Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן

victory
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

חברים אני מחפש רכב ורציתי לדעת מה דעתכם על סיטרואן.. בשנים האחרונות הדבמים עברו מתיחות פנים ונראים הרבה יותר טוב והתחושה היא תחושה של שיפור בתודעה של הציבור..

לצורך העניין מצאתי סיטרואן C4:

שנת 2011

44,300 ק"מ

מחיר 60,000 ₪

יד ראשונה מפרטי

מנוע בנזין 1600

גיר אוטומט

ומצאתי C אליזה:

שנת 2013

מחיר 66,000 ₪

יד ראשונה מפרטי

מנוע בנזין 1600

גיר אוטומט

מה אתם אומרים? אני מחפש אוטומט לזוג+2 לארבע שנים הרובות לפחות נסועה של כ 20K שנתי בעיקר עירוני אילת-מרכז פעם בחודשיים.. חסכוני נוח אמין בטיחותי ושקט..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי מוסיף בשביל האליזה, גם הרכב עוד באחריות, תא מטען גדול יותר, נוח מאוד, מרווח.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אגב אין לי משהו מיוחד לסיטרואן.. אני אשמח גם לשמוע על המקבילות: 301 והאטרז'..

או אפילו אם יש משפחתיות אמיתיות שעומדות בקריטריונים ובתקציב...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חיסכון כמו משפחתית ממוצעת,קיבלה 3 כוכבים ב 2014 לעומת 5של c4 אבל המבחן בוצע ב 2010.

ה301 זה אותו רכב.

האטרגז תהיה חיסכונית יותר, אבל פחות נוחה בנסיעה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חיסכון כמו משפחתית ממוצעת,קיבלה 3 כוכבים ב 2014 לעומת 5של c4 אבל המבחן בוצע ב 2010.

ה301 זה אותו רכב.

האטרגז תהיה חיסכונית יותר, אבל פחות נוחה בנסיעה.

חסכונית משמעותי?

אגב אם סדר העדיפויות הוא: בטיחות נוחות ואמינות קודם כל, לאחר מכן חסכון ושקט וחובה אוטומט, אילו דגמים היית בוחן?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כחבילה כוללת הייתי הולך על הפיגו301/סיטרואן אליזה,נסעתי עליה מספר פעמים ואהבתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ליונדאי אם אני זוכר נכון יש גג שמש בגירסת הסטיישן,כמו כן היא חזקה יותר,מבחינת נוחות נסיעה הפיגו עדיפה,אישית לא רואה טעם לקנות את היונדאי ממודל 2010.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מנסיון קצר של מספר נסיעות במונית Cאליזה, נסיעה מאוד נוחה, לרכב יש סלון ארוך, הרבה מאוד מקום לרגליים, קצת צרה, לדעתי רכב ש-4 אנשים יסעו בו בנוחות מצויינת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

או קיי אז לאחר חיפושים ללא סוף מצאתי שלושה אופציות:

C4 קומפורט 2011 1600 45000ק"מ ראשונה מפרטי במצב חיצוני ופנימי שמור= 60K ש"ח

C5 דינמיק 2012 1600 125000ק"מ ראשונה מפרטי מצב חיצוני ופנימי פחות שמור אך סביר מאוד= 66K ש"ח

C אליזה קומפורט פ.ק. 2013 1600 20000ק"מ ראשונה מפרטי מצב חיצוני ופנימי שמור= 66K ש"ח

או קיי אז מה שאנו מחפשים מהרכב הוא נוחות, אמינות חסכון ואחזקה קלה/זולה.

אז השאלה המתבקשת היא מי מהן "שווה" יותר?

אך מה שאני לא מבין כיצד ייתכן מצב בו אני עולה מ C4 ל C5 ועולה בשנתון אך המחיר כמעט זהה?? רק בגלל הק"מ (שהוא בפני עצמו סביר)??

האם שווה למתוח תקציב של 45-50K ש"ח או לנסות לרדת בשנתונים/איכות (ק"מ, אבזור וכו')?

ולא פחות חשוב האם יש איזה שהן בעיות מולדות שאינני מודע אליהן בכל הקשור לדגמים הנ"ל או בעיות שאני עלול להתקל בהם בהמשך (100K ק"מ קדימה..)?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבלי לראות את הדגם אפשר לומר שפער המחיר נובע בעיקר בגלל הק"מ הגבוה. 125K זה כפול מהממוצע השנתי שעומד על בערך 20K. אתה גם מציין שהדגם פחות שמור, והנה סיבה נוספת.

לא יכול לומר לך אם למתוח את התקציב, אבל באופן כללי תמיד כדאי לקנות שנתון הכי גבוה שאפשר. אז אם אתה יכול להרשות לעצמך, זה בד"כ שווה את המאמץ.

לאור הנתונים שכאן הייתי מוותר על ה-C5 ומתרכז בשתיים האחרות עם העדפה ל-C אליזה. בגלל שמדובר במודל חדש יותר והמושב האחורי מרווח יותר (לאורך, לא בטוח שלרוחב).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...