Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב שישמש זוג צעיר (ללא ילד) לנסיעות בתוך העיר (ר"ג-ת"א) וגם נסיעות בינעירוניות. נסועה שנתית כ-18/20 אלף.

אני קצת נואש מכיוון שאני 'תקוע' עם הנושא הזה כבר מספר חודשים. אני מתלבט רבות באם לרכוש רכב משומש, או שמא רכב חדש דרך עסקת ליסינג.

התקציב שלי הוא כ-40 אלף ש"ח.

התלבטתי לאחרונה בין עסקות כגון:

1) מזדה 2 בליסינג פרטי, עסקה ל-18 חודשים; תשלום חד-פעמי של 6900 ש"ח + תשלום חודשי של 738 ש"ח. בסוף התקופה הרכב חוזר לחברת הליסינג. סה"כ סכום העסקה אחרי שנה וחצי: 20,184. לא כולל ביטוחים וטיפולים.

2) יונדאי i10 בעלות קודמת מליסינג, שנת 2011, 77,330 ק"מ. מחיר: 45,000 ש"ח. טסט עד ה-30/7/15.

אני ממש אשמח לקבל את עזרתכם בנושא ולעזור לי להחליט... מצד אחד - יש עסקאות ליסינג פרטי כגון זו שציינתי, בה בסוף התקופה פשוט מחזירים את הרכב לחברה. יש גם עסקאות ליסינג פרטי שבסיום התקופה ניתן לרכוש את הרכב.

מצד שני, האפשרות של רכישת רכב משומש גם נלקחת בחשבון ואפשרית. דגמים כמו דייהטסו סיריון, פיאט פנדה, יונדאי i10/i20, כולן נלקחו בחשבון.

אשמח להמלצות על דגמים של רכב יד שנייה בתקציב שרשמתי.

תודה!

איתי

פורסם

איתי,

ע"פ הצרכים שלך אתה מכוון לקבוצת הרכב הנכונה, מיני עד סופר מיני. כל זה בתנאי שהתא המשפחתי לא צפוי לגדול בקרוב...

עכשיו אתה "בצומת דרכים" שיש בה כמה החלטות שצריך לעשות:

הראשונה בהם זה להחליט אם אתה רוצה לקנות רכב חדש או למצוא משומש. כל אחד מהם טומן בחובו תהליך אחר של חיפוש וקניה.

1. רכב חדש.

א. ליסינג מימוני- הרכב לא שלך, זו מעין "תכנית החכרה", אפשרות לקבל רכב בלי לשלם עליו יותר מדי או להתעסק עם ירידת ערך. אם אתה רואה את עצמך בעוד שנה וחצי רוכש את הרכב, וזו עוד תחנה בדרך, הייתי ממליץ למצוא אופציית מימון אחרת לרכב. אך אם לא..ואתה קורא את כל האותיות הקטנות של חברת הליסינג (כולל תנאי פוליסה מחמירים, זה שהרכב לא שלך, מגבלת ק"מ, תיקונים ושבסופו של דבר קונסים אותך על כל סריטה במעמד החזרת הרכב..) והם מוסכמים עליך למה לא.

ב. קניה - רוב או כל היבואנים היום מציעים מסגרות מימון (בעיקר מימון "הבלון"), גם כלל הבנקים וחברות האשראי שמחים לתת לך הלוואה. 40K זה סכום התחלתי יפה, במסגרת רכב מהקבוצות שאנחנו מדברים עליהם מדובר על כ50% מסכום הרכב, כך שתוכל לחלק את ה-50% הנותרים לתשלומים, בעיני אם אתה רוצה להישאר עם הרכב ורוצה רכב שלך בלי כאבי ראש (רישום על שמך, יד ראשונה בלי המגבלות הכבדות של חברות הליסינג) - לך על זה.

2. רכב משומש - לצמצם את הרשימה עד שישארו 2-3 רכבים שהם פוטנציאל לקניה. במסגרת הקבוצות לצרכים שלך, היייתי נשאר במיני-סופר מיני גם ביד 2.

א . קודם כל תחליט על מה לא - לא רכבים משנתון מתחת ל..., לא רכבים מסוג..., לא רכבים מעל תקציב X.

ב. אחרי שהחלטת מה לא, צא לסריקות ובדיקות באתרי יד 2, חברים ובפרסומים שונים.

ג. אחרי שצמצמת את הרשימה ל2-3 מכוניות, שאל את כל השאלות על הרכב, תעשה זיכרון דברים עם הבעלים ותבדוק את הרכבים מטעמך לבסוף (מומלץ לא יותר מ2 שכן זה עוד הוצאה כספית במוסכים..).

