Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם. ברשותי מאזדה 3 2010 צבע לבן פנינה.

את הנצנוץ של הפנינה רואים רק בלילה וגם בקושי. מה אפשר לעשות בשביל להחיות את הצבע ולהחזיר אותו לקדמותו שיהיה יפה ומבריק כאילו יצא מהחברה??

אשמח לייעוץ ☺

פורסם

שטיפה כוללת לרכב חיצונית, עדיפות לידנית + פלסטלינה לכל הרכב + מריחת ואוטם איכותי יחזירו לך יופי של ברק מהרכב.

Opel Adam S 2017

פורסם

רצוי, אבל לא הכרחי.

פוליש זה הליך הרבה (הרבה!) יותר מסובך מורכב ו time-consuming.

לדיטיילר המתחיל: מסכים עם ליאב, שטיפה+פלסטלינה+אוטם/ווקס. יש אינסוף מדריכים והסברים בנושא כאן בפורום ואצל ד"ר גוגל ופרופ' יוטיוב.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

וודאי שזה תהליך הרבה יותר מורכב אבל אם מבצעים אותו כמו שצריך פעם אחת,

ניתן בקלות לשמור את המצב הזה למשך הרבה מאד זמן.

תקנו אותי אם אני טועה - כשהצבע מלא סווירלים, ניתן להגיע לברק אופטימלי כפי שפות"ש מעוניין?

פורסם

מה גם שפוליש הוא אחד הפרקים היותר יקרים בדיטיילינג.

אני אישית ויתרתי על הפוליש ותיקוני צבע...כן,לרכב יש סווירלים (לא המון), יש שריטות ויש צורך בתיקונים , אבל לדעתי צריך לשמור על פרקטיות ,פרופורציה ולעשות דיטייליניג ביחס לרכב ולמחירו (זאת דעתי) , אני אישית לא ראיתי לנכון להוציא אלפי שקלים על פוליש ותיקונים עבור רכב שעולה 25K .

אני יישאר בשלב של שמירה על הקיים.

פורסם

תשמע אלדד, אני עשיתי פוליש ואחריו ציפוי אופטיקואט, אני מתחזק את הרכב ברמה השבועית עם חומרים איכותיים בלבד.

כבר עכשיו יש סווירלים.

לא יודע איך אפשר להמנע מזה יותר ממה שאני כבר עושה, ועם כל הכבוד לסווירלים מה שבאמת מוסיף למראה (לדעתי) זה צבע נקי, כמה שפחות ענייני פחחות, ובגדול ברק. הסווירלים זה קצת מציק בעין אבל fuck it.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אז ממה בעצם נגרמים הסווירלים האלה ימח שמם?

ואם תחשוב על זה בצורה הגיונית ו"אופטית", הסווירלים בעצם שוברים ומורחים את הברק.

פורסם

אני לא חושב בצורה הגיונית ואופטית אני חושב שבצורה של כמה כיף להסתכל על הרכב.

הסווירלים האלו שמופיעים בזויות מסויימות מול תאורה חזקה/שמש, הם אמנם מציקים בעין אבל לדעתי לא כזה סרט רע. אם המראה של הרכב מגיע לציון 100%, הייתי אומר שהסווירלים הם 10%~ בעוד שהפחחות והברק תופסים את ה90%.

מצד שני על טעם ועל ריח, והיופי בעיני המתבונן וכו' וכו'.

פורסם

תראה פוליש זה כבר השלב ברמה היותר עליונה מבחינת דיטייל לרכב, זה לא חובה אצל אנשים ורובם לא משוגעים כמונו.

אני לא יודע מה רצונו של פותח השרשור אבל לקחת בחשבון שזה נושא קצת יותר יקר לבצע פוליש אצל מישהו מומחה מאשר לעשות טיפול ניקוי מקיף לרכב.

לפוליש צריך מכונה, ואם אין לך את הידע אז צריך כסף ולא מעט.

לניקוי הרכב עם פלסטלינה + ווקס יעלה לך כ- 200 ש"ח בקירוב וכמה שעות עבודה.

ומי שלא אוהב פוליש או לא רוצה לעשות תמיד יוכל לשרוף עוד שעה שעתיים ולמרוח SRP לפני האוטם. יכסה לא מעט סווירלים ויראה מצויין

Opel Adam S 2017

פורסם

מה זה סווירלים? קניתי אתמול את הרכב ככה שאני לא יודע מה עבר הרכב. הוא שנת 2011. העברתי לו שטיפה ייסודית ומבחינים בצבע של הפנינה לרוב בלילה. ביום הוא לא נוצץ כמו שהוא בלילה. בנוסף לכל יש גם נקודות קטנות חומות כאלה זה בטח כתוצאה מחניה תחת עצים.

איזה חומרים אני צריך לקנות בדיוק?

צבע לבן פנינה הרכב

פורסם

הנקודות החומות כנראה יעלמו כאשר תעביר פלסטלינה, זו 'מחלה' ידועה ברכבים לבנים, שכחתי את שמה.

ליאב, לגבי SRP, תוכל להרחיב קצת?

פורסם

ברק לרכב מקבלים רק מפוליש, תראו את הסרטון הראשון ברשימת הסרטונים של JUNKMAN2000 ביוטיוב, זה הוא אמר, לא אני. כל שאר האופציות, ווקס, גלייז והשאר אולי יעשו שכבת הגנה וקצת יטשטשו את הסווירלס לתקופה קצרה, אבל זה לא הדבר האמיתי. בקיצור, פוליש להחזרת ברק לצבע הרכב, ווקס והשאר, טשטוש ושכבת הגנה.

פורסם

SRP הוא חומר מחברת AUTOGLYM שנועד לכסות שריטות ולמלא אותן, סוג של פוליש אלא שבמקום לשייף מהלכה הוא "ממלא" וזו כמובן אופציה לפיתרון זמני, רק פוליש באמת מוריד שכבה ומגלה שכבה חלקה וחדשה וכמובן, מבריקה.

ה SRP הוא חומר טוב, נותן תוצאות יפות מאוד כמו שכתבתי זמניים לתקופה של חודשיים שלושה פלוס מינוס. עשה חיפוש עליו באתר ובגוגל אתה תראה לא מעט תוצאות והסברים טובים

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...