Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

C4 מול גרנדה פונטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני פשוט לא מצליח להחליט , החיפושים הובילו אותי להתייחס כרגע לשני רכבים- גרנדה פונטו וC4 שניהם משנים 2008-2009

מטרת הרכב היא נסיעה לעבודה וחזרה , כמעט בכל יום בשבוע , משהו כמו 40 ק"מ . בעיקר דרך עירונית אבל לא רק, אפשר להגיד נסיעה משולבת 50/50.

החלטתי ללכת על אוטומט כי מבחינת פקקים נמאס לי לגמרי מהשימוש בידני כבר, אחרי 5 שנות נהיגה על רכב ידני.

הבנתי שלפונטו גרנדה צריכת דלק טובה יותר (בערך 1/13 בדגם האוטומט) לעומת הסיטרואן (1/11) אבל כמה זה כבר משנה.

המחירים שלהם זהים, ורמת האבזור של הC4 פשוט הרבה יותר מפנקת.

אז מה אתם אומרים ?

אני לא רוצה רכב בן 15 ולכן החלטתי לקנות רכב מינימום מ2007.

התקציב הוא 25.

פורסם

C4 ופונטו זה קטגוריות אחרות, הפונטו חסכונית יותר. כמה זה משנה? תלוי מהנסועה שלך, אם אתה נוסע הרבה מאוד זה יכול להסתכם באלפי שקלים בשנה.

כמו כן ממליץ להוסיף לרשימה פוקוס - נוח, אמין למדי, חיסכון סביר בדלק יחסית ל1.6.

כמה קילומטר אתה עושה בשנה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
C4 ופונטו זה קטגוריות אחרות, הפונטו חסכונית יותר. כמה זה משנה? תלוי מהנסועה שלך, אם אתה נוסע הרבה מאוד זה יכול להסתכם באלפי שקלים בשנה.

כמו כן ממליץ להוסיף לרשימה פוקוס - נוח, אמין למדי, חיסכון סביר בדלק יחסית ל1.6.

כמה קילומטר אתה עושה בשנה?

פחות או יותר 40 קמ ליום , אני עובד 5 ימים בשבוע.

אם אני מפעיל CRUSE בC4 אני חושב שאצליח להגיע לצריכת דלק יחסית טובה. אפילו 1/12 .. זה מה שהבנתי ..

השאלה כמה זה משנה הבדל של 2 מספרים

פורסם

אתה לא נוסע הרבה, אז אין צורך לתת משקל יתר לצריכת דלק. לדעתי C4 תהיה לך נוחה ושקטה יותר בנסיעה, כך שהיא מציעה איכות נסיעה עדיפה.

פורסם
אתה לא נוסע הרבה, אז אין צורך לתת משקל יתר לצריכת דלק. לדעתי C4 תהיה לך נוחה ושקטה יותר בנסיעה, כך שהיא מציעה איכות נסיעה עדיפה.

מבחינת מחלות שצריך להיזהר? יש משהו ?

מדובר על רמת גימור sx 1.5 אוט'

פורסם

לקחת את שני הרכבים עם ירידת הערך האכזרית ביותר בשוק, וזה מצוין עבורך.

אם אתה נוסע 1000 ק"מ בחודש אז כמות הדלק שנצרכת לא כ"כ משנה, הייתי מנסה את ה-C4 כי הרכב פשוט לא נמכר. אני מניח שאפשר להציע הצעות חצי מעליבות למוכרים ולהשיג מחירים מעולים.

פורסם
לקחת את שני הרכבים עם ירידת הערך האכזרית ביותר בשוק, וזה מצוין עבורך.

אם אתה נוסע 1000 ק"מ בחודש אז כמות הדלק שנצרכת לא כ"כ משנה, הייתי מנסה את ה-C4 כי הרכב פשוט לא נמכר. אני מניח שאפשר להציע הצעות חצי מעליבות למוכרים ולהשיג מחירים מעולים.

פונטו , אולי היא לא תפנק אותך מבחינת אבזור, אבל הכל זול בה יותר, יהיה קל יותר למכור אותה.

תודה על ההתייחסות של שניכם.

אתם יודעים אולי מנסיון מה המחיר של טיפולים של C4 ? כמה זה באמת יותר יקר מלטפל בפונטו לדוגמה ?

פורסם
פונטו , אולי היא לא תפנק אותך מבחינת אבזור, אבל הכל זול בה יותר, יהיה קל יותר למכור אותה.

סתם שאלה - איזה אבזור קיים בC4 שלא קיים בפונטו מאובזרת (דיינאמיק/ספיריט)?

הפונטו שלי עם סאנרוף, מגנזיום, מע' עם שליטה מההגה, מע' בלוטות' אינגטגרלית, מחשב דרך, התראה על תקלות בתצוגה מרכזית (אם יש נניח נורה שרופה זה מתריע מי ואיפה), מושבים משתטחים ועוד כמה פיצ'יפקעס.

קיצר חוץ מקרוז-קונטרול לא יודע מה יש להוסיף כאן... :)

מה שכן הC4 כנראה תהיה מרווחת וחזקה יותר, ומצד שני אני בספק שאפשר להשיג C4 מאותו שנתון/ק"מ של פונטו מקבילה.

וכמו שנאמרו לך - אני מסכים שאתה עושה בשכל כשאתה פונה לשני הרכבים עם ירידת הערך הכי מטורפת בשוק, בתור בעלים מקוריים זה חרא אבל בתור רוכש יד2 זה נהדר (ה'קנס' שלך יהיה קטן בהרבה, כי גרף ירידת הערך רע בעיקר לבעלים הראשונים)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
תודה על ההתייחסות של שניכם.

אתם יודעים אולי מנסיון מה המחיר של טיפולים של C4 ? כמה זה באמת יותר יקר מלטפל בפונטו לדוגמה ?

למה לעבוד קשה? תתקשר למוסך מורשה של פיאט ושל סיטרואן ותוציא את מה שאתה חייב לבצע - טיפולים שוטפים. כמה עולה לבצע כל טיפול וטיפול.

לפי זה תדע פלוס מינוס כמה עולה להחזיק את הרכבים.

כמו כן חיפוש בפורום כאן יעלה את המחלות שחוזרות על עצמן ברכבים האלה וכמה עולה לטפל בהן.

פורסם

למרות חיבתי לפונטו אני חושב שעבור הדרישות, C4 עדיפה. הנסיעה בה שקטה ונינוחה יותר, סביבת הנהג שלה מאוד נעימה. מבחינת אמינות ועלויות שוטפות לדעתי אין הבדל משמעותי, אם כי במקרה של תקלה סביר שהטיפול בפונטו יהיה זול יותר. לכן כדאי להשקיע במציאת C4 מאוד שמורה עם קילומטרז' נמוך, לעשות עליה סיבוב ולראות שהיא לא התיישנה יותר מדי, שאין רעשים מיותרים בנסיעה, וכמובן לעשות בדיקה כמו שצריך.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מסכים. סביר שהטיפולים בפונטו יהיו זולים יותר, אבל C4 עדיפה. היא נוחה יותר, מרווחת יותר, מאובזרת יותר, בטוחה יותר והמחיר שלה ברצפה (כמו גם של הפונטו).

פורסם

רק תעשה בפורום הטכני חיפוש לגבי בעיות מנוע שקיימות בדגמים מסויימים של סיטרואן (ולדעתי ה-C4 ביניהן).

למיטב זכרוני זה קשור לשרשרת טיימינג מקורית בתכנון בעייתי.

• תוכן חדש...