Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרוסים dls up6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כניסה למעבדי קול תייקר משמעותית את העניין.
מכיוון שאני לא אודיופיל ומעוניין לשדרג במעט ( אפילו רק כדי להשמיש סט שיושב אצלי 8 שנים בארון) ניסיתי להישאר במגרת תקציב נמוכה.
Jl 400 שנמצא בלוח בפורום, es300 שגם כן יש כאן ואת הסט של הדיאלס אני חושב שיהיה מצויין בשבילי.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תלוי מה אתה מגדיר משמעותי.

https://carsforum.co.il/topic/672210-למכירה-פרוססור-audison-bit-ten/

רק צריך לבדוק שהמגבלות של חומרה כזו או אחרת, מתאימות למה שאתה מנסה לבצע.

וגם צריך להבין, שיש כאן תהליך למידה שעשוי להיות ארוך במידה ותנסה זאת לבד.

פורסם

תודה טום.

אמרת שלדעתך הטוויטר ב6db ו המידבאס ב12.

בקישורים שצירפת שני הקרוסים הם ב12 db. אם ככה הlpf צריך להיות 6 db לא?

פספסתי משהו?

אם הבנתי נכון, שתי יחידות מכל קישור אמור להספיק על מנת להרכיב קרוס תואם מקור?

פורסם

לא פספסת, פשוט זה מה שמצאתי, כדוגמה קרובה.

לא הייתי קורא לזה תואם מקור, משום שמעבר לנקודת החיתוך ששונה לכאורה, לא ידוע לי איזה סוג של קרוס היה במקור (הנפוצים שבהם הם Linkwitz–Riley, Butterworth, Chebyshev, Bessel), מה שיכול להשפיע גם על התוצאה הסופית.

בדיון לאחרונה, גם עלה נושא השימוש בקרוס מקורי אל מול שונה.

פורסם (נערך)

לא מצאתי באתר של פרטס אקספרס, אבל אולי חיפוש כללי בגוגל/איביי ושות' יניב תוצאות.

או שאפשר לבנות כזה, למרות שאמרת שאתה חסר נסיון. באתר הנ"ל הם מוכרים גם בורדים פשוטים ורכיבי קרוס, רק למצוא כאלו בעלי ערכים מתאימים ולהלחים ביחד לפי הסכימה בחוברת.

אבל, כתבת קודם שהכינו לך קרוסים, ולא היית מרוצה.

והשאלה באמת, שלא נענתה, היא למה. האם נקודת החיתוך לא היתה טובה, האם הרמקולים לא לטעמך או בעיה אחרת בכלל.

יהיה די מאכזב לנסות שוב משהו ולגלות שזה לא עובד טוב.

אגב, דבר חשוב נוסף שלא עלה כאן לדעתי הוא הענין שיתכן והמערכת המקורית בעלת קרוס/ים משלה( חיתוך HPF להגן על הרמקולים המקוריים ואולי גם LPF לגבוהים) וגם איקווליזציה. זה גם עשוי לחרבש התקנת אפטרמרקט ללא שימוש במעבד קול ולא היה מזיק לחפש/לבדוק את הנושא (הבעיה, שצריך ציוד מתקדם יותר מאשר מה שיש למשתמש הממוצע).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אם מה שאמרת בחצי השני של ההודעה באמת קורה אהיה בבעיה. מצד שני יש כמה שהתקינו ברכב הזה ספציפית ואמרו שמרוצים. מצד שלישי הם התקינו מגבר עלום שם של ניפון דיגיטלי שנכנס מאחורי הדש ולא באמת ברור מה קורה שם. לי לפחות.
לגבי החלק הראשון. לא יודע איפה לשים את הבעיה. היו יותר מדי משתנים לרעתי. אעדכן בקרוב בע"ה

• תוכן חדש...