Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנייה\מכירה BMW Z4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

1. אני יודע שהשאלה היא קצת לא ריאלית אבל אשאל בכל זאת :

רציתי לדעת לגבי מכירה של רכב כזה (נצא מנק' הנחה שהכל טוב) שנתון סביר למשל 2008-2007

כמה זמן אמור לקחת למכור רכב כזה פחות או יותר?(לא מחיר מופקע) לא הצלחתי להבין האם יש לרכב הזה שוק מבחינת יכולת מכירה (כי אין הרבה כאלו ביד 2 לעומת Mercedes או Audi )\ או לפחות דרישה רבה למרות שיש קצת רכבים כאלו). ?

2. בנוסף מי שיש לו רכב כזה , האם אני אמור לצפות לתקלות לא צפויות (נניח שהק"מ הוא בערך 100 אלף ) או האם בהכרח בק"מ כזה כבר צריך להחליף בהכרח באוטו חלקים שעולים הרבה כגון משאבות,חיישנים וכו' [בלאי טבעי נקרא לזה] ? (כנ"ל לגבי הגג).

נניח במקרה של תקלה האם בגלל שזה רכב יוצא דופן אז ההוצאה תיהיה יותר גדולה או שלא חסרים חלקים אצל המוסכים להבדיל במקרה של תקלה ברכב של Mazda שיש הרבה כאלו ? כלומר האם זה פחות או יותר אותם חלקים כמו בכל רכבי BMW ?

3. האם לקנות רכב כזה לשנה אחת זה מהלך נכון או בזבוז של כסף ?

4. דבר נוסף האם הוא מתאים לנסיעה יום-יומית ?

5. לפי מה שקראתי עד כה באתרים בחו"ל הבנתי שהרכב עצמו אמין, אך אשמח לחוות דעת של אנשים מכאן שכן יש להם ניסיון עם רכב זה.

אודה לכם מאוד אם תוכלו לסייע לי ולתרום מנסיונכם .

תודה

פורסם

מדובר ברכב ייחודי ויקר. לקנות רכב כזה לשנה, או לכל תקופה אחרת, זה לא מעשה כלכלי.

אבל את החיוך מהפנים אף אחד לא יצליח למחוק לך :-)

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אוקיי תודה... אתה מדבר בתור אחד שיש לו כזה ? :)

אשמח לשמוע עוד חוות דעת לגבי השאלות הנוספות למי שיכול לתרום לי מניסיונו

פורסם

שמע כמו שכבר אמרו מעליי, כל רכב כזה ודומיו, כל רכב ספורט כלשהו באשר הוא בכל צורה, סמל, הנעה, כוח, יופי.. לא משנה מה כל רכישה של רכב כזה היא לא כלכלית. אך מזל שהשיקול שאמור להניע אותך ברכישת רכב כזה הוא לא השיקול הכלכלי.

שאנשים קונים מרצדס, הם לא חושבים כלכלי, גם לא ב.מ.וו, גם לא אאודי וכל רכב גרמני אחר או רכב יוקרה אחר.

אז למה הם בכל זאת קונים? כי זה איכות, כי זה שווה 100 אלף שקל בשנה לקרוע ניילונים חדשים ולהריח את הריחן הכי טוב בעולם של רכב חדש!. ולא תמיד מעניין אותם שהרכב הולך להתרסק ב50 אחוז תוך שנתיים במחירון. אז אם יש לך את הכסף להרפתקאה, צא לדרך.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם (נערך)

הבחור שלח לי את השרשור בהודעה פרטית ולכן אני אגיב לו בשמחה:

אז ככה לגבי מכירה של רכב כזה,שוגיפלקס ענה לך שזה לא כלכלי אך אני אתקן אותו. חשוב לי שתבין כמה דברים,מכירת רכב מהסוגים האלה שיש לו ביקוש (Z4,TT,370Z ואפילו אפשר להכניס בקטגוריה את האלפא ספיידר אף על פי צניחת מחירון מחרידה כל שנה) אתה יכול למכור בשניה אך מצד שני אתה יכול למכור תוך שנה.את הרכבה הקודם שלי מכרתי חודש לפני שקניתי את הנוכחית,הייתי נכנס כל יום משהו כמו 3-4 פעמים לאתר יד 2 וחיפשתי Z4/TT/A5/אלפא ספיידר ואמרתי לעצמי עד שאני לא רואה בול את מה שאני רוצה ומקווה לראות (כמובן לפי התקציב שהגדרתי לעצמי) אני לא מתפשר. את הZ4 שלי קניתי תוך שעה וחצי לאחר פרסום המודעה (אמיתי לגמרי) בן אדם אחר שהיה אמור לקנות אותה לפניי הגיע לבית של המוכר והתחיל לריב איתו לאחר שחתמתי איתו על זכרון דברים. בנוסף הוא קיבל מלא שיחות עד שהוא לא הוריד את המודעה מול הפרצוף שלי.

