Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוקוס או אקסנט (שנתון 2004)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בין יונדאי אקסנט פמילי (נפח 1500) לפורד פוקוס (נפח 1600) , שניהם 2004 עם קילומטראז׳ נמוך ( עד 130k).

אתם יכולים להמליץ לי אילו מ 2 המכוניות עדיפה?

מבחינת בטיחות \ דלק \ אמינות \ נוחות נסיעה?

בגדול אני פשוט רוצה לדעת איזה דגם עדיף.

הצרכים שלי: 40 ק״מ ביום לאורך מישור החוף, רכב פשוט ,אמין וכמובן בטיחותי.

רוצה כבר מחר לקנות אשמח לחוות דעת אישיות על הרכבים !

פורסם

פוקוס. חזקה יותר, איכותית יותר, נוחה יותר. מבחינת אמינות תלוי מאוד באקזמפלר בשנתון הזה אבל לא זכורות לי מחלות מיוחדות.

יונדאי באותן שנים היו לא להיט בלשון המעטה, רכב שלא הצטיין בשום פרמטר (חוץ ממחיר אולי).

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

היונדאי באותן שנים לא הצטיינה בכלום אך מדובר ברכב אמין ופשוט לתחזוקה, גם הפוקוס נחשבת לא רעה מבחינת אמינות.

כמובן הכול תלוי במצב הרכב, היחס שהרכב קיבל ובהיסטורית טיפולים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אחלה, האמת שאני מחפש רכב פשוט ככל שניתן שיעשה את העבודה.

מה לגבי צריכת דלק? יש הבדל מהותי?

היי, לי הייתה אקסנט 2005 במשך כשנתיים וחצי. מה אומר? האקסנט לא גילתה שום אמינות: כל כמה חודשים הייתי במוסך על תקלות שונות ומשונות-פעמיים נזילה מאטם מכסה שסתומים, נזילת מים מגומייה שסיימה את חיה, רידאטור שסיים את חייו, גיר מחליק, תקלה בממיר הקטליטי, חוטי הצתה שהוחלפו.. בקיצור רכב שאני אישית לא התלהבתי ממנו.

אני מצרף קישור לסקירה על פיג'ו 206 ידנית. ממליץ לך לקרוא, בטוח שתלמד הרבה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?423498-%D7%93%D7%95-quot-%D7%97-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%AA-%D7%A4%D7%92-%D7%95-206-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9C-2004-1-4-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA

בהצלחה.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם
היי, לי הייתה אקסנט 2005 במשך כשנתיים וחצי. מה אומר? האקסנט לא גילתה שום אמינות: כל כמה חודשים הייתי במוסך על תקלות שונות ומשונות-פעמיים נזילה מאטם מכסה שסתומים, נזילת מים מגומייה שסיימה את חיה, רידאטור שסיים את חייו, גיר מחליק, תקלה בממיר הקטליטי, חוטי הצתה שהוחלפו.. בקיצור רכב שאני אישית לא התלהבתי ממנו.

אני מצרף קישור לסקירה על פיג'ו 206 ידנית. ממליץ לך לקרוא, בטוח שתלמד הרבה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?423498-%D7%93%D7%95-quot-%D7%97-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%AA-%D7%A4%D7%92-%D7%95-206-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9C-2004-1-4-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA

בהצלחה.

לא הבנתי מה הקשר של הסקירה של ה-206? עברתי עליה בזריזות ונראה שהוא מרוצה (נכון לחצי שנת בעלות לפחות) אבל אני מכיר כמה אנשים שהיה להם ניסיון מר (החזקתי 205 שגם לא הייתה שיא האמינות).

לעניין האקסנט שהייתה לך - ממיר קטליטי הולך בכל רכב במוקדם או במאוחר ורוב התקלות שתיארת מגיעות עם השנים ויש מכלולים או גומיות שמגיע זמנם.

ככלל אני חושב שכשרוכשים רכב "עם סטאז'" צריך לשמור תקציב משמעותי ליישור קו. נדיר מאוד שאפשר לקחת רכב בן 10+ שנים בכ-15K ש"ח ופשוט לשים דלק ולנסוע בלי דאגות. רצוי שהגיר והמנוע יהיו תקינים וכמובן שעברו החלפות של דברים משמעותיים אבל במקרים רבים צריך לטפל במערכת הבלמים, המתלים, פליטה, צינון, הצתה.

בשורה התחתונה ייתכן שבסופו של דבר הרכב יעלה לך 25K ולא 15K אבל יהיה "בובה" וישמש אותך לאורך זמן. לכן אני חושב שאם כבר רכב בן 10 אז ללכת על דגם שיותר מדבר עליך (ואולי אפילו יותר ישן). אאודי, ב.מ.וו, וולוו וכד'. אגב גם סיאט לאון MK1 היה מאוד מוצלח.

אבל אם חוזרים לקרקע - עברו 10 שנים מאז שנהגתי בפוקוס דור ראשון והיא זכורה לי לטובה בכלל ובהשוואה לאקסנט בפרט (הפוקוס הייתה הרבה יותר טובה ב... הכל!).

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

בהצלחה.

אתה קצת משליך את העובדה שרכשת כנראה רכב קצת מוזנח מבחינה מכנית, לדגם לא יוצלח מה שלא נכון בכלל.

אגב רוב התקלות שלך מדובר על בלאי סביר, וכנראה שהגיר מעולם לא עבר החלפת נוזל.

בבעלותי עוד מעט 5 שנים אקסנט 2005 מטופלת בקפדנות עם אמינות מופלאה. מגרדת את ה 190K .

יופי של רכב, פשוט וזול בלי שום יומרות או התמחות.

ג'ובני

פורסם

פוקוס ללא ספק. מרווחת, נוחה, מאובזרת באופן משמעותי. למרות שהפוקוס גם כבדה יותר, צריכת הדלק די דומה וגם כאן עם יתרון לפוקוס. אמינות דומה למדי ומאוד תלוי איך כל מכונית טופלה.

• תוכן חדש...