Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החסכון בדלק כנראה נכנס לחשבון. ואם יש נסועה גבוהה אז החסכון גדל. איפשהו במהלך השנים הקרובות ההשקעה תהיה זהה מבחינתו

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו שציינתי זה לא שאין לי את הכסף אבל הכסף הזה שווה לי יותר במקום אחר, כשנותנים לך 24,000 שקל בלי ריבית והצמדה לא תקח? זה כסף בחינם!, ביום שתשלם משכנתא תבין שלכסף יש ערך אחר בכל מקום שתשים אותו.

לגבי סופר מיני, תנסה אתה להכניס 5 אנשים וציוד לסופר מיני, אם משווים בין רכב משפחתי רגיל שעולה 130,000 ל 150,000 לפריוס אז העדיפות היא לפריוס (שאגב באמת עושה 1-20 בלי מאמץ).

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

אלון - הכסף אינו חינם.

קודם כל - אפילו אם נניח שהוא כן חינם - אתה צריך להחזיר אותו. אם אין לך מקור לצורך זה אתה בצרות.

שנית - היכן "הנחת המזומן" - שהיא שם אחר לריבית. ההבדל הוא שמדובר ברבית שאף אחד לא מספר לך מהי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1) כאשר הריבית במשק נושקת ל 0% אין שום הנחת מזומן.

2) כאשר אתה משלם על המשכנתא 2% ויש לך אפשרות לקחת 24,000 שקל ב 0% ולהשתמש בהם כדי לכסות את המשכנתא אז הרווחת 2% (או יותר נכון לא הפסדת).

3) כמו שאמרתי אני יכול גם לקנות כרגע את כל הרכב במזומן אבל יש לי שיקולים אחרים.

לפי ה"ראש" שלכם לעולם לא יהיה לכם לדוגמא דירה כיוון שצריך לקחת הלוואה לשם כך.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

שים לב שלא טענתי שלא צריך לקחת הלואות. טענתי היא שכאשר עומדת על הפרק נטילת הלואה יש לבחון היטב את תנאיה ואת החלופות.

מבחינה זו דירה היא מוצר ייחודי - העלות גבוהה מאד ולמרבית האוכלוסיה יש קושי גדול לממן אותה בלי חסכון או הלואה רבת שנים, וגם לחלופה - שכירת דירה - יש חסרונות לא קטנים.

ברכישות יותר "קטנות" צורך בהלואה מבטא קושי כלכלי הרבה יותר גדול. אין דין 10,000 ש"ח מחיר מקרר, או 100000 ש"ח מחיר מכונית כדיל מיליון ש"ח לרכישת דירה. מי שנזקק להלואה לרכישה קטנה (מוצרים חשמליים סטנדרטיים) או בינונית (רכב) נמצא בדרך כלל בעמדה לא טובה מבחינת יכולת ההחזר, שאם לא כן כבר היה צובר חסכונותמספיקים. לכן ברכישות כאלה איני תומך בנטילת הלואה אלא בשני מקרים - אם מדובר ברכישה קריטית ודחופה ויש צורך בגישור קצר, או אם מדובר בהלואה המאפשרת לשמר השקעות כדאיות וחסכון בעלויות מסוג של עמלות מכירה ומיסוי רווחי הון. ברכישה גדולה, כמו דירה, ההמתנה לצבירת הון המאפשר רכישה במזומן הופכת את ההמתנה ללא ריאלית, ואז צרי לשלם תמורת ההלואה..

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זאת אומרת שאם לא פתחתי קרן השתלמות ובמקום זאת לוויתי ממפעילת הקרן את הסכום הדרוש לי בהלוואת בלון, בריבית 1% במטרה לשמור על הרווחים בקרן, אז עשיתי דבר נכון?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

האמירה שלך גורפת, אבל בהחלט יש מצבים כאלה, אם כי מדובר בהימור מסויים אם תשואת הקרן תהיה נמוכה או גבוהה מהרבית על ההלואה. היתרון הגדול הוא אפשרות ללקיחת הלואה לפני שהקרן הופכת נזילה, כך שאתה בעצם מנצל אותה לפני תום 6 שנות חסכון, כאשר במקרה שחרור הקרן תשלם מס גבוה מאד. יתרון נוסף הוא שמירת רצף החסכון בקרן כך שתוכל לנצל אותה בכל עת, ולא יהיה עליך להמתין 6 שנים נוספות.

פורסם (נערך)

אני תלמיד תיכון,מתגייס עוד חצי שנה, בן 18, יש לי רישיון כמעט שנה.

את הרכב שלי אבא שלי קנה לי מכספי פיצויים שהוא קיבל מהעבודה הקודמת שלו (17K).