אתה יכול להיעזר בשרשור במהלך החיפושים.

בהצלחה..

פורסם

תודה רבה לך על ההתיחסות.

יש אפשרות לכוון אותי למס' דגמים של רכבים משומשים? בתקציב של 35-45 אלף שקל?

אני מחפש שנתון גבוה, מכונית אמינה, בטיחותית וחסכונית בדלק, ועלויות אחזקה נמוכות ככל האפשר.

אני מתלבט בעיקר בין יונדאי i10/i20, דייהטסו סיריון, פיאט פנדה

פורסם

האם אתה מחפש רכב ידני או אוטומטי?

זה מאוד משפיע על המחיר, ובהתאם על השנתון שתוכל לקבל. מה גם שיש דגמים שקיימים רק אוט' (כמו סיריון או מזדה 2), או רק ידניות (פנדה בשנים האחרונות).

אם ידני - פנדה זו אופציה טובה, בתקציב שלך יכולה להכנס שנת 2012-13.

גם i10 ידנית, שנת 2011-12.

שתיהן אמורות לתת אחזקה זולה.

סיריון קיימת רק עד 2011, ורק אוטומטית. המחירון שלה יותר גבוה, ובתקציב שלך (עד 45 אלף) תכנס שנת 2009 אם אני לא טועה.

פורסם

רוצה להכניס המלצה אישית שלי - פיאט פונטו איבו / גראנדה. בהרבה יותר מתאים למשפחה צעירה לדעתי מאשר הפנדה, גם אם היא תגדל.

לרכב הנ"ל יש שני סוגי הילוכים: ידני ורובוטי. אם אין לרוכשי הרכב בעיה עם ידני - הוא יותר מומולץ. מנסיעה שלי על הרובוטי, יחסית לתיבות אחרות הוא יחסית נוח ללמידה. בהחלט יש צורך להתרגל אליו - אבל הוא מחזיר טובה בצריכת דלק נמוכה.

הפיאט מתגמלת את בעליה אם שומרים עליה טוב - ביד 2 תקציב של 40K תוכל למצוא דגם שנת 2009/2010.

אם תוכל להשיג את דגם האיבו - הוא יותר מאובזר - ראיתי בדיוק עכשיו אחד ביד2 39 אלף ש"ח - 2010 יד 1 רובוטית.

לגבי ירידת הערך - הרכב 'ספג' את מירב ירידת הערך שלו, ככה שאתה רק מרוויח פה.

היום: Fiat Bravo Tjet

בעבר: Ford Focus Mk3 2.0 Titanium, BMW Z4 E85 3.0, BMW 118i F20
בעבר הרחוק: האיטלקיה האדומה - Fiat Punto Evo MultiAir Turbo 135 HP

פורסם

תודה על התגובה.

ביקרתי היום בכמה סוכנויות רכב וקיבלתי כמה הצעות. אשמח לשמוע דעתכם לגבי כדאיות העסקאות:

1) קיה פיקנטו EX ידני, שנת 2011, יד 1 פרטית, 60,000 ק"מ. מחיר: 47,000 ש"ח.

2) פיג'ו 306+ ידני שנת 2011, יד 1 פרטית, 25,000 ק"מ. מחיר: 47,000.

3) ניסן מיקרה ויזיה אוטומט (1.2) שנת 2012, יד 1 מהשכרה. ק"מ: 80,000. מחיר: 46,000.

4) פיג'ו 308 (מנוע 1600), שנת 2011, אוטומט, 98,400 ק"מ. יד 1 מליסינג. מחיר: כ-50 אלף ש"ח.

אשמח לקבל חוות דעת על הדגמים הנ"ל, וגם על דגמים נוספים בטווח מחיר של 40/45 אלף ש"ח.

שאלה נוספת שאשמח לקבל עליה תשובה - האם כדאי לי להיכנס בכלל לעסקה של רכב חדש מול סוכנות יונדאי הרשמית? יש להם תוכנית כמו ליסינג פרטי, שנקראת smart drive. להלן קישור לתוכנית של יונדאי i10 חדשה: http://www.hyundaimotors.co.il/models/i10/

למשל תוכנית על יונדאי 1.0 ל' ידני Inspire - מקדמה של 18,270 ₪, תשלום חודשי של 543 ש"ח ל-30 חודשים. בסיום העסקה ניתן לקנות את הרכב ב-50% ממחיר המחירון, או להתקדם לרכב חדש.

סליחה על ההצפה, אבל אני ממש רוצה לקדם את הסיפור הזה ולקנות רכב כלשהו..

תודה!

איתי

• תוכן חדש...