Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחירון מליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

כאשר אני רוכש רכב מחברת ליסינג,

מה ירידת הערך האמיתית שהליסינג ביצע?

לפי מה שהבנתי זה 18% למרות שרוב החברות מתעלמות מכך ומנסות למכור את הרכב מעל למחיר המחירון.

האם אני צודק?..

פורסם

אתה לא צודק.

ירידת הערך של רכב מליסינג נאה בין 0% ל-50% ממחיר המחירון. אין דין טויוטה פריוס עם קילומטראז' נמוך כדין קיה ריו מליסינג של צה"ל עם 300 אלף קילומטרים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מחירון לוי יצחק (וחברות הביטוח) אומר שקודם כל יש ירידת ערך בגלל העובדה ששימש כ"רכב חברה". מפה והלאה מספר הידיים, היסטוריה וקילומטראז' יכולים להשפיע.

גם במידה ותקח רכב עם 10,000 קילומטראז' שהיה בליסינג, עדיין תהיה לך ירידת ערך של כ-20% ממחיר השוק במקרה של טוטאל לוס.

יש לך הוכחות למחירון שלך מלוי יצחק?

פורסם

זה לא המחירון שלי, זה המחירון של השוק.

לפי לוי יצחק ההפחתה על ליסינג תפעולי נהג יחיד (וחברת הליסינג תמיד יספרו לך שהרכב היה של נהג יחיד, למרות שזה חרטא ואי אפשר לדעת) היא 12% ולא 20%. ברור לחלוטין שזה ממוצע. יש רכבים מבוקשים יותר ואז חברת הליסינג יכולה לבקש (וגם לקבל) מחירון ללא הפחתה. יש רכבים שמבוקשים כמו מנדבושקס ואז הם מקבלים הפחתה של עשרות אחוזים, רק תיקח כי זה תופס לנו מקום במגרש.

המחירון הוא רק נקודת הפתיחה למשא ומתן, הוא לא תורה מסיני.

פורסם

בגלל כל הבלאגן הזה בשוק הליסינג כאשר אחת מהידיים הם ליסינג לא משנה מימוני, תפעולי, יחדי, חברה או השכרה כולם בסופו של דבר רשומים ברישיון רכב אותו דבר וזה מה שמכריע . די קשה להוכיח באמת מה היה השימו של הרכב אני ממליץ למי שיש לו כסף נזיל ואינו זקוק למימון/הלוואה שוק המכוניות מוצף גם מכוניות מיד פרטית ושווה להשקיע עוד קצת כסף לקבל רכב שאתה יודע ( כמעט) מי נהג בו ומה היה שימוש האמיתי ברכב.

פורסם

אנשים לא יקנו רכב מליסינג במחיר מחירון ולהפסיד עליו במכירה כשהם יכולים להשיג אותו בשוק הפרטי באותו מחיר בלי להפסיד במכירה.

המחירון הוא נקודת הפתיחה נכון, אבל המחירון הוא 18% פחות ממחירון פרטי, ומשם מתחיל המו"מ. אתה חושב שהמחירון הוא של השוק הפרטי?

פורסם

שוב, אתה מתעקש לדבר בסיסמאות גדולות מידי שפשוט לא נכונות באופן גורף.

יש רכבים שנמכרים במחיר מחירון מלא כשהם יוצאי ליסינג, כי בשוק הפרטי מבקשים עליהם מעל המחירון. אם בכלל יש אותם בשוק הפרטי והם לא נדירים. יש אנשים שמוכנים לשלם קצת יותר על הרכב שהם קונים, גם אם כתוב ברישיון הרכב את הביטוי "השכרה/החכר", פשוט כי אין להם כוח להתרוצץ בין מוכרי רכב משומש שמבטיחים להם "שהרכב בונבון, בלי שום תאונה" ואז לגלות שאין שום חלק ברכב שלא עבר תאונה. יש אנשים כאלו, באמת. חלק מהם אני מכיר אישית, אם תרצה את השמות שלהם פנה אלי בפרטי ואתן לך אותם.

תבין, כל זמן שאתה ממשיך לדבר במושגים כלליים אי אפשר לתת לך תשובה עניינית. אם אתה מחפש דיון פילוסופי על כוחות השוק החופשי - אני זורם איתך בכיף. אבל אם אתה רוצה לקנות רכב ורוצה לדעת מה המחיר הנכון עבורו, עם ובלי קשר למחירון של לוי יצחק, כדאי שתתחיל לדבר במושגים של יצרן+דגם+שנתון+קילומטראז'.

פורסם
אנשים לא יקנו רכב מליסינג במחיר מחירון ולהפסיד עליו במכירה כשהם יכולים להשיג אותו בשוק הפרטי באותו מחיר בלי להפסיד במכירה.

המחירון הוא נקודת הפתיחה נכון, אבל המחירון הוא 18% פחות ממחירון פרטי, ומשם מתחיל המו"מ. אתה חושב שהמחירון הוא של השוק הפרטי?

כפי שכבר אמרו לפני, המחירון הוא נקודת יחוס, המחיר בפועל נקבע ע"פ היצע וביקוש. מעטות המכוניות שנמכרות במחירון הן מחברת ליסינג והן מאדם פרטי. רכב זהה עם קילומטראז' גבוה מפרטי או מליסינג ישיג מחיר גבוה יותר מליסינג בגלל שהוא בא עם אחריות לעומת הרכב הפרטי שבא בלי אחריות. כי מה שקובע בפועל זה השוק ולא המחירון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...