Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ראה בחיים אנשים לפעמים טועים ואכן במקרה הזה המוסך טעה ,הוא השתמש בחלק לא

איכותי והנזילה המשיכה ואף התעצמה ,אבל האם זה אומר שצריך להתעלם מהנזק שנגרם לו עקב טעותו.

צודק, כולנו אנשים ולפעמים טועים. עם זאת, על טעויות משלמים, בדיוק בשביל השקט הנפשי הגיע הבחור למוסך מורשה

משרד התחבורה (ואפילו יבואן), ולא למוסך מדרכה.

לא ידעו שהאטם החליפי לא טוב והתקינו בכל זאת? שישלמו את הנזק שהם עשו. עוד לא התחלתי לדבר על הזמן, עוגמת הנפש

והעצבים שהבחור ביזבז בגלל שהמוסך לא היה מקצועי מספיק.

הדוגמא שלך עם הטלפון אינה מתאימה כאן כלל וכלל - הבחור לא ביקש לשדרג, הוא הגיע למוסך לצורך ביצוע עבודה ושילם על כך

במיטב כספו. העבודה לא בוצעה כראוי - כן, גם התקנת חלק לא תואם/פגום/באיכות נמוכה מהווה עבודה גרועה של המוסך -

ונדרש בעל הרכב להתייצב שנית במוסך, לבזבז את זמנו ולהישאר ללא רכב (שוב) למשך התיקון החוזר.

די בכך בכדי שהמוסך יתקן את העבודה הגרועה שעשה - על חשבונו, ואפילו התנצלות בפני הלקוח על הטירטור לא תיהיה מיותרת.

להבא, לאור הניסיון הנוכחי של המוסך, לא יתקין יותר חלק פגום זה ולא יגרום לטרטור לקוחותיו.

רון, לאור השבחים הרבים על המוסך שלך, למרות שלא יצא לי לבקר, משום מה קשה לי להאמין שהיית מתקין חלק שהיה גורם לצרות תוך ימים

ספורים, ולאחר מכן היית דורש מהלקוח לשלם על השגיאה בשיקול הדעת שלך בבחירת חלק לא מתאים.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רון, בוא נראה מה בעצם אתה אומר:

המוסך ביצע תיקון ונכשל.

עכשיו הוא מבקש מהלקוח שני דברים:

1. לחזור למוסך - לבזבז יום עבודה ולספוג את זה.מעצבן.

2. להשתתף עם המוסך בנזק שנגרם בגלל המוסך.

המוסך טעה בחלק, טעה בביצוע, מה שלא יהיה.

נראה לך הגיוני?

המוסך מתחלק עם הלקוח ברווחים כשמצליח לו התיקון?

מוסך מכובד היה שותק, מתקן, ומתנצל על הטרטור ללקוח.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

אני חושב שצריך לשאול את הלקוח לפני החלפת חלק ברכב

שכרוכה בעלות נוספת מכפי שסוכם מראש,

כדי לא ליצור אי נעימות או לפגוע באמינות של בעל המקצוע.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
אני חושב שצריך לשאול את הלקוח לפני החלפת חלק ברכב

שכרוכה בעלות נוספת מכפי שסוכם מראש,

כדי לא ליצור אי נעימות או לפגוע באמינות של בעל המקצוע.

צודק לחלוטין.

לפיכך, כאשר לוקחים את הרכב לכל מוסך שבוחרים צריך לומר לאחראי במוסך כי לפני שמחליפים כל חלק לקבל אישור מהלקוח. כמו כן להיות נוכח בזמן ביצוע העבודה.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

• ספונסר פורום
פורסם

אל תשכחו חברים שאתם מנהלים כאן דיון נוקב במעמד צד אחד

כאשר כל מה שאומר פותח השרשור נחשב עבורכם כאמת מוחלטת .

לפני כמה שנים התנהל כאן שרשור הכפשות מצד לקוח וגם הוזכר שמו של המוסך .

אני התקשרתי למוסך האמור ושאלתי אותו לפרטי העיניין כאשר המוסך מצדו אמר דברים הפוכים

ואני פרסמתי את זה כאן כתגובת המוסך שבכלל לא ידע על קיומו של השרשור .

אני לא אומר חלילה שפותח השרשור משקר אבל ידוע כשיש חילוקי דעות אז כל אחד מהצדדים

זוכר דברים אחרים לגמרי .

