Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אבל בהסתכלות של רכבים פרטיים רגילים/משפחתיים, בתקופה של 3 עד 5 שנים עם הבדל שנתונים של שנתיים/שלוש הפרש האחוזים בסופו של דבר הוא באזור ה5% ולדעתי האישית הוא זניח לאומת האופציה שהכלי תחבורה שלך ביום יום הרבה יותר נוח.

ד״א הפרש בין טיפולים במוסך יבואן לעומת מוסך בחוץ הם לא אלף שקל בשנה, הטיפולים זולים יותר אבל בהפרש של 400-500 שקל בגג ברכבים סטנדרטים.

עריכה אחרונה על ידי Taimors
  • תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה מדבר על אדם שיש לו 150K נזיל. במקרה כזה יכול להיות שאתה צודק.

במקרה של פותח השרשור שבו אנו דנים, הוא בעצמו דיבר על נטילת הלוואה ולמצב הזה התייחסתי.

ולזה שמעליי - ירידת ערך היא לא דבר קבוע (מלבד קיומה שהוא די קבוע) ובאחוזים היא גבוהה יותר בשנים הראשונות, ויורדת יותר ויותר עם השנים. אני התייחסתי לזה באופן משוערך.

לגבי הטיפולים - אפשר להגיד שרכב חדש נזקק לטיפולים בחברה שיקרים משמעותית מטיפולים בחוץ או בעצמך. בכל אופן, מדובר לערך באלפייה הפרש לשנה ברכב סטנדרטי.

א. דיברתי על מצב שבו לאדם יש 150K שיש לו אפשרות או לרכוש רכב חדש או להשקיע את הכסף ולרכוש באמצעות מימון.

שוב, אם להסתכל על כלכליות נטו - אין שום סיבה בעולם לרכוש רכב חדש. הכי טוב לקחת אוטובוס או במקרה הקיצוני לשים 20-30 אלף על משפחתית אמינה שתסגור לך את כל הפינות מבחינת תחבורה.

אבל שוב, פה יש עוד פקטורים שנכנסים לעניין.

גם אגב, במידה והפרוטה לא מצויה בכיסך ואתה בכל זאת מעוניין ליהנות מרכב טוב. כן, יש אנשים שיהיה להם שווה לשאת בעלות נוספת של 64K כדי להתנייד ברכב חדש וטוב ולא ברכב ישן. שווה לא מבחינה כלכלית, שווה מבחינת השיקולים במאזן מול כל הגורמים הרלוונטיים לעניין.

ע"פ אותו היגיון גם מה הסיבה לרכוש דירה גדולה או להשקיע בדירה מעבר לבסיס? תגור בבית בסיסי שישרת את צרכייך המינימאליים וזהו. ההשקעה בדירה לא בהכרח תהיה מגולמת במחיר המכירה שלה, לפחות לא במלואה. כך שבעצם זה סוג של לזרוק כסף לאוויר. אלא מה? האוויר הזה - זו התקופה שאתה נהנה מהמוצר בין אם זה רכב ובין אם זה מטבח יפה או רצפה יפה יותר או עבודת גבס.

פורסם

smiro, אתה עוקב אחרי הפורום, כך שאתה אמור לדעת שהגישה שלי היא שעדיף לרכוש רכב חדש ולהחזיק בו שנים רבות. אני טוען שבחישוב עלויות אחזקת רכב צריך לחשב לא רק את עלות הטיפול במסוך אלא גם את הזמן שאתה מבזבז על הטיפולים, הרי זמן זה כסף, ואצל חלקנו אפילו כסף לא קטן.

ועדיין, אני טוען שלמרבית האוכלוסיה בחירת הרכב היא עניין פונקציונאלי.

