Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבוקר אני חוזר מטיול אופניים מוצלח (בו, למרבה האירוניה, סיפרתי לחבר איזה מזל יש לי מבחינת השכנים איתם אין לי ריב/בעיות/מגע בכלל), נכנס לחניה הפרטית שלי (אחת משתיים, לא תחומה) - וכבר בכניסה אני קולט את זה:

על תא המטען יש 2 שריטות, חדשות, שקרו בזמן שהרכב חונה בחניה ולא מפריע לאף אחד.

שריטות עמוקות, חודרות לכה, אחת מהן 'במשיחה אחת' והשניה ממש ציור שניכר כי השקיעו בו.

ושוב, איני מכיר אף אחד בשכונה, אין לי ריב עם אף אחד, ורבאק בסופו של יום אני עם פיאט לא עם מזראטי (לא שאני מבין למה לעזאזל שתרצה לשרוט רכב של מישהו, בטח אחד שלא עשה לך כלום).

רק לפני שבועיים השקעתי 1,500 ש"ח בטיפול דיטיילינג מקיף, עם ציפוי להגנה נגד נזקי מז"א... חבל שאין ציפוי נגד נזקי ערסים :(

אני ממש מבואס, גם מהשריטות על האוטו היחיד שאי פעם אהבתי, אך יותר מהעובדה שאני חסר אונים. גם אם באורח פלא אצליח איכשהו להעלים אותן (בתכלס זה לא יקרה, אולי אוכל לשפר מצב) - מי אומר שמחרתיים זה לא יחזור על עצמו...?

כבר לפני חודש אמרתי לאשתי שהבית הבא יהיה עם חניה תחומה, או עם גראז', וזאת אחרי ששמעתי סיפורים על רכבים שנשרטו ככה סתם. לא ידעתי שתוך כ"כ מעט זמן זה יקרה גם לי.

קיצר, אני ממש מבואס. חברים טובים מהפורום כבר הציעו לנסות לסייע במילוי השריטה, ברשותי ערכת מילוי שריטות שהזמנתי מבעוד מועד (אני מבוזבז כמהנדס, אולי צריך לעשות הסבת מקצוע לנביא-זעם) ואני מקווה לטוב, אעדכן אם אנסה לתקן.

AgzQbsOfLk5yst_s_KGRnm4gMb0iGCeedWB6zEEBcGz9.jpg

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברוך הבא למועדון, גם הגרנדה הכתומה שלי עברה היתעללות כזו ואפילו גרועה יותר :-(.

חריטות מפתח באורך של כ50 סנטים, יש מלא מכל הצדדים כבר אחרי 5 שנות בעלות, ואני פדאנט שקניתי אותה בלי נקודה עליה.

אין מה לעשות, את אוכלוסיית השוקולד לא תצליח לחנך, ולפחות תיהיה שמח שאין לך שכנים שיזרקו חבילת ביצים על הרכב במיוחד אחרי שעשית לו וואקס לפני ארוע ובערב שיורדים לבושים בחליפה צריכים לגלות שהרכב מסריח מביצה ואפילו שפכטל לא יצליח להורידה :-(.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

כמו שזה נראה, זוהי לא שריטה שנעשתה בכוונה תחילה. יכול להיות שחנית צמוד מדי לרכב שמאחוריך? כי יכול להיות מאוד שמישהו התאמץ לעבור בין שני הרכבים והמכנס שלו שרט את הצבע ( ניטים, חגורה או משהו... )

פורסם

אין אף אחד מאחורי, זו חניה שהצד האחורי של הרכב מופנה אל מדרכה בעלת רוחב גדול מאוד.

יש שתי שריטות, מופרדות, אחת במשיחה אחת והשניה מדורגת, אין לי מושג איזו מן נפילה/טעות תיצור דפוס כזה.

הניחוש שלי כרגע הוא על ילדים משועממים, פשוט זה לא נתפס בעיני שאפשר לעשות כזה דבר... גם אני הייתי ילד, אבל מעולם לא דמיינתי לעשות כזו פעולה.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

עצה שלי (שאולי לא תהיה פופולארית כ״כ בפורום רכב):

אל תתקן את השריטות בתקופה הקרובה.

