Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שאמרו - מכונה וירטואלית.

מי שאמר לך שהזיכרון ״מתערבב״ מקשקש קלות.

זה כמו הסיכוי שכתיבה נרחבת בחלונות ידרוס לך זיכרון בWord...

במיוחד עם SSD ו12 גיגה זיכרון - אתה לא תרגיש כלום.

אובונטו על 30 גיגה מהSSD או נגיד 100 גיגה מהכונן הרגיל וגיגה זיכרון יטוס ולא יפריע לך לשום דבר בחלונות - אתה כולה עורך טקסט ומריץ LLVM / GCC פעם שעה.

זה כלום - וכדאי לך ללמוד להתמודד עם מערכות לינוקס/יוניקס בכלליות. זה תורם לכמעט כל אספקט של תכנות בעולם האמיתי מחוץ לסביבת .net שבהרבה מקרים לאו דווקא נעשה על חלונות וכמעט אף פעם לא נפרס ומורץ על מכונות של חלונות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לשכור מכונה בענן בשביל לקמפל 3 שורות?

למה בכלל מחייבים אותך להשתמש בלינוקס כדי לקמפל c?

זה טריויאלי בוינדוס שלך בדיוק כמו לשמור קובץ בnotepad.

לגבי אובונטו, אני מבין שבתור מתכנת צעיר המדריכים המגניבים מנסים להרעיל אותך נגד מייקרוסופט "הרשעית", אך אובונטו, היא אחת ההפצות הילדותיות, לא יציבות, איטיות וגרועות של לינוקס מנסיון רב מאוד. בכל אופן, אין שום סיבה לשלם כסף על "מכונה בענן" (שזה בסה"כ מישהו אחר שהריץ virtualbox והביא לך גישת ssh), אתה מתקין את זה בתור vm בערך תוך 20 דקות אצלך במחשב ועל הדרך לומד קצת איך דברים עובדים במקום לשלם 200 דולר לספק חיצוני... לגבי העברת קבצים בין המכונות, תוכל לפתוח שיתוף, ftp, putty או מה שבא לך דרך הvirtual network adapter.

לגבי mint, גם הפצה ילדותית ולא מקצועית עם מלא, מלא, מלא באגים.

פורסם

מייקרוסופט ה״רשעית״ :) Good one. ועדיין - ריאלית - הארץ שלנו יחסית מורעלת מייקרוסופט אבל בעולם בהמון תחומי פיתוח - זה פשוט לא הפלטפורמה העיקרית לדברים מעבר לDesktop וחשוב ללמוד להתמודד עם דברים כאלו ועוד סביבות.

אפשר לקמפל על חלונות , אין ספק , העיקר הוא לא להשתמש בויזואל סטודיו - כי הספריות בסיס שם וכל מני קשקושים לצערינו עושים הרבה רעש ולא תמיד מנפיקים את אותן תוצאות.

העיקר להשתמש באותו קומפיילר בדיוק ועדיף בCommand line

מעניין מתי יתחילו להכניס לתואר עבודה עם Git או Revision control נורמאלי וכלים שמתמשים בהם באמת בעבודה בפיתוח בקנה מידה יותר גדול מתרגילי בית.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

אצלינו מכריחים ביוניקס כיוון שהמערכות האוטומטיות לבדיקת התרגילים מקמפלת ביוניקס.

אז דברים שירוצו טוב בווינדוס עלולים להתרסק לחלוטין ביוניקס (וזה קרה לי המון בקורסי מבוא) ואז תקבל 0 על אותו תרגיל

עריכה אחרונה על ידי Guy_25
נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

לגבי התקנת אובונטו, כמובן שבעיקר בגלל שזו המערכת בה ייבדקו התרגילים.

לא אמור להיות הבדל אבל לך תדע (ספריות מותקנות, גרסאות GCC, הוראות איך להתקין דברים וכו' וכו')

לא יצא לי יותר מדי לשחק עם גרסאות עדכניות של אובונטו אבל בעבר לא נתקלתי בבעיות יציבות.

לגבי העברת קבצים בין המחשב האמיתי ל-VM - הכלי הרלוונטי הוא WinSCP (החינמית) על מערכת החלונות.

