Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרוסים dls up6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, בהנחה שאקטיבי לא בא בחשבון. יש לי את הסט הזה בלי קרוסים ואני לא רוצה לוותר עליו. יש למישהו רעיון מהיכן ניתן להשיג קרוסים כאלה, למי לפנות, אולי אפילו לחפש את הערכים ו לבנות אחד כזה?

תודה רבה לכולם

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הנק' חיתוך המקורית בקרוס של ה UP6 היא גבוהה יותר מאשר בקרוס האירידיום, אבל אני חושב שעדיין הוא יוכל לעמוד בזה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

מצטער על הדאבל פוסטינג, אבל לא יכולתי לפרט מקודם, אז אפרט עכשיו:

הטוויטר שלך הוא מדגם UP1, וטווח התדרים המוצהר שלו הוא 1-23KHZ, בדומה לטוויטר של האירידיום שמוצהר גם כן בטווח בעל תדר מינימלי זהה (1KHZ). הFS באירידיום הוא 900HZ, מכאן ניתן להסיק שנק' הFS של הטוויטר שלך לא רחוק בהרבה, ולמרות שנקודות החיתוך בקרוסים הנן שונות, (7KHZ בקרוס המקורי של הUP לעומת 4K בקרוס של האירידיום), אין מניעה מלהוריד את ההטוויטר לנק' חיתוך נמוכה יותר כמו 4K.

אני יכול להגיד שהיה לי את הסט החדש, שהחליף את הסט שלך (אתה בטח זוכר כי שמעת אותו אצלי ברכב), שנקרא UP6-I והוא מגיע עם טוויטר UP1-I בעל תחום תדרים קטן יותר (1500+KHZ) ו FS גבוה יותר (1200HZ), נק' חיתוך המקורית בקרוס היא 5KHZ, והוא עבד אצלי יפה מאוד על 4KHZ (אפילו פחות), אז לטוויטר שלך לא תהיה בעיה לנגן ב 4KHZ ומעלה.

הערת אגב:

אני מתייחס פה לנקודת חיתוך, אם כי למתלול (slpoe) יש חשיבות גבוהה גם כן לגבי יכולת הטוויטר לנגן בקרוס מסוים או בתדר מסוים, אך מכיוון שבכל הקרוסים הקרוסים שהוצגו פה דרגת ההנחתה היא זהה, שמתי את זה בצד והתייחסתי לנושא כניסוי מבוקר.

נקודה שכן צריך להתייחס אליה:

הטוויטר שלך, ה UP1, הוא בעל נצילות נמוכה יותר (91 מול 93) מאשר האירידיום, או מהטוויטר הקצת יותר חדש מדגם ה I, לכן סביר להניח (בעבודה פאסיבית) שאתה תרצה לשים את הטוויטרים על האפשרות המעט יותר חזקה בקרוס, מאשר במצב של סט שלם, כיוון שמדובר על הספק דומה ורק הנצילות נמוכה.

אני רק אמליץ להיות יחסית זהיר במצבים בהם הטוויטר יהיה על מקסימום עוצמה, ולנסות להיות אינדיקטיבי לטוויטר ולהעלות את העוצמה באופן מבוקר.

פורסם

סרול שאפו.לא יכולתי לבקש תשובה מפורטת יותר .

שמיע ההפרש בין ה4 ל 7 שאני מפספס?

מה לגבי החיתוך של המידבאס?

בכוונה לא התייחסת אליו ?

שוב תודה, טוב לשמוע ממך

פורסם

שלחתי הודעה ל DLS בעניין

וזו התשובה שקיבלתי

Hello Sir,

No you can not,,the sound will not be good.

For UP-6 spekers you need UP-6 cross overs.

אני חושב שהכי טוב זה לבדוק בעצמך

אם אין לך קרוס אובר פסיבי כרגע ואתה עובד אקטיבי

אז יהיה לך מאוד קל לחבר את הקרוס הפסיבי של האירידיום ולבדוק בעצמך את התפקוד שלו פסיבי.

פורסם

אפשר לקנות מהם את הקרוס של ה UP6 הראשון? זו לא חוכמה לתת פתרון לא ישים.

אני גם בעד לחבר ולהחליט בעצמך אם זה משהו שאתה מוכן לקבל או לא. מבחינה בטיחותית לטוויטר- זה יעבוד בהחלט.

