Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מזכיר לי בהתנהגותך מישהו מפורום אודיו וקולנוע ביתי בתפוז. למרבה האירוניה, גם הוא קרא לעצמו theboss...

או שמא אין אירוניה בדבר?

:idea:
פורסם
מה בדיוק יש בשפע במונדיאו?

לא ראיתי שום דבר מיוחד חוץ מהגודל והנוחות.

העיצוב הפנימי לא משהו החיצוני אמנם מכובד אבל משעמם למדי.

יש כמה דברים שממש לא לעניין ברכב כזה,לדוגמא תא כפפות מצומק ופתיחה לא משוככת,התא בין המושבים ממש עלוב לעומת המאזדה,אין טיפטרוניק לוח שעונים בצבע ירוק כמו בכל רכב פשוט אחר.

לשלם 153000 על רכב כזה ממש לזרוק כסף

תגיד, בדקת בכלל את המתחרות? המונדיאו היא אחת מהזולות ביותר בחבורה ובוודאי לא נופלת ממתחרותיה ברוב התחומים (ואף עולה עליהן בחלקם). מבחינת תמורה למחיר היא מצוינת. אתה משווה אותה למזדה רק בגלל שלא נהגת בשתיהן. (לא שהמזדה גרועה, אבל איכות החיים במונדיאו, אני מבטיח לך, היא עדיפה - ככה זה כשמדובר בקבוצה מעל).

אתה מזלזל יותר מידי בעם ישראל.עם ישראל לא טיפש וממשיך לקנות מאזדה באלפים אז כולם טועים ורק אתה צודק?

ואתה מעריך יותר מדי את הבנתו של עמישראל באיכויות רכבים. עמישראל קונה מזדה כי יש לה שם של סחירות ואמינות. מה גם שאלפים רבים מהמזדות שנמכרות הן לציי רכב וחברות ליסינג, שאת השיקולים שלהם אני מקווה שאני לא צריך להזכיר לך.

מה שאני מזלזל בו, זה אתה! כי אתה ממהר להצהיר הצהרות שירידת הערך של מזדה היא מבין הטובות ביותר ועם הפרש משמעותי. אני מציע לך אתגר - לבדוק את ההצהרות חסרות הביסוס שלך ולהוכיח לי אותן. מתערב שלא תצליח.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מה בדיוק יש בשפע במונדיאו?

לא ראיתי שום דבר מיוחד חוץ מהגודל והנוחות.

:shock: האם שני אלו לא היו הטיעון העיקרי לבחירת המונדיאו על המאזדה?

העיצוב הפנימי לא משהו החיצוני אמנם מכובד אבל משעמם למדי.

יש כמה דברים שממש לא לעניין ברכב כזה,לדוגמא תא כפפות מצומק ופתיחה לא משוככת,התא בין המושבים ממש עלוב לעומת המאזדה,אין טיפטרוניק לוח שעונים בצבע ירוק כמו בכל רכב פשוט אחר.

מלבד הטיפטרוניק, שחסרונו אכן מורגש (בכל אוטו, אחרי ה3), כל היתר זה שטויות, שנשמעות

כמו הצדקה מטופשת בשביל לקנות את האוטו שלדעתך (וללא שום נתון עובדתי) ישמור על עוד

כמה שקלים מערכו בעוד שלוש שנים. מילא. זוכר את דעתך על איכות ההרכבה במאזדה לעומת זו במונדיאו, לאחר שטרחת לבדוק את העובדות?

לא שה3 אוטו רע, נהפוך הוא, ולא בטוח שהמונדיאו עדיפה בשביל כולם, אבל רוב האנשים ימצאו אותה כמכונית המתאימה יותר לצרכיהם. מאוד יכול להיות שה3 אכן עדיפה בשבילך, אבל אני לא רואה איך היא עדיפה בגלל דברים כמו התא כפפות ופתיחתו המשוככת.

לשלם 153000 על רכב כזה ממש לזרוק כסף

לבזבז 10 דקות מהחיים שלי בשביל לתת לך עצה זה ממש לזרוק זמן.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

טוב אני מבין שיש כאלה שהכסף לא מעניין אותם אז שיבושם להם ויקנו אפילו אאודי אבל אני כן מעניין אותי הכסף ולדעתי גם אחרי 3.5 שנים המאזדה 3 תעלה יותר מהמונדיאו וגם תימכר במחיר טוב יותר.

אז תהרגו אותי זה מה שאני חושב.

פורסם
טוב אני מבין שיש כאלה שהכסף לא מעניין אותם אז שיבושם להם ויקנו אפילו אאודי אבל אני כן מעניין אותי הכסף ולדעתי גם אחרי 3.5 שנים המאזדה 3 תעלה יותר מהמונדיאו וגם תימכר במחיר טוב יותר.

אז תהרגו אותי זה מה שאני חושב.

ברכות על מינוייך החדש בתור המחליף של לוי יצחק :-P

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אתן דוגמא ממה שאני יודע לגבי הרכב שלי.

קניתי את הלנטיס ב 2001 במחיר 110000 שקל והיום היא עולה 75000,כלומר 35000 פחות ב 3.5 שנים.

בכמה ירדה פורד מונדיאו ב 3.5 שנים?

פורסם

לפי מחירון מוטוקאר לדוגמא הפורד מונדיאו בהשוואה למחירה כחדשה היום ירדה ב 3 שנים ב 57000 שקל.

אז אם לפי לוי יצחק ההפרשים דומים ואני לא יודע, האם הפרש כזה זה כסף קטן?

