Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי כרגע איביזה 2013 1.4 ידנית שכרגע מוצעת למכירה, שנרכשה לפני שנתיים במימון מלא וברצוני להיפטר מההלוואה שלקחתי.

רוב הנסיעות שלי הן בינעירוניות לימודים-בית, מרחק של כ 55 ק"מ ביום.

אני מחפש רכב בתקציב של 30-35 אלף שקל, כשהדברים החשובים הם:

-שיהיה אוטומט, די נמאס מהידני

-מחפש רכב עם כוח. אני אוהב ללחוץ מידי פעם וה 1400 לא סיפק אותי. פחות מעניין אותי עניין החיסכון בדלק ולכן רכבים שבדך כלל מוצעים לסטודנטים כמו סיריון וגטס למיניהם לא באים בחשבון.

האופציה שכרגע נראית לי הכי טובה היא מזדה 3 ספיריט 2006. ראיתי כמה כאלו שנכנסות בתקציב(35-36 אלף). אם למישהו יש חוות דעת בעיניין או תחלופות מעניינות אשמח לשמוע.

תודה רבה לכל המגיבים!

פורסם

סתם שאלה: אתה משאיר לך כסף בצד לישור קו, או למקרה שתצטרך לשפץ גיר אוט'? אני במקומך לא הייתי עושה מעבר כזה מרכב חדיש יחסית וידני, לרכב שבסיכוי סביר שיהיה בלוי ועם קילומטראז' הרבה יותר גבוה.

מה הקילומטראז' ברכב שאתה מוכר?

פורסם

אין בישראל מכוניות שרירים זולות של ממש ואם יש משהו אז את העונש תקבל בתחזוקה. גם לא יודע כמה מאזדה3 2 ליטר תרגש אותך, בשביל לחיצה כהלכתה יש צורך ביותר סמ"ק, ביותר טורבו או בשילוב שלהם.

אתה יכול לנסות אצל הדוד סאם ולברר על שברולט מאליבו.

אופציה שפויה יותר היא להשאר עם רכב קטן וחסכוני ולשים את הכסף בצד למשהו גדול וחזק יותר בעתיד. אם אתה מעל גיל 25 אתה גם יכול מדי פעם לטוס למינכן ולשכור משהו שיאפשר לך למצות את חדוות הלחיצה לכמה ימים על כבישים ראויים לכך.

פורסם (נערך)

ראשית תודה על התגובות.

הקמ נכון להיום עומד על 19600.

כמו שציינתי, הרכב נרכש במימון מלא ונשאר לי לשלם כיום כמעט מחירון, ולכן אני שוקל למכור, לרדת בשנים ולקחת משהו קצת יותר חזק. אם יש מישהו שעשה משהו דומה ויכול לשתף אם כדאי או לא אשמח לשמוע.

כמובן שאני משאיר כסף לצד ומבין שלירידה בשנים תהיה משמעות. עם זאת אני לא אחד שקונה רכבים יד רביעית עם קמ של מונית ממוצעת. הכיוון הוא יד 1 גג 2 עם קמ מתחת ל 100 אלף(נכון להיום יש ספיריט 2006 שעונה על הקריטריונים שלי ולכן זה לא תלוש מהמציאות).

כמובן שהחלום הוא רכב גודש אבל התקציב והלימודים בעיקר לא מאפשרים את זה כרגע. אני מבין שהמנוע במזדה לא יעיף אותי אבל עדיין כן יהווה שיפור לעומת 85 כס בסיאט.

אמריקאיות לא משכו אותי לעולם האמת, גם בגלל האמינות הבעייתית וגם לאור העובדה שביחד עם המנוע הענק מגיע רכב במשקל 2 טון וחצי ואז כל הנפח הזה לא מורגש.

אני מבין שבתקציב שלי אני לא יכול להנות מכל העולמות, ואני נוהג רגוע בדרך כלל, ולכן אני מחפש רכב שלפחות יעלה לי חיוך בלחיצה אבל יהיה אמין ושפוי עד כמה שאפשר.

עריכה אחרונה על ידי emil91
פורסם

יש לך רכב ממש חדש, שנסע מעט מאוד. לא הייתי מחליף את זה ברכב עם 100 אלף ק"מ, ולא משנה כמה שמור הוא יהיה. אותו הזמן יהיו ניכרים, בסופו של דבר מדובר במכונה עם בלאי, ושלך ממש דנדשה וכנראה גם שמורה.

פורסם

אין לו רכב חדש. יש לו מכונית ששייכת ב-100% לגורם שנתן את ההלוואה. הוא יכול לבחור לרכוש את הרכב (קרי לשלם את ההלוואה) הזה או למכור אותו, לכסות את ההלוואה ולחפש משהו אחר.