נניח שהמוסך יטען שהוסבר ללקוח שהחלק החליפי הוא ירוד (כמו שקורה לי לא פעםׂ,במקרה כזה אני מוריד

את האחריות משנה לשלושה חודשים שזו האחריות הבסיסית) אבל הלקוח התעקש להשתמש בחליפי כי אין ביכולתו

לשלם עבור חלק מקורי ,והחלק כשל כפי שקרה כאן ,האם עדיין לדעתכם הלקוח לא צריך להוסיף שקל עבור

השדרוג לחלק מקורי ?

כמו שעשיתי לפני מס שנים אני מוכן להרים את הכפפה ולברר את העיניין מול המוסך כדי להגיע לצדק .

אם פותח השרשור מוכן לשלוח לי בפרטי את שם המוסך אני מבטיח לבדוק את זה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אני חושב שפותח השרשור צריך לספר לנו מה היה שם בביקור הראשון, האם באמת המוסך חיפש לו חלק חליפי בשביל להוזיל לו עלויות, אם כן, האם המוסך הסביר לו את הסיכון הכרוך, האם היה מודע לכך שהאטם שהותקן הוא חלופי. האם אמרו לו שהם לא מתקינים זאת בד"כ.

כמו כן, האם כשחזר הלקוח לתיקון, היה מודע שהאטם החדש שמתקינים לו הוא מקורי ולא חלופי, מישהו אמר לו את זה? הוא הבין את המשמעות של מקורי מול חליפי?

אני חושב שהמוסך עשה טעות בהתנהלות שלו, שכן בסופו של יום נשא בכל העלויות, בלא את כל הצפרדע, והשאיר לקוח לא מרוצה עם תחושות לא טובות.

אני באמת ניסיתי לחשוב איך אני הייתי נוהג כלקוח, על פי הסיפור כפי שסופר בהודעה הראשית, אז וודאי שהייתי כועס ואני מסכים שנעשה פה עוול, וכל הנימוקים נכתבו לעיל.

אך אילו באמת לחץ עליהם החייל שיוזילו, והסבירו לו שיש חליפי, והסבירו את הסיכונים, והוא בכ"ז בחר להתקין חלופי, אמנם ברור שלמוסך יש גם אחריות פה, שכן הוא צריך להיות ערב לעבודה שהוא מבצע גם אם נעשו בה פשרות. אולם לכשחזר הרכב הוא היה צריך להכניס את בעל הרכב ולהסביר לו שמקור הבעיה זה באטם החלופי, שהמוסך לא מוכן לערוב לחלף זה עוד, והפער בין החלף הזה לחלף מקורי הוא X שקלים, האם יסכים להשתתף בעלותו. או שכמחווה שירותית ישא בכל עלותו.

במקרה זה הלקוח היה מרוצה, שכן ישנה שקיפות וישנה קבלת אחריות. אמנם אז אני חושב שלקוח הגון היה משתתף בעלות.

כל זה בהנחה ובאמת המוסך השתמש בחלף לא מקורי שלא רגיל להשתמש בו בכדי להוזיל עלויות ללקוח (שהיה מודע לכך ונתן אישורו)

פורסם

אני התקשרתי למוסך האמור ושאלתי אותו לפרטי העיניין כאשר המוסך מצדו אמר דברים הפוכים

זוכר דברים אחרים לגמרי .

נניח שהמוסך יטען שהוסבר ללקוח שהחלק החליפי הוא ירוד (כמו שקורה לי לא פעםׂ,במקרה כזה אני מוריד

את האחריות משנה לשלושה חודשים שזו האחריות הבסיסית) אבל הלקוח התעקש להשתמש בחליפי כי אין ביכולתו

לשלם עבור חלק מקורי ,והחלק כשל כפי שקרה כאן ,האם עדיין לדעתכם הלקוח לא צריך להוסיף שקל עבור

השדרוג לחלק מקורי ?

כמו שעשיתי לפני מס שנים אני מוכן להרים את הכפפה ולברר את העיניין מול המוסך כדי להגיע לצדק .

רון בפורום טכני אמרת שאתה משתמש רק בתחליפים OEM או במקורי בלבד:

"חניות שעובדות איתי לעולם לא ישלחו לי מוצר לא איכותי ,הם יודעים שהשליח סתם יסע פעמיים

ולכן הם לא יגידו לי "כולם לוקחים את זה"כי הם יודעים שאני זה לא כולם .

אני מכבד את המקצוע שלי ושואף שכל תיקון יצא מושלם ולכן אני משתמש אך ורק בחלפים OEM

או אם אין ברירה אז בחלק מקורי .