ככה תתרגל לא להיות משועבד לאוטו, ותלמד לראות בו מה שהוא - כלי. כלי שיכול להיות כיפי ומרתק, אבל עדיין - לא חלק ממך.

תאמין לי שתהיה אדם מאושר יותר אח״כ, ולא תתבאס מכל שריטה.

פורסם
עצה שלי (שאולי לא תהיה פופולארית כ״כ בפורום רכב):

אל תתקן את השריטות בתקופה הקרובה.

ככה תתרגל לא להיות משועבד לאוטו, ותלמד לראות בו מה שהוא - כלי. כלי שיכול להיות כיפי ומרתק, אבל עדיין - לא חלק ממך.

תאמין לי שתהיה אדם מאושר יותר אח״כ, ולא תתבאס מכל שריטה.

מסכים עם כל מלה. תחשוב שהרכב אצלך לתק' של מס' שנים ואז אתה מעיף אותו וקונה אחד אחר

פורסם

יש כאלו שאוהבים לנסוע במהירות ממש גבוהה, יש כאלו שאוהבים להכנס לסיבובים ממש מהר, יש כאלו שאוהבים לשפר את המכונה לקצה ויש כאלו שאוהבים להשחיז אותה חיצונית (וכמובן יש את אלו שאוהבים להגיע מA לB אבל הם פחות רלוונטיים לדיון).

למר גורלי אני בקבוצה האחרונה, כיף לי לצאת בבוקר ולראות את הרכב מבריק, זה עושה לי חשק לנהוג בו, ומשם יש לי זליגה לשאר הקבוצות מדי פעם.

אני מסכים לחלוטין, בלי צל של ספק, שעדיף שזה לא יעניין אותך. ברכב הקודם לא עניינו אותי שריטות/פחחות/לכלוך, זה היה הרבה יותר זול והרבה פחות time consuming.

אבל לפעמים התחביב בוחר אותך ולא להיפך, וקרה שאחרי שהבאתי את הבראבו גיליתי שאני מאוד אוהב את הרכב ומאוד נהנה לטפל בו חיצונית.

הנקודה היא, שאין שום סיבה שאני לא אהנה מהתחביב הזה. אני לא פוגע באף אחד, לא עושה דבר על חשבון אף אחד, אני בתכלס minding my own business. אני לא מסוגל להבין למה שמישהו ישים לי רגליים.

והכי חמור, זו החדירה למרחב הפרטי. אמרתי בתחילת השרשור, זו לא השריטה מבחינת מראה שמפריעה לי, זהו חוסר האונים. אם מחר יפרצו לכם לבית לא יגנבו כלום אבל ישתמשו לכם במטבח ויטנפו את הסלון (ונניח שאין מכך נזק כספי לצורך הדיון), איך תרגישו...?

אם הייתי עושה רוורס וחוטף את השריטות הייתי מתבאס קצת על עצמי וזה היה נגמר תוך שעתיים, אבל מה שעשו כאן זה מבחינתי הרבה יותר פוגע.

פורסם

אני באותה סירה כמוך- נהנה לשמור ולראות את הרכב\ים שלי נקי\ים. אלא מה? תמיד אני חושב על כך שרכב נקי ומבריק, בטח אם זה ברמת פורום הדיטיילינג שאנחנו "משתייכים" לו, הוא בבחינת סדין אדום לנבלות ששורטים אותו.

לצערי זה משהו שצריך ללמוד לחיות איתו. איך? או, זאת השאלה שאני עדיין שואל את עצמי.

פורסם
תמיד אני חושב על כך שרכב נקי ומבריק, בטח אם זה ברמת פורום הדיטיילינג שאנחנו "משתייכים" לו, הוא בבחינת סדין אדום לנבלות ששורטים אותו.

זו תופעה שאני פשוט לא מבין... עזבו רגע בצד ביקורת, מה הסיבה שאנשים פועלים ככה? יש למישהו מושג? (נניח, מחבר, מהילדות, מאיפשהו?)

זה מה שמפוצץ לי את השכל, אני לא מבין למה שמישהו יעשה כזה דבר לאדם זר.

אני מבין (לא מסכים, מבין) מה עומד מאחורי אדם שרוצה להתנקם באחר בגלל משהו ושורט לו את הרכב.