לגבי נטילת הלואה - צריך לבחון 3 מצבים:

1. מצב בו ההלואה היא למעשה על חשבון הכנסות עתידיות, לטעמי מוצדקת אם זו הדרך היחידה לרכוש רכב שממש חיוני לקיום (פרנסה או התנהלות במקום שבו אין חלופה ראויה לרכב הפרטי). זה המצב שמתאר פות"ש, ובמצבו, בהנחה שהכנסותיו מוגבלות ויש לו התחייבויות גדולות, קרוב לודאי שמבחינתו מדובר בעלות לא מוצדקת, ואף סיכון להסתבכות כלכלית אם מסיבה כלשהי יתקשה לפרוע את ההלואה.

2. הלואת גישור - על מנת לאפשר החזקת הרכב הישן עד קבלת החדש. הלואה בעלות סבירה בהחלט מוצדקת, בודאי אם החלופה היא שכירת רכב או שימוש נרחב במוניות בתקופה שבין מכירת הרכב הישן לקבלת החדש.

3. הלואה על מנת לשמר חסכונות סגורים או להמנע מפעולות בחסכונות העולות כסף (למשל המנעות מתשלום מס רווחי הון). מוצדקת לחלוטין ויכולה להיות אפילו כלכלית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לאחרונה אני מתעניין בקניית רכב חדש ואני מתלבט בין לקחת הלוואה מהבנק לבין מימון 100% הרכב ע"י חברה.

ויש המון חברות שעושות את זה משלמים סכום יחסית נמוך על הרכב לתקופה של 3 שנים לאחר 3 שנים צריך להשלים את ההיתרה או להמשיך לפרוס ל 60 חודשים.(ניתן גם לתת מקדמה במעמד הקנייה על מנת לשלם סכום חודשי יותר נמוך.)

לדוגמא הנה 2 חברות שראיתי בפשפושים ברשת :

https://www.facebook.com/CapitalMotorss

http://www.cmotors.co.il/cars-catalog/

https://www.facebook.com/1new.drive

מה דעתכם ? האם השיטה הנ'ל כלכלית ?

או שעדיף לקחת הלוואה מהבנק ?

עד כמה החברות האלה אמידות ? ראיתי שהמון אנשים מבצעים עסקאות איתם..אם מחר בבוקר החברה תפשוט רגל.

פורסם

ראשית - ראה את עמדתי לגבי הלואות לרכישת רכב בהודעה #63 בשרשור.

אם למרות הכל אתה מחליט לרכוש רכב בהלואה, לדעתי הבנק עדיף מכמה סיבות:

1. הבנק הוא המלווה בכל מקרה. חברות המימון מהוות מתוך שגוזר קופון בדרך.

2. הבנק "שלך" מכיר את מצבך הפיננסי, וגוזר מתוכו את תנאי ההלואה. תנאים אלה רומזים על הסיכון שלך כלווה: אם הבנק מסרב לתת הלואה או מוכן לתת אותה בתנאים גרועים אתה כנראה נחשב ללווה בסיכון, ועדיף שתמנע לחלוטין מהעסקה. חברת המימון תהיה יותר גמישה, אבל אתה עלול להסתבך עם תתקשה בפרעון.

3. ההלואה בבנק היא ל-5 שנים ובלי הפתעות (למעט הצמדות, אם יש). בחברת המימון אתה עלול להתקל לאחר 3 שנים בכל מיני הפתעות - כגון הערכה נמוכה של ערך רכבך לצורך פרעון יתרת ההלואה או מחזורה לצורך החלפת הרכב.

4. בהלואה בנקאית אתה בעל הרכב, ואפילו לא חייב למשכן אותו אם יש לך אפשרות למשכן משהו אחר, כגון תיק חסכון או נירות ערך. בהלואה בחברת מימון עלול להיות מצב בו הרכב ירשם על שמה, אם היא תקרוס הרכב עלול להלקח ממך, ובכל מקרה - אם תרצה למכור אותו בעצמך תחזיק בידך רכב מיד שניה כאשר הראשונה היא חברה או החכר, מצבים המפחיתים את ערך הרכב בשוק המשומשות. בעיה זו לא קיימת אם מדובבר ברכב הנרשם על שמך כיד ראשונה עם שעבוד\משכון לטובת המלווה.

