Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחירי ביטוח לאופנועים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב!

עקב העובדה שביום ראשון הקרוב הולכים לסגור את תל אביב (הרכבת הקלה) החלטתי לבדוק את האופציות של קטנוע בארץ. תגידו מה זה מחירי הביטוח האלו ??? הביטוח עולה כמו 50% מערך האופנוע/קטנוע. אופנוע שעולה שמונה אלף, הביטוח עליו יוצא כמעט ארבע אלף שקל??

זה רק אני או שזה תמיד היה ככה?

8)
פורסם

כן זה המצב.

קודם כל שים לב - אין שום קשר בין ערך הכלי לביטוח חובה מאחר וביטוח חובה קשור לפגיעות פיזיות וטיפולים.

קח בחשבון הוצאה חד פעמית על קסדה, כפפות ומעיל. אל תקנה בזול רק כי זה זול, חפש משהו נוח ואיכותי.

אם אתה מעוניין בחיסכון ונשאר בעיר, 125 סמק בסיסי יהיה מעולה - זריז, זול מאוד לתחזוקה, צריכת דלק מצחיקה ואתה תוך מספר דקות בכל מקום.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

אני ארכוש את רוב ציוד הבטיחות באירופה כי אני משוכנע שיהיה יותר זול שם.

אכן רוב הנסיעה תהיה בעיר למעט קטע קטן של צומת מסובים ==> תל השומר

מחכה לשבוע הבא לראות עד כמה גרוע זה הולך להיות.

8)
פורסם

אם הנסיעה היא בעיר בעיקרה, וגם מסובים-תל השומר, עדיף לקחת קטנוע 50 סמ"ק. ביטוח חובה סביב 1200 ש"ח,צריכת דלק שאינה מביישת אופניים, מחיר רכישה שאינו מבייש קנייה שבועית בסופרמרקט.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אם הנסיעה היא בשטח בנוי בלבד עם רוכב בודד, קטנוע 50 סמ"ק אפשרי.

קטנוע של 50 סמ"ק יתקשה להתמודד עם תנועה שמהירותה מעל 70 קמ"ש.

אל תוותר על ביגוד מתאים (גם בימי הקיץ) ועל נעליים שלמות. מפגש עם אספלט בכל מהירות הוא חוויה לא נעימה.

פורסם
אם הנסיעה היא בעיר בעיקרה, וגם מסובים-תל השומר, עדיף לקחת קטנוע 50 סמ"ק. ביטוח חובה סביב 1200 ש"ח,צריכת דלק שאינה מביישת אופניים, מחיר רכישה שאינו מבייש קנייה שבועית בסופרמרקט.

זה טיפה מפחיד לעלות על כביש "מהיר" עם 50 סמ"ק (למרות שבקטע הכביש הזה תמיד יש פקק) עדיף 125.

מחירי הביטוח האלו אבל ממש שוד.

אם הנסיעה היא בשטח בנוי בלבד עם רוכב בודד, קטנוע 50 סמ"ק אפשרי.

קטנוע של 50 סמ"ק יתקשה להתמודד עם תנועה שמהירותה מעל 70 קמ"ש.

אל תוותר על ביגוד מתאים (גם בימי הקיץ) ועל נעליים שלמות. מפגש עם אספלט בכל מהירות הוא חוויה לא נעימה.

בדיוק הסיבה שאני חושב על 125 יותר.

מיגון מלא כמובן, רק השבוע הגיע רוכב למיון וזה לא נראה טוב.

8)
פורסם

היה לי 50 סמ״ק ששימש ל90% עירוני ומעט בינעירוני (נגיד ראשל״צ - רחובות).

ממליץ לך לקנות 125. ה50 זה פשוט לא מספיק.

יתרונם של ה50 אגב הוא לא רק במחיר הביטוח אלא גם שבשוק היד 2 אף אחד לא נוגע בהם.

וצא מהסרט שאתה תרכב על קטנוע עם מיגון מלא. זה יחזיק אולי שבועיים. אחרי זה זה פשוט לא ישים. בייחוד לא בקיץ.

פורסם

~

אכן זה המצב, וזה שלא ידעת מראה עד כמה נחותים "היתושים המעצבנים" האלה בשרשרת המזון של הכביש הישראלי. לאורך השנים הם עשו לא מעט רעש לגבי מחירי הביטוח ועדיין רוב הציבור הישראלי לא יודע ולא שם z.

כואב לי להגיד את זה בתור רוכב, נהג ונהג רכב כבד, אבל דו"ג הוא לא החלטה רציונלית בישראל. אולי בהתחלה תחסוך משהו (רק זמן כי כסף בעיקר תשרוף), אולי אפילו תהנה מזה תקופה, אבל מתישהו, ברגע של חוסר זהירות, מישהו מהדפקטים על הכביש יחתוך אותך או יפתח דלת במקום הלא נכון ואתה תיכנס לחצי שנה של שיקום בבית לווינשטיין (בתסריט אופטימי) על משהו שעם אוטו היה מסתיים בהחלפת פרטים וטלפון לסוכן.

