Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמא שלי מתקשרת: "אני צריכה אוטו חדש". מפה לשם מסתבר שהיא לא באמת צריכה אוטו חדש, אלא אחי הקטן צריך אוטו. מכיוון שהיא נתנה את האוטו הקודם שלה (טויוטה יאריס 2002) לאחי האמצעי לפני 5 שנים, היא החליטה לקנות לעצמה אוטו חדש, לתת לו את הסוויפט דור קודם שלה ושהוא יתן לאחי הקטן את היאריס (אחי הקטן אשכרה העיז להתלונן שהוא רוצה את הסוויפט. אתה בן 24 ומקבל פאקינג אוטו כדי שלא תסע באוטובוסים. תגיד תודה וסתום ת'פה).

מפה לשם אני בודק את שווי הטרנסאקציות המשפחתיות ונכנס לשוק. מחירון יד2 נותן ליאריס 2002 כ-27000 שקלים, בעוד לוי יצחק מאמיר למעל 28000. ביחד עם שקלול הק"מ הנמוך אנחנו מתקרבים ל-30000 שקלים לאוטו בן 12 (!!!). הסוויפט שלה, בת פחות מ-5, שווה בקושי כפול.

כאן נשאלת השאלה האם מישהו בכלל משלם סכומים כאלה על אוטו כזה... לא שיש לנו סיבה למכור כרגע. האוטו נוסע נהדר ואין לו כמעט תקלות כבר 12 שנה.

אז חישבנו עלויות - אין כמעט רכב חדש שישדרג אותה משמעותית. המכונית שנראית הכי טוב כיום היא הקליאו החדשה, אבל אמא שלי התרגלה לאמינות של יאריס/סוויפט וזה קצת מטריד אותה, כמו גם סוגיית ירידת הערך. הסוויפט החדשה היא לא שדרוג מספיק מהותי, היאריס החדשה גם לא בטוח (אם כי שווה לבדוק) ויונדאי i20 חדשה תגיע רק בפברואר ולא ברור כמה תעלה (כנראה יותר מהנוכחית כי היא גם מאובזרת יותר).

החלופה - שאחי האמצעי יקנה אוטו משומש לעצמו ויתן את היאריס לאחי הקטן. הוא אוהב את הסוויפט אז אולי נחפש לו סוויפט 2011 מהדור החדש, שהמחירון שלה סביב 70.

מה דעתכם? (בעיקר על המחירון ההזוי של היאריס...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דעתי - יש פראיירים שישלמו על היאריס מחיר כזה או מחיר קרוב לזה. אני לא הייתי משלם כזה מחיר בחיים, ב50 אלף ש"ח היום מקבלים רכב חדש, אמנם ידני ולא סופר מיני, אבל לא רכב בן 13 תכף.

יש מספיק מורעלי יפניות שישלמו קרוב למחירון או אפילו מחירון אם האוטו מלוקק ומטופל ממש כראוי.

מבדיקה שעשיתי לגביי הקליאו שלי אין שום בעיה של ירידת ערך, אין שום דבר חריג וירידת הערך סבירה מאוד ולא מוגזמת כמו שעושים ממנה.

ב70 אלף ש"ח כבר אפשר לקבל רכבים חדשים עם גיר ידני, זו לא אפשרות?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

צריך להיות דביל גמור בישביל לשלם 30K על רכב 2002 , עם כל הכבוד ליאריס ויש כבוד היום ב 32 אלף אפשר לקנות ספארק 2011 לדוג'.

בכלל המחירון ספציפית של טויוטה יאריס (הרגילה)אפשר לתת לו שם חדש "מחירון לפריירים" הוא מנותק מהמציאות לחלוטין , מה שכן, תיהיה בטוח שאם תחליטו למכור, אתם תמצאו קונה בטוח, אולי לא במחירון מלא אבל קצת מתחת כן.

בהצלחה.

פורסם

נפתח פה שרשור רק שבוע שעבר של מישהי ששילמה מחיר כזה על יאריס 2005 אאל"ט. יד ראשונה מפרטי 175K ק"מ אבל היה לה כמה אלפים ביישור קו.

אולי דווקא שווה לך למכור את היאריס עכשיו, כי בשלב מסויים אפילו אנשי הטויוטה מתחילים לחשוש משנתון נמוך מידי והביקוש יורד.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

אכן הזוי איך אוטו קטן וזהוב בן 12 שווה כמעט 30 אלף במחירון,

היאריס נמכרת במחיר יקר יותר כמעט מכל משפחתית משומשת בת זמנה.

מעניין מי קונה יאריס במחיר כזה, רק בשביל זה הייתי מפרסם את האוטו למכירה.

פורסם

על יאריס 2002 במצב מעולה עם ק"מ סביר, כמות ידיים נמוכה יחסית לשנתון (עד יד 3) ועם היסטוריית טיפולים מלאה, אני לא הייתי משלם יותר מ12 אלף ש"ח, גג של הגג אם הרכב במצב שמצדיק, הייתי מוסיף עוד קצת.

ב10 אלף ש"ח מקבלים גטס 2004 במצב סביר (אמנם ברמת גימור בסיסית). ב15 אלף ש"ח אפשר למצוא 2005 במצב מעולה. ב30 אלף ש"ח כבר מקבלים אחת עם מנוע 1.6 2006-2007 או 1.4 2007+ מרמת הגימור הגבוהות (GLX או GLS).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תכל'ס. ק"מ סביר לרכב בן 12 זה 170-180 אלף ק"מ! (נסועה ממוצעת של רכב פרטי).

לי באופן שישי אין שום דרך להעריך כמה רכב כזה שווה וגם מחירון לא עוזר לי. הכל תלוי איך הוא עובר בבדיקה ומה כבר הוחלף, איפה ובאיזו עלות.