5. הלואה של 100% עלולה להיות בעייתית מאד כיון שהרכב מאבד מערכו מיד עם עלייתו לכביש, כך שהמלווה נותר עם משכון בעל ערך נמוך מערך ההלוואה. המלווה עשוי לפצות עצמו על הסיכון המוגדל ברבית מוגדלת.

6. בדוק גם אפשרות נטילת הלואה מגוף אחר, כגון חברת ביטוח, או כנגד קרן ההשתלמות או משהו דומה. חפש הסברים של ישה בנושא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Slowride,

נגעת בדיוק בנקודה- יש איזה מירוץ אחר השנתון ואנשים מחליפים רכבים בלי צורך אמיתי, הכל בשם השנתון.

זה מתחבר לנקודה שציינתי קודם- זה שיש לך סכום x לרכישת רכב לא אומר שאתה בהכרח חייב לבזבז את מלוא הסכום, לא מן הנמנע שתוכל למצוא רכב שיענה בדיוק על צרכייך וישאיר לך בכיס עוד חצי מהסכום המקורי.

לפני בדיוק שנתיים רכשתי את הרכב שלי, התקציב המקורי עמד על 230k שקלים וכמעט נרכשה 328 חדשה מהסוכנות אבל לבסוף רכשתי את הרכב שלי בשליש מאותו תקציב תוך שקלול של עלויות אחזקה ובלת״מים שעלולים להתעורר נוכח השנתון הישן.

חודשיים אחרי חבר רכש Q5 חדשה ב-250k שקלים כי אישתו רצתה רכב חדש ושלא יעלה יקר באחזקה.

גם אם משקללים את עלות שיפוץ הגיר שלי שהיתה אסטרונומית- אני עדיין מפסיד פחות כסף ממה שחבר שלי הפסיד על ירידת הערך של רכבו או ירידת הערך שהייתי סופג אם הייתי אכן רוכש את הבימר.

מיותר לציין שבכל פרמטר אני נהנה ברכב טוב בהרבה מאותה בימר או Q5 (ביצועים, נוחות, איבזור, פרקטיות וכו׳).

עידן, לצורך העניין לי אין הרבה דרישות מרכב, בסך הכול אני עושה נסיעות מנהלתיות, מחפש רכב עם התנהגות סבירה, שיחסוך בדלק ויהיה בטיחותי ונוח.

קניתי רכב חדש מתוך רצון לשקט ומהידיעה שיש לי אחריות ואני היד הראשונה של הרכב.

בסופו של דבר יכול להיות שרכב בן 6-7 היה עושה את העבודה, אבל היה לו יותר בלאי, היה פחות בטיחותי וכו'.

אני לא אשקר, כן הייתי רוצה איזה רכב עם יומרות ספוטריביות כמו קליאו RS מדור קודם או פולו GTI וכו', אבל אלו מכוניות יקרות לאחזקה ולרוב שחוטות שנאנסו באכזריות. הייתי גם משלם המון כסף על הדלק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אתה טועה. הרכבים לא בהכרח זוללים דלק, רק בלחיצות חזקות. הצריכה אצלי בעירוני עומדת על 13.3 קמ/ל ומחוץ לעיר 14 קמ/ל.

וגם לא כל הרכבים נשחטו. שלי למשל ננהג בצורה רגועה לרוב לא עובר את ה100 בבין עירוני, ולרוב מחליף הילוכים עם הבהוב הנורה (יש נורה שממליצה להחליף הילוך לצורך חיסכון בדלק). אני לרוב לא אצא ברמזור ראשון ולרוב אסע רגוע. אבל כן, יש פעמים שאני נהנה מהרכב אבל תאמין לי שהוא יהיה הרבה יותר שמור מהרבה רכבים פשוטים.

הרבה מהאנשים שקונים רכבי ספורט דווקא ישמרו עליהם ולא יאנסו אותם כי אלו אנשים שמבינים איך צריך לתחזק רכב.

פורסם

אתה וכמה אנשים זה מקרה ספציפי, במחיר של הקליאו דאז (70 אלף ש"ח ב2012), יכולתי לרכוש איזו קליאו RS או פולו GTI בת 7-8 שנים. כנראה שעברה כבר כמה ידיים כולל צעירים שהרסו את הרכב.

