Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך הפולו 2002 1.4 BASIC לעומת הפונטו ספייס 2002 1.3 ELX .

אני יודע שלספייס מחלת התחממות מנוע, אבל על הפולו עוד לא שמעתי שום דבר דומה.

בסה"כ רכב גרמני איכותי, אבל אחזקה יקרה יותר וצריכת דלק פחות או יותר שווה.

פורסם

לי יש כבר כמעט שנה פולו קלאסיק 1.6 ידנית, אני יכול להגיד לך שכן יחסית לרכבים אחרים התחזוקה קצת יותר יקרה, חשוב שאם כבר אתה בוחר בפולו לבדוק שהרכב מטופל היטב ושהכל פעיל ותקין, הרכב שלי עומד על 278,000 ק"מ ועדיין יש כמה דברים לסדר אבל את העיקר סידרתי והרכב נוסע כמו חדש כמעט.

אני יודע שלרכב יש מחלה של חלונות(אני חווה אחת כזאת עכשיו), מעבר לזה הרכב לא כלכך סלחן לחלפים לא מקוריים או תחליפיים.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

מעבר לחלונות יש מחלה של מערכת נעילה מרכזית, היא מבוססת על לחץ אוויר (פניאומטית) ולא חשמלית כמו ברוב הרכבים.

להורים שלי בפולו 97' זה עשה הרבה מאוד צרות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ה"מחלה" של התחממות המנוע בפונטו ספייס נובעת מהזנחה\טיפול לקוי. רכב שמטופל כמו שצריך בנוזלים וחלפיים מקוריים לא יתחמם ביום בהיר אחד סתם ככה.

לפונטו יש מחלה ידועה והיא נקראית מנוע הגה חשמלי. החלפה לחלק מפירוק תעלה לך בערך 300-400 ש"ח או מנגנון משופץ עם אחריות בסביבות 800-900 אם אני זוכרת נכון (עברו בערך שלוש שנים מאז שבדקתי את המחירים, ככה שיתכן והם השתנו לכאן או לכאן).

ברכבי פולקווסגן שיצא לי לבדוק (או להחזיק) נתקלתי במחלת החלונות הקורסים, מנועלים תקולים, ריפודים נופלים (בעיקר בגג וגם בדלתות).

אני לא יודעת אם אתה מחפש פולו אוטומטית או ידנית, אבל גם הגירים האוטומטיים מאותם השנים לא חפים מתקלות, מה שכן, התקלות בדר"כ מופיעות בקילומטראז'ים גבוהים.

אם תמצא פיאט שמורה, היא כנראה תהיה קצת יותר זולה לקניה ולאחזקה (מבחינת צריכת דלק הספייס ידועות כמכוניות מאוד חסכוניות). אבל הבעיה זה למצוא אקזמפלר שמור. לכן, במקומך, הייתי שואפת לרכוש את הרכב השמור יותר עם היסטוריית טיפולים מסודרת ללא תלות בסמל שעל הגריל.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
ה"מחלה" של התחממות המנוע בפונטו ספייס נובעת מהזנחה\טיפול לקוי. רכב שמטופל כמו שצריך בנוזלים וחלפיים מקוריים לא יתחמם ביום בהיר אחד סתם ככה.

לפונטו יש מחלה ידועה והיא נקראית מנוע הגה חשמלי. החלפה לחלק מפירוק תעלה לך בערך 300-400 ש"ח או מנגנון משופץ עם אחריות בסביבות 800-900 אם אני זוכרת נכון (עברו בערך שלוש שנים מאז שבדקתי את המחירים, ככה שיתכן והם השתנו לכאן או לכאן).

ברכבי פולקווסגן שיצא לי לבדוק (או להחזיק) נתקלתי במחלת החלונות הקורסים, מנועלים תקולים, ריפודים נופלים (בעיקר בגג וגם בדלתות).

אני לא יודעת אם אתה מחפש פולו אוטומטית או ידנית, אבל גם הגירים האוטומטיים מאותם השנים לא חפים מתקלות, מה שכן, התקלות בדר"כ מופיעות בקילומטראז'ים גבוהים.

אם תמצא פיאט שמורה, היא כנראה תהיה קצת יותר זולה לקניה ולאחזקה (מבחינת צריכת דלק הספייס ידועות כמכוניות מאוד חסכוניות). אבל הבעיה זה למצוא אקזמפלר שמור. לכן, במקומך, הייתי שואפת לרכוש את הרכב השמור יותר עם היסטוריית טיפולים מסודרת ללא תלות בסמל שעל הגריל.

קודם כל תודה רבה על התגובה.

כמובן אני מחפש רק דגמים ידניים שכחתי לרשום. לפי kml הצריכת דלק שלהם ממש דומה. של הספייס קצת טובה יותר, לא משהו משמעותי יותר מדי.

בסהכ כבר מצאתי מכל אחד מהם דגם שמור עם קילומטראזים של 100 אלף רק מתלבט במה לבחור בגלל התקלות. נראה לי שמבחינה מכאנית הספייס נוטה יותר לתקלות(התחממות והגה) והפולו לעומתה יותר לתקלות קוסמטיות, תקני אותי אם אני טועה.