אני מזמין כל אחד מהפורום לבצע אצלי ביקור פתע במחסן ולראות שהדברים אכן כמו שאני אומר .

שערוריית החלפים הזבל שממלאים את השוק היא מדהימה והיא פוגעת בבטיחות הרכב ובאיכותו

כשאני רואה מוצר מזעזע אז ברור לי שהמוצר הזה לא עבר במכון התקנים ,אין מצב .

חבר שלי טוב שהוא יבואן OEM אמר לי שהשיטה עובדת כך ,שולחים למכון התקנים

חלק מקורי ,משולש למשל שמוחקים ממנו סימנים מזהים ואחרי שהמוצר קיבל תקינה

מיבאים מכולה של משולשים סיניים זבל ." (עמוד 2)

אז למה פה אתה טוען אחרת (בצבע אדום סימנתי)?

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

זוכר דברים אחרים לגמרי .

השדרוג לחלק מקורי ?

כמובן שאנחנו מתבססים על הפרטים שהוצגו בפנינו בלבד ונשמח לשמוע גם את הצד השני, כך יהיה הכי הוגן.

לשאלותיך - אני הייתי מצפה מבעל מקצוע שיודע שהחלק באיכות כה ירודה, כזו שלא שורדת אפילו כמה ימים,

בכלל לא להציע את החלק (בטח ובטח כשמדובר במוסך מורשה היבואן, שמצופה ממנו לדעת הכי טוב מה מתאים ומה לא מתאים

לרכב הספציפי).

החלק מעצמו או בגלל התקנה לקויה כשל וגרם לבעל הרכב לחזור שוב למוסך - על המוסך לתקן את הרכב ולהביאו למצב

תקין. אם הוא התקין מלכתחילה חלק פגום, שיזמין חלק חליפי איכותי ויסגור את הנושא. אם הוא יודע שרק חלק מקורי

מתאים, למה הוא בכלל התקין חלק חליפי?

סוגיה נוספת ולא פחות חשובה - החליט המוסך שיש צורך בטיפול הדורש תשלום נוסף (אף על פי שמדובר בתיקון חוזר),

המינימום הוא להתקשר ולקבל את אישור הלקוח.

אם המוסך לא ידע שהחלק לא מתאים ולמד זאת רק לאחר הניסיון של פותח השרשור - יהיה זה הוגן להחליף את החלקים לכאלו

המתאימים על חשבון המוסך ללא תוספת תשלום. יותר מכך, כפי שכבר ציינתי, יש מקום מצד המוסך להתנצל בפני הלקוח על

חוסר המקצועיות.

המוסך הוא בעל המקצוע ועליו לעשות עבודה טובה ואיכותית. ברור שרוב הלקוחות יעדיפו את הזול וזכותם של המוסכים למכור

חלקים שאינם רק מקוריים, אך חלק מאחריות המוסך זה לבדוק שהחלפים החליפיים שהוא מזמין מהספקים שלו הם איכותיים דיו

להתקנה ברכבי לקוחותיו - כלומר, זה שהלקוח ביקש מהמוסך (אם בכלל) להתקין חלקים זולים ככל הניתן, לא נותן אור

ירוק למוסך להתקין באוטו חלקים פגומים/לא מתאימים/מאיכות ירודה מאוד ושאר "זבל". מבחינת רוב הלקוחות, המושג

"חלק חליפי" מהווה בהבנתם חלק כמו מקורי רק ללא המותג - לא רק זאת, לא מעט מוסכים אף מסבירים כך ללקוח (כי כמו

שכבר אמרתי, בד"כ שולי הרווח למוסך גדולים יותר מחלק חליפי מאשר מחלק מקורי).

פורסם

מוסך רון העניין הוא פשוט . הוחלף חלק באחר ללא ידעתי .

ונדרשתי לשלם על כך .

תיהיה הסיבה אשר תיהיה אין שום סיבה שאצטרך להוסיף אפילו אגורה . לחשוב שאת האם החלפתי בהתחלה לא כי הייתה נזילה אלה בהמלצת המכונאי כאשר הוא בא לעשות לי את הטיימינג .

היום לא יצא להסתכל לעומק אבל בנגיעת יד הרגשתי רטיבות שמן ממכזה השסתומים .

מחר אנקה עם ספרי קרבורטורים ואבדוק שוב בתקווה שאולי מה שהרגשתי ביד היה סתם שאריות שמן .

יפני זה הכי אחי

• ספונסר פורום
פורסם

זה האחוז האחד שאני לפעמים עושה זאת ללא ברירה .