ואגב, כשאתה עושה 17 אלף ק"מ בשנה, כאשר 80% מחוץ לעיר, והרכב שלי בביניעירוני עושה 1:17. זה הפרש של 200 ליטר בשנה כמעט. ו1:17 זה כולל גם נסיעה בכביש 6 ונסיעה בכבישים עם עליות וכו'. שלא נדבר על זה שבתור נהג צעיר כנראה שהביטוח יהיה יקר מהותית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

לפי דעתי טמטום לקחת כל הלוואה שהיא על רכב, בכל תקציב אפשר להשיג משהו.

אני בן 24, תמיד הרווחתי לא רע מעבודות הייטק מזדמנות, רק בחודשיים האחרונים אני בעבודה מסודרת.

את המכוניות תמיד קניתי במחיר שהוא הרבה פחות ממה שיש לי בבנק, אלא בהתאם למה שהיה הצרכים שלי.

האוטו הראשון, פיאט אונו פשוטה, לא ידעתי בכלל מה אני צריך אוטו, סתם קניתי כי נורא בא לי - אז לא השתגעתי.

אחרכך בא לי להשתדרג, עברתי לפונטו, ואז לפנדה שאיתה הייתי דיי הרבה זמן (קצת מעל 3 שנים) ולא חשבתי לשדרג עד שראיתי את ה500 המציאה שלי במקרה, שזה אוטו קצת יקר ומיותר, אבל אני מאוד נהנה להסתכל ולנהוג בו, ויש לי כסף לעוד 2 כאלה ובכל זאת לא הלכתי לזרוק את כל הכסף על אלפא מיטו חדשה מהחנות, כדי שאני אוכל לקנות דירה מתישהו בקרוב.

בכל ההוצאות לי בכל התחומים אני מאוד הגיוני, יש לי כל דבר שאני רוצה ובאיכות גבוהה. אבל תמיד קניתי טלפונים בקומבינות מחו"ל בזול, כל דבר אחר אני מחפש באינטרנט איפה הכי זול, אז זה + מקצוע נחמד (ששוב, לא עבדתי מסודר, מישהו שהרוויח משכורת נמוכה באופן מסודר הרוויח יותר ממני) ואני יכול לחשוב על לקנות דירה בקרוב, בזמן שאנשים בני 35 בוכים שאין להם שקל, אבל זה בעיה שלהם.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

חברים ברגע שאתם נכנסים לסוכנות ומוסרים את הצ'יק כל הכסף הלך באותו הרגע.

תפסיקו להסתכל על ירידת הערך כ"כ הרבה, הרי אתם לא קונים מכונית בשביל למכור אותה ביוקר.

אני מסתכל על מכירת הרכב כבונוס.

אם זה לא היה קארספורום הייתי בטוח שמדברים על נדל"ן. מכונית זו לא השקעה!

בתור אחד שמרוויח יפה מאוד "בבעלותי" סקודה ראפיד ליסינג מהחברה בה אני עובד והוא עונה על כל צרכיי (חוץ מהנאה כמובן..).

ברגע שאחליט לעזוב את הליסינג ולקנות משהו מעניין, אהיה קודם בטוח שיש לי גיבוי כלכלי.

פורסם

רכב זה לא מניה וזה לא נכס, זה משהו שמשתמשים בו, נהנים ממנו לתקופה מסוימת, ואין מה לעשות - הערך שלו יורד עקב ההתיישנות ועקב הבלאי.

פורסם (נערך)

לאחר השחרור מהצבא ירשתי פיאט טיפו 1.4 ידנית שהייתה במשפחה כמעט עשור. רכב פשוט, כבד, ללא מזגן ולא חסכוני במיוחד שהביא אותי מ-א' ל-ב' בלי הרבה כאב ראש. מכרתי את הרכב כי לקראת גיל 15 הרכב התחיל פשוט להתפרק והוצאתי הון במוסכים. מכרתי את הרכב, הוספתי בערך 15 אלף ש"ח במזומן וקניתי קיה פיקנטו. שילמתי 730 ש"ח בחודש ובסוף התקופה נשאר בערך 20 אלף שקל. מכרתי את הרכב כאשר עברתי לגור במרכז משיקולים כלכלים ולמדתי להסתדר עם אוטובוסים, רכבות, מוניות שירות וטרמפים.