פורסם

אני לא עובד כרגע.המערכת לא מחוברת . פשוט אקטיבי זה גדול עלי כרגע .מבחינת המידבאס? גם הערכים דומים? את הקרוס של באירידיום אצטרך לקנות, לא באלי סתם לקנות ולהיתקע איתם סתם

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

סרול,

אתה תהיה מסוגל להעלות לכאן גרף היענות כוח של הUP6 - של הוופר ושל הטוויטר?

נקודת החיתוך יורדת כאן מ7K ל4K - אמנם הטוויטר מסוגל לעשות זאת אבל השאלה היא מה היא היענות הכוח שלו בתחום התדרים האלה? יש סיבה שDLS כנראה חסמו אותו ב7K וגם, שוב, באיזה סלופ?

יהיו השפעות על הפאזה בין הטוויטר למידבאס בשינוי סלופ אז יכול להיות שיהיה צורך במשחקי קטביות אבל מה שיותר מעניין זה למה DLS חסמו את הסט מסדרת הUP ב7K הרץ? זה שהטוויטר הזה מסוגל לנגן בתדרים נמוכים יותר, לא אומר שהוא עושה את זה טוב.

אני בטוח שזה "יעבוד" ושהתשובה היא "אפשר" - אבל איך זה ישמע? בעיני היצרן כפי שראינו לא טוב - בעיני המשתמש הפשוט - יכול להיות שאפילו והוא לא יהיה מסוגל לאמר איפה ההבדלים ואם בכלל לאמר שזה רע.

מצטער על הדאבל פוסטינג, אבל לא יכולתי לפרט מקודם, אז אפרט עכשיו:

הטוויטר שלך הוא מדגם UP1, וטווח התדרים המוצהר שלו הוא 1-23KHZ, בדומה לטוויטר של האירידיום שמוצהר גם כן בטווח בעל תדר מינימלי זהה (1KHZ). הFS באירידיום הוא 900HZ, מכאן ניתן להסיק שנק' הFS של הטוויטר שלך לא רחוק בהרבה, ולמרות שנקודות החיתוך בקרוסים הנן שונות, (7KHZ בקרוס המקורי של הUP לעומת 4K בקרוס של האירידיום), אין מניעה מלהוריד את ההטוויטר לנק' חיתוך נמוכה יותר כמו 4K.

אני יכול להגיד שהיה לי את הסט החדש, שהחליף את הסט שלך (אתה בטח זוכר כי שמעת אותו אצלי ברכב), שנקרא UP6-I והוא מגיע עם טוויטר UP1-I בעל תחום תדרים קטן יותר (1500+KHZ) ו FS גבוה יותר (1200HZ), נק' חיתוך המקורית בקרוס היא 5KHZ, והוא עבד אצלי יפה מאוד על 4KHZ (אפילו פחות), אז לטוויטר שלך לא תהיה בעיה לנגן ב 4KHZ ומעלה.

הערת אגב:

אני מתייחס פה לנקודת חיתוך, אם כי למתלול (slpoe) יש חשיבות גבוהה גם כן לגבי יכולת הטוויטר לנגן בקרוס מסוים או בתדר מסוים, אך מכיוון שבכל הקרוסים הקרוסים שהוצגו פה דרגת ההנחתה היא זהה, שמתי את זה בצד והתייחסתי לנושא כניסוי מבוקר.

נקודה שכן צריך להתייחס אליה:

הטוויטר שלך, ה UP1, הוא בעל נצילות נמוכה יותר (91 מול 93) מאשר האירידיום, או מהטוויטר הקצת יותר חדש מדגם ה I, לכן סביר להניח (בעבודה פאסיבית) שאתה תרצה לשים את הטוויטרים על האפשרות המעט יותר חזקה בקרוס, מאשר במצב של סט שלם, כיוון שמדובר על הספק דומה ורק הנצילות נמוכה.

אני רק אמליץ להיות יחסית זהיר במצבים בהם הטוויטר יהיה על מקסימום עוצמה, ולנסות להיות אינדיקטיבי לטוויטר ולהעלות את העוצמה באופן מבוקר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי-

אני מסכים איתך בנושא ה"אפשר" והשאלה של כמה טוב זה יישמע תהיה אכן פתוחה, אם כי לדעתי, מהיכרות עם הסט ומהיכרות עם מוטי, ההבדל יהיה בעיקר בנצילות,

ומצד שני, זה יהיה בר פתרון.

