Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סדאן או האצ'בק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תלוי באילו רכבים. אם למשל ניקח את הסיוויק האצ'בק והסדאן, כיול המתלים מעט שונה. לעומת זאת אם ניקח את מזדה 3, אין כמעט הבדלים ( הניתנים לתחושה ממשית )

פורסם

בעקרון אין הבדלים בין דגמי ארבע וחמש דלתות מעבר להבדלים טבעיים הקשורים למשקל הרכב ואורכו. את ההבדלים הללו היצרן מבליע בעזרת כיול המתלים, חלוקת המשקל וכן הלאה, ובמקרה כזה הם יהיו זניחים.

ההבדל העיקרי הוא בין גרסת חמש דלתות לבין גרסת ארבע דלתות שמבוססת על גרסת חמש הדלתות. אז יש תוספת משקל ואורך שמתבטאת בדרך כלל גם ביצירת סרח עודף גדול וכבד, ושום שינוי שהיצרן יעשה במתלה לא יעלים את ההבדלים שנוצרים בגלל עיצוב זה, ודגם חמש הדלתות יהיה טוב יותר.

רכב ארוך יותר ישנה כיוון לאט יותר, וכשהתוספת היא בסרחים עודפים ולא בהגדלת רוחק הסרנים - הרכב יהיה פחות יציב. משקל נוסף על הסרן האחורי, ובפרט בסרח העודף שמאחוריו, יחמיר את הבעיה: הסרן הכבד לרוב יאחז פחות, יטה לאבדן אחיזה חריף יותר, וכתוצאה מכך גם שינויי הכיוון ברכב יהיו שוב אטיים יותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

למרות שנפח תא המטען לרב גדול יותר בסדאן, מבחינת שימושיות היא נחותה לעומת ההאצ'בק.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
למרות שנפח תא המטען לרב גדול יותר בסדאן, מבחינת שימושיות היא נחותה לעומת ההאצ'בק.

אם תא מטען קטן יותר, למה הצבק יותר שימושי?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בגלל קלות ההטענה. לרוב הנפח שבכל האצ'בק מספיק לכל צורך מעשי - מה שבאמת קובע את יכול השימוש שלך בתא המטעם הוא פתח ההטענה. בהאצ'בק זה כל הקטע. לכן מכוניות כמו האפלאוז זצ"ל, האוקטביה ואפילו אלפא GT, שנראות כמו סדאן אך תא המטען נפתח עם השמשה האחורית, מציעות שימושיות עדיפה עשרות מונים על סדאן רגילה.

לי יש 156, לאשתי ליאנה האצ'בק. ב-156 תא המטען גדול ב-82 ליטרים תמימים מזה של הליאנה. אין מה להשוות את השימושיות שלהן - הליאנה עדיפה בכל היבט ולא, אני לא באמת יכול לדחוף יותר דברים לאלפא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

צביפר,

1) בגלל פתח הטענה הרבה יותר גדול

2) אם צריך להוביל משהו גדול, מקפלים את המושבים ומקבלים חלל הטענה עצום ביחס לסדאן

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

למשל, המשפחתית בעלת כושר ההובלה הכי גדול היא ככה"נ האוקטביה, אבל שניה אחריה היא הסיוויק האצ'בק לדעתי, הובלתי ברכב הזה דלת פנים, שידת טלוויזיה גדולה, ציוד של שני סטודנטים שבדיוק עוברים למעונות (מבגדים ועד סכום, כולל מיקרוגלים וטוסטרים), ומה לא..

בכל אופן, מה שחן רשם - נכון מאד.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אוקטביה זה סוג של הצבק/ליפטבק/נוצבק - זה שילוב תוספת גודל תא מטען של הסדאן עם העמסה נוחה. תא מטען אין סופי, אפשר להוביל 3-4 גופות ועוד ישאר מקום לקניות של הסופר. רק מה להגיד לשומר בכניסה למתחם?:lol:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

"שלום" בלי מבטא מוזר ואז פשוט תיכנס כאילו זה הכי טבעי בעולם

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...