Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראו, יש לי פיג'ו 206CC כבר שבועיים, ידנית 2000 סמ"ק. הבעיה היא שאני לא מצליח להתרגל לאוטו, לא יודע למה!

עברתי טסט ראשון על ידני, ויש לי את הבסיס אבל עדיין לא מצליח לקלוט. אני מפחד להרוס את המנוע/גיר/קלאץ'.. וחבל על הכסף.

בכללי, רציתי לשאול האם זה בסדר שכשמורידים הילוך בירידה נגיד אז המנוע שואג כשמשחררים קלאץ'?

נגיד אני בירידה על הילוך 4 בערך על 60-70 קמ"ש ומאט ל30-40 קמ"ש להילוך שלישי והמנוע מתחיל לשאוג כשאני עוזב את הקלאץ'. מה הנזק בזה? איך אפשר לשפר את זה?

ועוד שאלה, זה בסדר נגיד אם אני על הילוך חמישי ובמקום להוריד הילוך הילוך בשביל עצירה, שם על ניוטרל ולוחץ ברקס?

והאם זה בסדר להוריד מהילוך שלישי לראשון מבלי להעביר להילוך שני(נגיד אני על 50 קמ"ש ופתאום מאט ל15 קמ"ש, סתם דוגמה).

אני מאוד אשמח לעזרה, זה באמת חשוב לי!

פורסם

לגבי נסיעה בהילוך נמוך בירידה זה תקין וכך צריך לנסוע, אתה לא אמור לנסוע עם סל"ד בקו האדום אבל כן המנוע אמור להתאמץ קצת בבלימת הרכב.

בדרך זו אתה אולי מאמץ את המנוע אבל במקביל אתה שומר על הבלמים שלך.

עדיף שתבלום ותוציא לניוטרל שניה לפני שהרכב יתחיל לקרטע, כבר תלמד מתי זה קורה ותלמד להוציא לפני כדי למנוע את הקירטוע).

זה בסדר גם להוריד משלישי לראשון כל עוד המהירות מתאימה, אין נזק בדילוג על הילוך שני.

לרכב ידני יותר קשה להתרגל במיוחד כאשר אין הרבה ניסיון, אולי כדאי שתיסע עם מישהו שיש לו ניסיון בידני שיתן דגשים על הנהיגה שלך.

פורסם
לגבי נסיעה בהילוך נמוך בירידה זה תקין וכך צריך לנסוע, אתה לא אמור לנסוע עם סל"ד בקו האדום אבל כן המנוע אמור להתאמץ קצת בבלימת הרכב.

בדרך זו אתה אולי מאמץ את המנוע אבל במקביל אתה שומר על הבלמים שלך.

עדיף שתבלום ותוציא לניוטרל שניה לפני שהרכב יתחיל לקרטע, כבר תלמד מתי זה קורה ותלמד להוציא לפני כדי למנוע את הקירטוע).

זה בסדר גם להוריד משלישי לראשון כל עוד המהירות מתאימה, אין נזק בדילוג על הילוך שני.

לרכב ידני יותר קשה להתרגל במיוחד כאשר אין הרבה ניסיון, אולי כדאי שתיסע עם מישהו שיש לו ניסיון בידני שיתן דגשים על הנהיגה שלך.

תראה, נגיד, כשאני מנסה לעשות חניות ברוורס, לפעמים האוטו מתחיל ממש לרעוד, וככה זה קורה כל פעם, אז שאני מצליח לחנות.

זה גורם נזק חמור לקלאץ' או לגיר?

והמנוע מנוע בנזין אם זה משנה, אז כל מה שרשמת בנוגע לבלימת המנוע זה עדיין תקף? וזה לא הורס את המנוע?

וגם לפעמים יוצא לי שאני לוחץ על גז כשאני מעביר הילוך(הקלאץ' לחוץ) אבל ממש לפחות משניה... זה גם גורם נזק?

פורסם

לפי דעתי תיגש קודם כל למוסך שיבדקו שהקלאץ' תקין.

שנית כל, אתה מדבר על תחושה ולמידה של הרכב, יקח לך זמן.

לגבי בלימת מנוע זה תקף גם לבנזין, בבלימה שקולה אתה לא תאמץ אותו יותר מדי (אני לא מדבר על לרדת ב 7000 סל"ד), שוב פעם, זה משהו נרכש.

אני אישית מעדיף שיתפוצף מנוע (סיכוי נמוך) מאשר שבסוף ירידה לגלות שאין לי בלמים

פורסם
לפי דעתי תיגש קודם כל למוסך שיבדקו שהקלאץ' תקין.

שנית כל, אתה מדבר על תחושה ולמידה של הרכב, יקח לך זמן.

לגבי בלימת מנוע זה תקף גם לבנזין, בבלימה שקולה אתה לא תאמץ אותו יותר מדי (אני לא מדבר על לרדת ב 7000 סל"ד), שוב פעם, זה משהו נרכש.

אני אישית מעדיף שיתפוצף מנוע (סיכוי נמוך) מאשר שבסוף ירידה לגלות שאין לי בלמים

כמה אמורה לעלות בדיקה כזאת? וזה לוקח הרבה זמן?

פורסם

לא יודע אבל אתה יכול לבדוק בעצמך בדיקה ראשונית (עדיף במגרש חנייה ריק):

- להתחיל נסיעה בהילוך ראשון ולזרוק קלאץ'

- להתחיל נסיעה מהילוך שלישי

בשני המקרים קלאץ' תקין אמור לנתק ולדומם מנוע, במידה ולא קרה כך, סימן שהקלאץ' מחליק.

פורסם
לא יודע אבל אתה יכול לבדוק בעצמך בדיקה ראשונית (עדיף במגרש חנייה ריק):

- להתחיל נסיעה בהילוך ראשון ולזרוק קלאץ'

- להתחיל נסיעה מהילוך שלישי

בשני המקרים קלאץ' תקין אמור לנתק ולדומם מנוע, במידה ולא קרה כך, סימן שהקלאץ' מחליק.

המנוע נכבה כשהקלאץ' נכבה.. ואני אומר לך מתוך ניסיון שאני לא מתגאה בו :\

• תוכן חדש...