Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
והנה הם הגיעו..

אוריו -

רוב השוק לא קונה בראבות, לא קנה אותן כחדשות ולא כמשומשות.

יש לא מעט אלטרנטיבות. הבראבו מציעה חבילה מעניינת למי שמחפש שילוב של רכב משפחתי קומפקטי, שנתון חדש, מחיר נמוך יחסית.

אלעד - מאוד מעניין שכל מי שכותב משהו שלא מתאים לך זה שטויות.

עצה חברית: תפתח את העניים קצת.

כל פעם שאני מעז לכתוב שבראבו זה לא הרכב הכי טוב בקטגוריה עטים עלי כאן ואז איכשהו אני לא בסדר ואתם לא כת מעריצים עיוורת

'לא מעט אלטרנטיבות' - אבל לא הבאת אחת... :/

אני לא שייך (עדיין לפחות) לאף כת עיוורת, אני כולה אדם שמחפש רכב עם פרמטרים מסויימים, ומהחיפושים שלי לא מצאתי עוד רכב שעונה עליהם מלבד הבראבו. אם יש לך אלטרנטיבות (ואמרת שיש לך לא מעט) אני אשמח לשמוע - שוב - לא בציניות. אחרת, אני לא ממש מבין את התגובות שלך.

ובאמת שאין טעם להפוך את השרשור הזה לריב בין חובבים/מלעיזים של רכב מסויים, זה לא עוזר לאף אחד וסתם מוסיף רעש מיותר - לא חושבים?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור מעריץ דיי גדול של הבראבו ומישהו שמקווה להיות בעלים בעתיד אחרי שאסיים שירות סדיר אני נוטה להסכים בחלק מהדברים עם נקמיצי הבראבו ושם רכב באשר הוא לא מושלם הבראבו מציעה חבילה עם תמורה מעולה לחובבים והמורעלים של תחום הרכב בעלי תקציב ומשפחות אך לא לכול אחד הפשרה היא בנוחות בסיקורים ברשת נוטים להוריד לבראבו נקודות על מרווח אחורי צפוף כיסאות קצרים ולא נוחים איכות גיהוץ בינונית ותיבה מטלטלת ואין צורך לתקוף.

לא שהגולף יותר טובה אבל על טעם וריח אתם יודעים מה אומרים מה שכן בסעיף האמינות והמחיר אין לי ספקות שהבראבו יותר טובה.

(רציתי גרמנית בגלל הביצועים קניתי איטלקיה בגלל האמינות לאן התדרדרנו )

פורסם

שלומי - אלעד מבקש שתפסיק. אתה עושה מעצמך צחוק.

אוריו - רשמתי לך שכל משפחתית אחרת יכולה להוות אלטרנטיבה - תלוי בדרישות הרוכשים.

יש כאלו שחשוב להם תא מטען מרווח - יחפשו רכב דוגמאת אוקטביה

כאלו שיקנו מזדה לא משנה מה.

שתבינן שלכל אחת מהן יתרונות וחסרונות ולכל אחד מתאים רכב אחר - אז אולי יהיה מה לדבר

פורסם

לא שהגולף יותר טובה אבל על טעם וריח אתם יודעים מה אומרים מה שכן בסעיף האמינות והמחיר אין לי ספקות שהבראבו יותר טובה.

(רציתי גרמנית בגלל הביצועים קניתי איטלקיה בגלל האמינות לאן התדרדרנו )

כמכונית, הגולף הרבה יותר טובה.

כבסיס לכל מיני תאוריות על אמינות זה משהו אחר, אבל כרכב, אחד על אחד, אין בכלל מה להשוות. אין שום פרמטר שהבראבו טובה בו מהגולף.

פורסם

לגבי התנהגות אפשר להתווכח, מי שאוהב זריזות ותחושה של רכב קל עם תגובות חדות - הבראבו עושה את זה מעולה והרבה יותר טוב מכל VAG מקבילה (ליאון / גולף) וזה מניסיון אישי, ואת ההשוואה עשיתי כשעוד הייתי על 156 ככה שהחושים היו חדים. מי שאוהב רכב שדבוק לכביש, שמציית ואוחז אבל ללא שובבות כלשהי בזנב, VAG יספקו אותו יותר. לא קשור בכלל לביצועים, קשור לטעם אישי.

