Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ספריאל, כל הכבוד על הסבלנות אחרי התגובה הגזענית, לא עניינית ואינפנטילית (אינפנטילי במובן המקורי של המילה- ילדותי) להחריד של הבחור.

פות"ש, אתה הולך להוציא הרבה כסף על רכב. אתה לא עושה את זה כי אתה חייב, אלא כי אתה רוצה. רכב זה מותרות לחלוטין על כל המשתמע מכך. ואם אתה רוצה להיות מסוגל להרשות לך את המותרות האלה לשנים ארוכות, אז כדאי שתמיד תשים סכום כסף קטן בצד בכדי שתוכל להשתדרג אחת לכמה שנים. זו חשיבה כלכלית מאוד מאוד נכונה, וכדאי מאוד לאמץ אותה.

שיהיה בהצלחה

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

תודה גיא. יש הרבה סיבות לכך שנדקתי בחידק CF, אחת מהן היא האפשרות לחנך דור צעיר.

ו,,, כן. בדברים האלה יש לי עור של פוליטיקאי, למרות שאני ממש לא כזה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שאלת שאלה, בן אדם בא לעזור לך, למה אתה בא בגישה כזו? אם אף אחד לא יענה לך יהיה לך טוב יותר?

יש פה אנשים עם נסיון פי כמה וכמה משלך לפי הידע שנתת כאן, אז תכבד את התשובות במינימום המקובל.

נ.ב - אם זה לא אני מעיר, זה אחד המנהלים שיכול גם לסגור לך את השרשור.

ואם כבר בנסיון עסקנו - קבל נסיון שלי:

רכב ב 55K, ביטוח עולה לי 4200 לשנה

דלק (אני 6 ק"מ הלוך חזור מהעבודה סה"כ) - 400 שקל בחודש לפעמים 600 אם אני נוסע לדרום להורים וכמובן יוצא לחברה שגרה באזור .

תיקונים - לפחות 1000 ש"ח בשנה, יש לך גם בלתמים שאתה צריך לקחת בחשבון אז זה בערך כלול בתקציב (צמיגים / מנורות / טיימינג, רפידות וכו')

אם אתה לא לוקח ירידת ערך בחשבון בשכלול הנ"ל - אז אתה תקח ברגע שתמכור את הרכב, כיוון שתקבל עליו מן הסתם פחות. אבל נגיד שלא נתייחס לזה כרגע.

תוסיף טסט + אגרה = עוד 1400-1500 ש"ח.

לכמה הגעתי? עכשיו חלק את זה בחודש

כי עם כל הכבוד לניסיון ולגיל שלו ויש הרבה כבוד הוא קצת נסחף..

אני לא יחלק את זה לחודש כי אני לא עושה את זה ככה..

אני מההתחלה למשל אני עובד מקבל תמשכורת שלי ואני כבר כמה חודשים לפני שם את כל הסכום 1500 שקל בצד לטסט

דלק כמובן את זה לקחתי בחשבון, לי למשל אני לא משתמש בו ללכת לעבודה, אצלי ישמש רק לסופ"ש ושעה ביום וגם זה לא בטוח

כנ"ל תיקונים לא צפויים

ביטוח אני אפילו הולך לעשות מקיף אבל כמובן אני יחלק אותו לתשלומים.

לירידת ערך אני לא מתייחס כי אני לא יודע בכלל מה יקרה בעוד 5 שנים, אני יכול למות עוד 5 שנים, אני חי את הרגע, בנאדם יכול להיות מפוטר ביום למחרת אז זהו הוא לא יקנה כלום ?! בנאדם התחתן ומשכיר דירה, אז אם יעשה תחישובים מה יכול לקרות עוד כמה שנים הוא לא יקנה את הדירה והוא לא יתחתן, כי הוא לא יכול לדעת מה יקרה..

אבל לא.. החיים לא עובדים ככה, נכון צריך לתכנן את החיים, אבל החיים בלתי צפויים

אני יכול לקנות את הרכב ויום למחרת יגנבו לי אותו זה בשליטתי ?!