לעניין ביצועים תקבל הרבה יותר ממכונה וירטואלית מאשר מכונה בענן שנמצאת ביבשת אחרת ואתה סובל מ-Latency.

אה, ועל ה-VM אתה יכול לעבוד גם על הדשא או ברכבת כשאין אינטרנט.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מעניין מתי יתחילו להכניס לתואר עבודה עם Git או Revision control נורמאלי וכלים שמתמשים בהם באמת בעבודה (...)

הה! שאלה מצוינת.

זה כנראה יקרה ביום שבו יתחילו ללמד באוניברסיטאות את העיקרון הכי חשוב בתכנות - עצלנות.

עצלנות אמיתית, כן? :-)

- - - - -

לגבי ילדותיות של הפצות לינוקס למיניהן - ברור שאין מה להשוות ל-ui/ux המלוטש של חלונות/מק.

אבל זה הפספוס של העיקר, העיקר זה מה שקורה בטרמינל. יענו בעבודה אמיתית, לא בגרירת סמלונים ולחיצה על כפתורים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הוויכוח מן הסתם יימשך לנצח,

אבל אם נתייחס לאנדרויד כאל אחת מאלפי הווריאציות המבוססות unix, ובכן, המציאות פשוטה:

https://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_operating_systems

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

ליביו, זה חשוב מאוד ללמוד פיתוח בסביבות שונות, פיתחתי שנים על לינוקס.

אבל לפי הניסוח ("אולי בעתיד אעבור לאובונטו" כשהוא אפילו לא ניסה את ההפצה פעם אחת), אני מבין מייד שמדובר במדריכים היפסטרים אנטי אנטרפרייס נון קונפורמיסטים שמבחינתם זה מגניב להיות אאוטסיידר גם אם זה בא על חשבון מערכת הפעלה גרועה בצורה קיצונית ביחס לשלמות שבosx או וינדוס. קימפול c על וינדוס זה ברמה של שורת פקודה אחת (לכל אלו שהחליטו שללחוץ על כפתור compile זה פחות מגניב מאשר לפתוח cmd), כך שהמסקנה המתבקשת היא שהמעבר לאובונטו (פשוט מ"ה גרועה בכל אספקט, מנסיון רב) היא כדי ליידע את העולם שעברנו לאובונטו ואנחנו לינוקסאים מגניבים יותר מאשר שיקולים פרקטיים.

בשנים האחרונות אני רואה מלא מתכנתי Web משתדלים מאוד לעבוד בcmd בעיקר כי זה מגניב (מה יותר "האקרי" מלשבת בקפה עם מקבוק וshell פתוח?. Msft ורבים אחרים פתרו את כל הסיבוכיות המיותרת שבכתיבת פקודות לפני עשרים שנה עם ui שבא עם כלי הפיתוח ומאפשר למפתחים ללחוץ על כפתורים במקום למצוא את עצמם מחפשים בגוגל למה הארגיומנטס שהם שלחו לפקודה לא עובדים.

אבל טרנדיסטים משלמים מחיר כבד וזו בעיקר בעיה שלהם, הנה בדיוק יצא HartaJS 2.0, הוא יותר מהיר, סקלבילי, מובילי, רספונסיבי ו[הכנס סופרלטיב טרנדי מטק קראנץ׳], אני זז ללמוד אותו כדי שאוכל ללכת עם חולצה ולשים מדבקה שלו על הלפטופ שעלה לי 2500$ וכל מה שאני עושה איתו זה לגלוש בפייסבוק.

הורידו ב http://getHartaJS.io כי למתכנתי web יש מושג מה זה io...

עריכה אחרונה על ידי שבלול
פורסם

חחח :)

כן , אני לא מבין למה לעבוד בטרמינל , אנד יט - יש לי כמה וכמה אנשים שעובדים אצלינו ישירות בVIM עם המון פלאגינים ומגיעים למצב פרודוקטיביות מעולה (מן הסתם יש כל מה שיש בIDE כמו Code completion , gutter , revision control , tabs וכו. ויש לציין שעבדתי 3 שנים על מערכות יוניקס וVIM ישירות בזמן השירות הצבאי - אז זה בהחלט לא מגבלה של חוסר ידע או יכולת מצידי)

עדיין - אין תחליף מבחינתי למשהו כמו Sublime / Atom עם פלאגינים כמו שצריך כדי לכתוב לדברים כאלו (ספציפית בנוסף לiOS אני גם כותב ריילס).

