Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אושריקו, המע"מ בישראל (תודה, רה"מ נתניהו) עומד על 18% היום. הכי נמוך שהוא היה בשנים האחרונות הוא 15.5%.

המע"מ הכי נמוך שהיה בישראל הוא 0% - כן כן, עד 1976 הייתה תקופה ללא מע"מ היית מאמין ?

אחר כך הוחל מע"מ בשיעור של 8% ... אח"כ 12%

אחחח היו ימים .....

http://taxes.gov.il/Vat/Pages/TaxesVatHistory.aspx

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חד משמעית אלו אותם חלקים מאותו פס ייצור .

ראיתי את זה במעל 10 פסי ייצור של כמה חברות גרמניות שונות שביקרנו .

בפעם האחרונה שביקרתי במפעלי זקס בשווינפורט קיבלנו הרצאה מאחד הבכירים ביותר במערך הייצור

של זקס בעולם ,והוא הסביר לנו שתהליכי הפיתוח של של מכלולים לרכבים חדשים מבוצעים בשיתוף פעולה של מהנדסי

ייצרן הרכב ומהנדסי זקס .

במפעל שביקרנו בו בשווינפורט היה אזור שלם ענק תחום עם לוחות פח ועם שער כניסה שמבוצעת בו בדיקה

קפדנית לכל נכנס ,כמו בבסיס של חיל מודיעין ,וכששאלנו על פשר העיניין אז הוסבר לנו שבמקום נמצא רכב עתידי של פולקסווגן

נא ברור מה ציפית שיגידו לך שזה לא אותו דבר?

אני ראיתי יותר מפעם אחת חלפים שהם OEM ובהשוואה פיזית לחלקים מקורים של רנו הם לא היו אותו דבר.

גם במקרים שיש חלק משופר של היצרן והוא היה לא ניתן להשגה אצל התחליפי OEM גם אחרי שנה מהיום שנתקלתי לראשונה בחלק המשופר החיליפי OEM עדיין מגיע בתצורה הישנה שלו ואני מדבר על דברים שרואים בעניים ולפעמים שיפור של חלק לא רואים מה בדיוק עשו.

אז אי אפשר לקבוע חד משמעית על כל המוצרים שהם OEM שהם בול אותו דבר כי הם לא אז הדרך הכי טובה להיות בטוחים זה מקורי ורק מקורי!!!!

• ספונסר פורום
פורסם

אם ההית מבקר במפעלי ייצור של ייצרני OEM ורואה כמוני את הדברים אז לא ההית חושב ככה

אני ביקרתי פעמיים בגרמניה וראיתי יותר מ 10 פסי ייצור שונים של חלקי רכב .ותאמין לי שכל חיי רציתי

לבקר במפעלי ייצור של חלקים לרכב כך שאפילו אם היו מציעים לי חודש בארצות הברית מחוף לחוף הכל כלול

לא ההיתי מחליף את זה .

ולמה אני אומר לך את זה כי לא הייתה שייבה על הרצפה במפעל שלא ראיתי אותה ולא היה שאלה שלא שאלתי

ולא היה חלק שלא נגעתי בו ולא נשאר ארגז שלא הצצתי בתוכו ולאחר כל זה אני אומר לך ידידי שאני מוכן לשים את הראש שלי

שהחלפים שייצרני ה OEM משווקים תחת המותג שלהם זה אותו חלק בדיוק כמו זה שמועבר לפסי הייצור של יצרן הרכב

או למרכזי ההפצה שלו לקראת השיווק בכל העולם .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• ספונסר פורום
פורסם

אין בכלל צל של ספק,אני כמו רון ביקרתי במספר מפעלים ליצור חלקי OEM ומספר פסי יצור של רכב, וראיתי במו עניי איך יושב עובד ומלטש מחלק את הלוגו של רנו מתושבת מנוע שיוצרה במפעל.

חלק OEM זהו חלק מקורי.

אורן

• ספונסר פורום
פורסם
נא ברור מה ציפית שיגידו לך שזה לא אותו דבר?

אני ראיתי יותר מפעם אחת חלפים שהם OEM ובהשוואה פיזית לחלקים מקורים של רנו הם לא היו אותו דבר.

גם במקרים שיש חלק משופר של היצרן והוא היה לא ניתן להשגה אצל התחליפי OEM גם אחרי שנה מהיום שנתקלתי לראשונה בחלק המשופר החיליפי OEM עדיין מגיע בתצורה הישנה שלו ואני מדבר על דברים שרואים בעניים ולפעמים שיפור של חלק לא רואים מה בדיוק עשו.

