Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני עוזר לחבר לקדם איזה פרוייקט שלו, במסגרתו הוא אמור להעסיק מפתח תוכנה שיכתוב לו אלגוריתם.

עורך דינו ניסח הסכם סודיות, ואחד מסעיפיו הוא שהפרוייקטור [המהנדס לצורך העניין] אמור לדאוג שהמידע החסוי אותו הוא מפתח, אמור להישמר "שמירה מעולה".

כאן אמור להגיע פירוט מה זו שמירה מעולה. ברור שאין הכוונה לשומרים גלוחי ראש חמושים בטילי לאו, וברור גם שאין להניח את הדיסק ברכב מונע כשעוצרים "לרגע" לקנות פחית.

אין אפשרות לתפוס את עורך הדין בשלב זה, והוא רוצה כטיוטה לפחות לסגנן משהו בנוסח של "הגנה פיזית וטכנולוגית" = סיסמא שתוחלף את לתקופה + הנחת אמצעי האחסון במקום נעול כגון בית וכד'.

אשמח לניסוח טוב יותר.

כמובן, אין באמור משום ייעוץ משפטי וכו'.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לי נשמע קצת משונה (וראיתי הרבה הסכמים שעוסקים בפיתוח). אם צד אחד דורש מצד שני תנאים מעבר לסטנדרט, טוב יעשה אם פשוט יפרט. "הפרויקטור יעשה שימוש בכלי אבטחת מידע כדלהלן / כמפורט בנספח XYZ" ויפרט בדיוק מה הוא רוצה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

זה לא מעבר לסטנדרט.

השאלה מה זה סטנדרט?

יש חברות הי-טק שמעסיקות חברת שמירה של פנסיונרים.

יש חברות שמעסיקות בוגרי יחידות קרביותץ

יש חברות שמנעול ירדני של 14 עומד בין החומר שלהם לבין הגנב הפוטנציאלי.

מה לדרוש ממנו, כסטנדרט?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

"סטנדרט" זה אומר שאתה לא מפרט איך. אתה דורש שמירה על סודיות, יש ניסוחים סטנדרטים של NDA ושל נספחי שמירת סודיות לחוזי עבודה, מנוסחים בסגנון "יעשה כל הנדרש על מנת לשמור על המידע בסודיות וימנע מהעברתו לצד שלישי" וכו'. "מעבר לסטנדרט" זה אומר שאתה לא מסתפק בנוסח הכללי, אלא דורש משהו ספציפי. למשל "ישמור על המידע בכספת בעלת מנגנון נעילה דיגיטלי וצופן של 6 ספרות לפחות" "ימנע מאחסון המידע בענן, להוציא שרותי ענן מורשים סציפיים המפורטים להלן" "יעמוד בדרישות תקן אבטחת מידע ISO 27001 וכן יעמוד במפרט ITIL כזה וכזה" וכו'. אלה לא דברים שעו"ד ימציא, בדרך כלל, אלא שהצד שדורש (אתה) יגדיר לפי שיקול דעתו ועו"ד לכל היותר יעזור לנסח.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...