Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפעמים זה גם עניין של מזל אבל על פי רוב היפניות תמיד ישמרו על ערכן טוב יותר מהצרפתיות לדוגמא וימכרו ביתר קלות ואני אומר את זה מתוך ניסיון עם כל מיני סוגי רכבים גם יפני וגם צרפתי

בדיוק אתמול הופתעתי לשמוע את המחירון של פז'ו 206 משומשת. ירידת המחיר היא של כ-10% בשנה בלבד והיא שומרת על ערכה מצוין. יותר טוב ממזדה לנטיס!

אפשר למצוא עוד הרבה דוגמאות כאלו, פשוט צריך לחפש ולא להיות תקוע בסטריאוטיפים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדר"כ רכב יפני שומר על ערכו טוב יותר מאירופאי,

אך לא תמיד כמו שנאמר כאן.

למשל וולבו "שמרה על ערכה" בשנים האחרונות מהסיבה הפשוטה-

שלקנות וולבו מצד אחד זה לקנות רכב עם ירידת ערך גבוהה אבל

מצד שני זה גם עסקת פורוורד (עסקת מטבע) קנייה יורו/מכירה שקל..

והיורו עלה די יפה בשנים האחרונות..כך שלא ניתן לומר שוולבו שומרת על ערכה.

בקיצור, כל מקרה לגופו ומזלו אך קיים סיכוי טוב יותר (לצערנו) עם יפאנית 1600

ותסלחו לי.. אוט'.

פורסם
רק דבר אחד שכחת והוא ירידת הערך שלפי בדיקה בשלוש שנים אני מפסיד קצת יותר מ 50000 במונדאו.

וכ 35000-40000 על המאזדה

אתה משווה רכבים משתי קטגוריות שונות וזה בהחלט הגיוני שרכבים מהקטגוריה של המונדיאו (המשפחתיות הגדולות) יפסידו יותר בערכם מאשר המשפחתיות הקומפקטיות (3). כמו כן לאחר כ3 שנים מן הסתם מאזדה 6 תעלה כמו מאזדה 3 2.0 ויש סיכוי לא קטן שהציבור יעדיף לעלות ל6 לעומת 3 באותו המחיר...

בנוסף הביטוח של המאזדה לא זול ואני מעריך שהמונדיאו לא יהיה יקר יותר כך שזה גם יתרון. לכן בהתחשב ברווחה (לא כספית) שלך מהמונדיאו לעומת ה3 (בכל זאת הרכב צריך לשמש אותך ביום-יום ואי אפשר כל הזמן לחשוב על רגע המכירה) לדעתי הפסד הערך של ה15K (כביכול) לעומת ה3 מצדיק את עצמו.

לכן עצתי לך היא שתבחר ברכב שהכי מתאים לצרכיך ולטעמך שכן שיקול ירידת הערך (במקרה הקונקרטי 3 מול מונדיאו) הוא לא עד כדי כך קריטי (במידה והוא אכן עומד על הפרש של 15K לשלוש שנים).

נ.ב.

במה יעזור סקר? הרכב מיועד לך, לצרכיך ולטעמך ולא לטעמם של אחרים.

פורסם

קניתי פעם סיטרואן BX בימים שלא היתה ירידת ערך כל כך גדולה כמו היום והיה לי מאוד קשה למכור אותה

וגם כשמכרתי אותה הפסדתי הרבה כסף.

לכן לדעתי חשובה גם שמירת הערך וגם הסחירות ולא רק טיב הרכב.

אחרת לא היתה לי התלבטות כי אני מעדיף רכב גדול ומרוווח אבל לא בכל מחיר

פורסם
קניתי פעם סיטרואן BX בימים שלא היתה ירידת ערך כל כך גדולה כמו היום והיה לי מאוד קשה למכור אותה

וגם כשמכרתי אותה הפסדתי הרבה כסף.

לכן לדעתי חשובה גם שמירת הערך וגם הסחירות ולא רק טיב הרכב.

אחרת לא היתה לי התלבטות כי אני מעדיף רכב גדול ומרוווח אבל לא בכל מחיר

אני התבססתי על הנתונים שאתה הצגת (15K). בכל מקרה אם אתה חושש אבל בכל זאת מעדיף רכב גדול יותר ומרווח שלא עולה בהרבה יותר מהמונדיאו ושאתה סומך על המותג שלו אזי לך על מאזדה 6 ושלום על ישראל.
פורסם

חשבתי ללכת על המאזדה 6 אבל לאחר שישבתי בה לא היה לי נוח והמושב היה מאוד נמוך לעומת המאזדה 3.

וגם ישבתי בנסיעה ארוכה במאזדה 6 פרימיום ונתפס לי הגב.

חשוב לי שהישיבה תהיה גבוהה והיציאה והכניסה לרכב תהיה קלה ככל האפשר וה 6 לא מאפשרת זאת.

פורסם

ממה ששמעתי, אכן הביטוח של ה3 מרקיע שחקים. זה של המונדיאו, לעומתו, זול למדי (הפרש של כמה אלפי שקלים, אני לא זוכר במדוייק כך שאינני מעוניין לזרוק סתם נתונים).

תבדוק את זה, יכול מאוד להיות שזה מקזז כל הפרש בירידת ערך.

מעבר לזה, אני לא צופה שום בעיית סחירות למונדיאו בעוד כמה שנים. אין שום קשר בין המונדיאו של ימים עברו לבין המונדיאו הזו, ולמעשה, אני לא כלכך בטוח שישראלים זוכרים שהייתה מונדיאו לפני הנוכחית.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

איפה שמעת על הפרש של אלפים בביטוח?

בבדיקה שעשיתי באתר ביטוביט הביטוח הזול ביותר היה בסביבות 2500 לא לנהג צעיר.

וזה בערך מה שאני משלם על הלנטיס שלי

פורסם
איפה שמעת על הפרש של אלפים בביטוח?

בבדיקה שעשיתי באתר ביטוביט הביטוח הזול ביותר היה בסביבות 2500 לא לנהג צעיר.

וזה בערך מה שאני משלם על הלנטיס שלי

לרוב הנהגים הביטוח של ה-3 מאוד יקר. זה תלוי בהמון מאפיינים ולכן יש סיכוי שאצלך זה באמת לא כך.

בכל מקרה הפורום הזה לא עוסק בתחזיות וממש אי אפשר לדעת מי תשמור טוב יותר על ערכה עוד שלוש שנים. אם זה מפחיד אותך עד כדי כך שתלך על האופציה בעלת הסיכון הנמוך יותר (ונניח שזו ה-3), אז אין פה דיון בכלל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כרגע בדיוק קיבלתי הצעה של 3200 בביטוח המקיף למאזדה 3 עם מנוע 2000 ממקום שלא נחשב זול.

אני בטוח שאוכל למצוא זול יותר

פורסם

לא יכול להיות.

אני משלם על ה626 שלי מחיר גבוה הרבה יותר מאשר 3 אלף, וזה עוד ברכב לא חדש.

אם כך, כמה אני אצטרך לשלם לרכב כדוגמת ה6 או האקורד? המחירים עוברים כל ביקורת!

פורסם

תתחדש על המאזדה 3. (אפשר כבר לומר?)

אני קורא ושומע שזה רכב לא רע בכלל.

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...