Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אתה אחד שמעולם לא נסע ב156, ממליץ לך לנסות. תיתן לך פרופורציה על מה מכונית משפחתית יודעת לעשות. קליאו ומיאטה NB אינן כאלה.

אני משתדל לשמור על נימוס בפורום אבל שרשורים מסוג זה גורמים לי לאבד סובלנות כלפי אנשים שמתיחסים לרכבים שמעולם לא נהגו עליהם, או שמניחים שהטעם האישי שלהם הוא בהכרח אמת אבסולוטית.

מעניין אם יכול להיות ויכוח שבו א' היה אומר שצ'יזבורגר זה המאכל האהוב עליו בעולם ו-ב' היה אומר שגלידה פיסטוק זה המאכל האהוב עליו בעולם, ואז היה בא ג' ואומר "א' אתה אידיוט, מעולם לא אכלתי צ'יזבורגר כי זה לא כשר אז ברור שגלידה פיסטוק הרבה יותר טובה". משום מה בתחום הרכב אנשים מייחסים לעצמם תכונות של בוחן כליות ולב והנדסת רכב יודעי כל.

הסיבה היחידה שאני מוסיף להתווכח היא שזה פורום, אז זה מקום לדיונים, אבל זה קצת מאבד את הטעם.

כל מילה בסלע . :mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

בדגש על תרבות דיון, וענייני אמת אבסולוטית. ממש הוצאת לי את המילים מהפה...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

בניגוד לטעם (שהרי על טעם ועל ריח..) רכב הינו מוצר שניתן לייחס אותו לאחרים בצורה דיי טובה.

קח דוגמא מעולם השטח. ג'ימני וטריוס, שניהם מתיימרים להיות רכבי שטח. גם מבלי להיות מהנדסים/בוחני כליות שנינו יודעים מי מהם באמת מספק את הסחורה.

על ה-156 לא נהגתי והיא איננה קשורה לדיון. על הבראבו כן (וגם על קליאו ספורט, מיאטה nc, אברט פונטי עם חמוצים ולא מעט רכבים שמאפשרים לי לקבל חוו"ד סביר עבור רכב ספורטיבי) , ולכן אני מרשה לעצמי להשתתף בדיון.

קבל את השרשור התאורטי הבא: המזדה2 ליסינג דיינמיק שלי זריזה מהנה ומתקשרת כמו ה156/קליאו/מיאטה והיא, היא ההמשך הטבעי שלהם.

ככה השרשור הזה נתפס אצל אלו שלא צריכים למכור ביום מן הימים את הרכב הזה, ולא צריכים לייצר באז מיותר סביבו.

כיום, הבראבו מציעה תמורה לא רעה למחירה כמשפחתית קומפקטית סטנדרטית. שווקו אותה כך גם תקבלו תגובות פרופורציונליות, אל תנסו לשווק אותה תחת בגדים לא לה.

עריכה אחרונה על ידי Aino
פורסם

הבעיה עם התגובה שלך, מבחינתי לפחות (אדם יחסית לא מוטה, היות ואין ברשותי את הרכב), היא שאתה לוקח קיצון. מה קשור השוואה בין בראבו (משפחתית קומפקטית, כהגדרתך) לבין מיאטה...?

קח את הבראבו, תשווה אותה עם משפחתית אחרת מאותה קטגוריית מחיר (נניח מזדה 3, פג'ו 308 ), ותגיד האם שתיהן שקולות מבחינת ספורטיביות.

וזה בלי להכנס לענייני מס' ידיים, ק"מטראז', שנת ייצור וכו'.

יש גם את העניין שאתה לוקח את הדעה שלך בתור אמת אבסולוטית, ופוסל דעות של אנשים אחרים על הדרך, שעל פניו לא נראה שיש להם פחות נסיון ממך... זו גישה שאני אישית לא מסכים איתה. אני מכיר את זה היטב מתחום האופניים (קרבות ה26/29 למי שמכיר), וחושב שתרבות הדיון הזו ממש פסולה: לומר שרכב מסויים אינו מספיק דינאמי לטעמך זה לגיטימי, לומר שכל מי שמעיד אחרת הוא איש שיווק מוטה שלא מבין מהחיים שלו - זה לא.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

האמת האבסולוטית היחידה היא שאין דבר כזה אמת אבסולוטית.

אילו רכבים נמצאים בקטגוריה של הבראבו? רכב משפחתי עם מנוע מוגדש ומומנט גבוה יחסית לרכבי הליסינג?

מישהו פה הציע את ה308. מה עוד?

פורסם

קח את הבראבו, תשווה אותה עם משפחתית אחרת מאותה קטגוריית מחיר (נניח מזדה 3, פג'ו 308 ), ותגיד האם שתיהן שקולות מבחינת ספורטיביות.

אבל עצם קיומן של הרכבים שמנית הוא - היותן "משפחתיות" קומפקטיות, וזו המטרה שלהן, ולא להיות שקולות אחת מול השנייה מבחינה ספורטיבית. אם אחת יותר דינמית/חזקה/וכו' ממתחרה כזו או אחרת, זה משהו אחר.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אבל עצם קיומן של הרכבים שמנית הוא - היותן "משפחתיות" קומפקטיות, וזו המטרה שלהן, ולא להיות שקולות אחת מול השנייה מבחינה ספורטיבית. אם אחת יותר דינמית/חזקה/וכו' ממתחרה כזו או אחרת, זה משהו אחר.

