Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עכשיו אני מבולבל :(

קראתי את כל ההודעות, אבל לא ציפיתי לשירשור 6 עמודים של מלחמה, ועל כך אני מצטער :(

אני רואה שהרכב הזה ממש שנויי במחלוקת , יש קהל מעריצים ויש מי שיעלה אותה לגרדום.

אולי זה לא רעיון טוב?

אני מכון לרדת בשנתונים ולחפש רכב אחר ,אבל זה התקציב הכולל שלי - 50,000.

בחזרה לשאלתי המקורית: אפשר למצוא עוד רכב מעניין ומהנה לנהיגה (אני מתכוון למהנה בפניות עם קצת כח) בתקציב הזה?

(כמו שכבר אמרתי אני ממש לא מעול)

או כמו שחברנו מטופ גיר אוהבים להגיד: How hard can it be?

אגב ניסיתי להתקשר לחברות השכרה , ולבדוק אם יש אחת כזו , אבל הרכב ישן מדיי והחברות לא מחזיקות מעל שנתיים אחורה , יש רכבים מודרניים יותר שיהיו

דומים לבראבו בתחושה שאפשר להשכיר ולבדוק? לפני שאני מחליט?

אם לא תהיה ברירה אני אלך על משהו כמו פורד פוקוס.. אבל אני אחטוף חום.. נחמד כרכב עבודה אבל לא יותר מזה.

פורסם
פיאט ייצרה גירים רובוטיים כשטויוטה עוד לא חשבו על זה בכלל. הגיר בקורולה בשנתון האמור מקביל ברמתו לסלספיד שהיה באלפא 156 שנים קודם לכן, בבראבו זה כבר דור שלישי או רביעי של הגיר והתוכנה עברה עידכונים רבים, והוא עולה משמעותית ביעילות ובאיכות הנסיעה על זה שהיה בטויוטה.

סתם שאלה - איך אני מעדכן תוכנה בגיר הרובוטי? יש לי לנצ'יה אפסילון 2011 ונראה לי שזה אותו גיר. אני אישית שונא את הפעולה שלו באוטומט, אני עובד איתו בצורה ידנית כל הזמן.

פורסם
ופה בדיוק קבור הכלב, בנסיון להדביק לבראבו נופך ספורטיבי.

לבראבו יש מאפיינים ספורטיבים כמו שיש לאיביזה TSI, לפולו TSI,

זו "סתם" מכונית רגילה בלי שום התנהגות או מאפיינים "ספורטיביים" למעט העניין שיש לה מגדש וחלקי שיפורים אופציונאלים.

כשאתה מציג את זה ככה, אין לנו מחלוקת!

גירים רובוטיים חד מצמדים ו"פסולים" לדבריך, אינם מענה לא מספק של יצרנים שלא יודעים או שאין להם כסף לייצר דו מצמדיים, הם פשוט שלב קודם בהתפתחות הגיר הרובוטי. יש גם היום יצרנים, לרבות כאלו של מכוניות אקזוטיות שמתעקשים על גיר חד מצמדי. ראה היוארה של פאגאני למשל, שם המצמד האחד אומץ בשל יתרון משקל משמעותי יחסית לכפול. לגוף הדיון לא נכנס שוב, הייתי שם והכיוון שהוא מקבל מייתר אותי בו.

פורסם
איך הוא מתפקד בתור ידני?

מתפקד היטב.

מוריד את הידית למטה כדי להעלות הילוך, דוחף למעלה כדי להוריד הילוך. האוטו ידני לכל דבר למעט דוושת הקלאץ' שאיננה.

פורסם
עכשיו אני מבולבל :(

קראתי את כל ההודעות, אבל לא ציפיתי לשירשור 6 עמודים של מלחמה, ועל כך אני מצטער :(

אני רואה שהרכב הזה ממש שנויי במחלוקת , יש קהל מעריצים ויש מי שיעלה אותה לגרדום.

אולי זה לא רעיון טוב?

אני מכון לרדת בשנתונים ולחפש רכב אחר ,אבל זה התקציב הכולל שלי - 50,000.

בחזרה לשאלתי המקורית: אפשר למצוא עוד רכב מעניין ומהנה לנהיגה (אני מתכוון למהנה בפניות עם קצת כח) בתקציב הזה?

(כמו שכבר אמרתי אני ממש לא מעול)

או כמו שחברנו מטופ גיר אוהבים להגיד: How hard can it be?

