Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוזר אחרי 9 שנים לגיר רגיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאז הטסט לא יצא לי לנהוג על גיר ידני.

לפני שבוע, כמעט 9 שנים מאז הוצאת הרישיון שלי, קניתי רכב עם גיר ידני.

את האמת חששתי, אבל זה כמו לרכוב על אופניים, למרות שהבטחון שלי בנהיגה ירד דרסטית.

האם זה בריא לרכב כאשר הוא נמצא בהילוך 3-4-5 ואני לפני רמזור או פנייה וצריך להאט אז להעביר לניוטרל במקום לרדת הילוך הילוך?

אם אני נמצא בהילוך 4-5 ויש פנייה, האם זה בריא לרכב ישר לעבור לשני אחרי ברקס?

אני תמיד מפחד שאני על כביש מהיר אם רכב יכנס למסלול שלי ואני אצטרך לנהוג במצב חירום הרכב יתכבה משום מה.

מה עושים במצב כזה? האם אני צריך לחזור אולי לקחת שיעור שתיים בנהיגה?

פורסם

היי,

אל תדאג אחרי כמה שעות אתה תתרגל ואחרי כמה חודשים תנהג בידני "על אוטומט"(אני אחרי 4 שנים חזרתי לידני),

בנוגע להילוכים,

אני חושב שרכב שהרבה מהבעלים של רכב ידני "חוטאים" בלשחרר לניוטרל לפני רמזור במקום להאט עם בלימת מנוע.

אם אתה לקראת פניה אתה צריך להאט למהירות של הפניה ואז להעביר להילוך מתאים, לרוב זה להאט בפניות ל20-30 קמ"ש ולהעביר אז להילוך שני.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

NOKNOK

אין חטא בלשחרר לניוטראל ליפני רמזורים, אם עושים את זה במרחק נכון עם חישוב תנאי הדרך התוצאה גם שומרת על רפידות הבלמים לאורך זמן גם על חלקי המנוע וגם חוסכת בדלק, לבלום על ידי ההילוכים זה נחוץ בירידות תלולות ביום יום בעיר זה מיותר לדעתי.

לבלום את הרכב מ40 ל 0 לאחר שאיבד מהירות מ 80- ל 40 בניוטראל זה בסדר גמור ואני עושה כך תמיד.

זה מעצבן אנשים אחרים שטסים לרמזור על 200, אבל למי אכפת:-P

פורסם

כעיקרון ע"פ חוק חל איסור לנהוג בניוטראל. אבל כמובן שאף אחד לא שם על זה.

לבלום עם המנוע יעיל בעיקר כשאתה בירידות, מונע מהבלמים להתחמם יותר מדי.

אין בעיה להוריד מהילוך 5 למשל ל-2 במידה והמהירות מתאימה להילוך 2. כמובן אם תוריד ב40 קמ"ש, אתה תרגיש בלימת מנוע מטורפת, קפיצה בסל"ד וזה לא הכי טוב לרכב בלשון המעטה.

מה שכן, לא יודע באיזה רכב אתה נוגע, בפניות לא תמיד מעבירים ל-2, אלא אם במהירות אפסית ממש. אתה יכול לגלוש גם בהילוך 3 אם צריך.

במצב חירום שרכב נכנס למסלולך אין סיבה לכך שהמנוע יתכבה, כי אתה לא עוצר עצירה מלאה, אתה בסך הכל בולם (גם אם בחירום) ומאט. מה גם עם זמן אתה מתרגל ורגל שמאל לוחצת על הקלאץ' באופן סימולטני עם רגל ימין על הבלמים.

אין צורך לדעתי לקחת שיעורי נהיגה ע"מ להתרגל לידני. פשוט לצאת לכמה נסיעות, לנסוע אולי לאיזה מגרש גדול ריק ולהתאמן קצת. זה הכל.

פורסם

העברה של הילוכים והקלאץ בא לי כבר אוטומט.

אז ממה שהבנתי נגיד אני על 100 קמש בהילוך חמישי ופתאום נגיד אני נתקל בפקק ולוחץ על הברקס ויורד נגיד ל-30 קמש אבל עדיין על הילוך חמישי זה בריא לאוטו? או שכל פעם כשאני רוצה להוריד מהירות אני צריך להוריד הילוך לפי הסדר? הבנתי מכם שאפשר נגיד להעביר הילוך מ-5 לשני כמובן שהמהירות מתאימה להילוך השני וזה לא מקלקל שום דבר?

