Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

אני לומד באוניברסיטת אריאל,

למי שלא מכיר, כל הכניסה/יציאה מאריאל מלווה בעליות/ירידות.

עד עכשיו היה ברשותי פולו ידני שנת 2000 מנוע 1400, עשה עבודה נהדרת, סחב אוטו מלא (5 אנשים + ציוד בבאג') ללא בעיות.

לצערי מכיוון שאני סובל מבעיית שמיעה, ולרכב היה בעיה של בידוד רעשי כביש בצורה נוראית, הנסיעה באוטו היה עבורי סבל מתמשך. זאת אומרת שברגע שאני עובר את ה-100 קמ"ש לא היה ניתן לשמוע רדיו, לנהל שיחה עם בן אדם שנמצא לידי וכולי.

אני מחפש רכב עד תקציב של 25-30K, שיהיה מסוגל לעשות נסיעה חיפה - אריאל פעמיים בשבוע, רכב מלא + ציוד. ללא בעיה ולסחוב היטב את האוטו בעליות.

שיהיה בעל בידוד רעשי כביש ברכב, ושיפגין אמינות סבירה/טובה, וצריכת דלק שנעה בין 1-12/1-15 (הפולו שלי עשתה בעיר 1-12 ומאז שהתחלתי לנסוע לאריאל הצריכת דלק עומדת על 1-15 הרוב על כביש 6 במהירות 110+

מה האופציות?

חשבתי על פולו משנתון מתקדם יותר, כי סך הכל מדובר ברכב נוח מאוד, שלא ביקר אצלי במוסך מעבר לטיפול שוטף.

אבל אני פתוח להצעות נוספות.

בתודה

עריכה אחרונה על ידי Netanel Haddad
פורסם

אני חושב שאתה תוכל ליהנות מרכב כמו שאני נוסע בו, לנצ'יה אפסילון.

יש גירסת 1200 ידני, שנמכרת סביבות 35K לשנתון 2011. רוב הרכבים בוגרי השכרה\ליסינג.

הרכב בעל גימור איכותי מאוד, בידוד רעשים טוב.

עלה יקר יחסית בתור חדש, הערך שלו התרסק ברמות מטורפות וזה משחק לטובתך כרוכש.

לדעתי בתקציב שלך הוא עם הגימור המשובח ביותר ומהשנתון הכי חדיש.

צריכת דלק יכולה בקלות להגיע ל-1:18 מחוץ לעיר, 1:14 בתוך העיר.

המנוע שלה הוא המנוע שיש בפיאט גרנדה פונטו ובפיאט פנדה, 69 כ"ס, 1200 סמ"ק.

יש גם גירסת 0.9 טורבו אבל זה ממש מחוץ למסגרת התקציב שלך.

פורסם

פולו חדשה יותר יכולה להיות פתרון אבל לדעתי היא עדיין לא תתן לך את מה שאתה מבקש.

גולף למשל שקטה ונוחה הרבה יותר, תוכל לחפש אחת 1.6 ידנית מ-2006 בערך בתקציב שלך.

פביה 1.4 החלה להימכר בכמויות רק בשנים האחרונות אבל אם תצליח למצוא אחת כזאת היא יכולה להיות אפשרות טובה בזכות תא נוסעים יותר נעים מהפולו המקבילה לה בגזרת המחיר.

חבל שלא ממש נמכרו סופר מיני או משפחתיות צרפתיות בשנים האלה, הן מספקות שקט ונוחות מעולים אבל הגיר האוטומטי בשנים האלה לא נעים במיוחד.

פורסם

תודה על ההתייחסות,

אני פוחד להתעסק עם

לנצ'יה אפסילון מכיוון שזאת מכונית למיטב הבנתי שאלא נמצאת הרבה בכביש וכנראה יש סיבה לכך. והמנוע על פניו נראה חלש מאוד.

לגבי הגולף, האם בשנים הנ"ל מדובר בתיבה הידועה לשימצה? או שאין לי במה לדאוג במידה ואבחר בגיר ידני.

הסקודה פאביה נראית לי אופציה מצויינת, אחפש קצת מידע, האם ההבדל של 100 כוח סוס, לעומת ה75 שלי בפולו, יתורגמו להבדל משמעותי בכוח? סך הכול המידות של הרכב יחסית דומות.

בתודה

פורסם

הבעיות לא נוגעת לגיר הידני.

אם באמת בידוד הרעשים ממש חשוב לך, הייתי מחפש רכב מקטגוריות גבוהות יותר(משפחתית, או משפחתית סלון ישנה), על חשבון צריכת הדלק.

פורסם

האפסילון אכן כמעט לא קיימת על הכביש. עם זאת, אין בעיות של חלפים - מחסן היבואן ערוך לספק כל בעיה בנוגע לחלקי חילוף של פח או פלסטיק (ויש גם EBAY) - ובצד המכני מדובר במנוע מוכר וידוע שנמצא בלא מעט פיאטים.

המנוע אינו חלש ואני נהניתי ממנו מאוד בספייס (60 כ"ס) ובפנדה (69 כ"ס) - ואני מתגורר בחיפה ועולה עליות רציניות מאוד.

בכל מקרה זה לא רכב לכל אחד, צריך לדעת בדיוק מה קונים - אבל למי שמבין עניין, זו אחת הרכישות היעילות ביותר כיום מבחינת מה שמקבלים עבור הכסף.

פורסם

תודה רבה

קראתי שהאוטו מקביל לפיאט 500, ופעם אחרונה שנהגתי על פיאט 500, אני זוכר שהאוטו קטן בצורה ניכרת, אין מקום בבאגז', 4-5 אנשים לא יכולים לשבת בנוחות לאורך זמן, מצד שני המחיר של הרכב הזה ביד 2 באמת מפתה, מצאתי לדוגמה יד 2 שנת 2012, מנוע 1200 ידנית, ב35000. אבל מפחד שהוא לא יהיה באמת מספיק גדול.

מצאתי בנוסף C4 בשפע, הצריכת דלק שלו גבוהה אמנם, אבל הבידוד רעשים במהלך נסיעה איכותי.

יש עוד המלצות?

פורסם

שברולט קרוז? תקנה בזול ותמכור בזול.

כמו כן פורד מונדאו שנתון 09 ומעלה, נמכרות סביב ה30, בידוד רעשים טוב, הרבה רכב בשביל מעט כסף, צריכת דלק של 1/13 בבינעירוני, נח מאוד בנסיעות ארוכות, לדעתי שווא בדיקה ואם תרצה לקחת צעד קדימה תסב אותה לגז ב5-6 ש״ח ותקבל צריכת דלק מנצחת לרכב מצוין שעונה על רוב הדרישות שלך (אמינות, סחיבה, מרווח פנים, בג'אז גדול, בידוד רעשים וכו) במחיר נמוך.

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

• תוכן חדש...