Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

יש לי איזו התלבטות קטנה בין פורד מונדאו במחיר 148000 לבין מאזדה 3 ב 138000.

רק אציין שחשובה לי אמינות נוחות ושמירת ערך למרות שאני מחליף רככ כל שלוש וחצי שנים.

השאלה שלי היא אם שווה להוסיף 10000 לרכב "מנהלים" מרווח ונוח כמו המונדאו או לחסוך את הכסף

גם בהנחה לא כל כך פרועה במכירה ישאר לי יותר כסף.

תודה

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המונדיאו טובה יותר, מכל הבחינות, אולי למעט האיבזור והעיצוב החיצוני.

היא מרווחת הרבה יותר, תא הנוסעים שלה נראה טוב יותר לאחר מתיחת הפנים ובטח שיותר טוב מהתא הצפוף של ה-3.

המנועים עצמם די דומים, אבל כנראה שהמאזדה תהיה מעט עדיפה, הבדל מינורי ולא משמעותי לחלוטין.

המונדיאו תהיה נוחה הרבה יותר וכנראה גם תתנהג טוב יותר.

אני הייתי מוסיף את העשרת אלפים ש"ח בלי לחשוב פעמיים.

המונדיאו פשוט טובה הרבה יותר.

פורסם

אמינות? אני מאמין שהפורד והמאזדה די דומות בנושא.

החשיבות של האמינות בשבילך אמורה להיות נמוכה, הרי הרכב חדש ואתה מחליף אותו כל 3.5 שנים.

שאלה יותר חשובה היא בקשר מחירי הטיפולים, אבל השאלה הזו נמחקת כאן בגלל שהמוסכים של שתי המכוניות זהים גם כן.

שמירת ערך? לא ממש ניתן לקבוע, אבל אני מאמין שה-3 תהיה טיפה יותר טובה בנושא, בגלל הביקוש הרב.

נוחות? המונדיאו נוחה בהרבה. זה בטוח. לקחתי נסיעת מבחן במונדיאו וגיליתי שהיא נוחה מאוד, המשפחתית מנהלים הנוחה ביותר(כמובן חוץ מה-C5?).

המאזדה 3 לא ממש מצטיינת בנושא הכה קריטי הזה. הצמיגים שלה בגירסה זו מגיעים עם חתך נמוך במיוחד, והמיתלים שלה קשוחים מדי בשבילך ארץ ישראל.

דווקא בקרב של התנהגות והנאה מנהיגה צפוי קרב מרתק בין השתיים.

פורסם

מבחינת הנאה מנהיגה - אני מאמין שהמאזדה עדיפה, עקב משקל נמוך יותר, מנוע חזק יותר,

גיר עדיף (הטיפטרוניק עוזר), ואולי כיול מעט יותר אגרסיבי. בקו ישר היא תהיה מהירה יותר, ללא ספק.

אבל שלא תבין לא נכון, ההבדל בינה לבין המונדיאו קטן, הרבה יותר קטן משאפשר לחשוב, ושתיהן

מהנות מאוד. למונדיאו בלמים טובים יותר - פשוט מעולים (מאוד חשוב בנהיגה אגרסיבית), היא

מרווחת בהרבה, והיא נוחה יותר. המונדיאו מאוד מפתיעה מבחינה דינמית בהתחשב בגודלה ומעמדה, תהיה בטוח.

המאזדה נראית טוב יותר, אבל זה לא שהמונדיאו מכוערת (במיוחד בצבע כחול, וצבעים כהים בכלל).

מבין שתי אלו? מאחר ואני מאמין שממכונית אוטומטית אפשר להנות במידה מוגבלת - בלי קשר ליתר התכונות שלה - הייתי לוקח כבר את המונדיאו. בכל מה שנכנס תחת סעיף "איכות חיים", היא עדיפה.

אם יש לך משפחה, או שאתה לוקח מדי פעם קבוצות גדולות של אנשים, אז הבחירה במונדיאו

היא מוחלטת וחד משמעית. ההבדל בספסל האחורי הוא בין המכונית הצפופה בקבוצת הקומפקטיות (או לפחות מתחרה על התואר), ובין המכונית המרווחת בקבוצת המשפחתיות גדולות (או לפחות מתחרה וכו'). מקדימה המצב פחות נורא, אם כי במאזדה אין לך ספק במאזדה שאתה במכונית קטנה יחסית (ועדיין, יש די והותר מקום מקדימה, גם לי, כמטר שמונים ושבעה סנטימטרים בפריסה לאורך).