לגבי האיכות קשה להתווכח, הבראבו בנויה מצוין, החומרים איכותיים, שלי בת 4+ וכל האינטריור שלה - דשבורד, מערכת אודיו וכל הכפתורים למיניהם, ההגה, החיפויים על הדלתות ועל כל דבר שרואים - נראים כמו חדשים לחלוטין, שום קילוף שום דהיה ושום צקצוקים. וזה רכב שננהג אגרסיבי, עלה על לא מעט באמפים וקרבים במסלולים ואני לא מאלה שמשפריצים כל חודשיים חומרי הגנה על הפלסטיק (למעשה אף פעם לא עשיתי את זה).

לא יעזור, הרכב לא מושלם ואני מכיר בכך שהרבה אנשים תופסים ספורטיביות, התנהגות ויכולות דינמיות בצורה שונה, אבל ככה זה - יש את הגישה האיטלקית למכוניות ויש את הגישה הגרמנית - אני מדבר על סגנון, על תחושות ולא על איכות - ולמי שאוהב את הגישה האיטלקית הבראבו היא אחת המכוניות המוצלחות ביותר שאפשר למצוא וכנראה המוצלחת ביותר במחיר שלה. מי שאוהב את הגישה הגרמנית יתכבד בוואגית חביבה לפי טעמו - המבחר גדול.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

יש את אלא שיש להם בראבו ואוהבים אותה וזה לגיטימי. ויש כאלה שאובייקטיבים ויכולים לעשות השוואה נורמלית.

זה לא עניין של גישה, זה עניין של פרספקטיבה.

ההגה של הבראבו מבחינתי פוסל אותה בכל מה שקשור בספורטיביות.

הגיר האוטומטי פוסל אותה בכל מה שקשור בהתנהלות יומיומית.

ושוב אומר, למי שמוכן לסבול את הגיר הזה זו קנייה טובה בגלל ערך השוק הנמוך שלה. אבל זה רחוק מלהיות הרכב שאתם עושים ממנו פה.

פורסם

שכחנו רק שהדשבורד מתנפח קצת?

בנוסף אני מזמין אותך לקולט 96 שלי.הכל עובד ובמקום. לא מתקלף.

אז זה מרגיש איכותי? ממש לא.

ואל תשכח שמרבית הרכבים לא מגיעים מאיטליה או גרמניה. אלא מהמזרח וגם שמה יש רכבים לא רעים בכלל

פורסם

אני עם גיר ידני, ככה שהבעיה הרובוטית לא קיימת. אבל נהגתי על הרובוטית וזה לא היה כל כך נורא. גם כשנהגתי על גולף עם DSG לא חשתי התעלות מיוחדת וגם שם העדפתי את הגיר הידני. בכל מקרה כל רובוט (גם זה שמנקה את הרצפה) זו פשרה. לא מכיר את בעית הדשבורד בבראבו, שמעתי עליה בפונטו ו-500. החומר בבראבו שונה.

לגבי ההגה - נכון שבהתחלה מרגיש מלאכותי, זה הרגיש לי כמו החוליה החלשה כשנהגתי עליו בפעם הראשונה, אחרי כמה ימים התרגלתי. ברור שהיה עדיף אם היה שם הגה מוגבר מכאני כמו ב-156 אבל זה מה יש - בגולף הוא מרגיש קצת פחות מלאכותי אבל בכל מקרה גם בבראבו וגם בגולף את התחושות מקבלים מהשלדה ולא מההגה ובשניהם ההגה מדויק ומאפשר לשים את האוטו על הקו.

נקמיצ'י לא תצליח להוציא ממני טענה שהרכב מושלם. אני אפילו לא אגיד שהוא "טוב יותר מגולף". אני כן אגיד שהוא מהנה יותר מגולף ולטעמי נותן תמורה מצוינת למחיר, הנדירות היחסית היא ערך מוסף, ואני לא חושב שכל בעלי הבראבו שאומרים את זה טועים.

ואני מודה לך על ההזמנה לקולט 96 שלך, אבל נראה לי שאני אוותר.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
כלום. רק שהוא קטן וצפוף ממשפחתית סטנדרטית. מרגיש איכותי פחות מגולף לדוגמא.

גיר בינוני מאוד

לזכותו מנוע טורבו מחיר נמוך יחסית. זהו

ברשותך, נגדיר סקודה אוקטביה 10' כמשפחתית סטנדרטית. כידוע, אחד הנתונים בעלי ההשפעה המכרעת ביותר על הצפיפות בתא הנוסעים הוא בסיס הגלגלים. באוקטביה הוא 2,575 מ"מ, בעוד שבבראבו הוא 2,600 מ"מ.

תקן אותי אם אני טועה, אבל אחת המחלות של VAG היא מתגים מתקלפים. אצלי בכל אופן, באף אחת מהבראבו שהיו ושיש לי אין שום אזכור לתופעה כזאת.