אז אי אפשר לקבוע חד משמעית על כל המוצרים שהם OEM שהם בול אותו דבר כי הם לא אז הדרך הכי טובה להיות בטוחים זה מקורי ורק מקורי!!!!

כאשר מבצעים שיפור בחלק כדבריך ,מי לדעתך מבצע אותו ? יצרן הרכב ? לא ולא

יצרן ה OEM שסיפק את החלק הוא שמבצע אותו והוא אחראי כלפיו .

אם קיבלת חלף OEM שהוא לא נראה בדיוק כמו החלק המשודרג זה לא אומר כלום

זה רק אומר שקבלת מלאי יישן שאולי תקוע כאן בארץ שנה או יותר .

לגבי סיסמת ה "מקורי ורק מקורי" אני לחלוטין לא מסכים איתך ,זוהי החלטה צרכנית לא נבונה

שרשרת המזון של המקורי היא יותר ארוכה והיא כוללת את יצרן הרכב בחול שרוצה להרוויח שהוא כבר יד שניה

והיא כוללת מונופול אכזרי של היבואן בארץ שרוצה להרוויח והרבה ,ולכן להינעל על המקורי

זה קצת לצאת פראייר .

שרשרת המזון של חלק OEM מתחילה ביד הראשונה שמוכרת לסוכן שלה בארץ שאמנם גם הוא בדרך כלל בלעדי

אבל אין לו את הפריווילגיה של האריזה המקורית ולכן הוא נאלץ להתחרות בכל הזבל שיש בשוק

והמחיר שלו יהיה מאוד תחרותי .

קח לדוגמא זרועות מתלה של אודי A6 שנת 2009 שהחלפתי היום, היצרן המקורי הוא למפורדר

זרוע כזאת OEM משווקת בארץ במחיר של כ 400 שח ליחידה לפני מעמ ,ברכב יש 4 יחידות .

כאשר מקורית זהה שירדה מאותו פס ייצור עולה בצמפיון כ 1400 שח לפני מעמ .

לידע כללי יש גם טורקי בשוק ב 150 שקל לחובבי הרפתקאות .

איזה זרוע אתה דן ההית בוחר לאודי שלך ?

כשאתה מתעקש על רק מקורי זה מזכיר לי את המשפט הידוע

​"זריקה בתחת של מישהו אחר זה לא כואב "

פורסם

אז תמיד מושיבים מישהו שימחק את הלוגו של היצרן רכב לפני ביקור יחצנות של מוסכניקים...

מכוון שאני מתעסק לרוב עם חלקים מקוריים ולעיתים גם תחליפיים OEM לעיתים לא רואים הבדל ולעיתים כן אז אין פה חד משמעיות ותמיד המקורי זה תעודה למוצר האיכותי והכי מעודכן.

עוד דבר היצרן מחליף ספקים כל הזמן ומשפר את הדרישות של החלק מעת לעת לאור בעיות שהוא נתקל בהם אז סטוק הישן הולך לשוק החופשי בעוד שיצרן הרכב מקבל את החלק המעודכן מהיצרן החדש איתו עובד והיצרן הקודם ממשיך ביצור של חלק נחות יותר ולא מעודכן וממשיך למכור אותו לכולם חוץ מליצרן הרכב.

• ספונסר פורום
פורסם (נערך)

הגזמת תן קצת כבוד ליצרנים ,מדובר ביצרנים הכי גדולים בגרמניה ,נראה לך שהם

יעבדו עלינו בביקור במפעלים זה לא "סיור מפעלים"בתאילנד .

עריכה אחרונה על ידי מוסך רון

• ספונסר פורום
פורסם

אהלן חברים,

יצאנו לדרך ביום רביעי בטיסת סוויסאייר, לנירנברג עם עצירה קלה בציריך. נחתנו בנירנברג ב22:00 בלילה ושם חיכתה לנו מרצדס E250 שכורה עם 20K על השעון, שארגנה לנו חברת ZF.

נסענו כשעה וחצי לעיר שווינפורט, שבה שוכן המטה של ZF שאחראי לשוק האפטרמרקט הגדול בעולם ומרכז את הפעילות של 120 המפעלים של ZF בעולם. בין היתר נמצאים בו המפעלים של Lemforder ו Sachs הידועים.

בבוקר הגיע אלינו למלון מר פיטר מורטץ, שבעבר היה מהנדס oem, שעסק בתכנון ופיתוח חלקי OEM, יחד עם יצרני הרכב.
כיום הוא ראש התמיכה הטכנית של חברת Zf לשוק האפטר מרקט בכל העולם .

