Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

הרכב שנתון 2012 1.2tsi ידני עם צנרת 2.5", תוכנה של דני מקסטיונינג ומתדלק רק 98.

אופי נהיגה- פעמיים בחודש טיול נהיגה אינטנסיבי ובשאר הזמן נוהג בצורה סבירה

קילומטרז עומד על 43k טיפולים עושה כל 10k ק"מ ומתלבט בין":

א. קסטרול 5w40 edge

ב. קסטרול 5w40 magnetic

אשמח לדעת מה ההבדל ביניהם ומה לדעת בעלי הניסיון עדיף לרכב?

תודה

פורסם

בדקתי באתר של קסטרול והם ממליצים על ב.

א. הוא דגם ביצועים של ב. - עמידות גבוהה יותר בעומסים חריגים.

בשל מרווח הטיפולים הנמוך שאתה מבצע. הייתי נשאר עם ב.

אלא אם כן המחיר הוא שווה ערך.

Kia Niro 2017

פורסם

edge היא הסדרה היותר-מתקדמת של קסטרול. בכל סדרה כזו יש כמה סוגי שמנים, יש לבחור את זה המתאים בצמיגות ובתקן הנדרש על ידי יצרן הרכב. יש לבדוק על המיכל הספציפי אותו אתה רוכש באיזה תקן הוא עומד והאם הוא מתאים לך, לא תמיד מוכרים בחנויות מודעים בכלל להבדלים ביניהם.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בוא לא נרשום דברים לא נכונים ולא נדרדר עוד שרשור שמנים לאינסוף, סבבה?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

חיפוש. אחרי עשרות שרשורים שנגמרו בזוב דם החלטתי שאני יותר לא נכנס לדיונים כאלה.

אני רק יכול לומר לך שהידע של אנשים לגבי שמני מנוע הוא דל ומוגבל ביותר ורווי מיתוסים ושטויות.

במקרה הספציפי של פותח השרשור אני מאמין ששמן 5W40 סינטטי מלא מחברה טובה ובתקן המתאים יעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר.

איתמר

פורסם

איך הגעת לדבר בכלל על 0W30?! לא הוזכר פעם אחת במהלך השרשור.

אם כבר, בחלק מאתרי קסטרול יש המלצה על 5W30.

האם הדבר לא יהיה עדיף, במידה ועומד בתקנים הנדרשים, ולמרות שהמנוע פועל בעומס גבוה מהרגיל?

ובכלל, מה אומר ספר הרכב (באנגלית)?

פורסם

אני מדבר על צמיגות ,איתמר אמר שצריך לבחור את הצמיגות המתאימה לפי יצרן הרכב

כל מה שאני אומר זה שצריך לבחור צמיגות לפי האזור בו נמצאים

English cake

פורסם

קודם כל בן אדם ציין את הצמיגות הרצויה שהיא גם הנכונה.

עכשיו לגבי השמן, מגנאטק בא בשתי גירסאות ה OE ו C3 כאשר OE לא סינטטי מלא ו C3 כן, שני השמנים מותאמים לתקן VW.

הOE פותח בעבר עם VAG וכדי להבדילו ומניעת זיופים השמן בעל צבע ירקרק פלוריסנטי, עכשיו VAG עובדים יותר עם אדג'.

בכל מקרה הייתי ממליץ על האדג' שהוא הסדרה הבכירה ובעל נוסחה מתקדמת יותר ויותר יתאים לדעתי למנוע עם תוכנה.

• תוכן חדש...