אגב ניסיתי להתקשר לחברות השכרה , ולבדוק אם יש אחת כזו , אבל הרכב ישן מדיי והחברות לא מחזיקות מעל שנתיים אחורה , יש רכבים מודרניים יותר שיהיו

דומים לבראבו בתחושה שאפשר להשכיר ולבדוק? לפני שאני מחליט?

אם לא תהיה ברירה אני אלך על משהו כמו פורד פוקוס.. אבל אני אחטוף חום.. נחמד כרכב עבודה אבל לא יותר מזה.

מקריאה בלבד, ניראה שההתנהגות של הגיר דומה פחות או יותר לכול גיר רובוטי חד מצמדי, וכאלה יש לך מספיק בחברת ההשכרה- פיזו' 107, סקודה סיטיגו ועוד

פורסם

לפותח השרשור אל תוותר על אופציה מסוימת בגלל תגובות לכאן או לכאן, חפש לך בראבו לעשות עליה נסיעת מבחן ותרגיש בעצמך. אתה תדע הכי טוב אם זה מתאים לך או לא. אני רק מזהיר אותך מראש שלא תצפה לחלקות נסיעה של תיבה אוטומטית פלנטרית מצד שני אני אישית נהנתי מהטלטול גם שהפך מינימלי בשלב מסויים ולא פעם דופק תחת עומס מלא, אני מצאתי את זה די מהנה במיוחד השליטה המוחלטת בתיבה כאשר היא במצב ידני והגז ביניים בהורדת הילוכים. אל תוותר לפני שאתה מתנסה

בהצלחה עם כל בחירה אשר תהיה

אחד שהיתה לו בראבו ונסע עליה כמעט 200000 קמ

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
מתפקד היטב.

מוריד את הידית למטה כדי להעלות הילוך, דוחף למעלה כדי להוריד הילוך. האוטו ידני לכל דבר למעט דוושת הקלאץ' שאיננה.

איזה מוזר, זה לא אמור להיות הפוך? מוריד כדי להוריד מעלה כדי לעלות הילוך?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
איזה מוזר, זה לא אמור להיות הפוך? מוריד כדי להוריד מעלה כדי לעלות הילוך?

לא, זה תלוי ביצרן, גם אני הייתי בשוק שהשיטה אינה 'סנדרטית'

אגב, יש הגיון בלמשוך אליך בשביל להעלות - זו תנועה יותר 'זורמת' למשוך אליך את הידית מאשר לדחוף אותה ממך.

בכל מקרה הייתי מצפה שהתעשיה תאמץ סטנדרט מסוים ותדבוק בו, אבל לא - כל יצרן והפרשנות שלו :)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ההגיון במשיכה אחורה בהעלאת הילוך היא לא בגלל שזו תנועה "זורמת" יותר, אלא כי כשהרכב מאיץ, אתה "נדחף" אחורה במושב ויותר טבעי להזיז את הידית באותו כיוון. כנ"ל לגבי בלימה - בזמן שאתה בולם, אתה נדחף קדימה ולכן לדחוף את הידית כדי להוריד הילוך היא תנועה טבעית יותר.

אם אני לא טועה, במוו היו הראשונים ש"הפכו" את הידית. ב-X6 כשהוא יצא.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לפות"ש אני ממליץ להתעלם הן ממי שטוען שהבראבו היא מרכבת אלים (למרות שלא הבחנתי כאן בכאלה) והן ממי שטוען שאחרים טוענים את זה (וכזה יש פה). לכל השאר - "סתם" אנשים שציינו את יתרונותיה וחסרונותיה - אפשר להתיחס יותר ברצינות. והכי טוב - למעשה חובה - נסיעת מבחן. אולי מישהו מהחברים פה עם בראבו רובוטית יזמין אותך להתנסות.

