Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום פניתי לשרות הלקוחות של צימפיון, וביקשתי את המכתב הקשור לשימוש באופן חוקי לפנסי הערפל שנדלקים מעצמם,{כי הרכב עבר רישוי, ומכון התקנים מן הסתם!}ובקשתי בנוסף לצרף למכתב נספח ממשרד התחבורה המאשר את חוקיות מערכת ההפעלה האוטומטית של הפנסים הללו. בנסיעה אחורנית, ובסיבוב ההגה.

טוב יעשה היבואן באם יפנה בעצמו למשטרת ישראל, שתעביר הוראה לשוטרים להתעלם מהדלקתם האוטומטית של פנסי הערפל ברכבי הקבוצה. ולמעשה הם היו צריכים לפנות כדי להשיג את האישורים הללו מזמן, ולא לחכות שהאזרחים יקבלו דו"חות או אזהרות או שסתם יעקבו אותם ללא צורך.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קורה גם ביטי. כשהדלקתי דרך ה-VAG COM את הפעלת העזר בפנייה - זה הפעיל (אוט') גם את פנסי הערפל בשילוב לרוורס. לפחות בזמנו (שנתיים אחורה) לא הייתה דרך לבטל את הפעלת פנסי הערפל הקידמיים בשילוב לרוורס. היות ומאז עבר זמן מה, יתכן ויש דרך לבטל זאת (ולהשאיר את הסיוע בפנייה כמובן, זה נחמד).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

זה כל כך אדיוטי מה שקורה במדינה הזאת , מאשרים כל דבר שמגיע מהיצרן אבל נותנים על זה דוחות.

חייבים למנות איזשהו גוף או מישהו שמבין קצת יותר מP R N D במשרד התחבורה שיטפל בהמון דברים טכנולוגיים בטיחותיים(!) חדשים.

החל מהפיצ'ר הנחמד הזה ברכבי VAG של אורות ערפל עזר בפנייה עד לDRL ושאר החידושים.

חוץ מזה גם אם תגיע עם זה לבית משפט אני לא מאמין ששום שופט ישאיר לך את הקנס על זה (במידה ותקבל כמובן) מאחר וכך הרכב נמכר.

(רק שבמדינה מקולקלת חוקית כמו שלנו עוד יקנסו את צ'מפיון מוטורוס על מכירת רכבים לא תקניים)

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

זה משטרה של מעוכבי התפתחות. הנהגים בישראל והמשטרה זה כמו בסרט מדע בידיוני שאנחנו חוזרים בזמן אחורה בכל מפגש איתם. פעם בשנות התשעים פולקסווגן הוציאה לשוק את הפולו ארלקינו (בטח חן פרחי יכול להרחיב בנושא), מכונית שהיתה צבועה בכמה צבעים (דלת בצבע אחד, כנף בצבע אחר וכו'). למרות שהרכב מן הסתם עבר את כל התקינות והאישורים ונמכר כחוק, למשטרה הוא כנראה לא בא טוב בעין בגלל שהשוטרים לא ידעו איזה צבע רכב לכתוב בדוחו"ת והיו תוקעים לבעלי המכונית האלה דוחות על תקינות בגלל הצביעה הזאת. לא יודע איך פתרו את הבעיה בסוף, אבל המשטרה פה זה לא משהו להתפאר בו.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון חדש וטרי:

מאחר ולא קבלתי משהו בכתב מהיבואן, פניתי בעצמי למשרד התחבורה. ותשובתם הייתה חד משמעית. הנה הציטוט המדוייק:

"שלום רב, מצטערת במתן עיכוב המענה. בתקנות התעבורה תקנה 107 סעיף ד' כדלקמן:

(ד) הותקנו ברכב פנסי ערפל כאמור בתקנות 347 ו-347א, מותר להפעילם רק במקרה של ערפל, או כשיורד גשם שוטף, או שלג.

לאור האמור, וכפי שמצוין בתקנה יש להפעילם רק כפי שמצוין לעיל."

ביום ראשון הקרוב אפנה שוב ליבואן ואדרוש לקיחת אחריות{בכתב} על דו"ח, נקודות,{באם יגיע} או אישור על המע" הדלקת פנסי הערפל האוטומטית, באישור משרד התחבורע, במקרים שצויינו בפתיחת השרשור.

פורסם

כל פעם יש דוגמאות שבמדינה שלנו (כל שאר המדינות לא מעניינות לצורך הדיון) יד ימין לא יודעת מה עושה יד שמאל, והראש בכלל תקוע בת$ת.