ד״א - אגב מייקרוסופט - Visual studio code הוא אחד העורכים היותר טובים ובפרט לNodeJS למיניהם - https://code.visualstudio.com/ - אבל שים לב - הוא מבוסס אטום ולא במקרה נבנה גם למק ולLinux...

(לRubyMine לדוגמא - ממש לא התחברתי ...)

לגבי הלעבור יום אחד לאובונטו , נו מיותר.

מבחינת פרודוקטיביות בעולם האמיתי (הכוונה בעולם שמשלמים לך לעבוד על משהו) המצב הוא - או שתעבוד עם Win בסביבת Visual Studio או Eclipse או שתעבוד על מק בשביל דברים שצריכים לעבוד על סביבות לינוקס / יוניקס (המון שרתים , המון DB , המון Web) או מובייל.

אני מכיר מעט מאוד אנשים (חוץ מכמה מחברי הטובים בRedhat שזו העבודה שלהם) שהמחשב עבודה העיקרי שלהם לפרודוקטיביות הוא לינוקס - ופה אני קצת מתחבר למה שאמרת.

ליביו (שלא יושב בבתי קפה , אבל כן עם מק , Shell כדי להריץ git ואת הProcess של הRails לדיבאג אבל לרוב עם Xcode וSublime פתוחים)

Then dying is forgetting

פורסם

אני לא יודע אם אתה מבין וכמה ב Internals של לינוס (לצערי אני לא) אבל אני יכול להגיד לך ש-Ubuntu ונגזרותיו בגרסות LTS משמשים גם במוצרים תעשייתיים היכן שצריך ביצועים גבוהים ולקרנלים מתקדמים יש מה להציע ואין אלטרנטיבות טובות. במקרים כאלו הטובים שבמומחי הלינוקס המליצו מעבר לUbuntu מהפצות שמרניות יותר כך שכדאי שתהיה פחות נחרץ בדעתך. לא תמיד זה טרנד או קראש. לפעמים צורך מציאותי.

פורסם

אובונטו היא מצד אחד ui לא מלוטש ולא מקצועי עם המון באגים ואיטיות בלתי נתפסת (ביחס למ"ה אחרות) ומצד שני גם סרבר שהוא לא באמת סרבר מקצועי אלא יותר גרסת דסקטופ שהומרה לסרבר, יחד עם הבעיות שלה. אני קצת מבין בלינוקס וזו הסיבה שאני נוהג לצדד דווקא במערכות של msft גם בתור סרבר קריטי ריל טיים מאז server 2008 פשוט כי הן הרבה יותר טובות וקלות לפיתוח, יחד עם העובדה שתפתיע את רובינו, גם יותר בטוחות!!! (מי היה מאמין שיגיע היום הזה). תרמתי לקרנל 2.6 מאות עד אלפי שורות קוד החל מניהול זיכרון ועד הtcp ip stack ולכן אני לא אוכל בקלות את הלוקש של "לינוקס טוב מהיר יציב" כבר תקופה... הכל תלוי בקונפיגורציה ובאיכות הקוד של הסרביסס שאתה מריץ. במערכות אופן סורס עליהן כל שרת לינוקס מתבסס יש פי מאות מונים יותר חולשות מאשר כל מערכת וינדוס נפוצה, למרות הגישה הנפוצה של "לינוקס בטוח".

אם כבר יש דרישה להתקין שרת לינוקס, ההפצה האחרונה שאני אשתמש בה היא אובונטו...

פורסם

לגבי ווינדוס אני מסכים לחלוטין. מייקרוסופט היום הם מוצרים יציבים ומאובטחים (אולי יותר מלינוקס). לגבי Ubuntu, אם הממשק הגראפי לא לרוחך תתקין Kubuntu

• תוכן חדש...