Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחלות של פג'ו 308?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עם C4 דור קודם (לפני 2011) יש לי 2 בעיות:

1. תא מטען קטו ולא נוח ביחס למשפחתומטיים אחרים.

2. גיר מחוספס וחובט. לא יכול לסבול אותו.

C4 2011-2015 לא בתקציב, וגם שמעתי לא מעט תלונות עליו, במיוחד בגלל מערכת קירור שלא עומדת בתנאים ישראליים.

סתם שואל מה מיוחד בתנאים הישראלים שלא מתאים לרכב ?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
במנוע 1.6 THP בעיה בשרשרת התזמון הייתה רק בעיה אחת משלל של בעיות כמו משאבות הזרקה, מגדש טורבו, הצטברות פיח בראש המנוע ועוד. המנוע הזה פשוט כשלון תכנוני אחד גדול ואני מקווה שבשנתונים האחרונים היצרן הצליח לתקן את כל הבעיות. חלק מהבעיות קיים גם בגירסה האטמוספרית, אשר אמנם אמינה יותר אך בפירוש הרבה פחות מוצלחת ממנוע ה-1.6 מתוצרת PSA (כ״ס 110) אשר שווקה עם ה-307 וה-C4 דור קודם.

כל הבעיות הללו מקורן אחד. טיפול לא נכון ברכב. ההמלצות מדברות על מרווח טיפולים של 30 אלף, בעוד שבמיני (דוגמא לרכב עם אותו מנוע) רק 12 אלף. כאשר מורידים את מרווח הטיפולים ל10- 15 אלף ק"מ הרוב המוחלט של הבעיות לא קורה בכלל.

לפחות לפי פורומים מחו"ל ולפי חבר שיש לו רכב עם המנוע הזה.

מסכים לגבי זה שהמנוע הקודם שלהם היה הרבה יותר מוצלח בלי קשר.

פורסם
כל הבעיות הללו מקורן אחד. טיפול לא נכון ברכב. ההמלצות מדברות על מרווח טיפולים של 30 אלף, בעוד שבמיני (דוגמא לרכב עם אותו מנוע) רק 12 אלף. כאשר מורידים את מרווח הטיפולים ל10- 15 אלף ק"מ הרוב המוחלט של הבעיות לא קורה בכלל.

לפחות לפי פורומים מחו"ל ולפי חבר שיש לו רכב עם המנוע הזה.

מסכים לגבי זה שהמנוע הקודם שלהם היה הרבה יותר מוצלח בלי קשר.

זמני טיפול ארוכי מדי אכן יכולים להשפיע על היווצרות בוצה במנוע, אך אין להם שום קשר למוות מוקדם של משאבת הזרקה, מגדש טורבו ועוד שלל בעיות במערכת ניהול המנוע.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

יש לי 308 כבר שש שנים וכ-160,000 ק"מ. נכון שיש קצת מחלות, אבל מעולם לא נתקעתי עימה או הייתי צריך לסור למוסך בדחיפות.

באתר של "אוטו" מפורטות מחלות המנוע, ואכן נתקלתי ברובן (אבל בק"מ הרבה יותר גבוה מהנקוב שם): נזילת שמן מאזור משאבת הואקום, החלפת שני חיישני גל זיזים. בבעיית שרשרת התיזמון טרם נתקלתי.

אם הרכב טופל כהלכה, ואתה מוכן להוצאות הנ"ל, אז זה רכב מהנה ונוח. ואם היה ידני - היה בכלל כיף...

בברכה, __יהבי:

פורסם

מנוע אטמוספרי זה הבדל אדיר באמינות. אין לו הזרקה, אין שרשרת תזמון דפוקה ,אין טמוסטט דיגיטלי ועד. איך שכחת?!

פורסם
שלום לכולם,

חיפוש מהיר מראה שאנשים לא ממליצים לרכוש את הרכב עקב בעיות אמינות, אבל אף אחד לא הסביר בצורה ברורה מה המחלות הנפוצות של הרכב (חוץ מהגיר המפורסם). מישהו יודע מנסיון אישי עם הרכב, רצוי דגם 2010 ומעלה?

תודה!