אז אל תדבר איתי מה יקרה בעוד 5 שנים, כי אז אני לא יזוז

פורסם

רק אסב את תשומת ליבך לכך שהוכחת בדיוק את מה שספריאל ניסה להעביר לך (וכולנו תמכנו בו)

ארחיב יותר:

עכשיו אתה יכול להרשות לעצמך רכב כי אתה עובד ונכנסת לך משכורת. עוד חצי שנה יכולים לפטר אותך ואז תיתקע בלי הכנסה (או כל מצב אחר שתוקע אותך בלי מספיק כסף ביד). אז לפי הגישה שלך, ברגע שמשהו כזה קורה אתה תיכנס לחובות / תאכל חסכונות שיועדו לדברים אחרים במידה ויש לך / תיאלץ לוותר על הרכב כי לא תוכל להחזיק (ואז תיאלץ למכור בהרבה פחות משוויו, כי המכירה תהיה בהולה).

לפי מה שספריאל אומר לך, עדיין יהיו לך חסכונות שיועדו ב-ד-י-ו-ק להוצאות על הרכב. תשים כל חודש סכום בצד וברגע האמת תוכל לשלוף אותו בקלות יחסית בשביל לטפל בבעייה שחס וחלילה תצוץ.

ובעוד 5 שנים (בהנחה ואכן "תחיה את כל הרגעים" שמרכיבים את חמשת השנים הללו) תגלה שהרכב שלך ישן מידי ועלות האחזקה שלו גבוהה מידי (הרבה תיקונים וכו') ותרצה להתחדש במשהו יותר חדש ופחות בעייתי. תוכל לעשות את זה בקלות- כי חסכת את כמה מאות שקלים האלה בכל חודש מראש. לעומת זאת, אם לא התחשבת בעלות הזו במשך השנים, פתאום תגלה שנפלה עליך הוצאה לא מתוכננת של 30 אלף (בנוסף למכירת הרכב, כן?) מבלי היכולת לעמוד בה.

אז שלא יהיה לך ספק, ההוצאה הזו אכן תבוא. ובדרך כלל בזמן הכי פחות נוח מבחינתך. אז כדאי שיהיה לך את הכסף הזה בצד כבר. או לפחות חלקו.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

פות"ש, ההנחה שלך היא ילדותית. תבין שרכב זה הוצאה, לא הוצאה חד פעמית אלא יומיומית ואתה כן צריך להיות מכוון כלכלית לכל יום שיבוא, בין אם תפוטר לבין אם תחליט להתחדש לרכב אחר.

לפי החישוב שלך, אתה עובד חודש אחד (נניח שאתה מרוויח 7000 נטו) בשביל הרכב וזהו, זה כולל ביטוח, ירידת ערך, טיפולים וטסט (בלי דלק כמובן). ואז כל השנה אתה חופשי ומאושר, לצערנו זה לא ככה ואתה כן צריך לחשב כמה תוציא כל חודש על הרכב, כל זה בכדי שתוכל לשים כמה שקלים בצד ולא תעבוד ותקרע את התחת בשביל הרכב.

זה בסדר התגובות שלך, גם אני חשבתי כמוך שהייתי צעיר...למען האמת בדיוק כמוך ומה שרשמת זה חלק מהתשובות שאמרתי לאבא שלי, עכשיו לאחר שלמדתי על בשרי אני יכול להגיד לך שאתה טועה ובבקשה ממך תקשיב לחבר׳ה פה כי אנחנו מנסים לעזור, אין לאף אחד אינטרס לעשות לך דווקא אלא רק ללמד אותך.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

כולנו חשבנו כמו הבחור בהתחלה, גם אני עם רכב בשווי 10K שעשה לי לא מעט בעיות של הוצאות תיקונים הזויות פה ושם (מנוע, ראש מנוע ומכלולים), הגעתי בקלות ל 10K שנתיים של הוצאות דלק תיקונים וכו'.

