שנראה ככה. אני מצרף תמונות כדי להבהיר כמה המצב ירוד. גם ההגה בפנים מתקלף ומגעיל, חסרים פלסטיקים, וכו'.אם בבוא הזמן זה גם יעזור לי למכור אותו אז זה בונוס. זה בטח לא שיקול.

לעניין הדלק, הרכב עושה בערך 12000 ק"מ בשנה, שזה באופן גס 8000 ש"ח דלק. אם אני קונה רכב עם 20 אחוז צריכה פחות, זה יוצא בערך 1500 ש"ח הפרש שזה בחישוב שנתי לא כל כך הרבה.IMG_20150731_112637387.jpgIMG_20150731_112656863.jpgIMG_20150731_112715977.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תראה, רווח נקי בחיים לא יהיה לך ברכב. כל שקל שאתה מוציא בחיים לא יחזור אליך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

למה אתה אומר שאין לרכב שוק?

ועוד בחיפה?

שים עליו שלט "למכירה" ותעשה סיבוב במהירות נמוכה בעיר תחתית\ הקריות

אף אחד לא יתן לך על הרכב מעל למחירון\ מחיר מקובל כי לא קונים כאלה רכבים בשביל שיראו יפה אלא בשביל שיסעו מנקודה א' ל-ב'.

תבדוק בכמה לוקחים לך אותו בלי שום שיפוץ (אפילו לא סמלים). על צבע ומערכת חדשה תוכל לבקש אולי 15% יותר. אחרי זה תחליט אם שווה לך להשקיע וכמה.

ירידת ערך על רכב חדש בכל מקרה תהיה כשתקנה אותו. ירידת ערך פחות רלוונטית כשמחזיקים את הרכב להרבה שנים.

צריכת דלק- אתה עכשו עושה כמה 1:8? 1:7? קורולה 2008-2009 עושה 1:12\ 1:14. חיסכון של 40%.

להגה אתה יכול לקנות רצועת עור ולתפור לבד. עולה 50 ש"ח באיביי.

לפי דעתי שני דברים:

1. הכי חשוב לבדוק מה בדיוק הבעיות המכאניות שלו.

2. תוריד מחיר קצת (1000 ש"ח? 1500?) כדי להפטר מהרכב בלי כאבי ראש ואת ההפרש תשקיע ברכב החדש ותצמצם את ההפסד (זה לא השקעה ולא יחזור אליך בשום אופן)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תוכן חדש...