אבל למה שארצה לעשות את זה לסתם רכב ברחוב?

פורסם

אור יקירי, אני מבין לליבך.

לי בזמנו שרטו את הקופרה שבועיים אחרי שהוצאתי אותה מהסוכנות.

התבאסתי כל כך! רציתי להרוג, לרצוח, לשסף, לבתר, לבעול! (לא בהכרח בסדר הזה).

אבל בסופו של דבר מדובר על חתיכת פח ואין לנו שליטה על כל יצור שעובר ליד הרכב.

נניח והיתה לך חנייה מקורה, תחומה וסגורה, מה היה קורה כשהיית יוצא מהבית ומחנה את הרכב במקום ציבורי?

הרי אי אפשר לדעת איפה יעבור הילד המשועמם עם המפתח.

בקיצור, אני ממש מבין את חוסר האונים והפגם הקטן הזה שהורס לך את ההנאה מהרכב,

אבל זה קרה וזה יקרה כמעט לכל אחד מאיתנו שיש לו רכב על כבישי הארץ.

פורסם

מצב חרא, במיוחד אחרי שהשקעת 1500 ₪ בדיטיילינג. אני מאמין שאם תחזור לאותו דיטיילר יוכל לסדר לך את הבעיה או ללכת ולתקן אצל פחח. להשאיר לא יועיל בכלום היות ואתה תתבאס כל פעם שתראה את האוטו וזה יוריד לך ממנו.

פורסם
זו תופעה שאני פשוט לא מבין... עזבו רגע בצד ביקורת, מה הסיבה שאנשים פועלים ככה? יש למישהו מושג? (נניח, מחבר, מהילדות, מאיפשהו?)

זה מה שמפוצץ לי את השכל, אני לא מבין למה שמישהו יעשה כזה דבר לאדם זר.

אני מבין (לא מסכים, מבין) מה עומד מאחורי אדם שרוצה להתנקם באחר בגלל משהו ושורט לו את הרכב.

אבל למה שארצה לעשות את זה לסתם רכב ברחוב?

כי יש (הרבה יותר מדי) אנשים שלא גדלו כמוך, כמוני ועוד רבים וטובים אחרים, עם כבוד לרכוש של זרים. תקרא לזה חוסר חינוך או איך שתרצה- ישראל דהיום משופעת באנשים כאלה, שלצערי סביר להניח שבמקרה שלך הם ילדים- מה שעוד יותר עצוב, כי כבר עכשיו הם "מקולקלים".

יש עוד אלמנט פסיכולוגי (בגרוש, אני לא באמת פסיכולוג) שבו מי ששורט, כאילו מסמן טריטוריה ועל הדרך מראה את עליונותו ("לי אין אז גם לך לא יהיה, או שיהיה פגום").

פורסם

כואב הלב לראות את זה.את רכבי אני לא רואה מהבית,אז כל בוקר אני יוצא בהרגשה שמשהו קרה לרכב בלילה,עושה סיבוב של 360 מעלות סביבו.לפני שבוע גנבו לי פלסטיק (לא ליד ביתי),לפני יומיים גיליתי שמישהו עם רכב לבן עשה פרסה ושיפשף לי קצה של הפגוש,כל בוקר אותה הרגשה...

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם

כשאני רואה תופעות ברבריות מסוג זה (נתנסח בעדינות כך), זה פשוט מרתיח!

מה מפריע רכב לילד הישראלי המצוי, שמחליט להוציא מפתח או וואטבר, ולשרוט את הרכב?!

מדובר בבושה וחרפה, חוסר חינוך מוחלט של שורטי המכוניות, עוקרי הסמלים וכ' עם רמת מנת משכל של 0 עגול.

לצערנו - ולמדתי את זה על בשרי, לפני שקונים רכב יקר/חשוב/מעניין/עם צבע מיוחד/שמור, חייבים חניה תחומה. אם לא סגורה הרמטית, לפחות עם שער וגדרות מסביב בגובה מספק ע"מ שלא יוכלו לשלוח ידיים ולגעת ברכב.

הפתרון הוא בידוד של הרכב, והעלמה שלו מהציבור.

• תוכן חדש...