Opel Adam S 2017

פורסם
רק אסב את תשומת ליבך לכך שהוכחת בדיוק את מה שספריאל ניסה להעביר לך (וכולנו תמכנו בו)

ארחיב יותר:

עכשיו אתה יכול להרשות לעצמך רכב כי אתה עובד ונכנסת לך משכורת. עוד חצי שנה יכולים לפטר אותך ואז תיתקע בלי הכנסה (או כל מצב אחר שתוקע אותך בלי מספיק כסף ביד). אז לפי הגישה שלך, ברגע שמשהו כזה קורה אתה תיכנס לחובות / תאכל חסכונות שיועדו לדברים אחרים במידה ויש לך / תיאלץ לוותר על הרכב כי לא תוכל להחזיק (ואז תיאלץ למכור בהרבה פחות משוויו, כי המכירה תהיה בהולה).

לפי מה שספריאל אומר לך, עדיין יהיו לך חסכונות שיועדו ב-ד-י-ו-ק להוצאות על הרכב. תשים כל חודש סכום בצד וברגע האמת תוכל לשלוף אותו בקלות יחסית בשביל לטפל בבעייה שחס וחלילה תצוץ.

ובעוד 5 שנים (בהנחה ואכן "תחיה את כל הרגעים" שמרכיבים את חמשת השנים הללו) תגלה שהרכב שלך ישן מידי ועלות האחזקה שלו גבוהה מידי (הרבה תיקונים וכו') ותרצה להתחדש במשהו יותר חדש ופחות בעייתי. תוכל לעשות את זה בקלות- כי חסכת את כמה מאות שקלים האלה בכל חודש מראש. לעומת זאת, אם לא התחשבת בעלות הזו במשך השנים, פתאום תגלה שנפלה עליך הוצאה לא מתוכננת של 30 אלף (בנוסף למכירת הרכב, כן?) מבלי היכולת לעמוד בה.

אז שלא יהיה לך ספק, ההוצאה הזו אכן תבוא. ובדרך כלל בזמן הכי פחות נוח מבחינתך. אז כדאי שיהיה לך את הכסף הזה בצד כבר. או לפחות חלקו.

פות"ש, ההנחה שלך היא ילדותית. תבין שרכב זה הוצאה, לא הוצאה חד פעמית אלא יומיומית ואתה כן צריך להיות מכוון כלכלית לכל יום שיבוא, בין אם תפוטר לבין אם תחליט להתחדש לרכב אחר.

לפי החישוב שלך, אתה עובד חודש אחד (נניח שאתה מרוויח 7000 נטו) בשביל הרכב וזהו, זה כולל ביטוח, ירידת ערך, טיפולים וטסט (בלי דלק כמובן). ואז כל השנה אתה חופשי ומאושר, לצערנו זה לא ככה ואתה כן צריך לחשב כמה תוציא כל חודש על הרכב, כל זה בכדי שתוכל לשים כמה שקלים בצד ולא תעבוד ותקרע את התחת בשביל הרכב.

זה בסדר התגובות שלך, גם אני חשבתי כמוך שהייתי צעיר...למען האמת בדיוק כמוך ומה שרשמת זה חלק מהתשובות שאמרתי לאבא שלי, עכשיו לאחר שלמדתי על בשרי אני יכול להגיד לך שאתה טועה ובבקשה ממך תקשיב לחבר׳ה פה כי אנחנו מנסים לעזור, אין לאף אחד אינטרס לעשות לך דווקא אלא רק ללמד אותך.

כולנו חשבנו כמו הבחור בהתחלה, גם אני עם רכב בשווי 10K שעשה לי לא מעט בעיות של הוצאות תיקונים הזויות פה ושם (מנוע, ראש מנוע ומכלולים), הגעתי בקלות ל 10K שנתיים של הוצאות דלק תיקונים וכו'.