היו עוד כמה Z4 בזמנו בלוח אבל עקב הגימור הפנימי שלה (עץ מהגוני,מסך שליטה על הרכב ומערכת חולנית עם קבלה של 19,000$(הרכב ייבוא אישי) שאין בדרך כלל לZ4 מהדור הקודם,ריפודי קאמל וגג קאמל שמדמים כביכול סט) חטפתי אותה בין רגע,חשוב לי לציין שגם הצבע משפיע. אנשים מחפשים לרוב רכבים כאלה בצבע לבן.

ועל הצבע לא הסכמתי להתפשר. עכשיו לגבי מכירה אישית, ניסיתי למכור את הרכב ב25 אלף ממה שקניתי אותו (חשבתי לקנות משהו אחר) לאחר פרסום המודעה התקשרו אליי 3 אנשים ממש רציניים ואחד מהם הגיע ורצה לתת לי 7 מתחת למה שדרשתי במודעה וכל זה כי הוא סך הכל התרשם מהרכב ועקב זאת שהוא סופר שמור מבחינת ק"מ,ספר טיפולים וכו'.בנוסף קיבלתי מלא מלא טלפונים מאנשים שהיו עדיין מוכנים לתת לי הרבה יותר ממה שקניתי את הרכב ובוא נגיד שלא קניתי אותו במחיר מציאה. ככה ששוב פעם,בנושא קניה מכירה זה היצע מול ביקוש וגם תלוי מאוד אם אותו הבן אדם ממש חם לך על הרכב או לא.

בסופו של דבר כמובן שלא מכרתי לו את הרכב כי פשוט לא יכלתי להיפרד ממנו.

מבחינת תחזוקה,טסט יעלה לך 2700 שקלים,ביטוח - תלוי בגיל/עבר וכו' אבל הביטוח לא יהיה זול. טיפולים לא בהכרח יקרים. אני יכול לומר לך שהכנסתי את שלי למוסך לפני שבועיים בערך ושילמתי על טיפול ממש גדול 2800 שקל ובנוסף סידרו לי שם תקלת חשמל קטנה ועוד כמה חמוצים קטנים. ככה שהאחזקה באופן יחסי היא לא יקרה ממש.

אתה יכול תמיד להשתמש באיביי בשביל חיישנים וכדומה, גגות ניתן להשיג באיביי ב 2500-3500 אלף שקלים שלדעתי זה מחיר בדיחה.

לא יצא לי עדיין לקנות כלום באתרים כאלה אבל תדע שאם תרצה לצורך העניין להחליף גג אז הסיפור לא אמור להיות בשמים.

תקלות לא צפויות יכולות להיות ברכב גם עם 20 אלף ק"מ. הכל תלוי איך הבעלים הקודמים שמרו עליו (במידה ואתה קונה יד שניה לפי מה שאני מבין).

וגם אם תקנה רכב כזה, לצורך העניין שנתון 2007-2008 אם ותפסיד עליו אז סכום ההפסד יהיה נמוך. מה שחשוב לי כן לומר לך זה דבר כזה,תעשה כל בדיקה אפשרית בשביל שלא תיכנס לבור.

כמו שאתה יודע זה רכב עם הנעה אחורית ובעיקרון זה אמור להיות רכב שהוא רכב "פאן",ואנשים נוטים לשחק קצת עם רכבים כאלה אז תעשה בדיקה ממש טובה לפני הקניה.

צריכת דלק- אני באופן אישי חשבתי שאני הולך לקנות מטחנה שכל שניה וחמישי אני אכנס איתה לתחנה. אז ככה יש לי את הדגם עם המנוע 3.0SI, אני יכול לומר לך שהייתה לי לפני זה לאון קופרה (כמה אנשים ירימו גבה לגבי מה שאני אגיד עכשיו) ואני יכול לומר לך שצריכת הדלק בZ4 הרבה יותר טובה מהקופרה. מצד אחד אני לא איזה פריק של לחיצות או השתוללויות אז חלק מהאנשים יגידו שזה בגלל זה אבל מצד שני אני לא נוסע כמו סבא זקן ככה שמבחינת צריכת הדלק הרכב לדעתי פשוט מעולה.

שורה תחתונה (לדעתי) רכב אמין ששווה את הכסף, רכב ממש של פעם ב..

אם חשבתי שזה יהיה רכב לתקופה של שנתיים לצורך העניין אז אני כבר התחלתי לפזול לצורה החדשה כי לדעתי זאת מכונת נהיגה מושלמת כל עוד אתה ללא משפחה/ילדים.

עריכה אחרונה על ידי viper05
  • תוכן חדש...