פורסם

אני נוטה להסכים, ובתור בן אדם שחולה על רכבים הרכב שלי שמור בפדנטיות שאם אתחיל לפרט אני לא אסיים.

מה שמערער אותי זה ההלוואה, מבחינת זה שנשאר לי 50 אלף לשלם(המחירון המשוקלל 55) ואני מתלבט האם להשלים עם זה וזהו או למכור, לסגור את ההלוואה ולקחת רכב ישן וזול יותר אך לא בהכרך עגלה(שוב הכל יחסי)

פורסם

אם מה שנשאר זה 50K אז בשקלול כל הגורמים - תשאר עם הרכב הנוכחי שלך.

לפי דעתי מאזדה ספיריט פשוט לא מצדיקה את כל התרגיל הזה.

פורסם

דעתי היא גם שעדיף לך להשאר עם הרכב שלך, תקין ואתה מכיר את ההיסטוריה שלו ויש לך ראש שקט, באם עדיין תחפוץ להחליף אז אני אולי קצת משוחד אבל פיאט בראבו 2009 הדגם המאובזר (מגניפיקו) תכנס בתקציב הזה, מנוע 1.4 גודש, תהנה מכל העולמות, גם חסכוני בשיוט 1-15, וגם חזק יחסית למשפחתומטיות בלחיצות (9.6 למאה לפי יצרן), אך הגיר הרובוטי אולי ירתיע, אם תרצה עוד פרטים על הרכב אשמח לעזור

עברתי לסקייטבורד

פורסם

יש לאשתי מגניפיקו 2009. היא אכן תכנס לתקציב בנוחות (לא מוכר!)

אבל גם הבראבו לא שווה את המאמץ. עם השבלול הקטן שלה מדובר במשפחתית נמרצת (בערך כמו הספיריט), אבל לא במכונית חזקה באמת. הרכב חסכוני מאוד בנהיגה בינעירונית נינוחה (רמת גן לאילת ובחזרה 1:17) אבל מסוגל גם ללגום 11 ליטרים ל-100 ק"מ ברגע שהרגל הופכת לכבדה.

אחלה מכונית, 2.5 שנים ו-60KKM איתה ומאוד מרוצה, לפי דעתי לא מתאימה לבחור בסיטואציה הנוכחית בה הוא נמצא.

פורסם

לא הבנתי דוקטור - למה זה לא מתאים? הבחור שוקל ספיריט '06, ועם כל הכבוד בראבו מגניפיקו '09 זו אופציה שמשווה/עולה עליה בכל פרמטר בערך, חוץ מתפעול גיר למי ששונא רובוטיות (את יתרון שמירת הערך המזדה מאבדת עבור אקזמפלרים בשנתון/מחיר הנ"ל, אין כבר יותר מדי מה לאבד). להמליץ על הרכב נשמע לי מתבקש, מדובר במנוע עם כוח זמין יותר, אבזור עשיר בערך אותה מידה, פרקטיות דומה, ושלוש שנים פחות ותק על הכביש. אם אתה מסכים איתי שניתן (ומתבקש) להשוות מגניפיקו לספיריט, אז אני לא מבין את התגובה שלך - אם אתה לא מסכים אז אשמח לשמוע למה.

אני גם חושב שלרכוש רכב עבור 'לחיצות' זה בעייתי בתקציב 35K, אבל אם כבר - בראבו מגניפיקו נשמעת לי כמו האופציה הכי טובה לתקציב כאשר הדרישות הן כפי שפות"ש תיאר אותן.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הפיאט נשמעת מעניינת דווקא. אשמח לשמוע עוד פרטים כגון מחירי ביטוח, פוטנציאל שיפורים(לא משהו מוגזם, תוכנה ולא מעבר)

ולגבי הגיר הרובוטי, האם הוא סובל מבעיות כמו הגיר הלא מוצלח בקורולה?

שוב המון תודה על התגובות.

פורסם (נערך)

אני מסכים שבראבו 1.4T מודל 09 עולה משמעותית על מאזדה3 ספיריט מודל 06-07. הרי לא סתם קניתי את המכונית ואני מרוצה ממנה. אבל...

זה לא מתאים כי עדיף לו כבר להשאר עם הרכב הנוכחי שהולם יותר את צרכיו.

זה לא מתאים כי הפיאט הנ"ל, אם לא טופלה בפדנטיות עלולה להעניש אותו מאוד במוסך ואילו כעת יש לו ביד רכב למעשה חדש שהוא מכיר את ההיסטוריה שלו.

זה לא מתאים כי למצוא אחת במצב טוב לוקח זמן.