הרכב הוא יונדאי גטס 1.4 2006 ובדיוק היום אני חוגג חצי שנה איתה :)

את הביטוח ההורים שלי משלמים.

את הטיפולים, דלק, שיפורים קוסמיים וטסט אני משלם.

באופן כללי אני משלם רק 300 שקל בחודש לדלק וטיפולים כשצריך ומדי פעם קונה דברים שישפרו את המראה אז בערך 400 בחודש.

בנתיים אין לי עבודה כבר כמה חודשים כי פטרו אותי ונשאר לי כסף לדלק שיספיק לי רק ל3 חודשים. אם אני לא אמצא עבודה בחודשיים הקרובים כנראה שאמכור את הרכב.

תמונות של הרכב: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?555867-%D7%94%D7%92%D7%98%D7%A1-%D7%94%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%94-%D7%95%D7%94%D7%97%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%A9%D7%9C%D7%99-(2006)

עריכה אחרונה על ידי MrCola
פורסם

עד היום, קניתי אוטו רק בכסף שיכולתי להרשות לעצמי להקציב לכך:

בגיל 23, שנה אחרי שהתחלתי לעבוד בעבודה מסודרת ומכניסה, קניתי דייהו לאנוס שנת 2001 ב-25K שחסכתי לשם כך.

מאז, כל כמה שנים מצליח להשתדרג ברמת האוטו ובהוצאה הכספית לקנייתו, שנחסכה לשם כך - בלי הלוואות ובלי "היחנקויות".

מקווה שאמשיך להתמיד בשיטה הזו גם למכוניות העתידיות שארכוש.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
אתה יכול לסלוד מהמילה אבל סתם לפסול משהוא כי הציעו לך עזרה במימון לא ממש רציני.

כל מה שזה אומר בסה"כ זה הלוואה שאינך צריך לשלם כרגע כיוון שיש לך תכנון על כסף עתידי לכסות אותה.

כל עוד הריבית נמוכה ונלקחת בחשבון כעלות נוספת אין פה שום בעיה.

הבעיה היא כאשר אנשים קונים דברים בהלוואות בלי שיש להם מקורות עתידיים להחזיר אותה בעתיד ואז נקלעים לבעיות.

זאת בדיוק הבעיה שלי עם זה. איך אתה יכול לדעת מה יקרה לך עוד 3 שנים? איך אתה יכול לדעת בוודאות שיהיה לך את הסכום של כמה עשרות שקלים לשים כדי לכסות את ההלוואת בלון? ואם יש לך את הסכום שסגרת במזומן מעכשיו למטרה הזאת, למה לא לשים אותו כבר עכשיו ולא להיכנס להלוואות?

היה עדיף אם פשוט אומרים "זה הסכום פלוס X ריבית שצריך לשלם בY תשלומים חודשיים של Z שקלים". אבל לא, כדי למכור, מכניסים לך לראש את השטות של "קח עכשיו, שלם אחר כך", העיקר לדחוף עוד רכב ל3 שנים החוצה, ואתה כבר תהיה כאב ראש של חברת מימון והוצאה לפועל.

והרבה נופלים לזה, אפילו שאין להם מושג ירוק מאיפה יהיה להם את הסכום הזה עוד כמה שנים (כנראה עוד הלוואה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

א. אתה יכול למכור את הרכב ולהישאר באותו מצב שהיית בו או לחילופין לרכוש רכב חדש.

ב. אתה יכול לקחת לפרוס את החוב (או לקחת הלוואה) ע"מ לשלם את החלק שנשאר מוקפא. במצב כזה יש לך ברירה היות והאפשרות הראשונה קיימת. העניין היחיד הוא שצריך לרכוש רכב שאתה יודע שכעבור 3 שנים יהיה שווה לפחות כמו החלק שנשאר לך לשלם. ז"א אם תרכוש רכב שירידת הערך שלו מטורפת (רכבים במחירים שקרובים ל300K הם בעייתיים כבר), אז אתה עלול למצוא את עצמך במצב שתצטרך להחזיר סכום מסוים (נניח 10-30K) באמצעות הלוואה, וכן אז נדפקת כי אתה בעצם משלם כסף על כלום. על מוצר שכבר לא בידך, פשוט זורק כסף לאוויר.

פורסם

עדי, בן 36, עובד בחברת הייטק. את הרכב הראשון, פיז'ו 205 קניתי כשהייתי בן 23 מכסף שחסכתי + עזרה מאבא. בגיל 26 רכשתי פיז'ו 206 מכסף שחסכתי + הכסף שקיבלתי על ה 205. בגיל 30 רכשתי מאזדה 2, 30k היו לי ממכירת ה 206 ואת השאר, 50k בהלוואה מהבנק לשנתיים. לפני כמה חודשים רכשתי ג'ולייטה, על המאזדה קיבלתי כ 50 k ואת השאר, כ 50k הוספתי מחסכונות שצברתי.