פורסם

טרייד משתלם זה דבר נדיר לא משנה אם מחירון או לא. הם מצפים להכל ולא מתחייבים לכלום אל תדאג.

פורסם

אם הרכב במצב טוב אינני רואה סיבה לממש אותו. הסיבה למחירון הגבוהה היא העובדה שהמכוניות האלה מזדקנות מאד בכבוד, וגם כאלה שעברו קילומטראז' גבוה מ-300 אלף ק"מ ממשיכות להרגיש מהודקות כמו שהרבה מכוניות צעירות בהרבה לא מרגישות.

ב-30 אלף אפשר לרכוש ספארק ידנית צעירה ב-9 שנים. אם היאריס לא היתה כבר - זה סיפור אחת, אבל היא שם, ולדעתי אוטו חף מבעיות שאני מכיר עדיף על רכב משומש אחר שאין לי מושג ירוק מה הוא עבר.

מעבר לכך הערך של היאריס ימשיך לרדת באיטיות רכב חדש יותר יאבד מערכו הרבה יותר מהר.

אשתי נוסעת בקורולה 2005 יד שלישית מליסינג (שקניתי בזול מאד מדוד שלי כי הוא לא ממש טיפל בה) למרות ההתעללות וקרוב ל-200000 ק"מ שעברה היא נוסעת הרבה יותר טוב מהשברולט אופטרה 2010 שקדמה לה והלכה בתאונה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
טרייד משתלם זה דבר נדיר לא משנה אם מחירון או לא. הם מצפים להכל ולא מתחייבים לכלום אל תדאג.

מי יודע...הייתי מנסה. הרי כתוב פה ושם "טרייד אין במחיר מחירון". נכון שאתה לא מקבל את הנחת המזומן, אבל מצד שני - אם המחירון כ"כ גבוה, מי בכלל צריך הנחה. שווה לנסות.

פורסם

אולי זו הוכחה לכך שמחירי האג"ח מנופחים היום?

מנסיון מגוון וארוך טווח עם יאריסים - לא מאכזבת!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ככל הנראה לא נמכור את היאריס כרגע, אם כי באמת מעניין אותי כמה ריאלית היא שווה. פשוט חבל לוותר על רכב כזה כל עוד הוא שימושי - הוא זול לאחזקה יותר מכמעט כל דבר בטווח המחירים שלו.

בינתיים מנסים לחפש סוויפט משומשת לאחי, כי הרכב מתאים לו בול. לקחתי את אמא שלי לסוכנות טויוטה והיא התפלצה מכמה היאריס הנוכחית גדולה (אפילו שהיא הרכב הכי קטן באולם התצוגה). יתאים לה יותר משהו קטן כמו קיה פיקנטו ודומותיה, אבל היא מחפשת משהו עם תחושה יותר איכותית. בקיצור, הסאגה עוד תמשיך...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לפי דעתי:

המכוניות האלה בהחלט מזדקנות בכבוד. מבחינה מכאנית ותפעולית הכל בנוי עדיין במחשבה של להחזיק לטווח רחוק מה שלא תראה היום במכוניות החדשות מעבר להרגשת ההדיקות הכללית של המכלולים. היום הכל רופף ומרשרש גם ברכבים של שנה על הכביש. מה שאין בטויוטות הנ"ל.

וזאת הסיבה למחיר. מי שלא מעניין אותו כל העניין ורוצה רק חדש - יפנה לכיוון הקוריאניות או האירופאיות. בהחלט הוא יקבל חדש. הרגשה של חדש. ואין כמו הרגשה של חדש..

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

טוב, יש מצב שהסאגה נגמרת בקרוב.

בעצתי, בלי קשר לחיפוש המשומשת, אמא שלי קבעה נסיעת מבחן על היאריס. במקביל היא ראתה קיה פיקנטו ברחוב ושאלה מה דעתי. מפה לשם נקבעה נסיעת מבחן על הפיקנטו לשעה אחרי הנסיעה ביאריס.

אז היום בצהרים נסענו ביאריס וההתרשמות בסה"כ חיובית. הדבר היחיד שהציק לאמא שלי הוא הגיר הרציף שלא מגיב מיד אלא בדיליי קצר, והיא אוהבת להאיץ מהר מהמקום.

עברנו לפיקנטו, שעולה כ-25 אלף שקלים פחות, וההבדלים קיימים - אבל לא תמיד לרעתה.

הפיקנטו קטנה יותר, שזה דבר חיובי עבור אמא שלי, שנוסעת כמעט תמיד לבד ורוצה רכב קטן שקל להחנות.

המנוע לא חזק, אבל היא נוסעת בעיקר בעיר והגיר שלו מכויל לתגובה ראשונית זריזה - שזה בדיוק מה שהיא אוהבת.

האבזור מאוד דומה, כאשר אין יתרון משמעותי ליאריס (מסך מגע ומצלמת רוורס זה ממש לא קריטי).

נוחות הישיבה, נוחות הנהיגה, ההיגוי - הכל דומה ברמתו בשתיהן. ההבדלים באיכות בתא הנוסעים קיימים, אבל בפירוש לא שווים הפרש של 25 אלף שקלים.

אגב, בשעות הצהרים האולם של טויוטה ברעננה היה מלא וכל נציגי המכירות היו עסוקים עם לקוחות. אנשים בטירוף על טויוטה...

אבל את היום סיימנו עם הזמנה בקיה, לא מעט בזכות תנאים מצוינים שנתן לנו מנהל אולם התצוגה ומנהל הפורום המכובד, הלא הוא כספרב הידוע, ולו התודה.

נעדכן...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...