במדינות רבות בעולם הקטנוע הוא כלי שבני נוער מתחילים ממנו ואח"כ משדרגים למכונית, לכן כולם מודעים לעניין ומתחשבים בדו"ג בכבישים. בישראל זה לא המצב. רמת הנהיגה פה איומה, מזג האוויר לא מעודד לבישת מיגון והרשויות עושות כל שביכולתן להכניס לרוכבים מקלות בגלגלים.

בשורה התחתונה, אני מכיר בארץ שני סוגי רוכבים: אלו שכבר התרסקו ואלו שירדו מהדו"ג בזמן. לא יודע מה נסיבותיך המשפחתיות והמקצועיות, אבל אני לא יכול להמליץ על מעבר כזה בתנאים של היום, עם כל הכבוד לרכבת הקלה ולשאר אילוצים. מקסימום אופניים חשמליים בשילוב כלשהו עם תח"צ.

פורסם (נערך)
בוקר טוב!

עקב העובדה שביום ראשון הקרוב הולכים לסגור את תל אביב (הרכבת הקלה) החלטתי לבדוק את האופציות של קטנוע בארץ. תגידו מה זה מחירי הביטוח האלו ??? הביטוח עולה כמו 50% מערך האופנוע/קטנוע. אופנוע שעולה שמונה אלף, הביטוח עליו יוצא כמעט ארבע אלף שקל??

זה רק אני או שזה תמיד היה ככה?

בוקר טוב אליהו. מבחינת הביטוח כל דו גלגלי שעובר את מדרגת הסמ"ק של 250 סמ"ק נחשב ככלי כבד בעינהם.

במילים אחרות, קנית קטנוע 251 סמ"ק או אופנוע ספורט 1000 עם מעל ל 170 כ"ס תשלם את אותה הפרמייה. רוצה להוסיף שמן לחגיגה? נגיד שאתה ובת זוגתך בעלי רישיון לדו גלגלי. תעשה פוליסה לכל נהג ותקבל סכום מהמם של עד 8500 שקלים לפוליסת ביטוח.

לא מאמין? קח לינק למחשבון ביטוח לפול.

בעל אופנוע הארלי אמיתני עם מנוע של מעל ל 1500 סמ"ק ישלם בדיוק כמו בעל קטנוע 251 סמ"ק.

http://car.mof.gov.il/Parameters/Get?next_page=2&curr_page=2

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

טוב, האמת די ירדתי מזה. לא לקחתי בחשבון את רמת הנהיגה בארצנו במיוחד ובמיוחד את החלפת הנתיבים.

במקרה אתמול בבוקר ראיתי רכב פונה ימינה במסובים וכמעט מוריד אופנוע(שהתעצבן בצדק). השניים נעצרו לשיחה בזמן הפקק שהסתיים בכמה צרחות ובשבירת המראה של הרכב ע"י רוכב האופנוע. לא מצדיק אף אחד ולא לוקח צד אבל אני קטנוע לא אקנה בארץ.

8)
פורסם

התחשבות האחד בשני בישראל כולל רמת תודעת השירות שואפת לאפס. גם על הכביש, גם בחניה וגם בקבלת שירותים.

אולי אתה יכול להסביר לי באיזה חוצפה אנשים מחנים מכוניות ברחבה של הבלוק בו אני גר למרות שהם בכלל לא גרים בבלוק, לא באו לבקר מישהו שגר בבלוק ובכלל משוייכים למישהו שגר כמה בלוקים ממני.

אם החניה לא רשומה בטאבו זה אומר שכל שמוק יכול לבוא ולחנות ברחבה של הבלוק שלך?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
התחשבות האחד בשני בישראל כולל רמת תודעת השירות שואפת לאפס. גם על הכביש, גם בחניה וגם בקבלת שירותים.

אולי אתה יכול להסביר לי באיזה חוצפה אנשים מחנים מכוניות ברחבה של הבלוק בו אני גר למרות שהם בכלל לא גרים בבלוק, לא באו לבקר מישהו שגר בבלוק ובכלל משוייכים למישהו שגר כמה בלוקים ממני.

אם החניה לא רשומה בטאבו זה אומר שכל שמוק יכול לבוא ולחנות ברחבה של הבלוק שלך?

ברומניה בפעם הראשונה והשניה שזה קורה פשוט מרימים להם את המגב של השמשות. בפעם השלישית משטרה באה ומקבלים קנס.

עכשיו, אמרת שהחניה לא רשומה בבניין אז זאת לא חניה ציבורית?

8)
  • תוכן חדש...