אני חושב שזה עניין של סטיגמה לצרפתים

אני עם פיג׳ו 207 2008 ואני יכול להגיד לך שנוחות נהיגה כזאת לא פגשתי ברכבים אחרים בטווח מחירים זהה.

לא היו בעיות מיוחדות, אני חושב שזה יותר עניין של (ותסלחו לי) גזענות

פורסם

שום גזענות (אני מחזיק גם סיטרואן C4 שהיא המכונית הרביעית שלי מבית PSA), שיחה עם כל אחד מהמוסכים המומחים לטיפול במכוניות הללו ("גבע", שאפט ועוד) תניב שלל קללות על המנוע הזה...

המנוע האטמוספרי אמין משמעותית יותר מזה המטורבת, אך נחשב פחות מוצלח מהמנוע הקודם (ששירת ב-307, 206, C4 דור קודם וכד').

פורסם
מסכים עם כל מלה שיואב אמר. קח בחשבון שישנה סיבה מדוע הרכבים האלה נסחרים במחיר כל כך נמוך. אם אתה חובב סיכון ומוכן מידי פעם להשאיר הרבה מאוד כסף אצל מוסכים, אז הרכב הזה תפור עליך

אני כותב את זה בצער רב, אני מאוד אוהב את המותג, מגיל צעיר אבא שלי החזיק 304, 305, 206, 307, 308 ואני החזקתי 407

אז מה האבחנה שלך על עצמך ועל אביך?

חולי סיכונים והשארת הרבה מאוד כסף במוסכים?

אחרת מה ההסבר לעובדה שהחזקתם לפחות 6 רכבי פיג'ו, מזוכיזם?

אני חושב שהתשובה היא אחרת, הגיונית יותר.

לעניין הנושא, כבעלים של פיג'ו 308 2009 85000 ק"מ,

לא שמעתי ולא חוויתי בעיות פרט לעובדה שהשלט של הנעילה לאחרונה עושה בעיות ופעם נועל ופעם לא נועל את הרכב בלחיצה, אבל אני מניח שזה סוללה שדורשת החלפה.

בעיה נוספת שמאוד מטרידה אותי ברכב היא העדר שקע AUX, זה באמת מטריד.

פורסם
אז מה האבחנה שלך על עצמך ועל אביך?

חולי סיכונים והשארת הרבה מאוד כסף במוסכים?

אחרת מה ההסבר לעובדה שהחזקתם לפחות 6 רכבי פיג'ו, מזוכיזם?

אני חושב שהתשובה היא אחרת, הגיונית יותר.

לעניין הנושא, כבעלים של פיג'ו 308 2009 85000 ק"מ,

לא שמעתי ולא חוויתי בעיות פרט לעובדה שהשלט של הנעילה לאחרונה עושה בעיות ופעם נועל ופעם לא נועל את הרכב בלחיצה, אבל אני מניח שזה סוללה שדורשת החלפה.

בעיה נוספת שמאוד מטרידה אותי ברכב היא העדר שקע AUX, זה באמת מטריד.

ומה אתה אומר על הגיר של הרכב הנ"ל, גם מבחינת התנהגות וגם מבחינת אמינות?

פורסם

אני דווקא אוהב את ההתנהגות של ה-AL4 (אולי כי אני נוהג בידני) - החסרון המהותי שלו הוא המחסור בהילוך נוסף. הוא גם די חסכוני (מאפשר נעילה של כל ההילוכים).

בשנים הללו גם כל מחלות הילדות שלו נפתרו והוא מפגין אמינות טובה.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מדברים פה על מחלות לפגו ? אשמח שמישהו יעיר את עיני לגבי פגו 208 דיזל האם יש מחלות כלשהם ?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

פורסם

קונים בזול, וגם מוכרים בזול. ואכן זאת שאלת מיליון הדולר מתי רכב הופך מנבלה בלתי סחירה למציאה.

הבת שלי נוסעת בשברולט אופטרה שנרכשה בת שלוש שנים בשליש ממחירה כחדשה.

ברור לי שכשיגיע יומה היא תימכר בגרושים. בנתיים היא משרתת נאמנה את משפחתה כבר למעלה מארבע שנים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...