Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בן 18 בקרוב

נוהג על הרכב של אבא , לצערי הרב זוהי המפלצת מרובת הסוסים ששמה דייהו לנוס .

אמנם אני צעיר עם שנה רשיון אך נהגתי על מס' רב יחסית של מכוניות , ובוא נגיד שאני בד"כ מעדיף את האוטובוס לביצפר .

בכל אופן

הרגשתי על בשרי (לשון ציורית חבר'ה) את הברקסים של האוטו לאחר שכמעט ולא נשארו כאלה בירידות מדניה .

בכל אופן , בבקשה , אל תכתבו לי למכור , כי האוטו לא שלי , אל תכתבו לי לזרוק , כי אבא יזרוק אותי

אני באתי לבקש עזרה , זה המצב הנתון לצערי הרב מאד.

כמה אמור לעלות שינוי קליל במערכת הבלמים ושאני אוכל לנסוע ולהרגיש שאני נוסע ביותר בטחה .

תודה לעוזרים

פורסם

מערכת הבלמים לא עד כדי כך גרועה שגורמת לבלימה כזו חלשה. יתכן והרפידות שלך פשוט הלכו. ?

כמו כן שינוי במערכת הבלימה תיהיה עסק לא זול, במיוחד על רכב סטנדרטי שלא צריך את זה.

פורסם

הברקים לא חלשים , אך יש תחושה של חוסר שליטה בעצירות

גלגלים ננעלים מהר מאד , ורפידות שמתחממות בטירוף.

הן לא גמורות זה היה הדבר הראשון שבדקתי

זה ידוע שהברקסים ברכב הנ"ל לא משהו

מה אפשר לעשות כדי לשפר אותם ? ואפילו בקצת

פורסם

קודם תלמד לנהוג, אחרי זה נדבר, OK?

אחרי שזה מאחורינו...

בדקת אולי הרפידות לא מקוריות? אולי יש אוויר במערכת? ואולי צריך להאט בירידות בעזרת ההילוכים (וכאן בא הסעיף הראשון)...

בקיצור, דיהוו לנוס זה אוטו עם מעטפת ביצועים מסויימת, אין טעם להפוך אותו למה שהוא לא יהיה בחיים, OK?

אם אתה רוצה אוטו שיעצור כמו שצריך, קנה אוטו ספורטיבי...

עד אז, תסתפק במועט (ואני מאמין שעדיין לא הגעת לחצי ממעטפת הביצועים של הדיהוו)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
הברקים לא חלשים , אך יש תחושה של חוסר שליטה בעצירות

גלגלים ננעלים מהר מאד , ורפידות שמתחממות בטירוף.

הן לא גמורות זה היה הדבר הראשון שבדקתי

זה ידוע שהברקסים ברכב הנ"ל לא משהו

מה אפשר לעשות כדי לשפר אותם ? ואפילו בקצת

זה שהם ננעלים מהר מאוד לא אומר שהברקסים לא טובים...

אולי הצמיגים לא טובים ואין לך מספיק אחיזה ולכן הם ננעלים מהר... וגם לאוטו לוקח יותר זמן לעצור

פורסם

שווה לבדוק אם רפידות הבלמים באוטו הן מקוריות. אם החליפו פעם לתחליפיות זולות, יכול להיות שהן גורמות להתחממות המהירה.

בסיאט קורדובה של אישתי, המכונית לא הייתה נועלת את הקדמיים בכלל עד שהחלפתי רפידות קדמיות מתחליפיות זבל למקוריות.

ב-206 שהייתה לי, הייתי יורד כל בוקר את בית אורן בלי שום בעייה עד שהחליפו לי את המקוריות בתחליפיות ואחרי שליש ירידה הייתי צריך לעצור כדי שיתקררו.

אל תישבז מזה שהאוטו לא משהו. ככל שהמכונית הראשונה שלך יותר חלשה ופחות מתנהגת, כך תלמד יותר לשלוט במכוניות בכלל. אני התחלתי על ליאונה 1.3.