בנוסף אני מאמין שפנסים כאלה קיימים בכל הרכבים הבכירים של PSA, למרות שרובם מגיעים בסיסיים למידי, ז"א שכנראה לאיביזה יש סיכוי גדול יותר לקבל יחס ממשטרת ישראל.

פורסם (נערך)

פנסי ערפל עוקבי פניה ניתן למצוא אצל רבים מהיצרנים, בינהם: קבוצת פיאט, PSA, מרצדס, קיה ועוד.

איפה שהוא במעומעם זכור לי שהיה תיקון חקיקה בנושא, אנסה מאוחר יותר למצוא אותו.

אבל גם בהנחה שאני טועה, קשה לי לראות בית משפט שירשיע אותך בעבירה הזאת לאחר שהצגת בפניו קטלוג של הרכב ואישור מטעם היבואן.

לסיום, שתי הארות:

1. לפחות בפיאט, ניתן להפעיל ולכבות את הפיצ'ר הזה דרך תפריט המחשב, ללא צורך להתחבר עם רכיב חיצוני כלשהו.
  2. בכל כלי הרכב שלי יצא להיתקל בהם עם המערכת הזאת (כולל דגמים שונים של VAG), לא היתה מותקנת נורה נוספת עבור הפנסים עוקבי הפניה - הנורה היא בדיוק אותה נורה שמשמשת גם עבור אור הערפל.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מסכים עם אלעד לגבי הכל חוץ מ-2. דווקא אני זוכר נורה נפרדת בהרבה רכבים.

יוסי, לא באמת ציפיתי מאיזה פקידה שעונה למיילים שתגיד לך "אה וואלה? זה מובנה? אז אם בא אלייך שוטר ומעיר לך על משהו שמופיע בחוקים ואתה ברמת העיקרון אמור לא לעשות את זה, תגיד לו שאתי ממשרד התחבורה אמרה שזה בסדר".

יש חוקים וכל התפקיד שלה בעולם הוא לצטט אותם. היא לא יכולה לתת לך אישור לפעול נגדם.

אני לא מבין למה בכלל אתה מתרגש מזה? גם באוטו שלי יש את המערכת הזאת, וביום ששוטר ייתן לי דו"ח על הדלקת פנסי ערפל שלא לצורך אני אשמח להתלוות אליו למשפט ולהוציא אותו דביל מוחלט.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני לא מבין למה בכלל אתה מתרגש מזה? גם באוטו שלי יש את המערכת הזאת, וביום ששוטר ייתן לי דו"ח על הדלקת פנסי ערפל שלא לצורך אני אשמח להתלוות אליו למשפט ולהוציא אותו דביל מוחלט.

+1

מה גם שכבר כתבתי לך את זה בעמוד הראשון, אם לשוטר תהיה איזושהי בעיה איתך, כל שתצטרך לעשות זה לסובב את ההגה ימינה ושמאלה בחניה והאורות ידלקו לבד.

אתה סתם מחפש אישורים מכל העולם, באמת נראה לך שאם תראה לשוטר מכתב מצ'מפיון שאומר שזה פיצ'ר של האוטו זה יעזור לך?

אם הוא ירצה לתת לך דו"ח שום מכתב לא יעזור לך, ההוכחה בזמן אמת, זה יעזור לך.

פורסם
+1

מה גם שכבר כתבתי לך את זה בעמוד הראשון, אם לשוטר תהיה איזושהי בעיה איתך, כל שתצטרך לעשות זה לסובב את ההגה ימינה ושמאלה בחניה והאורות ידלקו לבד.

אתה סתם מחפש אישורים מכל העולם, באמת נראה לך שאם תראה לשוטר מכתב מצ'מפיון שאומר שזה פיצ'ר של האוטו זה יעזור לך?

אם הוא ירצה לתת לך דו"ח שום מכתב לא יעזור לך, ההוכחה בזמן אמת, זה יעזור לך.

ברגע שהמכתב יהיה בידי, יהיה לי הוכחה שפונקציית הדלקת הפנסים היא אטומטית ואין לי שום שליטה על זה. מה גם שעל האישור תהיה חותמת של היבואן+משרד התחבורה. זה יזכה אותי בהוכחה בבית המשפט, או בביטול דו"ח. את השוטר לא מעניין באותו רגע חוברת הרכב או סיבוב ההגה או אפילו אישור תקינות מע" האורות.

בינתיים משרד התחבורה{לפי תשובתם המבזה}לא משתפים פעולה. ברגע שיבואן גדול יפנה אליהם, כי מן הסתם הם אישרו את המערכת, זה יהיה אחרת.

• תוכן חדש...