לא כ"כ הבנתי איפה הסתירה כאן..

אם בא אדם, ומבקש רכב משפחתי עם קריצה לחובבי הגה, אז מה הטעם לומר לו שיש רכבי סופר מיני יותר ספורטיביים - או לחילופין רכבים משפחתיים יותר אמינים?

בהנחה שתנאי הסף הוא כאמור רכב משפחתי, עם התנהגות דינאמית (יחסית לקטגוריה שלו), ותג מחיר X - יש כמה אופציות, הבראבו היא אחת מהן לפי טענת רוב האנשים שהגיבו כאן. מזדה 3 2.0 ליטר היא גם אופציה, והעלו גם את ה308.

אז בהינתן האופציות האלו (ואחרות בהנחה ויש), אפשר לחשוב איזה רכב הכי מדבר אליך, בין אם זה מבחינת עיצוב, אבזור, אמינות, מותג וכו' וכו'...

אבל להתחיל להשוות בראבו למיאטה זה אבסורד ולא נראה לי שזה מקדם משהו.

והנקודה העיקרית: גם אם אתה לא מתחבר למשהו, לזלזל בדברי אדם אחר ע"י הקטנה שלו זו תרבות שאיני מסכים איתה. גם אני לא מסכים עם חלק מהדברים שאנשים רשמו כאן - ועדיין לא יוצא להתקפות אישיות או ביטול דבריהם על בסיס טיעונים שלא קשורים לנושא... גם רשמתי את זה מקודם בפסקה האחרונה שלי.

פורסם (נערך)

באמת שכבר כמה פעמים אמרתי לעצמי שאין טעם להגיב, אבל גם לקרוא דברים איך שבא לך זה אבסורד ולא מקדם כלום...

שבעלי הבראבו פה כבר 5 עמודים דוחפים ומספרים כמה הרכב ספורטיבי ואנשים אחרים אומרים להם שהוא ממש לא - זה לא נקלט.

ההגה של הבראבו חרא ואז התגובה הכי טובה זה שהוא לא מתקלף זה בדיחה.

האמת שהבראבו לטעמי אוטו פחות מבינוני. זה לא רק לטעמי אגב. זה רכב שנכשל בכל העולם.

משום פה בקארספורום, התגלתה מחדש התגלית הזאת שנקראת פיאט בראבו על ידי דחיפה חזקה של בעלי הרכב וכל מי שנהג ברכב ואומר שזה לא ככה מייד מבטלים אותו.

נאחזים ומתפלפלים על כל חצי מילה. פתאום זה מלחמות אישיות או השם יודע מה...

אולי די כבר?! זה שאתם יושבים ומשכנעים אחד את השני שהרכב שלכם הוא הטוב ביותר לא ישנה את העובדה שהבראבו פשוט רכב בינוני לכל היותר, לא עושה שום דבר באופן יוצא דופן ובמקרה הטוב מציגה חבילת פשרה סבירה עקב ירידת ערך מטורפת.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

נשאר רק לשמוח שלא יובאה לארץ הSTILO, לך תדע איזה כתרים הם כבר היו שוזרים לכשלון הקולסאלי הזה :twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

פותח השרשור היקר,

באם אתה מעל גיל 24 אתה מוזמן לעשות סיבוב על הבראבו שלי לטובת פתרון הבעיה שלך והגעה להחלטה :) שלח לי הודעה פרטית

עברתי לסקייטבורד

פורסם

פותח שרשור יקר,

אני מפציר בך, אל תתפתה לשני המגיבים מעלי. הם יחטפו אותך וישטפו לך את המוח. בסוף עוד תחליט, לא עלינו, לקנות בראבו...

דקה אחרי תתחיל לכתוב תגובות מרעיפות כאן בפורום.

וברצינות. בינוני ומטה, כשלון וכו רגע בצד. רכב משפחתי אחר בעל נתונים דומים בשנתון 2011 ב50K יש לכם להציע?

פורסם

חבל ששירשור יעוץ עם עשרות תגובות עסק רובו בהתנצחויות והתפלפלויות על שטויות, זה שהבראבו היתה כשלון בארץ מבחינת מכירות זה עובדה אבל האם זה מעיד משהו על האיכויות של הרכב?, זה שהיתה ירידת ערך היסטרית אני מסכים אבל במה זה שונה מירידת ערך של אלפה או אודי?

הגדרות של ספורטיבי, ספורט, מהנה,מתקשר הם סוביקטיביות וכל נהג בהתאם לנסיונו והרגליו יגדיר אותם בצורה שונה לכן רשמתי בפרוש ובכללי לכל מי שבאמת רוצה לדעת שיעשה נסיעת מבחן וירגיש בעצמו. השוואות למיאטה או קליאו לא רלבנטיות וגם הגדרתה כספורטיבית לא רלבנטיות כי מדובר במכונית משפחתית שלדעתי האישית מהנה יחסית לנהיגה אבל כל נהג יתרשם בצורה שונה.

מציע להבא פשוט להתמקד בשרשור במקום להתנצח ואם למישהו יש עצות מועילות או אלטרנטיבות בתקציב שיציע אותן לפותח השרשור

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

• תוכן חדש...