בינתיים אני לא קונה רכב, אבל אני בחיים לא קונה יותר רכב חדש במדינת ישראל.

א. אחריות - לא מאמין באחריות. בתקלות אפורות שלא בדיוק יודעים מה מקורן אחריות לא שווה כלום. (וזה רוב התקלות) תסע, תחזור, תסע, תחזור, יבדקו, לא יבדקו, יגיע בוחן בכיר, לא יגיע בוחן בכיר. בסופו של דבר אולי יתקנו את התקלה במסגרת אחריות, אבל אחרי לא מעט כאב ראש.

ב. חסכון בזמן - אפשר לחשוב כל אחד במדינה הזאת "הזאב מוול סטריט". זמן זה כסף לאנשי עסקים שמייצרים הכנסה 24/7. רובנו שכירים ו/או עצמאיים זוטרים. הזמן שלנו לא שווה הרבה כסף. חוץ מזה רכב חדש לא מבטיח חסכון בזמן.

ג. שקט נפשי - ראו סעיף א' + ב'. לא חסר מכוניות חדשות שעושות צרות צרורות לבעלים.

ד. עודף תשומת לב - לא רוצה שיסתכלו עלי. לא רוצה שיפתחו עיניים על הרכב. בשביל אתם צריכים את התשומת לב הזאת? במדינה שלנו תשומת לב זה לא בריא. כל חריטה על רכב, כל מכה, כל שפשוף, כל פתיחת דלת כואבת בלב פי כמה וכמה. ראיתם פעם איך מתלבש אדם עשיר באמת? הוא לובש ג'ינס וחולצה ב-30 שקל. דווקא אנשים שאין להם כסף תראו אותם לובשים מותגים יקרים.

ה. פרופורציה בחיים - אני עובד על תיקים של רופאים שמרוויחים 60-70 אלף שקל בחודש. אותם רופאים נוהגים ברכב בן 5-6 שנים. כל בחור שבקושי מגרד את ה-10 אלף ברוטו (שזה כמו 7 ברוטו לפני 5 שנים בהתאמה ליוקר מחייה) הולך לקנות רכב חדש ב-120 אלף.

ו. עלויות אחזקה - בפיקנטו שילמת 600 ש"ח בטיפול 15 אלף שכלל שמן, פילטר ופקק אגן. 600 ש"ח! לקוח שאני עובד על התיק שלו שילם על טיפול דומה לפיג'ו 206 במוסך טוב (לא חברה) בערך 250 ש"ח. ברכב חדש ביטוח יותר יקר, ירידת ערך אסטרונומית, תלות במוסכי חברה (כן, אני יודע שאפשר לטפל במוסכים מורשים, אבל זה יכול לעשות לכם הרבה מאוד כאב ראש במקרה ותצטרכו לממש אחריות), חלפים יקרים ועוד. מצחיקים אותי אנשים שקונים רכב חדש בשביל "לחסוך בדלק". (אחד הטיעונים המטופשים ביותר לרכישת רכב חדש)

בשבילי רכב ידני בן 2-3 שעבר את ירידת הערך הגדולה ועדיין יעניק לי אמינות ובטיחות 5-6 שנים.

לא יודע איך זה בסינגפור, אבל אחת הסיבות המרכזיות לכך שרכשתי חדש היא הרצון להימנע מליפול בשוק המשומשות על הישראלי התחמן והרמאי, בסגנון "אני לא מספיק עשיר כדי לקנות בזול".