למשל אם הרכב מטופל אצלי שנים ופתאום בעל הרכב בקשיים כספיים ולא יכול

להשקיע בתיקון כפי שאני ממליץ אז אני לא יזנח אותו ואני מנסה לעשות כל מה שאפשר עבורו .

מקרה אחר שקרה לאחרונה עם חבר פורום ,חייל במדים שצריך להחליף בית טרמוסטט לפולו ואני מסביר לו שהחליפי הוא זבל

והוא אומר לי תעזור כאן אין לי כסף לחלף איכותי ,ואני מסביר לו את המצב והוא בכל זאת מתעקש

אז אני מזמין עבורו ומתקין .

שפתחתי את העסק אבי אמר לי "אל תגיד לא ללקוח יותר מפעם אחת " ואני לא שוכח את דבריו אלו .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אורן, לא התיחסת להשתלשלות העניינים, ואתה נתפס לנקודה העקרונית.

בהחלט מבחינה צרכנית אתה צודק, לא צריך להחליף לך חלק לחלק יקר יותר בלי לשתף אותך לפניכן בכך ולקבל הסכמתך.

אולם, אילו היה דין ודברים כגון מה שהוזכר, ויודעת על כך שהאטם חליפי, ושיש סיכון מסוים, וכן הלאה. אז לך יש גם סוג של אחריות, ומן ההוגנות שתישא בחלק מההפרש על האטם.

אני לא יודע מה היה שם, כי אתה לא משתף.אתה מחפש חיזוקים לצידקתך בלבד, את החיזוק המשמעותי לכך שמבחינה צרכנית אתה צודק קיבלת כבר במוסך, כי הוא הסכים לדרשותיך ונתן לך את זה ללא עלות. המוסך מבין את הבעייתיות, אולם קיווה שאתה תאות לשלם על ההפרש. שוב פעם, כפי שרשמתי בהודעתי הראשונה, בזה שהוא עשה זאת באופן כזה, הוא טעה פעמיים.

פורסם

1. אכן לא שמענו את המוסך ואין לדעת מה היתה השתלשלות העניינים המלאה.

2. בכל מקרה,למעט יוצא דופן שאכתוב עליו בסעיף הבא,ובהיסתייגות,אין מצב שמוסך רציני מבצע תיקון עם חלקים ו/או באופן שאינו יודע אם יחזיק מעמד.זו המקצועיות שלו ועל כך משלמים לו.הלקוח צריך לקבל שירות.אחריותו לשלם,אחריות המוסך לתקן.הם לא שותפים.

3. במקרים יוצאי דופן בהם יש היכרות ארוכה בין המוסך ללקוח,או מצב יוצא דופן שהלקוח הוא אדם מנוסה והוא ובעל המוסך מגיעים להסכמה על תיקון בספק אז נראה לי אפשרי לשתף את הלקוח בהיתלבטות ובקבלת האחריות,וגם זה גבולי.

לא אצל לקוח רגיל.

זו דעתי.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

אני עם רון. צריך לבדוק את הדברים מול המוסך.

רק דבר אחד, רון- לא היית שם חלק שעולה 600 ש"ח יותר ממה שאתה מחליף בלי לשאול את הלקוח (אם זה באמת מה שקרה).

היית מחזיר את הכסף על החלק הראשון אם הלקוח לא היה מוכן להחלפה אבל לא היית עושה את זה על דעת עצמך.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

שפתחתי את העסק אבי אמר לי "אל תגיד לא ללקוח יותר מפעם אחת " ואני לא שוכח את דבריו אלו .

חשבתי שאביך פתח את העסק לא?.

פורסם

לא מזמן היה לי סיפור דומה המכונאי החליף אטם, חזרתי הבייתה מהמוסך דבר ראשון הרמתי מכנה מנוע (אני תמיד עובר ובודק אחרי שמישהו נוגע ברכב), כל תא המנוע מלא שמן שיוצא בשפריצים דקים. חזרתי מייד למוסך, המכונאי פתח את מכסה השסתומים אטם 2 נקודות בחומר איטום מסויים (אולי RTV ?) עבר שוב על כמה מקומות, סגר ואחרי כ 10 דקות הייתי בדרך חזרה. הבעייה נפתרה.

אולי גם אצל פותח השירשור האטם לא יושב טוב או שיש כמה נקודות תורפה עם עיקולים חדים שדורשים קצת חומר איטום ...

• תוכן חדש...