אני יכול להעיד שבזמנו, לא היתה לי משיכה מיוחדת לדגם ואפילו לא חשבתי שהיא יפה במיוחד כשראיתי אותה בראשונה (זה היה באנגליה, רובן היו שחורות - צבע לא מתאים לה שבולע את הקווים של הרכב). כשחיפשתי תחליף ל-156 ניסיתי את הג'ולייטה וה-159, ניסיתי כל מיני (אאודים ובמווים וסיטרואנים וולוואים וגולפים, ואפילו אינפיניטי ויקרות יותר במחשבה על יד שניה). במקרה עשיתי סיבוב על בראבו של חבר ו-הפלא ופלא - גיליתי רכב שאולי לא מושלם אבל הרגיש לי הכי דומה ל-156 (ולא מפתיע, שכן השילדות שלהן קרובות מאוד). המחשבה הראשונה היתה שאם לבראבו הזו היה הגה של 156 היא היתה הרכב המושלם. אז אין לה הגה כזה, ויש לה עוד חסרונות, אבל עדיין כיף לנהוג עליה. ולזכותה עומדת העובדה שגם אחרי חצי שנה עם האבארט עדיין אני יכול להנות מנהיגה בבראבו, אמנם היא פחות חזקה ויותר רכה מהאבארט אבל יש לה יכולות גבוהות מאוד.

ואם לסכם את ההבדל מול המכונות המופלאות של VAG, ושוב - מה שאמרתי קודם על איטליה מול גרמניה: הגרמניות הן קצת כמו דוגמנית מושלמת - ואולי, בדגמים הספורטיביים הדוגמנית הזו אפילו תעשה מה שתבקש במיטה - אבל בלי חשק, ולא יהיה לכם על מה לדבר אחר כך. הבראבו היא כמו בחורה חמודה כזו, שהיא ממש לא דוגמנית ולפעמים גם קצת מעצבנת, אבל היא משעשעת ותמיד אפשר למצוא נושא לשיחה. אז יש גברים שיעדיפו את הדוגמנית המושלמת למרות הכל, ויש כאלה שיעדיפו את השניה, ואיזה מזל שיש את שתי האופציות ולא כולנו צריכים לריב על הדוגמנית ;)

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מקריאת ההודעה הקודמת אני מבין אחד מהשניים:

כאחד שמעולם לא נסע ב156 אני לומד מהודעתך שה156 הינה רכב ממוצע מינוס לכל הדעות (שהרי הבראבו היא ההמשך הטבעי היחיד שלה), או שהקשר בין כותב ההודעה הקודמת לבין המציאות מנותק, או מקרי במקרה הטוב.

על הבראבו נסעתי, לא מאות אלפי ק"מ אך מספיק כדי לדעת בוודאות מוחלטת שהבראבו הזאת איננה ספורטיבית, מתקשרת או מהנה ברמ"ח איבריה, גם אם יש כאלה שינסו לשייך לה פן שכזה. נקודה.

ברור לי לחלוטין שכל בעלי הבראבו כאן בשרשור הם אנשי שיווק ומכירה מצויינים, עם אינטרס מוצהר לשווק את הבראבו כפביה הבאה של הפורום ושאפו להם על כך, לצערכם רוב רובו המוחלט של הפורום לא קנה את זה אז וגם לא יקנה זאת היום, לא משנה עד כמה שווה קבוצת הווטאסאפ.

לפתוח השרשור, מחפש רכב ספורטיבי, זריז בעל הגה מתקשר ועם תג מחיר של 50k? חפש לך רכב שיועד להיות כזה, דוגמאות הקליאו ספורט 197, מיאטה nb. כל אחת מהן תיתן לך תמורה טובה משמעותית בתחומה.

פורסם

אם אתה אחד שמעולם לא נסע ב156, ממליץ לך לנסות. תיתן לך פרופורציה על מה מכונית משפחתית יודעת לעשות. קליאו ומיאטה NB אינן כאלה.

אני משתדל לשמור על נימוס בפורום אבל שרשורים מסוג זה גורמים לי לאבד סובלנות כלפי אנשים שמתיחסים לרכבים שמעולם לא נהגו עליהם, או שמניחים שהטעם האישי שלהם הוא בהכרח אמת אבסולוטית.

מעניין אם יכול להיות ויכוח שבו א' היה אומר שצ'יזבורגר זה המאכל האהוב עליו בעולם ו-ב' היה אומר שגלידה פיסטוק זה המאכל האהוב עליו בעולם, ואז היה בא ג' ואומר "א' אתה אידיוט, מעולם לא אכלתי צ'יזבורגר כי זה לא כשר אז ברור שגלידה פיסטוק הרבה יותר טובה". משום מה בתחום הרכב אנשים מייחסים לעצמם תכונות של בוחן כליות ולב והנדסת רכב יודעי כל.

הסיבה היחידה שאני מוסיף להתווכח היא שזה פורום, אז זה מקום לדיונים, אבל זה קצת מאבד את הטעם.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...