דבר שני, האם בתחילת נסיעה כשמשחררים את הקלאץ אמורים גם להוסיף גז, כי אני פותח ממש לאט ברמזורים עם הקלאץ.

אני נוהג בפיגו 206 שנת 2011

10-15 קמ"ש- הילוך שני

30- הילוך שלישי

40-50- הילוך רביעי

60-70- הילוך חמישי

זאת אומרת שאם אני נוהג על מהירות 40 קמש על הילוך חמישי זה מזיק? במידה ואני צריך לבלום בפתאומיות ואני לא רוצה להוריד הילוך הילוך הילוך

אני פשוט זוכר שפעם חבר אמר לי שלבלום עם ברקס על ניוטרל זה לא בריא לאוטו.

ועוד דבר לגבי זינוק בעלייה, אני מצליח אבל תמיד כשאני מגיע לעלייה גבוהה אני נלחץ שמישהו יצמד אליי ואני אפגע בו כשאני מנסה לזנק או שהאוטו יתכבה וכולם יצפצפו לי. אם אני נשאר עם הקלאץ ועל הגז האוטו לא התדרדר כלל? האם צריכים ללחוץ על פול גז?

ומה הטיפים לנסיעה הכי חסכונית?

פורסם
לי אמרו לא לשתמש בזה בשיעורי נהיגה.

להרים קלאץ' עד שהרכב "רועד".

זה יותר רלוונטי לרכבי דיזל, שם כדי לגלוש אתה לא צריך באמת להוסיף גז, ברכבי בנזין צריך להוסיף מעט גז בשביל לזנק כראוי.

(הכותב הנו בעל רכב בנזין ידני שנוהג מדי פעם על דיזליות ידניות)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
זה יותר רלוונטי לרכבי דיזל, שם כדי לגלוש אתה לא צריך באמת להוסיף גז, ברכבי בנזין צריך להוסיף מעט גז בשביל לזנק כראוי.

למדתי על רכב דיזל.

תודה רבה,

למדתי משהו חדש :)

Subaru B4 2.0 2012

פורסם

זה שטויות, גם אני לא נהגתי על ידני כבר 6 שנים, וחבר לעבודה (וגם חבר פורום) נתן לי לנהוג על ה- C1 שלו. התרגלתי תוך 20 שניות גג. חוץ מהקלאץ' שהפריד ממש גבוה לא היו לי תלונות - אמרתי לו שילך לכוון אותו כי זה מציק.

פורסם

לא מדויק.. עם רכבי בנזין שיש להם מומנט בריא מסל"ד אפסי (בהכרח אטמוספריים לפיכך), אפשר לגלוש רק עם המצמד. כלומר, מדובר במנועים הקרובים יותר באופיים לדיזל מאשר מנועי בנזין אחרים. הפנדה למשל יכולה לעשות את זה בלי בעיה.

:idea:
פורסם

ידני זה מאוד נחמד לנהוג,

אני בעיקר אוהב גם לדלג על הילוכים.

לנסוע ראשון-שני ואז לדלג ל-4 ואז ל-6.

גם בהורדה אני אוהב לדלג, אבל פחות...

10-24e0to1.jpg

וסתם כי זה הצחיק אותי...

19g81jl1x3su.jpg

פרנקופיל מושבע!

פורסם
לא מדויק.. עם רכבי בנזין שיש להם מומנט בריא מסל"ד אפסי (בהכרח אטמוספריים לפיכך), אפשר לגלוש רק עם המצמד. כלומר, מדובר במנועים הקרובים יותר באופיים לדיזל מאשר מנועי בנזין אחרים. הפנדה למשל יכולה לעשות את זה בלי בעיה.

עוד לי יצא לי אפשרות להתחיל נסיעה רק עם קלאץ' ובלי גז, כמו במנועי דיזל.

המקום היחידי בו לא הצלחתי, זה עם משאיות.

ברכבי בנזין, הרכב מתחיל להשתנק ולקפץ ואז אתה פשוט חייב להוסיף גז, בשביל שלא יקפוץ הקלאץ'.

בנוגע לפנדה, אני לא זוכר שהצלחתי לעשות את זה בפנדה או בכל רכב בנזין כזה או אחר.

פרנקופיל מושבע!

• תוכן חדש...