לא חסר ישראלים תחמנים, אבל לקנות רכב חדש בעיקר מהסיבה הזאת זה שטות מוחלטת. קודם כל ברכב בן 2-3 אין כמעט תיקוני קומבינה כי הרכבים היו תחת אחריות חברה וטופלו במוסכים של החברה. שנית, גם אם יקח חודש - חודשיים למצוא רכב שמור מהדגם שרוצים החסכון בכסף שווה את זה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

וואלה - שרשור מעניין, אמנם חוטא למטרתו (השאלה המקורית נשכחה וכמעט שלא נענתה, וזה הפך לדיון פילוסופי-משהו) אבל עדיין מעניין :)

לשאלה המקורית -

מי אתה? אני אור [29], מהנדס מחשבים בוגר הטכניון, מתגורר בצפון, נשוי ואב לחתולה ;)

כמה עלה לך הרכב? בתיאוריה? הבראבו שלי עלתה 52K. בתכלס? יותר לכיוון ה57K (לעלות הרכיבה מוסיף עלות בדיקה, צמיגים חדשים שאחליף בקרוב, דיטיילינג ויישור קו קל, מוצרים לטיפוח הרכב שארכוש ע"מ להכנס לעולם הדיטיילינג).

איך מימנת את הקנייה? עבודה

כמה אתה משקיע ברכב? שאלה מעניינת, עד לחודש שעבר התניידתי בפג'ו 306 בת 19 שעלתה לי 500-1000 שקלים בשנה לטיפול, +רישוי +דלק. עכשיו לאחר שלרגל יום הולדתי ועוד כמה מאורעות משמחים החלטתי 'להתפנק' (מי ישמע...) ולרכוש רכב 'אמיתי', אני רואה איך אני מתחיל לבזבז כסף על שטויות של רכב (מסתבר שמוצרי דיטיילינג זה לא זול, ויש כל מיני שיפורים שמגרדים בבלוטת השדרוגיטיס).

עד כאן - בנוגע לשאלה המקורית.

בנוגע לדברים שעלו כאן בדיון:

מבחינה כלכלית נטו, אנשים נוטים לקפוץ מעל הפופיק, אני רואה חברים נשואים שלי שגרים אצל ההורים, טסים לטיולים שעולים עשרות אלפי שקלים, ומתלוננים שהם לא יכולים להרשות שכר דירה. התנהלות כלכלית נכונה אינה קשורה רק להכנסת משק הבית, אלא בעיקר ל'איך מחלקים את העוגה'. אני מצאתי שהגיוני שעד שליש מההכנסה ילך על השקעה בדיור, ואת השאר לחלק ככה שחלק החסכון יהיה גדול ככל הניתן מבלי לפגוע קריטית בדברים שחשובים לך בחיים (לחלק זה יהיה רכב, לחלק טיולים בחו"ל, לחלק כלי נגינה וכו'... כל אחד וטעמו).

אנשים נוטים לחשוב שמה שנכון עבורם נכון עבור כולם, וזה פשוט לא נכון. מי אתה שתקבע למישהו אחר ממה הוא נהנה בחיים? ראיתי בעמוד 2 (אני חושב) מישהו שרשם "אם אלו ההנאות שלך בחיים, תנחומיי" (בהקשר להנאה מרכב) - איזו אמרה מתנשאת ומזלזלת. כל אחד רשאי לקבוע לעצמו את סדר העדיפויות האישי שלו! ואני לא אומר זאת מ"מגננה" - עובדה שרכב אינו גבוה ברשימת ההנאות שלי.

רכב זו אמנם לא השקעה, אבל זה לא אומר שצריך להתעלם מירידת ערך... רכב זו הוצאה גדולה, וככזו צריך לשקול את כל הנתונים ולעשות החלטה בהתאם לדרישות שלך. בסופו של יום, גוש הפח הזה מתורגם לגוש מזומנים שמתדלדל עם השנים - ושווה לקחת בחשבון כמה דילול כזה אתה מוכן לספוג (כי הרי בסוף, גוש הפח יהפוך חזרה לגוש מזומנים). מבחינה כלכלית נטו, כנראה שכמעט תמיד יהיה שווה לרכוש רכב מאוד זול עם אמינות טובה, כי בצורה זו הדילול המוזכר לעיל יהיה הקטן ביותר, והעלות של תיקונים נוספים למה שהיית משלם על רכב חדש בד"כ תהיה זניחה (לראיה: הפג'ו שלי, עלתה לי מעט מאוד כסף בתחשיב שנתי, כנראה פחות מרוב הרכבים של כל המגיבים כאן).