אולם, אם אתה צעיר, בודד ואוהב, כאמרה הנושנה, "לתת ברכבות", המאזדה תתאים לך יותר.

מה שלא תבחר, אתה לא יכול לטעות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

האמת אין לי ממש צורך במרחב ענק כי אני לא לוקח יותר משני אנשים מאחורה וגם רובם אנשים קטנים יחסית.

אך קצת מדאיג אותי הצמיגים בחתך נמוך שיכולים להפריע לנוחות הנסיעה לכן אעשה קודם נסיעת מבחן במאזדה 3 לפני שאחליט לוותר עליה.

רק אציין שכרגע אני נוהג במאזדה לנטיס 1800 והיא בוא נגיד לא ממש נוחה והשאלה היא האם המאזדה 3 תהיה נוחה מהלנטיס או שבגלל הצמיגים אני לא ארגיש שינוי כלשהו לעומת הקיים כרגע.

פורסם
האמת אין לי ממש צורך במרחב ענק כי אני לא לוקח יותר משני אנשים מאחורה וגם רובם אנשים קטנים יחסית.

אך קצת מדאיג אותי הצמיגים בחתך נמוך שיכולים להפריע לנוחות הנסיעה לכן אעשה קודם נסיעת מבחן במאזדה 3 לפני שאחליט לוותר עליה.

רק אציין שכרגע אני נוהג במאזדה לנטיס 1800 והיא בוא נגיד לא ממש נוחה והשאלה היא האם המאזדה 3 תהיה נוחה מהלנטיס או שבגלל הצמיגים אני לא ארגיש שינוי כלשהו לעומת הקיים כרגע.

למונדאו צמיגים ברוחב 205 חתך 55 קוטר 16, למאזדה יש צמיגים באותו הרוחב, 205, חתך 50 וקוטר 17. "על הנייר" יש יתרון קל למונדאו בגלל הצמיגים - ופועל (גם עניין של כיול) המונדאו נוחה מאוד (לפחות לפי מבחני דרכים). המאזדה בגרסת ה 2 ליטר מאוזכרת בלא מעט מקומות כמכונית לא נוחה כ"כ.

הכיטוב זה פשוט לבצע נסיעת מבחן על כל אחת מהן ולהשוות בעצמך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היה מבחן ב"אוטו", לפני חודש או חודשיים. בסך הכל הם אמרו שלמי שמחפש קומפקטית עם ערך מוסף ספורטיבי, זו בחירה מעולה, ובהחלט אהבו אותה.

אין לי את הגיליון לידי, ואין לי סורק, 'צטער.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
האם נאמר שם שהיא לא נוחה בנסיעה?

הגליון בידי כרגע- מה שרשום על נוחות:

"בהחלט משמח לגלות כי ה-3 שומרת על רמת נוחות נסיעה טובה בהחלט,

המשתפרת ככל שהמהירות עולה. היא אמנם נוקשה בבסיסה, אך אינה חובטת

ואפילו החישוקים המוגדלים אינם מתבלטים כאן לרעה. איכות הנסיעה הכוללת

שומרת על רמה מכובדת אף היא, למעט שאון מנוע מוחשי בסל"ד גבוה."

אני עשיתי נסיעת מבחן על הרכב לפני חצי שנה, מה שאני זוכר:

נוחות סבירה, עדיפה על הלנטיס למרות חתך 50 וג'נטים 17 ..

אבל עצבן אותי רעש צמיגים-אולי זה רק רכב המבחן, לא יודע.

אולי עזרתי,

תומר.

פורסם

רעש צמיגים יש גם בזו שלי, גרסת ליסינג עם צמיגי 195/60/15 כמדומני, ועוד צמיגים "ירוקים" למדי.

היא פשוט לא מבודדת טוב מרעשים, מנוע\רוח\צמיגים.

המונדיאו גם לא מצטיינת בבידוד אקוסטי, אגב, אבל טובה יותר מה3.

פורסם

ללא שום ספק. למאזדה 3 יש המון מה להציע בכל קנה מידה, הלאנטיס הייתה נחותה מיומה הראשון.

הסר דאגה מעל ליבך: המאזדה 3 היא מהטובות בקבוצתה, וגם המונדיאו מהטובות בקבוצתה.

שתיהן, למעשה, החביבות עלי, כל אחת בקבוצתה היא.

לכן, כל בחירה כאן תהיה מוצלחת.

אתה הולך לקחת נסיעת מבחן? ספר איך היה אם כן!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...