פורסם

בהודעתך הראשונה ביקשת למצוא ברכב אמינות נוחות ושמירת ערך. נוחות היא דבר סוביקטיבי למדי; לגבי האמינות אני מאמין שגם המאזדה וגם הפורד (שנמצאת הרבה בליסינג וחברות הליסינג מאושרות) יהיו אמינות וחברת דלק מוטורס מאחוריך. לגבי שמירת ערך אתה יודע למי ניתנת הנבואה...

רק כדי לסבר את האוזן, אם תוכל לסור לאתר של לוי יצחק ולשלם כמה שקלים בודדים, בדוק לדוגמא כמה עולה פורד פוקוס 2001 GLX - אני אספר לך 74,400 ש"ח כעת תבדוק כמה עולה מאזדה לנטיס 2001 GLX - אני אספר לך 73,000 ש"ח. עזוב אותך משמירת ערך אף רכב לא שומר על ערכו, רכב זוהי ההוצאה הכי לא הגיונית שיש אם אתה רוצה לשמור את כספך שים אותו בבנק או בהשקעה סולידית; ואגב פורד מונדיאו 2003 עולה היום 107,000 ש"ח לעומת מאזדה 6 ששוויה 113,000 ש"ח - ההבדל לא גדול בהתחשב בעובדה שהפורד נמכרה כחדשה במחיר זול מהמאזדה.

נ.ב. מחירון מוטוקאר לא רלבנטי לשום דבר - לא לקונים, לא למוכרים, לא לחברות ביטוח, לא לשמאים אולי לך.

בהצלחה בקניה מה שלא יהיה...

פורסם

דרך אגב 11000 שקל הפרש בין המאזדה 3 למונדיאו זה סכום לא מבוטל ולכן שאלתי נגעה גם להפרש במחיר.

זה ברור שאם משווים את המונדיאו למאזדה 3 בלי קשר למחיר המונדיאו טובה יותר כי זה רכב "מנהלים" ומאזדה 3

"קומפקטית משפחתית" אבל בשבילי להוסיף זה הרבה כסף אך לדעתי יתרונות המונדיאו לא שווים את ההפרש במחיר.

כמובן שכל אחד אחר יכול לחשוב שזה לא הרבה כסף זה בהחלט לגיטימי אך אני חושב אחרת.

פורסם
דרך אגב 11000 שקל הפרש בין המאזדה 3 למונדיאו זה סכום לא מבוטל ולכן שאלתי נגעה גם להפרש במחיר.

זה ברור שאם משווים את המונדיאו למאזדה 3 בלי קשר למחיר המונדיאו טובה יותר כי זה רכב "מנהלים" ומאזדה 3

"קומפקטית משפחתית" אבל בשבילי להוסיף זה הרבה כסף אך לדעתי יתרונות המונדיאו לא שווים את ההפרש במחיר.

כמובן שכל אחד אחר יכול לחשוב שזה לא הרבה כסף זה בהחלט לגיטימי אך אני חושב אחרת.

אז תפסיק להציק לנו ותקנה כבר את המזדה! ממילא הכסף שלך יגיע לדלק מוטורס, מה זה משנה איזה אוטו אתה קונה :-P

ואל תבדוק לפי מוטוקאר, הוא לא שווה כלום לצערנו ורק לוי יצחק קובע בשוק. אם היית בודק את שמירת הערך של המשפחתיות המובילות בשוק לאורך 3 שנים נניח היית מגלה שכולן באותה סביבת מחיר. כך גם עם המשפחתיות הגדולות. אבל אתה מעדיף להיות נביא ולהציק לנו בפורום בשאלות סרק.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אתן דוגמא ממה שאני יודע לגבי הרכב שלי.

קניתי את הלנטיס ב 2001 במחיר 110000 שקל והיום היא עולה 75000,כלומר 35000 פחות ב 3.5 שנים.

בכמה ירדה פורד מונדיאו ב 3.5 שנים?

לפי מחירון מוטוקאר לדוגמא הפורד מונדיאו בהשוואה למחירה כחדשה היום ירדה ב 3 שנים ב 57000 שקל.

אז אם לפי לוי יצחק ההפרשים דומים ואני לא יודע, האם הפרש כזה זה כסף קטן?

אתה עושה טעות, לוקח את המחיר של הלנטיס שלך לפני 3 שנים ומשווה להיום, ואת המונדיאו היום למחירון של 2002. הבעיה שבאמצע היו הרבה שינויים. מי שקנה מונדיאו ב2002 שילם 124K, אתה צריך להשוות רכבים מקבילים בזמן.

והערה - אם פרסמת הודעה יש לך אפשרות בחצי שעה הראשונה לערוך אותה, יש פה לא מעט הודעות שאתה מגיב לעצמך בהפרשים קצרצרים, מיותר.

אגב כפי שROEE רשם לך, נראה שאתה מקובע מראש ולכן הדיון פה מיותר...

גיא

פורסם

אני לא חושב שהדיון מיותר ואני בכלל לא מקובע.

עובדה היא שעשיתי נסיעת מבחן והלכתי לראות את המונדיאו כדי להגיע להחלטה שקולה.

והדיון הזה עזר לי להחליט

פורסם
אני לא חושב שהדיון מיותר ואני בכלל לא מקובע.

עובדה היא שעשיתי נסיעת מבחן והלכתי לראות את המונדיאו כדי להגיע להחלטה שקולה.

והדיון הזה עזר לי להחליט

אני עונה לך רק בשביל השעשוע שבדבר. למיטב הבנתי רוב האנשים בדיון הזה דווקא ציינו כי המונדיאו תהיה מכונית עדיפה לצרכיך, אבל אתה הגעת להחלטה "שקולה" לאחר נסיעת מבחן ממש לא ממצה מהמושב האחורי, תלונות על לוח השעונים של המונדיאו ודיון פילוסופי מעמיק (כן בטח) בשאלת השאלות - כמה כסף אתה תפסיד בעוד 3 שנים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...