פורסם
זאת בדיוק הבעיה שלי עם זה. איך אתה יכול לדעת מה יקרה לך עוד 3 שנים? איך אתה יכול לדעת בוודאות שיהיה לך את הסכום של כמה עשרות שקלים לשים כדי לכסות את ההלוואת בלון? ואם יש לך את הסכום שסגרת במזומן מעכשיו למטרה הזאת, למה לא לשים אותו כבר עכשיו ולא להיכנס להלוואות?

היה עדיף אם פשוט אומרים "זה הסכום פלוס X ריבית שצריך לשלם בY תשלומים חודשיים של Z שקלים". אבל לא, כדי למכור, מכניסים לך לראש את השטות של "קח עכשיו, שלם אחר כך", העיקר לדחוף עוד רכב ל3 שנים החוצה, ואתה כבר תהיה כאב ראש של חברת מימון והוצאה לפועל.

והרבה נופלים לזה, אפילו שאין להם מושג ירוק מאיפה יהיה להם את הסכום הזה עוד כמה שנים (כנראה עוד הלוואה).

הענין הוא שכך עובדת הכלכלה המודרנית, עם מינופים מכל מיני סוגים, גם בעסקים, גם ומה לעשות במשק הפרטי שלך. נכון שהמתכון הטוב ביותר לשלוות נפש הוא להשתמש רק במה שיש לך בכיס ולא להיזקק לכסף חיצוני, אבל להוציא בני מזל או אנשים מוכשרים ומתוגמלים במיוחד, היכולת להתקדם ולהגיע לרמת חיים טובה יותר היא ענין שגם בני תמותה בינוניים רוצים בו ואפילו זכאים לו. אז לאלו שרוצים בית גדול יותר, אוטו יפה וחדש יותר או סתם טיולים או רהיטים חדשים וידם אינה משגת מותר לשעבד הכנסות עתידיות לטובת הענין הזה, זו הדרך, נכון שיש פנצ'רים שקשה לחזות, אבל בדיוק לשם כך נועדו בטחונות ושיעבודים. ועדיין ובאופן מוחלט מרבית ההלוואות/משכנתאות/איגרות חוב, נפרעות, אנחנו נרעשים ובאופן טבעי מהמיעוט שלא. תפיסה כזו לפיה נשלם רק עם מה שיש לנו, תתקע את כולנו גם בחיים הפרטיים, אבל גם את החברה כולה במקום שלא בטוח שנרצה לחיות בו.

פורסם

גישת "קח עכשיו שלם אחר כך" כבר תוקעת את החברה במקום שאנחנו לא רוצים להיות בו, עם עודף ייצור, מוצרים שמהונדסים להתיישן מהר, ומצב שבו כולם חייבים לכולם, וכל כמה שנים מתפוצצת בועת הלוואות חדשה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אז מה תגיד על אג״ח ממשלתיות? או אג״ח בכלל? הכלכלה בנויה כך שבבסיסה חוב. לשנות את העולם לא תצליח. מה שנקרא if you can't beat them join them.

בכל אופן יש לגייס כספים באופן חכם הן בפן הפרטי ובמיוחד בפן העסקי. אמנם ניתן ליפול, אבל מכך אפשר ללמוד ולהמשיך הלאה ולא ליפול בפעם הבאה באותו מקום.

זה בלתי אפשרי לגרום לעסק כלשהו להצליח מבלי לגייס כסף מגורמים חיצוניים. מינוף זה עסק מסוכן, ולכן צריך להיזהר מאוד בעניין הזה. (או לבנות פירמידה או הונאה כלשהי ולברוח עם הכסף:twisted:).

מה שכן מסוכן זו שיטת פריסת התשלומים. אנשים רוכשים רהיטים, חופשות ולא יודע מה ומשלמים בחודש במקום נניח 2000 ש"ח, רק 200 אבל לפרק זמן של 10 חודשים. לאחר מכן רכשו עוד משהו, והתווספו להם עוד 200 ש"ח וכך זה סוג של כדור שלג שבסופו של דבר אתה משלם יותר ממה שאתה מכניס, על משהו שרכשת לפני שנה.

לכן לא הייתי ממליץ לעולם לרכוש משהו בתשלומים, אלא בתשלום אחד. לדברים האלו כן ניתן לחסוך.

דברים כגון בית וכו' זה משהו שכמעט ובלתי אפשרי לחסוך ע"מ לרכוש אותו, ולכן פה צריך לקחת ההלוואה בדמות כזו או אחרת.

עריכה אחרונה על ידי Smiro

• תוכן חדש...