Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על מכונית משפחתית שמראש נמכרה ונבנתה כדי להשתייך לקבוצת המכוניות המשפחתיות בטווח המכירים הנורמטיבי, לא מכונית יוקרה ולא מכונית זולה - מכונית עם 5 מקומות ישיבה ו-5 דלתות - לכן כל השוואה וכל אלטרנטיבה צריכה להיות מתוך אותה קטגוריה.

אין לי צל של ספק שבקטגוריה אליה היא שייכת - בסקלה בין משעמם ללא משעמם - היא נמצאת מעבר למרכז בחלק הלא משעמם שלה. גם מבחינת מראה (כמובן זה סוביקטיבי) וגם מהבחינת תחושה על הכביש.

חוסר ההצלחה שלה בארץ כמכונית חדשה, נבע קודם כל כי היא היתה פיאט, שנית בגלל מחיר גבוה מידי, שלישית בגלל סוג הגיר האוטומטי שמראש הכניס את הרכב לויכוח.

רוב אלו שרכשו מכוניות כאלו ושגם דיברו באיזה שהו מקום על החוויה שלהם - ציינו חוויה לטובה אפילו לטובה מאוד.

יש לה כיום גם מחיר אטרקטיבי.

הדבר עושה אותה בעיני לאופציה מאוד אטרקטיבית לבחינה לקראת רכישה למי שרוצה רכב משפחתי 5 דלתות, 5 מושבים, חדש יחסית ומעניין.

האם יש מתחרים - כן. חלקם יקרים יותר, חלקם ישנים יותר, חלקם פחות טובים וחלקם אולי יותר מתאימים לכל לקוח פוטנציאלי.

אבל מכאן ולבטל כלל את הרכב - המרחק לדעתי גדול מאוד. הוא באמת מעניין, אטרקטיבי ומציע שונות.

כל אחד שיבחר מה שירצה :)

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב אז בתור אחד שהיה במצב שלך הלכתי לבדוק פיאט בראבו באחת מחברות הטרייד הגדולות.

הרכב שיש לי כרגע הוא גולף דור 4 מנוע 2000 אז הכל יושווה אליו.

ההחלפות של הגיר לא כאלו נוראיות כשאתה נוסע באיזי ולא רוצה לנסוע מהר מנגד שאתה רוצה להעלות את הקצב - תעביר לM ותשלוט אתה וההילוכים יעברו חלק.

ההגה באמת קצת לא מגיב עד נניח להפנייה של 10 מעלות לכל כיוון ואז הרכב נזכר לפנות.

המנוע מזיז את הרכב בצורה נפלאה ולא מורגש חוסר של כוח בשום שלב (ובתוספת של כ2000 ש"ח אתה מגיע ל150 כ"ס:twisted:).

נהגתי על 2 דגמים - אחד שנת 2009 מדגם מגניפיקו והשני דינאמיק 2010.

ב2009 הרכב מאובזר בצורה מלאה כולל כל הפינוקים למעט איבזור בטיחות ESP ויש רק 4 כריות אוויר, משנת 2010 הרמה הדומה היא סנסיישן רק עם כל האביזרי בטיחות פלוס HILL HOLD שזה די קריטי עם הגיר הרובוטי.

והדינאמיק 2010 שמגיע יחסית בלי הרבה פינוקים ובלי USB לדוגמא שהוא די קריטי בשבילי ובקרת שיוט ועוד דברים שדי נדיר למצוא ברכב בתקציב הזה, אבל עם כל איבזור הבטיחות.

המושבים שופרו משנת 2010 וזה מורגש מאוד. בסעיף הנוחות לא התלהבתי כל כך אבל גם לא סבלתי. מזכיר את הגולף מאוד.

בשורה התחתונה אני מחכה לסכום קטן וכנראה ארכוש את הרכב.

מקווה שעזרתי.:-D

פורסם (נערך)

בתור פותח השירשור אני חייב חייב לציין שבסך הכל ביקשתי חוות דעת על רכב שאני מתעניין בו אבל לא נעול עליו.

כי הוא מציע תמורה יפה למחיר שלו. אם יש רכבים אחרים שנכנסים בתקציב שמומלצים , אני מת לשמוע!!

אני מוכן להפשר על דברים כמו צריכת דלק כי אני לא נוסע המון , או שנתון בתנאי שמדובר על רכב יחסית אמין , שגם אם הוא לא במצב 100% , שיהיה משהו שטיפול יישור קו גדול יוכל לפתור ולתת קצת שקט - כי ביום שאני קונה אני נוסע איתו למוסך למטרה הזו.

אני לא אמרתי שאני מחפש רכב ספורטיבי, בשום שלב. אני גדלתי על טופ גיר ודומיה , אני מבין טוב את ההבדל בין "מראה ופוזה ספורטיבית" , לבין ספורטיבי אמיתי. אם הייתי מחפש רכב ספורטיבי הייתי שואל באמת על הונדה S2000 או מאזדה MX5 או פיאט ברקטה או רכבים אחרים בסיגנון. אני אומנם לא איש משפחה ואני בן 24 , אבל אני מחפש משהו שכן יהיה על הצד הפרקטי כי אני גם צלם בזמני החופשי , וזה אומר המון ציוד ולפעמים נסיעות ארוכות , וגם חברים כמובן - אני אוהב לנהוג אז אני יוצא הרבה נהג תורן בהתנדבות :) אני מחפש רכב נחמד שיהיה יחסית זריז ומהנה לנהיגה שיהיה נח ומפנק כשצריך , אבל גם יענה לפקודות כשבא לי לצאת