DLS ממליצים עם הקרוס המקורי, אך זהו מצב אידאלי, שהנו רחוק מהמציאות, כי לא רק שאין לנו קרוס מקורי, אין לנו אפילו אפשרות לרכוש קרוס כזה, כי הוא כבר לא מיוצר כמה שנים טובות (מאוד).

השוואת נתונים שעשיתי מספיקה בשביל לוודא בסבירות גבוהה מאוד שהטוויטר יעבוד באופן "בטוח", ז"א, שהוא לא יינזק עקב שינוי החיתוך הנ"ל.

בנוסף, הוספתי את הניסיון האישי שכתבתי למעלה.

זאת ועוד, בפורומים בחו"ל, אנשים שאני באופן אישי מחשיב אותם ליודעי דבר בכל הנוגע ל DLS בפרט ולסאונד לרכב בכלל, טוענים כי הטוויטר הנ"ל נשמע טוב החל מנק' חיתוך של 3K (סלופ 12).

אחרי בדיקה נוספת שעשיתי- גיליתי כי הטוויטר הנ"ל היה נמכר גם בנפרד מהסט ונק' החיתוך המינימלית המומלצת (צוין עם פילטר, לא צוין הסדר, סביר להניח שלא יותר מ 12) הינה 4K ומעלה.

ועכשיו לקטע שאדי אוהב- גילוי נאות :)

יש לי כמה וכמה קרוסים אנלוגיים אקטיביים, בעלי נק' חיתוך משתנות, דוגמת ה PPI FRX שרובנו מכירים, רק שמיועדים ל 2 חלקים + סאב ולא ל 3.

הצעתי למוטי לקחת אחד מהם, לבדוק את נק' החיתוך השונות ולהחליט בעצמו מה נשמע לו טוב בסטאפ שלו ולאוזן שלו.

פורסם

כן כן סרול אני מודע לכל זה - השאלה היתה אם יש לך אפשרות להעלות גרף היענות של הטוויטר לפחות

מה שאני חושב שקורה שם זה שבסט של מוטי כנראה שהיצרן שידך אותו למידבאס שבהחלט יכול לטפס טוב לתדרי המיד הגבוהים עדיין לתת היענות אוף אקסיס טובה וטוויטר שכנראה נותן היענות טובה יותר מאזור 6K הרץ ומעלה או שבכדי לחסוך בעלויות ייצור קרוס אובר וחלקים הם פשוט חתכו אותו גבוה יותר ונתנו לו סלופ קטן יותר.

באירידיום אני בונה יותר לכוון של מידבאס שלא עולה גבוה מאוד אבל טוויטר שמסוגל לרדת טוב כנראה גם עד אזור ה2-3K ובגלל זה חתכו אותו ב4K

מה שאני יכול להבין מכל זה שמוטי יכול להשתמש בקרוס של האירידיום אבל הוא יקבל תחום מיד "כוחני" משהו.

יש כאלה שאוהבים את זה - לדעתי יהיו לו תדרים בתחום המיד שיהיו קשים קצת לאיזון - אקולייזר טוב יכול לעשות את העבודה אבל אני לא חושב שאנחנו מדברים על סט אפ כזה.

יש כאן קרוס פסיבי מסט טוב סה"כ - הייתי נותן לזה צ'אנס לפני מעבר לקרוס אקטיבי -> שתי הבחירות טובות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
מוטי אם אתה מעוניין עוד שוכבים אצלי בבית הקרוסים המקוריים של הסט ארוזים הקרטון

אני עובד עם אותו הסט רק אקטיבי ובקרוסים מעולם לא נעשה שימוש

אם היית בא קצת קודם, היית חוסך לישראל ואדי הרבה כאבי אצבעות שהם העבירו על המקלדת בבית! :lol:

.The different between men and boys, Its the price of thier toys

----------------------------

Eclipse | ARC Audio | Eton | DC Audio

פורסם

עומר, יש לך את הקרוסים של UP6I, ואילו למוטי יש את הסט הישן, UP6. נק' החיתוך בסט שלך היא 5K, ואילו בשל מוטי היא 7K, אם אני זוכר נכון.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מעלה מהאוב. חבר פורום יקר יכול להכין לי קרוסים ורציתי להתייעץ- איזה תחומים לחתוך כל אחד מהאלמנטים, ובאיזה סלופ. לא מצאתי מפרט טכני באינטרנט שמראה בכמה הקרוס חותך, תודה חברים

• תוכן חדש...