Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן לסייויק 2014

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני כחודש עשיתי טיפול ראשון לסיוויק שלי. לפני המלצת היבואן קניתי שמן 5W40.

אחרי הטיפול צריכת הדלק הממוצעת עלתה פלאים (מ-5.4 ל' ל100 ק"מ ל-7.2 ל' ל100 ק"מ) לפי דעתי ודעתם של אנשים בפורומים בעולם זה בגלל שהשמן סמיך מדי.

לפי ספר הרכב השמן אשר מיועד לחיסכון מירבי בדלק הוא 0W20. יש מישהו שנתקל בבעיה? או שהשתמש בשמן זה בהונדה שלו?

השמן ששמתי עכשיו http://www.castrol.co.il/index.php/private-cars/item/5-%D7%A7%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%9C-magnatec-5w40

השמן שהמליצו לי בפורומים בעולם http://www.castrol.co.il/index.php/private-cars/item/74-castrol-edge-professional-e-0w-20

פורסם

שמנים זה עולם מסובך ומורכב. שמן לא מתאים בהחלט יכול להרע את צריכת הדלק.

אם אין מגבלת יצרן על שימוש בשמני 20 במדינה שלנו הייתי משתמש בו ללא חשש.

יחד עם זאת ובגלל ששמני 20 (ועל אחת אם הם 0) רגישים מאוד למאמצים, מומלץ יותר לשים 5W20 ועדיף 5W30. זו כנראה הפשרה האידאלית. 5W40 מיותר בעליל וכנראה שגורם ליותר נזק מתועלת במקרה הספציפי שלך.

כמובן שמומלץ להשתמש בשמן סינטטי מלא מחברה מוכרת ובתקן אותו דורש יצרן הרכב.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מה היצרן מבקש בספר?

יש רק בעיה אחת עם שמני 0W-XX והיא המחיר שלהם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
עדיף 5W30.

+1

בהרצה"ב ממליצים 5W-20 (אבל תנאים של LAS VEGAS שונות של SEATTLE

שמן 20 יכול להיות דליל מדי בתנאים של פקק תנוע בארץ בקיץ.

אני באותו מנוע משתמש ב5W-30

• תוכן חדש...