עם זאת, רכב אינו נושא כלכלי בלבד - יש לקחת בחשבון בטיחות, הנאה, וכל מיני שיקולים אחרים. כל אחד מדרג את השיקולים האלו שונה כי כל אחד מחזיק סדר עדיפויות שונה. אדם חכם יעשה סקר שוק, יבין איזה רכב מחזיק פרמטרים דומים לרצונותיו בהתאם לסדר העדיפויות שלו, וימשיך משם.

ובכל מקרה - אני עדיין סקרן כמו פות"ש בנוגע לשאלה המקורית. גם אחרי שקראתי כאן חמישה עמודים לא הבנתי איך זה שהכביש מפוצץ בג'יפים, רכבי יוקרה וכו'. מה - כולם במינוס...? לא נראה לי :o שימו לב שמכוניות היוקרה הן ממש לא נחלתם של 'עובדי הייטק' (גם כי למרות שהשכר אצלנו לא נמוך, הוא עדיין לא מאפשר חיי מותרות ברמות כאלו תחת התנהלות כלכלית רציונלית, וגם כי רוב עובדי ההייטק מנסיוני האישי לא מתעסקים בזה אלא יותר בדיור ומחייה), לדעתי זה קשור יותר בכסף שחור אבל who knows...

בסופו של דבר - אני מאז ומתמיד אהבתי רכבים, עד כה התמקדתי בלדאוג לנו לאיכות חיים טובה (בית + טיול שנתי לחו"ל עם האישה + סנובורד), עכשיו החלטתי לשדרג את עצמי קצת עם רכב שיעשה לי קצת כיף כשבא לי כיף... אני מקווה שעם השנים ההכנסה תגדל וההוצאות יתאזנו ושאוכל להרשות לעצמי להגיע למצב שיש לי אקזמפלר באמת מפנק בלי הרבה נקיפות מצפון. נחיה ונראה :)

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני לא קונה יותר רכב ביותר מ-40 אלף שקל. כבר למדתי שרכבים יכולים להיות מכונה אמינה למדי אם מטפלים בהם כמו שצריך.

אני קניתי והמלצתי על מספיק רכבים, ככה שהסטטיסטיקה שלי אמנם לא מייצגת באופן כללי, אבל בשבילי היא מספיקה.

העיקרון הבסיסי היה רכב יפני ותיעוד טיפולים כלשהו.

להלן הממצאים(תקלות מעבר לטיפולים ובלאי טבעי כגון מצבר וצמיגים):

מיצובישי כריזמה 2003- 3 וחצי שנים, 8 אלף קילומטר בשנה- מנוע חשמלי של חלון התקלקל

מיצובישי לנסר 2006- שנה, 10 אלף קילומטר- 0 תקלות

טויוטה יאריס TS 2005- שנה, 10 אלף קילומטר- 0 תקלות

מאזדה 3 2.0 2005- שנה וחצי, 15 אלף קילומטר- מנוע חשמלי של חלון התקלקל

סוזוקי ליאנה 2006, חצי שנה, 5 אלף קילומטר- ממיר קטליטי היה צריך ניקוי

הונדה סיוויק 2005- שנה, 20 אלף קילומטר - 0 תקלות

ניסאן אלמרה 2003- חצי שנה , 5 אלף קילומטר- 0 תקלות

המחיר הממוצע לרכבים היה 30 אלף שקל

אמנם זמן האחזקה הוא לא גבוה, והקילומטראג בעיקרון הוא נמוך מהממוצע, אבל באמת שקשה לי להאמין שבהמשך הדרך המצב ישתנה דרסטית.

• תוכן חדש...