Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקת סוללות עם רב מודד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי איפשהו בזמנו שלא ניתן למדוד סוללות (AA, AAA) עם רב מודד.

איפשהו הוא כן מודד מתח ונותן תוצאות די מובהקות של סוללה חדשה לעומת סוללה משומשת לעומת סוללה גמורה.

אפשר עפ"י המתח שנמדד לדעת פחות או יותר באיזה שלב נמצאת הסוללה?

פורסם

אין בעייה למדוד סוללות עם רב מודד.

סוללה לא נטענת חדשה תיתן בערך 1.55, ברגע שסוללה הגיעה ל-1.2 וולט, היא נתנה כ-95% מהאנרגיה האגורה בה.

פורסם

אז ברגע שהסוללה נמדדת 1.2 ומטה - היא כמעט ריקה?

כבר נתקלתי בסוללות שנותנות 0.90+- וסוללות גם עם 1.90+

פורסם (נערך)

בכדי לבדוק את 'מצב' הסוללה יש לחבר צרכן שיעמיס את הסוללה ובו זמנית לבדוק את מתח הסוללה.

בכדי לבדוק סוללות לא נטענות יש לחבר נגד במקביל לסוללה ולנטר את מתח הסוללה.

סוללה של 1.5 וולט עם מתח קטבים של 1.3 עשוייה להיות תקינה בבדיקה ללא עומס אבל אם תחבר צרכן הצורך 10 מיליאמפר פתאום מתח הסוללה יירד מתחת ל-0.8 וולט הנחשב מתח CUT-OFF לסוללות אלקליין AA.

נקודה נוספת למחשבה...נניח ובדקת סוללה תחת עומס עם צריכת זרם של 20 מיליאמפר ומתח הסוללה ירד מתחת ל-0.8 וולט עדיין זה לא אומר שהסוללה גמורה מכיוון שאם תחבר לסוללה צרכן כמו שלט של רכב הצורך מיליאמפר בודד או מיליאמפרים בודדים אותה סוללה יכולה לחיות עוד שנים רבות עם צריכת זרם רגעית בזמן הפעלת השלט.

בדיקה של מתח סוללה ללא עומס לא נותנת אינדקציה נכונה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

נכון שהדרך הנכונה היא להעמיס על הסוללה את הזרם הספציפי הנמשך ממנו אצל הצרכן המוזן מהסוללה ולמדוד את המתח תחת העומס המסויים הזה, זאת באמת הדרך הנכונה.

לקחתי בחשבון שלבנאדם אין מכשיר עומס ושהוא בסה"כ רוצה למדוד בשביל לדעת את מצבן באופן כללי, וזה אפשרי לעשות ע"י מדידת מתח הסוללה ללא עומס ושימוש במספרים שהבאתי בהודעה הקודמת שלי.

שוב, הדרך הנכונה למדוד סוללה היא באמצעות עומס ספציפי של צרכן ספציפי, הבנאדם רצה rough estimation, וזה אפשר להשיג גם ללא עומס.

פורסם

קח סוללה של 1.5 וולט וחבר אליה נגד של 10 אוהם במקביל למשך שעה. בדוק לאחר דקה את מתח הקטבים של הסוללה ללא עומס ותקבל קריאה של נניח 1.25 וולט, תמתין 10 דקות תקבל קריאה של 1.3 וולט ואחרי שעה 1.4 וולט. מה המסקנה ? מתח הקטבים של הסוללה עולה במשך הזמן עד אשר הפעילות הכימית בסוללה מתייצבת כלומר קיים פה משתנה של נקודת הזמן שבה אתה מודד את מתח הסוללה לכן לדעתי בדיקה ללא עומס היא די מיותרת אלא אם אתה מכיר את הצרכן ואתה יודע שבמתח X ללא עומס הצרכן מפסיק לעבוד.

לא ממש קשור אבל אם אתה מתעניין בנושא תבדוק איך נעשה ניטור מתח הסוללה בפלוק שברשותך ומתי מופיעה ההודעה LOW BATTERY בתצוגה.

פורסם

אתם יודעים מה, זה מעניין.

לפני הכל - איך אני בכלל מוודא/בודק שהרב מודד שלי תקין, מאופס ואין איזה סטייה כלשהי?

יש דרך לבצע בדיקה כזאת?

פורסם

בדיקה גסה...

בדוק את מתח המוצא של מטען תקין לטלפון סלולארי ללא עומס המתח צריך להיות סביב 5 וולט.

פורסם

מדדתי מטען מקורי של נוקיה (o/p 5v), נתן תוצאה של 6.95v

זה אומר בהכרח שכל מדידת מתח עם הרב מודד הנ"ל אני צריך להחסיר 1.95v מהמדידה שלו?

פורסם

לא מכיר את המטען של נוקיה. כול מטען USB מקורי למכשיר חכם עבור אייפון/אנדרואיד מספק מתח מוצא מדוייק של 5.0-5.03 וולט.

בדוק את מצב הסוללה של המכשיר וגם בצע בדיקה על מטען שציינתי.

פורסם

המטען של נוקיה אמור להיות 5v (ככה רשום עליו)

איך אתה מודד מתח למטען micro USB?

הסוללה של הרב מודד תקינה.

פורסם

בניתי לי מתאם עם חוטים לכול סוגי ה-USB.

אתה יכול לחבר מחט לכול צד של הפרובים של המודד ובזהירות לגעת בשני הפינים הקיצונים של מחבר ה-USB.

תוכל לתת קישור למטען שיש ברשותך. היו בעבר מטענים שמתח המוצא היה 7 וולט.

פורסם

יש לך מחשב נייח?

פתח אותו, אתר חיבור חשמל מולקס 4 פינים.

החוט הצהוב והשחור לידו אמורים לתת לך 12 וולט.

החוט האדום והשחור לצידו אמורים לתת לך 5 וולט.

שים לב לא לקצר את הספק בזמן המדידה.

• תוכן חדש...