פיטר לקח אותנו לביקור במפעל sachs שבעיר, מפעל יצור ענק שמייצר מצמדים ובולמים
המפעל מייצר 40.000 ערכות מצמדים ביום וכ 60.000 בולמי זעזועים ביום .
הביקור במפעל ארך כ 5 שעות וראינו את כל תהליך היצור כאשר בצד אחד של פס היצור ראינו את גלילי הפלדה נכנסים למפעל ובצידו השני יוצאים מצמדים ובולמים. כאשר כל תהליכי היצור מתבצעים בתוך המפעל כולל חיסום, ציפוי כרום לבוכנות הבולמים וכו .
במפעל מיוצרים כל סוגי הבולמים והמצמדים, כולל ליין המרוץ של המצמדים לרכבי פורמולה1 ובולמי מרוץ לרכבי ספורט ופורמולה1.
ראינו למשל בולם בשלבי יצור לפורמולה1, שמשקלו הכולל ללא השמן הוא 200 גרם. פיטר אומר שערכת בולמים כזאת עולה קרוב ל 12000 יורו.
בנוסף ראינו בולמים של כלי צמה, אשר מיוצרים במפעל ומשמשקלו של כל בולם כזה הוא 450 ק"ג.

נוכחנו לראות בכל שלבי היצור את הטבעת הלייבל של יצרני הרכב השונים, כגון: רנו, מרצדס, פולקסווגן, במ וו וכו'. כאשר בסוף פס היצור יושב גרמני עם פרייזר ומוחק את הסמלים מאותם המוצרים שנשלחים למערך האפטר מרקט .
לדברי פיטר נפח האפטר מרקט הוא כ 5 אחוז מהייצור, כאשר 95 אחוז נארזים במשטחים ונשלחים אל פסי היצור של יצרני הרכב בעולם.

למחרת כלומר אתמול ביקרנו עם פיטר במרכז הלוגיסטי העולמי של חברת ZF למוצרי אפטר מרקט .
כאשר למרכז הזה מגיעים מוצרים שמיוצרים
במפעלי
החברה בכל העולם, עוברים בקרת איכות, נארזים
ויוצאים לשיווק בכל העולם . לדוגמא: יתכן שמפעל בארצות הברית ישלח את החלק למרכז הלוגיסטי, החלק יארז וישלח חזרה לארצות הברית כחלק אפטר מרקט לסוכן שהזמין אותו. לצערי לא ניתן היה לצלם בשום שלב בסיורים במפעלים ולכן אני לא יכול לשטף אתכם במה שראיתי במפעל היצור.

אחרי הביקור במרכז הלוגיסטי חזרנו למלון לארוחת צהריים ומנוחה קלה. אחרי הצהריים הצטרפנו למר מרק שניידר שהוא בוחן במחלקת בקרת האיכות של חברת ZF ונסענו איתו לביקור ביחידת בקרת האיכות שצמודה למרכז הלוגיסטי בשווינפורט. במקום ראינו את סדרות הבדיקות הקפדניות שעוברים פריטים, שנבחרו באקראי ממשלוחי החלפים שמגיעים למרכז הלוגיסטי .
ראינו בולמים מסכנים שמוקפאים ומחוממים ונמתחים ונמעכים ומצמדים שעוברים שריפה בחיכוך במכונה מיוחדת, שמדמה נסיעה פראית ולאחר מכן בדיקת ״השרידים״ וניתוח התוצאות כדי לעמוד על איכות חומרי הגלם והייצור .

עוד אנקדוטה לביקור במפעל של
זקס
, ראינו את היצור של המצמדים החדשים שנקראים ״סלף אדגסמנט״. במצמד זה טס הלחץ מתכוונן תוך כדי פעולה ומפצה על שחיקת המצמד. על כן דיסקת החיכוך של מצמד מהסוג הזה לא מחוברת עם מסמרות פלדה, אלא עם דבק כדי שהסמרות לא יגבילו את שחיקת הדיסקה. מכאן שהיא יכולה לפעול עד אשר כל החומר נגמר.
מצמדים אלו מסוגלים להכפיל את אורך חייו של המצמד ורכות המצמד לא משתנה לכל אורך השימוש .
במצמד הזה משולבים מס פטנטים של
זקס
והם כרגע שולטים בשוק הזה .

אחר הצהריים טובים,

נמשיך לעדכן בהמשך.

paperclip.png תמונות מוקטנות שצורפוattachment.php?attachmentid=389369&stc=1&thumb=1&d=1405780041 attachment.php?attachmentid=389370&stc=1&thumb=1&d=1405780040 attachment.php?attachmentid=389371&stc=1&thumb=1&d=1405780039

attachment.php?attachmentid=389372&stc=1&thumb=1&d=1405780038

זה ציטוט מהודעה ישנה שלי

תקרא את מה שכתבתי בשרשור הזה על המפעל הענק שבו ביקרנו שמייצר 40 אלף ערכות מצמדים

ו60 אלף בולמים ביום ,המהנדס הראשי ליוה אותנו כל היום .