למתוח לו קצת את הרגליים בכבישי נס הרים או אחרים (כמובן בזהירות ולא בשעות שיש שם רוכבי אופניים). רכב שיעלה קצת חיוך כשאני יוצא אליו בבוקר , וגם חיוך קטן בנסיעה שיגרתית . אני אשמח מאוד מאוד לשמוע!! ועל כל פנים כל מי שכתב אפילו העזרה הקטנה ביותר , ועד אלה שהזמינו אותי לנסיעת מבחן (שבקרוב יתממש) אתם לא יודעים כמה אני מעריך את זה באמת!!!בלי קשר למריבות , אתם אנשים מדהימים!! נכונות כזו לעזור עוד לא ראיתי. ואני מכבד ולוקח בחשבון כל דעה שהושמעה כאן וקראתי כל הודעה לפעמים אפילו יותר מפעם אחת.. תודה תודה!!

עריכה אחרונה על ידי M55power
פורסם

אחרי כל זה ודאי שאני אעדכן אבל רגע לפני שסוגרים את המתג על הנושא הזה , אני צריך תוכנית ב'.

למקרה שאני לא אוהב את הבראבו הרובוטית. (אני אמשיך לחפש 1.4T ידנית)

איזה עוד רכבים מעניינים ייכנסו בתקציב שלי?

אני מוכן לרדת ל 2007 כל עוד הרכב יהיה אמין יחסית (כמובן שילקח למוסך לבדיקה לפני רכישה). וצריכת דלק לא כל כך מעניינת..

פורסם (נערך)

זהו , B4 אחלה רכב , גם מאזדה 6 וגם פורד מונדיאו וגם הונדה אקורד. אני מחבב מאוד את הקטגוריה הזו. אבל יש בעיה אחת:

אני גר בתל אביב... מרכז תל אביב באיזור בעייתי מאוד. אני לא יכול רכב גדול מדיי. וכל אלה טנקים במונחים של האיזור הזה. הבראבו היא בגודל 4.3 מטר , גבול עליון לכמה גודל רכב אני יכול להחזיק. (בנתיים.. לשנתיים הקרובות)

עריכה אחרונה על ידי M55power
פורסם (נערך)

טוב אז בתור מישהו בנעליים של פות"ש (מחפש רכב פרקטי, שיהיה גם כיפי לנהיגה יחסית למשפחומטיות הרגילות, בתקציב 50K~), ובתור אדם רגיל ולא חיית-הגה עם נסיון בנהיגה ספורטיבית:

היום פגשתי שני חברים נפלאים מהפורום, בעלי בראבו.

לקחו אותי לנסיעת מבחן, גם נהגתי על הרכב וגם ישבתי כאשר אחד מהם (ghostbuster) נוהג.

לאדם החובבן, כמוני, הרכב הזה מציע הרבה יותר מאשר נדרש, והרבה הרבה יותר מאשר כל דבר שאני מכיר שמקביל אליו מבחינת קטגוריה ומחיר (לא, מיאטה ו207 אינן מקבילות לרכב בגודל של בראבו).

כשבעל הרכב נהג בעליה אל אוניברסיטת חיפה, ראיתי בדיוק למה הרכב מסוגל והבנתי שאני לא הולך לממש את כל הפוטנציאל שלו... מבחינת כוח וספורטיביות, עבורי, זה מעל ומעבר. אבל שוב אני מדגיש שאני 'סתם' חובבן.

בכל מקרה, מה שהכי סקרן אותי זה הגיר, וכאן הופתעתי בטירוף -

באתי מוכן ומזומן לקפיצות נענועים ומה לא, אבל למרבה הפלא גיליתי שבנסיעה רגועה אני בכלל לא מרגיש הבדל בין הגיר הזה לבין גיר פלנטרי משעמם רגיל (אני חובב ידני בכלל). לא קפיצות ולא יער, הרכב נוסע חלק..

כאשר לוחצים את הרכב, אז אכן יש נענוע מורגש בעיקר במעבר בין הילוך ראשון לשני. אני מניח שעם למידת הגיר אפשר למתן את זה אבל זה אכן מורגש - ושוב, רק במצבים שלוחצים את הרכב. לי אישית זה לא ממש הפריע כי גם כשאני לוחץ את הטרנטה הידנית שלי יש אפקט דומה, אבל לגיטימי שאנשים לא יתחברו לעניין. בכל מקרה, אני לפחות קיבלתי את הרושם שזה האפקט שמתקבל גם ב'נסיעה מנהלתית', אבל התבדתי לחלוטין.

בסה"כ כבר מקריאות בפורום הזה ובעוד מקומות היה נראה לי שעל הנייר מדובר בעסקה לא רעה - רכב משפחתי משנת '09-'11 מאובזר היטב עם 120 כ"ס ומראה ייחודי (אני אישית התחברתי אבל זה תלוי טעם), בתקציב של ~50K, זה לא דבר שכיח (ותודה ללקוח הישראלי שונא-הפיאט ששחט את ערך הרכב בשוק המשומשות, זה מה שהפך אותו לכזו מציאה). היות ולי אישית אין בעיה עם תפעול הגיר, אין בעיה עם מותג פיאט, ואין רצון/יכולת/צורך ברכב חזק או תגובתי יותר - i'm sold. עכשיו רק צריך למצוא את האקזמפלר :)

(DISCLAIMER: כותב שורות אלו אינו משוחד אינו משווק מורשה ואינו מאמין באלילים)

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...