Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי מקרר ליבהרר כזה: http://www.reevoo.com/p/liebherr-cn5056-20

הוא בן 9 פלוס מינוס.

לפני שבוע התקשרו להציע ביטוח לשלוש שנים למקרר (בעלות 2,400 ש"ח), וכמיטב המסורת של מרפי לאחר שסירבנו, יש בעיה :)

במקרר הכל בסדר, והוא עומד על 4 מעלות. המקפיא לעומת זאת, מתייצב על 13- מעלות בלבד במקום 24- הסטנדרטיים שהוא מכוון אליהם.

עברתי עם היד על הגומיות, לא הצלחתי להרגיש דליפת קור מאיזור כלשהו. גם ויזואלית האטימה נראית ומרגישה בסדר.

מה שמעניין, למקרר יש בפיקוד כפתור Super Frost שמיועד להפעלה כאשר מעמיסים על המקפיא הרבה מוצרים טריים ורוצים הקפאה מהירה.

במצב הזה הוא מביא את המקפיא ל 24- מעלות ללא שום בעיה, אבל זה לא מצב שאמור לעבוד באופן קבוע.

למקרר הזה שני מדחסים. לא יודע בדיוק באיזו תצורה הם מחוברים, האם יש אחד יעודי לכל תא קירור, יכולים בכלל לשתף הספק קירור ביניהם.

קיצור, אין לי מושג היכן להתחיל לבדוק.

אשמח להכוונה אם יש למישהו רעיון, או המלצה לטכנאי אם מכירים מישהו שמכיר מקררים של ליבהרר.

תודה :)

פורסם

קודם כל בדוק שאין איזה חבילה שחוסמת את זרימת האויר לתא ההקפאה או את חיישן הטמפרטורה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא טכנאי מזגנים אבל דיבגתי הרבה את הבקו ה-*@ שלי.

קודם כל, אתה נותן מדידה לפי התצוגה במקרר עצמו? קח מד טמפ' ב $5 מאיביי ומדוד איתו. טמפרטורה של תא הקפאה אל תמדוד על ידי גשש באויר, אלא שים את הפרוב בכוס חד פעמית עם מיים. בפתיחת דלת מקפיא האויר מתחמם במהירות והמדידה איננה אמינה.

שנית, נשמע שמערכת הקירור תקינה (מגיע ל 24- בקלות) והבעייה היא בקרה. יכול להיות תקלה ברגש טמפרטורה או אפילו קרח שהצטבר עליו. אצלי, הקירור השתפר משמעותית רק מהסטה של הרגש כמה סנטמטרים ממקומו, שיהיה תלוי באויר החופשי (כחצי ס"מ מהדופן ולא צמוד אליה, כמו שהיה, עם מעט קרח עליה). למרות זאת, החלפתי חיישן טמפ' (פחות מ-100 ש"ח בבקו).

להתחלה, הייתי מציע הפשרה של המקפיא (כן, אני יודע שזה NF - לא מבטיח שאין קרח שאתה לא רואה) והפעלה מחדש (שזה גם איתחול לבקרה).

:turn-l:
פורסם

תודה על התגובה. אין לי מושג איפה החיישן, אזחל פנימה ואחפש.

נראה לי שאדחה אם כך לשבוע הבא, צריך לאכול את כל מה שבמקרר לפני שמפשירים.

למרות שיש 2 מערכות קירור לא חושב שיש דרך להפסיק רק את המקפיא.

פורסם

החיישן נמצא כנראה מאחורי הדופן האחורית. לא תראה אותו בלי פירוק.

אכן, תאלץ להשבית את המקרר לכמה שעות לצורך ההפשרה.

אגב - הבעיות התחילו אחרי שהמקרר נשאר בטעות פתוח לזמן רב?

פורסם

כמה שעות? אני מניח שצריך להפשיר 24 שעות לפחות?

בכל מקרה, האירוע היחיד שאני זוכר בזמן האחרון שהמקפיא נשאר פתוח איזו שעה היה לפני קרוב לשנה.

מה הכוונה מאחורי הדופן האחורית? הדופן האחורית בתוך המקפיא, או הכוונה מתחת לרדיאטור מאחורי המקרר?

פורסם

טוב, שלפתי את כל המגירות, יש הצטברות קרח על החלק האחורי ועל חיישן הטמפרטורה.

ice.jpg

מסתבר גם שלא זכרתי נכון ואפשר לכבות את מערכת הקירור של המקפיא בלבד. כיביתי ואני מפשיר, במקפיא יש פחות דברים קריטיים, מקסימום אזרוק. על המקרר חבל לי יותר.

מוזר שהצטבר שם קרח, אולי חיישן ההפשרה נדפק?

פורסם

ננראה שהחיישן אצלך גלוי.

יתכן, אבל הסיבה הכי נפוצה לקרח זה דלת שנשארה פתוחה (אפילו לא סגורה טוב, חריץ).

תפשיר טוב, תפעיל חזרה, וקווה לטוב.

פורסם

טוב, לצערי נראה שזה לא כל כך פשוט. :(

הופשר לכמה שעות והופעל שוב עם Super Frost. שומעים את המדחס עובד כל הזמן, ואת המאייד/סירקולציה במקפיא.

אך לאחר 12 שעות עדיין לא קפא לגמרי מגש קוביות קרח. הצטבר שוב פס דקיק מאוד של קרח בחלק התחתון של המקפיא.

כנראה בכל זאת משהו במערכת הקירור עצמה. דלף הגז אולי?

רעיונות נוספים אולי?

פורסם

חכה עוד יום יומיים.

בבקו שלי, מהפשרה מלאה לקיפאון סביר (18- לפחות) לוקח יותר מיממה (במיוחד אם המקפיא מלא).

פורסם

באופן "רשמי" צריך לתת למקרר 48 שעות עד להתייצבות הטמפ' בשני התאים.

תכל'ס בשטח אני רואה שבחלק מהמקררים זה לוקח הרבה פחות זמן (תלוי בכמות המוצרים שיש בפנים וכמובן הטמפ' ההתחלתית שלהם).

אם יש הצטברות של קרח במאייד - אני לא יודע אם הפשרה של כמה שעות מספיקה בשביל "לעשות את העבודה" ולפנות את כל הקרח לפני הסשן הבא.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

טוב, אני כבר די מיואש. עברו 28 שעות וממש קוביות הקרח בקושי קפא. כשה Super Freeze היה מופעל במקרר הוא היה מקפיא דברים במהירות שיא. הטכנאים גם לא ממש מתים לטפל במקרר הזה, ואלקטרה בטח ישחטו אותי.

אני שוקל ללכת לקנות את זה מחר:

http://www.outletsale.co.il/ProductDetails.aspx?pid=545

שווה לנסות הפשרה ארוכה ל 48 שעות? או שאין סיכוי?

מבאס, המקרר עובד מצויין, אבל אין לי מקום למקפיא נפרד

פורסם

אני מפ"ת. אשמח להמלצה. דיברתי עם מספר טכנאים שהיו כנים איתי ואמרו שאין להם גישה למדריך השירות של המקרר והם לא יכולים לעזור לי. המליצו לפנות ליבואן.

• תוכן חדש...