כן בסדר הבנתי.. תודה רבה על הייעוץ

החלטתי ללכת על רכב עד 30 אלף שקל כרגע

פורסם

איזה תגובות אתה רוצה?

הסבירו לך לגבי העלויות של אחזקת רכב. אם אתה מחפש רכב ב30 אלף ש"ח אז תגיד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני יכול להמליץ על הסיוויק ולחזק את מה שאמרו. ביטוח לנהג צעיר עד 24 (חובה+מקיף) עומד על אזור ה6000 שח. טיפול שגרתי (אני עושה כל 9-10 אלף קמ) משהו כמו 700-1000 שח. אגרת רישוי 1700 שח (קבוצה 5). צריכת דלק -אצלי טנק מספיק ל550-600 קמ (ממוצע 1:12) אופי נסיעה בעיקר עירוני חיפה-קריות.

מבחינת אמינות הרכב בהחלט אמין ללא מחלות ידועות. מבחינת גיר רובוטי דווקא הגיר של ההונדה (i-shift) דיי נוח ברגע שמתרגלים אליו ולא מורגשות קפיצות בנסיעות שגרתיות. המצב היחיד שאכן מורגשת קפיצה הוא בעת חניה ברוורס בעליה (וגם פה מתרגלים ואפשר להחליק את הנושא). מעבר לזה אני מבסוט מאוד מהרכב וממליץ בחום במידה ואכן תחליט ללכת לכיוון.

אגב בתקציב של 60 אש"ח לדעתי תמצא רכבים משנתון 2008 גג. תבדוק את הנושא ביד 2.

מקווה שעזרתי .

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם
אני יכול להמליץ על הסיוויק ולחזק את מה שאמרו. ביטוח לנהג צעיר עד 24 (חובה+מקיף) עומד על אזור ה6000 שח. טיפול שגרתי (אני עושה כל 9-10 אלף קמ) משהו כמו 700-1000 שח. אגרת רישוי 1700 שח (קבוצה 5). צריכת דלק -אצלי טנק מספיק ל550-600 קמ (ממוצע 1:12) אופי נסיעה בעיקר עירוני חיפה-קריות.

מבחינת אמינות הרכב בהחלט אמין ללא מחלות ידועות. מבחינת גיר רובוטי דווקא הגיר של ההונדה (i-shift) דיי נוח ברגע שמתרגלים אליו ולא מורגשות קפיצות בנסיעות שגרתיות. המצב היחיד שאכן מורגשת קפיצה הוא בעת חניה ברוורס בעליה (וגם פה מתרגלים ואפשר להחליק את הנושא). מעבר לזה אני מבסוט מאוד מהרכב וממליץ בחום במידה ואכן תחליט ללכת לכיוון.

אגב בתקציב של 60 אש"ח לדעתי תמצא רכבים משנתון 2008 גג. תבדוק את הנושא ביד 2.

מקווה שעזרתי .

בידיוק כמו שיש לך רציתי ! אבל מ2006 ככה..

פורסם
אין לי רישיון על ידני, לא עשיתי כי אני לא רואה מה כיף בזה, גם אם היה לי לא הייתי רוצה לנהוג ככה

עוד הצעות לרכבים ?

שברולט קרוז מנוע 1.8 2011 אולי ?

גם להחליף תקע חשמלי זה לא כיף גדול אבל יש מיומנויות חיים בסיסיות שמוטב לרכוש. על אף שאפשר להעביר חיים שלמים בלי להזדקק לכך.

יכולת לנהוג בידני מאוד שימושית כששוכרים רכב באירופה (יבשת שנמצאת צפונית מערבית לנו)

אני גם חושב שמי שבכלל לא נוהג בידני עלול לפספס את ההבנה מכלי ראשון של מהם ההילוכים בתכלס. טוב לדעת גם כשנוהגים באוטומטי.

חבל לסגור אופציות של נהיגה בידני כאשר המיומנות נרכשת בקלות כה רבה

• תוכן חדש...