Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

היום נהגתי ברכב של העבודה מבאר שבע לירושלים,

הרכב הוא ברלינגו 1.6HDI 2011 (מהדור הקודם).

במהלך העליות לירושלים הרכב הגיע ל110 מעלות.

האם זה מצב נורמלי? אני זוכר מהנסיעות הקודמות שלי שהרכב לא היה עובר את ה90 מעלות, ולעיתים המחוג היה מציג 80-85 מעלות.

יש לציין שאני לא יודע כלום על היסטוריית הרכב מבחינת טיפולים למעט העובדה שהוא עבר טיפול לפני משהו כמו 6000 ק"מ. לא בדקתי מים ברכב מעולם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

סיכוי גבוה שהנגד מהירות של המאוורר מנוע סיים את חייו ולכן המהירות הראשונה איננה נכנסת לפעולה, ורק כאשר הרכב ממשיך להתחמם המהירות השניה נכנסת לעבודה.

זאת תקלה יחסית קלה לאבחון למי שיש מכשיר אבחון מקורי של סיטרואן.

פורסם

הקטע שבכביש 6 על 120 קמ"ש עם מזגן בעוצמה מלאה לא עברתי את ה90 מעלות, איך תסביר את זה?

אגב, יש לציין שהרגשתי שהרכב סוחב קשה כשהוא התחמם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

ערב טוב

ראשית תבדוק אם מאווררים נכנסים לעבודה בזמן כשהאוטו מונע בעמידה במקום.

לגבי תגובת הרכב, מנועים גודשים חיים טוב יותר בימים קרירים, בימים חמים האוטו יסע קצת פחות טוב.

אל תשכח שהיום היה יום די חם, בשילוב מזגן דולק והעליות לירושלים, אפשר להניח שהטמפרטורה תהיה מעט גבוהה מנסיעה בכביש 6 בשיוט.

פורסם

איך אני בודק את זה?

הקטע שאבא שלי נהג היום גם ברכב טורבו דיזל והרכב סחב לו מצוין ללא בעיות (טוב, אי אפשר להשוות רכב שהיה בליסינג/השכרה ועכשיו בבעלות של חברה עם 140 אלף ק"מ לרכב פרטי בן שנתיים וקצת עם פחות מ30 אלף ק"מ).

פורסם

יש דרך להבדיל בין עוצמה גבוהה לחזקה?

פורסם

קצת לפני 90 מעלות אתה תשמע את המאוורר פועל בעוצמה נמוכה.

את הבדיקה תעשה עם מזגן כבוי.

במידה ומהירות נמוכה לא תכנס לעבודה אז טיפה מעל ל100 מעלות מהירות גבוהה תכנס לעבודה.

בגדול מאווררים במהירות גבוה לרוב לא יכנסו לעבודה אם המערכת תקינה.

פורסם

יש לי את אותו רכב, תמיד בימים כאלה חמים באותה עליה מגיע ל 105-107 מעלות, מאז שהיה חדש.

אגב באיזה הילוך היית ובאיזו מהירות?

לא נראה לי שיש תקלה, ובכל מקרה:

אם המזגן קירר, סביר להניח שמאוורר עבד.

מהירות מאוורר ראשונה מופעלת ב 97 מעלות. רואים את זה בשעון בדיוק, קצת מתחת לקו 100 מעלות.

במהירות זו אתה לא שומע את המאוורר פועל.

מהירות שניה מופעלת ב 103 מעלות. שומעים את המאוורר חזק.

כשהרכב עומד מונע בסרק ללא מזגן, מאוורר לא יכנס למהירות שניה אף פעם.

כשמזגן דלוק, מאוורר מופעל בהתאם ללחץ במערכת מיזוג, בלי קשר לטמפ' נוזל קירור.

עם מזגן, בימים חמים ה BSI (מחשב גוף) יפעיל יחסית הרבה את המאוורר במהירות שניה, בימים קרים לרוב יפעיל במהירות ראשונה.

עקב פעולת המאוורר (בשביל המזגן) טמפ' מנוע עם מזגן וללא עומס מיוחד רוב הזמן אמורה להיות באיזור 80-83 מעלות.

פורסם

הילוך שלישי בסביבות 70 קמ"ש.

• תוכן חדש...