נראה לך שיעשו לנו כאילו במפעל ייצור שכזה ,הלו זה גרמניה כאן ,זה לא ישראבלוף.

פורסם (נערך)

בסופו של דבר זה סיור יחצנות שנועד להגביר מכירות ופגשתי עוד כמה חבר'ה שחזרו מביקורי מפעלים דומים ומעניין שאצל כולם הסיפור של מחיקת תג היצרן עלה...זה אולי לא עבודה בלוף אבל ליצרני החלפים שרוצים גם נתח שוק של מגזר פרטי חשוב להדגיש את זה גם אם זה לא תמיד אקטואלי או לגמרי מדויק בטח לא מדוייק לכל פריט שהמפעל מיצר

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

-חלק מיצרני הרכבים הם בעצם חברות תיכנון/רכש/הרכבה שרוכשות את החלקים מבחוץ. עקב כך, מכל בחינה מעשית יצרני ה OEM הם בעצם החברה...

-שימוש באותו קו יצור ליצור מוצרים מאותו סוג אך באיכויות שונות אפשרי בעזרת שימוש בחמרי גלם שונים (צמיגים לדוגמה). לדעתי, יצרני OEM לא יבצעו זאת כי משמעו היא תחרות במוצרים סיניים באיכות דומה. במקרה זה לא צפוייה להם הצלחה רבה כי המוצרים שלהם ימכרו בבמחיר גבוה יותר.

-כדי להנפיק מאותו קו יצור מוצרים מאותו סוג אך באיפיונים שונים (מקורי/OEM) אז בדרך כלל ההפרדה מתבצעת ברמת הבד"ס (נפוץ בתחום רכיבי האקטרוניקה למשל), אלא מה, בתחום המכני ההפרדה לא ממש מעשית (עקב בעיות זמן ועלות) אלא רק בדיקות Go/No go (האם המוצר עומד בפרמטרים או לא).

-הסיפור של מחיקת תג היצרן באופן קבוע נשמע מעט מגוחך מהרבה סיבות. מערכות התיב"ם מאפשרות ליצר בדיוק לפי הנדרש, "תג היצרן" הוא בעצם פריט נוסף בשרשרת היצור (הדפסה/חריטה/הטבעה) שניתן לדלג עליו מבמקרה של הטבעה או הדפסה, או לשנות אותו במקרה של חריטה. הצידוק היחידי לבצע אותו (ולהפר את הסעיף הקודם) הוא כאשר מדובר על על מערכות יקרות שמאופשר בהן טולרנס מסיבות שונות. לדוגמה, מערכת היגוי בה לחץ המשאבה גבוה מהרצוי (וכתוצאה מכך, בלאי גבוה יותר למערכת)

• ספונסר פורום
פורסם (נערך)

רצ"ב מספר דוגמאות ממש מהיום לחלקי חילוף OEM מול החלקים המקוריים שפורקו מהרכב.

כפי שאתם רואים מדובר בחלפים זהים וניתן להתרשם מההבדלים במחיר.

מקורי מול OEM מצער&#1493.jpg

מקורי מול OEM.jpg

תושבות אחת מול ה&#.jpg

1 זרועות.jpg

• ספונסר פורום
פורסם (נערך)

ההודעה הזאת שצרפתי מהביקור בגרמניה היא חלק משרשור שפתחתי בנושא בזמנו .

רציתי להזכיר את סדרי הגודל של המפעלים וכמויות היצור לאותם אלו שחושבים שעבדו עלינו

בביקור עם כל מיני תרגילי יחצנות ,אבל משום מה זה לא יצא לי בצורה של ציטוט .

לכל המעוניין להיזכר באותו שרשור הנה הקשור

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?532921-%D7%91%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%99-%D7%91%D7%9E%D7%A4%D7%A2%D7%9C-ZF-%D7%95%D7%94%D7%A9%D7%AA%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%AA-%D7%91-ADAC-Truck-Grand-Prix&highlight=%D7%91%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8+%D7%91%D7%9E%D7%A4%D7%A2%D7%9C%D7%99

ביקור-מקצועי-במפעלי-חלפים-לרכב-מוביליwww.carsforum.co.il/vb/showthread.php?427631-ם-בגרמניה&highlight=סיור+מקצועי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...