אולי אתה רוצה לדבר על ההגה? יאללה, בוא נדבר. ב-VAG הוא נוטה להתקלף. בבראבו... עזוב, זה לא באמת משנה מה יש לי לומר, אתה הרי כבר החלטת משהו ולא באמת נותן לעובדות לבלבל אותך.

גיר בינוני - צודק. הוא באמת לא ממש מתקלקל. אם היתה לי VAG אז בטוח כבר היו מזמינים אותי לשניים-שלושה ריקולים, בהנחה שהגיר אכן שרד בינהם ולא הכניס אותי מיוזמתו ובאופן בלתי צפוי למוסך.

בשונה ממה שנכתב כאן באחת התגובות, אני מציע לפות"ש להתעלם מתגובות של אנשים שאפילו לא עמדו ליד בראבו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם (נערך)
אוריו - רשמתי לך שכל משפחתית אחרת יכולה להוות אלטרנטיבה - תלוי בדרישות הרוכשים.

יש כאלו שחשוב להם תא מטען מרווח - יחפשו רכב דוגמאת אוקטביה

כאלו שיקנו מזדה לא משנה מה.

אדבר בשם עצמי - אני לא חושב שיש דבר כזה רכב מושלם, כמו בכל דבר אחר מדובר בעניינים של פשרות.

אז שוב, אני מדגיש, בהתאם להודעה של פות"ש (ממנה נראה שאתה קצת מתעלם): בהנחה שהדרישה היא רכב משפחתי עם קריצה לחובבי הגה, משנתון לא נמוך ובמחיר לא גבוה (אזור ה50+-), אני לא מכיר אף אלטרנטיבה. כאמור היחידה שמצאתי היא אלפא 159 אבל זו קצת הרפתקאה ואני לא בטוח שאני מוכן נפשית אליה...

גולף תעלה הרבה יותר (או תגיע עם שנתון נמוך בהרבה), לאון גם יקרה יותר וגם מהשנתונים הרלוונטיים מכוערת ברמות שפוסלות את הרכב עבורי (אבל זה כמובן עניין של טעם), ולא מצאתי עוד אופציות שקשורות איכשהו לחובבי הגה במחיר סביר.

אז כן, אם אתה מחפש משפחתית סטנדרטית אמינה יש אופציות אחרות וחלקן בטח טובות ממנה בפרמטרים האלו, אבל ברגע שאתה מכניס מחיר וכיף למשוואה אתה מגביל מאוד את ההיצע. את זה עדיין לא סתרת ולכן אמרתי שאני לא מבין את הויכוח בכלל...

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אלעד, שתה כוס מים קרים ותנמיך את הטונים. זה כבר פסילה שנייה שלך בשרשור הזה.

נהגתי על הרובוטית וזה לא היה כל כך נורא. גם כשנהגתי על גולף עם DSG לא חשתי התעלות מיוחדת וגם שם העדפתי את הגיר הידני. בכל מקרה כל רובוט (גם זה שמנקה את הרצפה) זו פשרה.

תראה, יש דברים שאין לי אפשרות להתווכח איך. אבל כאן הויכוח מיותר. ה DSG הוא יתרון, מה שיש בבראבו הוא חסרון.

בראבו ידנית זה כבר הרבה יותר טוב מהרובוטית.

לגבי ההגה - נכון שבהתחלה מרגיש מלאכותי, זה הרגיש לי כמו החוליה החלשה כשנהגתי עליו בפעם הראשונה, אחרי כמה ימים התרגלתי. ברור שהיה עדיף אם היה שם הגה מוגבר מכאני כמו ב-156 אבל זה מה יש - בגולף הוא מרגיש קצת פחות מלאכותי אבל בכל מקרה גם בבראבו וגם בגולף את התחושות מקבלים מהשלדה ולא מההגה ובשניהם ההגה מדויק ומאפשר לשים את האוטו על הקו.

זה מצויין שהתרגלת, אנחנו מתרגלים ומסתגלים להרבה מאוד חסרונות אבל זה לא סיבה להגיד שהם לא חסרונות.

החסרון הוא שלהגה אין שום משקל, ממש כמו באמריקאיות של פעם. אין את זה בגולף.

אני כן אגיד שהוא מהנה יותר מגולף ולטעמי נותן תמורה מצוינת למחיר

לא מסכים לגבי היותר מהנה, מסכים לגבי התמורה.