אשמח לשמוע עוד פרטים כגון מחירי ביטוח, פוטנציאל שיפורים(לא משהו מוגזם, תוכנה ולא מעבר)

ביטוח הוא עניין אישי. בגדול לא מדובר ברכב גניב או בעל חלקים מאוד יקרים ולכן צפוי שהפרמיות שיוצעו לך תהינה סבירות.

יש בפורום כאלו ששיפרו את הרכב. ניתן בעזרת מיפוי מחדש להגיע ל-150 כ"ס.

ולגבי הגיר הרובוטי, האם הוא סובל מבעיות כמו הגיר הלא מוצלח בקורולה?

הגיר לא נחשב לבעייתי יחסית לקטגוריה, לא מבחינת אמינות ולא מבחינת תפעול.

מחלות טיפוסיות הן אוגר לחץ דולף ומשאבה שמגיע לסוף דרכה - סיפור שעלול במקרה הקיצוני להגיע ל-5000 ש"ח. צריך להחליף קלאץ' כל כמה עשרות אלפי קילומטרים (תלוי באופי הנהיגה). אני מאמין ששיפור המנוע ביחד עם פרופיל נהיגה אגרסיבי יקצר את תוחלת החיים שלו (כמו גם של הצמיגים הקדמיים ושאר מכלולים רלוונטיים).

התיקון הכי יקר שהיה לי עד כה זה תושבת מנוע שהלכה והייתה יקרה להחלפה (אם כי יכול להיות שניתן היה להשיג זול יותר ממה שאני מצאתי). הבעלים שהיו לפני אכלו קש עם הקלאץ' (פניות חוזרות למוסך עד לבסוף הוחלף כל העסק, להם נמאס, עשו טריידאין ואני קיבלתי רכב עם קלאץ' ומשאבה חדשים).

יש קרקושים מזעריים, הפלסטיק שומר על מראה טוב אבל איכות ההרכבה לא מדהימה בכל מקום, סרבו בורר טמפ' צד נהג מזייף (בעיה של המודול של בוש, לא קשור דווקא לפיאט).

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

קודם כל תודה רבה לך Doc Slow על התשובות המפורטות והמושקעות, באמת עוזר לי מאוד ואני מעריך את זה.

חייב להודות שהאפשרות לקבל רכב גודש ב 35 אלף מרגשת אותי מאוד. כרגע הרכב היחיד ביד 2 שרלוונטי הוא בראבו 2010 יד שניה עם 120 אלף קמ, די גבוה לטעמי. אז השאלה הנשאלת היא האם כן למכור ולנסות למצוא אחת שמורה, ליישר מה שצריך ולהנות, או להישאר עם הסיאט החלשה?

מה שגורם לי לרצות למכור בעיקר זה הקיץ שמתקרב, שכולל ביטוח(6 אלף), טיפול וטסט(עוד 2000 בערך) ואני די מתבאס לשלם את זה על רכב שלא מספק אותי לגמרי. מצד שני אני מבין שרכב ישן יותר ייגרור הוצאות לא מתוכננות...

פורסם

שקט כדאי.

א - מאזדה ספיריט רכב אמין ועם טיפול נכון, כולל החלפת נוזל ממסרה, אשר חובה לבצע כל כ 3-5 שנים.

( על אף כי החברה טוענת כי נוזל הממסרה הוא ללא החלפה ) ישמור לך על הממסרה במצב טוב מאוד.

כמו כן מעבר לשמן 5W-40 יעזור בשמירה על המנוע מבוצה ורעשים, ובמיוחד למי שאוהב קצת ללחוץ, וזה גם מאושר ע"י היצרן.

( ברכבים דומים מאזדה 6 חדשות 2008 ו 2009 אנו נוסעים עם 5W-40 עם מנוע שקט ונקי למהדרין, וללא בוצה ורעשי שסתומים )

ב - ה בראבו - רכב כייפי ומעניין, אם יש לך קצת זמן , שב על הלוחות ומצא רכב במצב טוב - בצע ישור קו נכון.

ובעיקר כנס לטיפול תקופתי של 1 לשנה ועד 15.000 ק"מ , לא שנתיים.

אם אתה צריך גש לבנק לבקשת הלוואת גישור - עלות ריבית ההלוואה שולית, וכאשר תמכור את הרכב שלך תחזיר את ההלוואה.

אל תקח את ההלוואה עכשיו, חכה עד שתמצא רכב תקין ומתאים ובנתיים השאר עם הרכב שלך.

אם אתה די עסוק ולחוץ בזמן לך על המאזדה ספיריט זה רכב אמין איכותי ודי נמרץ..

אם יש לך קצת זמן פנוי, הייתי בוחר את ה בראבו, זה קצת יותר כייף.

ו נסה למצוא חבר מכר עם הרכבים הללו, לשבת בהם קצת לנהוג ולהתרשם.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...