כל ילד יכול לנסוע מהר על הגולף V5 של אבא. יש לו כ"כ הרבה כח, וכ"כ הרבה אחיזה שאין לו מושג בכלל איך האוטו מתנהג באמת (וגולף 4 מתנהגת חרא) כי הוא אף פעם לא מיצה אפילו 50% מהיכולות שלו.

כשהאוטו לא אוחז אתה כל הזמן על מגבלות האחיזה וככה אתה לומד להכיר ולשלוט בהן. כשהאוטו לא חזק, אתה לומד למצות כל רבע של כוח סוס, ואם תגיע יום אחד למסלול, זה משנה. הרבה.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

אתה לא עושה דבר! לא מתעסקים אם מערכת בלמים ולא משנים אותה אלא אם מדובר בעבודת מומחים וגם אז דיר באלק.

ברכב כמו לאנוס פשוט נוהגים כמו בלאנוס.

החלפת סוג הרפידות תגרום לבלאי מואץ ולתופעות נוספות ששווה לחיות איתן ברכב ספורט אך לא בלאנוס של אבא...

אין שום סיבה בעולם שיעילות הבלימה תפגם באופן מורגש בירידות מדניה (חיפה למי שלא מכיר) אלא אם אתה עושה שימוש מוגבר בבלמים ושלא לצורך. הכל מתחיל נצורת הנהיגה.

יש להחליף במוסך מורשה את נוזל הבלמים.יתכן וספח מים או שמים חדרו איך שהוא ואז בשימוש מוגבר בבלמים הוא מתחיל לרתוח ונוצרת תחושה של אויר בבלמים.

ושוב,לא לבצע שינויים בבלמים,היצרן יודע מה הוא עושה,אפילו דייהו....

מה שמותר ומומלץ הוא בדיקת המערכת במוסך מורשה

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

קודם כל כמובן שכל שינוי שהתוונתי לעשות אם בכלל זה במוסך מורשה , אני לא אתן לשום אדם שאני לא מכיר ושאני לא סומך עליו בעיניים עצומות לגעת לי בבלמים !

שנית , לא נעשה שימוש בבלימת יתר , לחצתי על הברקס לחיצות קצרות , אני בהחלט יבדוק את עניין המים / אוויר שהצעתם

תודה רבה לכם

פורסם

SagiLo , מה שאתה מתאר הוא מצב של החלקה של הצמיגים , אם האוטו נכנס למצב של ABS , קרי כמעט מצב של החלקה בגלל נעילת גלגלים בברקס אזי הבעיה שלך לא בעוצמת הבלימה אילה באיכות האחיזה שלך , הימור שלי שאת האשם אתה צריך לחפש דווקא בצמיגים שלך , צמיגים טובים יאחזו יותר טוב ולא יגיעו למצב של החלקה / כניסת ABS מהר כ"כ.

כמו כן מומלץ בהחלט לעשות את דניה ואת פרויד ואת האזור בהילוך נמוך אם אתה בירידה וכך ליהיות רחמן על הבלמים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
SagiLo , מה שאתה מתאר הוא מצב של החלקה של הצמיגים , אם האוטו נכנס למצב של ABS , קרי כמעט מצב של החלקה בגלל נעילת גלגלים בברקס אזי הבעיה שלך לא בעוצמת הבלימה אילה באיכות האחיזה שלך , הימור שלי שאת האשם אתה צריך לחפש דווקא בצמיגים שלך , צמיגים טובים יאחזו יותר טוב ולא יגיעו למצב של החלקה / כניסת ABS מהר כ"כ.

כמו כן מומלץ בהחלט לעשות את דניה ואת פרויד ואת האזור בהילוך נמוך אם אתה בירידה וכך ליהיות רחמן על הבלמים.

ליביו

ABS ? לנוס גבר איזה ABS ... בקושי ברקים יש.

בכל אופן , הצמיגים זאת בהחלט אפשרות שלא חשבתי עליה ! כלומר על האחיזה שלהם

תודה רבה על ההארה .

• תוכן חדש...