פורסם (נערך)
זה נחמד לזרוק דברים בלי לנמק. אתה מוזמן לקחת מה שבא לך. מצידי תקנה גם אופניים עם גלגלי עזר.עובדתית אגב, פיאט היו מתים שהבראבו תעשה עבורם מה שהגולף עושה עבור פולקסווגן. את נתוני המכירות של השתיים אי אפשר אפילו להתחיל להשוות.לקחתם איזה רכב איזוטרי ועשיתם ממנו מרכבת האלים.שאומרים לכם שיחסית למחיר רכב נחמד - מצטטים מייד חוקי פורום ואחר כך מתחילים לזרוק רפשיום נהדר
כתבתי כבר קודם מדוע אני מעדיף את הבראבו, אפשר שלא קראת, אז שוב :

1. הבראבו מהנה יותר לנהיגה מלא מעט מתחרות בקטגוריה שלה, ודאי יותר מהגולף.

2. איכות החומרים אינה נופלת בבראבו יחסית לגולף, אין גם קילופים מעצבנים של ציפי הגומי על חלקי הפלסטיק.

3. כמו חבר אחר כאן, גם אני לא התחברתי בתחילה להגה של הבראבו, במיוחד בשל תחושת המירכוז המופרזת שלו, לאחר זמן התחלתי דווקא להנות מהחדות היחסית שלו ומהתחושה המאוד מוצקה של ההיגוי, באמת לא רע בכלל.

4. גיר רובוטי מכיר פחות, זה שבבראבו בהחלט סביר אפילו לא רע בכלל וגם זה נכתב כבר, אצלי ידני, אין תלונות.

5. המרחב מאחור אינו נופל מזה שבמכוניות אחרות, תחושת הצפיפות נובעת מקו חלונות מאוד גבוה יחסית.

6. מכיר מצוין גולף, היתה לי כזו חמש שנים וגם היום נוהג לעיתים על אחת חדשה לחלוטין.

7. הבראבו לא מושלם כלל, מי שרוצה ימצא בחיפוש את המגרעות הלא פשוטות שלו לטעמי.

8. אין בכלל ספק שהגולף היא הצלחה מסחרית מסחררת, הבראבו מאידך כישלון מסחרי עגום. אני לפחות לא בוחר על סמך זה אוטו.

חבל שאתה נגרר לקיצוניות, העובדה שמישהו מעדיף בראבו על האלטרנטיבות המקבילות, עדיין אינה הופכת אותה ל"מרכבת אלים", לא לדעתי, להערכתי גם לא לדעת אף אחד אחר, כבר כתבתי שקודם שאין מדובר לא בפרארי, אפילו לא בב.מ.וו., תגובה כזו שלך רק מרדדת את השיח הזה וחבל.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

אז מה בעצם רשמתי...שהיא נותנת הרבה תמורה למחיר ועוד נוסעת ותוך כדי גם לא משעממת כמו אחת המתחרות משטוטגארט

ועולה פחות מהמתחרות(הרבה פחות),דרקו אלעד רועי,אחלה בחירה...רכב מעניין מאוד ולא אוסיף כפי שרשמו לי שחס וחלילה לא יעלה מחירה בשוק המשומשות.אבל דבר אחד אוכל להוסיף,הדגם הבא של פיאט אם יצא כזה (לא יודע לא בקיא בפיאט) שיכלול את ה 1.4T ושילדה חביבה יוכל אולי להיות

הלהיט הבא של פיאט בארץ.

וחבל שאן לי עוד מקום פנוי בחניה!

פורסם

עשיתי פעם נסיעת מבחן על הבראבו.

די נהניתי מהרכב, שהיה חמוד וקליל וגם חזק.

הגיר היה טיפה מעצבן אבל ממש לא נורא - בטח שפחות נורא מזה שבסיטרואן ופיג'ו.

פורסם
לפותח השרשור, אני ממליץ לך לקבל דעות של אנשים שאין ברשותם בראבו, ככה תקבל דעות הגיוניות.

אני חושבת שכולנו כאן אנשים בוגרים וצרכנים נבונים. צרכן נבון עושה סקר שוק ובודק כמה אלטרנטיבות לפני הרכישה. לבראבו אין שם או סמל נחשק על מכסה המנוע ואף אחד לא בחר בדגם הזה ספיציפית בצורה עיוורת "כי זה בראבו" או כי "פיאט".

אף אחד מבעלי הרכב בשרשור הזה גם לא טען לשלמותו של הרכב, אלא כל אחד שיתף מה הוא מצא בו טוב ולמה בחר דווקא בו. ככה שאני לא חושבת שזה נכון לפסול דעה של בן אדם רק כי הוא בעלים של הרכב המדובר, אלא עדיף לנצל את ההכרות של כמה שיותר אנשים עם הרכב כדי לשמוע על מעלותיו וחסרונותיו בפועל.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...