Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

אני מתחיל עכשיו קורס תכנות ב-C, וצוות הקורס בודק את הכל על אובונטו.

המחשב שלי עם WIN7 ואין לי כוונה לעבור בלעדית ללינוקס, לפחות כרגע.

השאלה היא איך להתמודד עם הפערים:

DualBoot? מצריך מחיצה נפרדת לכל מערכת או לא? מבאס אותי שאין אפשרות לעבור בין מערכות בלי איתחול.

VM? מצריך הקצאת משאבים נפרדת לכל מערכת אם אני לא טועה, ואני לא בטוח שיש לי מספיק כאלו. מה גם שקראתי עם מקרים של דריסות זכרון וערבובים.

מפרט המחשב (נייד):

i5 3210M (שתי ליבות פיזיות)

12GM RAM 1600MHZ

120GB SSD + 500GB

כרטיס מסך אונבורד HD4000.

לדעתי על הלינוקס אני לא אעשה כלום פרט לתכנות, לפתוח בהתחלה.

אשמח להמלצות ומידע נוסף בנושא, קצת הלכתי לאיבוד.

נשיקות

מה חתימה? תתפשטי!

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חד משמעית VM.

הכי נוח. אין שום דריסות ושום ערבובים, לא יודע מי מכר לך את זה.

תשתמש ב Virtualbox החינמית והמצויינת.

לגבי משאבים - ה-VM צורך כמות זכרון נכבדת (כמה שאתה מקצה...) בזמן שהוא רץ. 2-4 ג'יגה זה די והותר לאובונטו.

נפח דיסק - יתפוס לך אי אלו ג'יגות. לא אסון.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מה שאני מקצה לVM יהיה חסום לWIN בשוטף?

דרך הVM יש גישה למחיצה הכללית?

קראתי על הקצאה של ליבה מהמעבד ושל חלק מהזכרון הגרפי לטובת הVM. באמת?

הדריסות והערבובים דיברו על מקרים של עדכון של וינדוס או פעולת קריאה/כתיבה נרחבת אחרת.

אותו בחור תיאר בעיה נוספת - אם לא היה "מכבה" את הVM (לא עבדתי על אחת מעולם, יכול להיות שאני טועה במינוחים) והיה מכניס את המחשב למצב שינה, הVM היה קורס.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

לגבי זיכרון - שוב, בזמן שה-VM רץ הוא תופס את מלוא הזיכרון שהקצת לו.

לגבי מעבד - הוא צורך יכולת עיבוד ביחס למה שרץ בתוכו. אם אתה לא מריץ בפנים משהו שטוחן CPU אז לא יורגש כלום גם בחוץ.

כשכיבית אותו - הוא לא צורך שום מעבד ושום זיכרון ושום כלום. רק תופס לך כמה ג'יגה של מקום בדיסק, כמו כל קובץ אחר.

לגבי מצב שינה - אני משתמש בעיקר במחשבים נייחים אז אין לי נסיון עם זה. נסה ותראה.

פורסם

במחשבה נוספת, יש לי פתרון טוב יותר בשבילך

רכוש שרת בענן, אתה לא צריך הרבה משאבים אז יעלה לך גרושים

אני נזכר בהתעסקותש שהייתה לי בעבר עם התקנה, הגדרה, והייתי בכיף משלם סכום סמלי שלא ישב לי על המחשב ויחסוך ממני את ההתעסקות.

פורסם

התעסקות?

להתקין VirtualBox לוקח 2 דקות.

להגדיר VM לוקח עוד 2 דקות.

להתקין בתוכו Ubuntu (או כל הפצה אחרת שבא לך) לוקח עוד חצי שעה (מתוכן 2 דקות שאתה באמת צריך להקדיש תשומת לב לענות על כמה שאלות).

זה הכל.

אני מוכן לעזור ע"י Teamviewer אם צריך.

רק תוריד קודם כל:

https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

http://www.ubuntu.com/download/desktop/thank-you?country=IL&version=15.04&architecture=amd64

פורסם

ועדיין, מכונה בענן תעלה גרוש וחצי ותחסוך התעסקות, הקצאת משאבים שאולי הוא צריך.

אני מסכים שזה לא בעיה ובגלל זה תמכתי בך תחילה, במיוחד היום שהכל נהיה יותר פשוט, אבל למטרה כזו הוא יכול להעמיד שרת ב 5$ לחודש תוך 5 דקות.

כל אחד יחליט מה שטוב לו.

פורסם

אשכרה אנשים מוכנים ל-ש-ל-ם כדי שלינוקס לא יהיה מותקן אצלם על המחשב? מרתק.

באופן אישי אני לא מסוגל לעבוד עם הדיליי המובנה בין הלחיצה לתצוגה ב-vm או שרת חיצוני.

אתה מתכנת, לא ילדה, תכיר את הכלי. לא נושך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

גם אני עשיתי קורס בC שדרש קימפולים באובונטו.

הפעלתי הכל על VM ובמשך כל הקורס לא היו לי בעיות. עד היום אני מידי פעם חוזר לאובונטו לאיזו התעסקות קטנה, זו מערכת מאוד נחמדה וקלילה וזה טוב להתרגל אליה ואפילו ללמוד לעבוד איתה (תרגול של כתיבת מייקפיילים למיניהם ותרגול סקריפטים בBASH)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.

• תוכן חדש...