אני צריך לחפש בפולו סימנים לריפודים מתקלפים בגג? כי את המושבים אחליף בכל מקרה

פורסם

הספייס נוטה להתחממות אם הזניחו את מערכת הקירור, אם מערכת הקירור ממולאת בנוזל הנכון (פראפלו של פיאט בצבע כחול או אדום), אזי לא צריכות להיות בעיות ולא התחממויות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
הספייס נוטה להתחממות אם הזניחו את מערכת הקירור, אם מערכת הקירור ממולאת בנוזל הנכון (פראפלו של פיאט בצבע כחול או אדום), אזי לא צריכות להיות בעיות ולא התחממויות.

אחלה. ומה בנוגע לפולו? יש אפשרות לתיקון ריפוד גג במידה ונופל?

פורסם

הכול אפשר לתקן.

פורסם

כבעל פונטו ספייס 2001 (SX ידנית) כ4 שנים:

קניתי את הרכב לאחר שהחולף בו מנוע כתוצאה מפריצת מי קרור לראש המנוע בפעם השנייה לאחר כ135,000 ק"מ (אז הוא הושבת ואני קניתי אותו עם הקילומטרז' הזה).

ברכב הורכב מנוע מפירוק וקלאץ'.

המוכר (מוסכניק שהתברר כנוכל) הראה לי קבלה על החלפת מנוע הגה חשמלי ואמר לי שאין לי מה לדאוג לגבי זה.

כיום הרכב עם 220,000 ק"מ

תקלות\הוצאות גדולות שהיו לי:

החלפת מעבה מזגן + צינור מדחס ב175,000 - כשקניתי את הרכב המזגן לא קירר, אז המוכר מילא גז, החזיק עד הקיץ הבא ואז התרוקן, מולא גז חדש וחוזר חלילה עד שבקיץ השלישי הבריחת גז גדלה והייתי חייב להחליף את הצינור, על הדרך החלפתי גם את המעבה. מאז מקרר מצוין.

תקלת הגה כוח חשמלי ב180,000 ק"מ - למרות שכאמור הוחלף כשקניתי את הרכב. לדעתי הוחלף במנוע הגה כוח חשמלי מפירוק. מקריאה בפורומים בארץ ובחו"ל הבנתי שברוב הפעמים הבעייה היא בממסרים של המנוע החשמלי.

אני הזמנתי ממסרים מEBAY בכמה עשרות שקלים ותיקנתי את המנוע לבד, מאז התקלה לא חזרה.

החלפת מנוע חשמלי אפשר לעשות בסביבות 600-800 שקל אצל מישהו שמשפץ אותם.

החלפת קלאץ' ב190,000 כי הוא היה גמור לגמריי - רוב הנסיעות עד הקילומטרז' הזה היו בין עירוניות, לא ציפיתי שהקלאץ' ייגמר כ"כ מהר אחרי פחות מ60,000 ק"מ, אני חושד שהקלאץ' שהותקן כשקניתי את המקור לא היה חדש. היה צורך להחליף גם מזלג קלאץ' ומשאבת קלאץ' תחתונה כי משכתי עם הקלאץ' הזה יותר מדיי.

תקלות קטנות נוספות - חלון חשמלי קדמי צד נוסע נתקע - שופץ מנגנון, דלת אחורית תקועה עקב שבירת מנגנון בידית, החלפת משאבת קלאץ' עליונה לתחליפית ממתכת משום שהמקורית מפלסטיק ועושה בעיות בימים חמים, קליפס תפסן מגן שמש נשבר, מגן שמש לא נתפס.

אני משתדל לעשות טיפול קטן כל 15,000 ק"מ (שמן + פילטרים מקוריים)

טיפול גדול כל 30,000 ק"מ (נוזל קירור אך ורק פרפאלו + ניקוי מערכת הקירור + בלמים)

כמו כן לאחרונה החלפתי בולמים קדמיים בשביל לשפר את נוחות הנסיעה.

יתרונות: חלפים מקוריים זולים, חסכוני מאוד (1/14-1/15 משולב, 1/16-1/18 בין עירוני), פשוט מבחינה מכאנית.

חסרונות: רגיש מאוד לתחזוקה גרועה, מחלת המנוע הגה חשמלי, אורות מעבר חלשים, מראות צד קטנות.

לסיכום, הייתי רוכש שוב פונטו ספייס, אבל, וזה אבל גדול - לא להתפשר על רכב שלא תוחזק כראוי.

רכב שלא השתמשו בו בנוזל פראפלו, לא הייתי קונה כלל.

אם הרכב משנת 2001-2003 ולא הוחלף מנוע הגה חשמלי, צפה לתקלה הזו, אם כן הוחלף לוודא שזה לא מפירוק אלא מנוע משופץ.

רוב החלפים המקוריים ברכב הזה ממש זולים ואין סיבה לא להשתמש בהם - אם לדוגמא הייתי בודק רכב ורואה שהפילטר שמן לא מקורי, זה היה מדליק אצלי נורה אדומה בקשר לתחזוקה הכוללת של הרכב.

בהצלחה

פורסם (נערך)

מישהו יודע מה ההבדל ברמות גימור BASIC 1.4 שנת 2002 לבין COMFORTLINE 1.4 75hp לא ה60hp?

עריכה אחרונה על ידי LuppiK
פורסם

תשובה ?

אשמח גם להתייחסות לGOLF 1.6 105hp ידני שנת 2000 רמת גימור BASIC.

מישהו מכיר/יודע צריכת דלק שלה לפי ניסיון, לא לפי KML

• תוכן חדש...